זה לא משורשר לדיון הנוכחי כי לא רק שלא בא לי שזה ילך לאיבוד שם, אלא בעיקר זה דיונים חוזרים ו... וואלה ? זו תחושה שדי חוזרת על עצמה על פעם שזה עולה.
אז קחו נתון מעניין - יש פחות מחמש כותבות בפורום, יש 0 תגובות של נשים בשירשור המדובר, אני לא יודעת מאיפה הנתון של האיש הזקן על 40% שחקניות, אבל אני אומרת לכם שאין לכם 40% השתתפות נשית בפורום, ויכול להיות שיש איזשהיא שאיפה בקבוצות משחק שיש שתי שחקניות* על כל חמישה שחקנים, אבל זה רק אם אנחנו מניחים שהשה"מ לא נכלל כחלק מהשחקנים, יש שלושה סוגים של שקרים, ויש תחושה שבשביל להמנע מלהדגיש עד כמה התחביב הזה הוא שוביניסטי, מישהו משחק בנתונים.
* למה יש שתיים ? כי הסיכוי שתהיה אחת הוא אפסי, במיוחד אם אין היכרות קודמת עמוקה מאוד עם אחד השחקנים האחרים/ שה"מ, אני לא אסע לבית /אארח עוד ארבע גברים שאינם מוכרים.
והתחביב הזה הוא שוביניסטי, מורשת מימים של גייגקס וחבריו שאפילו לא רצו להתנצל על זה, דרך שנים של ה"שובינזם הרך" והאדרת הנשים ( אלו שלבושות בביקיני צ'יינמייל) ועד לניסיונות של המהדורות האחרונות לנסות להיות טיפלה יותר מכיל ואשכרה להתייחס לשחקניות ושה"מיות בספרים, אולי כי הם קלטו ש... וואלה, באיזשהו שלב אנחנו לא חיים בעולם של גייגקס, בשנות העשרים של המאה העשרים ואחת לא רק שלנשים יש כרטיסי אשראי משלהן ( כן.... קיבלנו את זה בשנת היציאה של מו"ד, לא כזה רחוק), אלא גם נוטות להוציא לפחות כמו הגברים, ואיכשהו, המוצרים של מו"ד זה לא בדיוק המקום שבו נגהץ הכי הרבה.
מעניין למה ? אולי כי שלושים שנה של שוביניזם לא בדיוק נעלמו כי מישהו הוציא ספר שבו הוא התייחס אל המנחה בלשון נקבה. ויש לכל הדבר הזה גם מקדמים ורעש ברשתות, ואם אתה תעז להוציא ספר שמציין שגייגקס, שזוכה להמון יחסי ציבור בתור ה"אבא" של מבוכים ודרקונים, יש סיכוי סביר שכל אלו שרואים את עצמם בתור הילדים והנכדים שלו יבואו לצרוח שזה לא נכון, ושיש הקשר, ושתרבות הווק הרסה את הכל. האם אני בכלל רוצה להכנס לדיון הזה ?
וואלה, לא.
כי אין לי שום סיבה לנסות לחנך שוביניסטים, זה תחביב ויש סיכוי סביר שהיחס שאני אקבל יהיה ספוג בוז אז לריב עם אנשים בפורומים שאינם עוסקים בפמיניזם על שובינזם, או לשכנע אותכם זה בזבוז זמן שלי. מה שזה כן עושה , זה להרחיק את אלו שכבר כן נכנסו לכאן. כי לכם זה דיונים פילוסופים ברומו של עולם, לי זו התחושה האם אני חלק מהפורום הזה. תחשבו על זה טיפה לפני שאתם נכנסים לדיון הזה.