• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

על שוביניזם, מקום בטוח ואיך זה מרגיש לקרוא דיונים מסויימים כאן

אני בפוסט - שמעו, זה ממש ממש לא נעים לקרוא את הדיונים האלה על שובינזם, יש תחושה שאתם לא מבינים שזה לא דיון פילוסופי, ושזה לגמרי מוריד את החשק של נשים להיות חלק מהפורום.

בנים בתגובה לפוסט הזה - אנחנו ממש ממש ממש לא שובינסטיים, הי, את יודעת מה את צריכה לעשות בנוגע לזה ? להזמין עוד בנות לכאן.

אני לגמרי שוקלת לשלוח את זה לממים של משחקי תפקידים, אתם לא חייבים להוכיח כל דיעה קדומה שיש לאנשים על שחקני מ"ת.
אני מתנצל אם את מרגישה פגועה. ניכר לשמוע שיש לך הרבה כעס על העניין הזה (וגם לי, מהזווית האחרת והקווירית שלי).

אבל אני באמת רוצה להבין מה לדעתך שוביניסטי בעולם משחקי התפקידים. אני חושב שהסבר ממי שמרגיש את זה יהיה מה שהכי יעזור לנו.

ואם זה העדר נוכחות נשית בזירה הישראלית, הדרך הכי טובה היא לתת במה ליוצרות ישראליות, לא?

אוקיי, אבל זה לא מדוייק, עלו פה גם עניינים של תלונה על כמות הנשים בפורום ובכלל בתחביב וזה בסדר שתהיה לאנשים דעה מבלי לתייג אותם.
אבל תגובה מתנשאת/פוגענית לא תקדם שום דבר.
אם הובנת לא נכון על ידי כמה וכמה משתמשים בפורום, יכול להיות שאת צריכה לבדוק גם את הניסוח שלך.

אני אסביר לאט בשביל שתבין :

אם תגלגל 1 בק20 בגלגול פגיעה במשחק מו"ד - זו הסיבה, התוצאה תהיה תהיה שלא תפגע במטרה.

בסדר? זה קשר סיבתי פשוט - פעולה א' תגרום לתוצאה ב'.

הדרך שבה מתייחסים לנשים ( ולנערות, ולבנות) - כתיבה מתוך התנשאות והתעלמות מהעובדה שזה לא משהו שהיה אלא משהו שקיים - סיבה
יש פחות נשים/ נערות /ילדות במרחבים של מ"ת - תוצאה

אתה רוצה לשנות את התוצאה? תתייחס לסיבה.

אתה טוען שאני צריכה להיות זו שתתקן את התוצאה בהתעלמות מהסיבה? נסה לשכנע את השה"מ שלך שפגעת בגלגול של 1, בעיקר ע"י הטיעון של "לא הבנת את ספר החוקים ( שאני לא קראתי)".

אני אסביר לאט בשביל שתבין :
שוב ברחה לך ההתנשאות..., כאמור אין לי עניין בללבות ויכוחים.
לא פותרים שום דבר ביום, בטח לא בלהתקרבן.
ברור שיש בעיות גם בתחום של משחקי תפקידים, אבל כן עברנו כברת דרך, זה משתפר משנה לשנה והפורום הוא לא בהכרח ראי של המצב.

מישהי מדברת מדם ליבה על החוויה בפורום הזה, ותראו מה התגובות. אולי תיקחו צעד אחד אחורה ותעשו חושבים, במקום ישר להכנס למגננה ולחפש תירוצים ללמה בעצם הכל בסדר, ואולי זה אשמתה שהיא לא עושה מספיק בשביל שהחוויה בפורום תהיה טובה יותר?

עריכה אחרונה:
זה לא משורשר לדיון הנוכחי כי לא רק שלא בא לי שזה ילך לאיבוד שם, אלא בעיקר זה דיונים חוזרים ו... וואלה ? זו תחושה שדי חוזרת על עצמה על פעם שזה עולה.

אז קחו נתון מעניין - יש פחות מחמש כותבות בפורום, יש 0 תגובות של נשים בשירשור המדובר, אני לא יודעת מאיפה הנתון של האיש הזקן על 40% שחקניות, אבל אני אומרת לכם שאין לכם 40% השתתפות נשית בפורום, ויכול להיות שיש איזשהיא שאיפה בקבוצות משחק שיש שתי שחקניות* על כל חמישה שחקנים, אבל זה רק אם אנחנו מניחים שהשה"מ לא נכלל כחלק מהשחקנים, יש שלושה סוגים של שקרים, ויש תחושה שבשביל להמנע מלהדגיש עד כמה התחביב הזה הוא שוביניסטי, מישהו משחק בנתונים.

* למה יש שתיים ? כי הסיכוי שתהיה אחת הוא אפסי, במיוחד אם אין היכרות קודמת עמוקה מאוד עם אחד השחקנים האחרים/ שה"מ, אני לא אסע לבית /אארח עוד ארבע גברים שאינם מוכרים.

והתחביב הזה הוא שוביניסטי, מורשת מימים של גייגקס וחבריו שאפילו לא רצו להתנצל על זה, דרך שנים של ה"שובינזם הרך" והאדרת הנשים ( אלו שלבושות בביקיני צ'יינמייל) ועד לניסיונות של המהדורות האחרונות לנסות להיות טיפלה יותר מכיל ואשכרה להתייחס לשחקניות ושה"מיות בספרים, אולי כי הם קלטו ש... וואלה, באיזשהו שלב אנחנו לא חיים בעולם של גייגקס, בשנות העשרים של המאה העשרים ואחת לא רק שלנשים יש כרטיסי אשראי משלהן ( כן.... קיבלנו את זה בשנת היציאה של מו"ד, לא כזה רחוק), אלא גם נוטות להוציא לפחות כמו הגברים, ואיכשהו, המוצרים של מו"ד זה לא בדיוק המקום שבו נגהץ הכי הרבה.
מעניין למה ? אולי כי שלושים שנה של שוביניזם לא בדיוק נעלמו כי מישהו הוציא ספר שבו הוא התייחס אל המנחה בלשון נקבה. ויש לכל הדבר הזה גם מקדמים ורעש ברשתות, ואם אתה תעז להוציא ספר שמציין שגייגקס, שזוכה להמון יחסי ציבור בתור ה"אבא" של מבוכים ודרקונים, יש סיכוי סביר שכל אלו שרואים את עצמם בתור הילדים והנכדים שלו יבואו לצרוח שזה לא נכון, ושיש הקשר, ושתרבות הווק הרסה את הכל. האם אני בכלל רוצה להכנס לדיון הזה ?

וואלה, לא.
כי אין לי שום סיבה לנסות לחנך שוביניסטים, זה תחביב ויש סיכוי סביר שהיחס שאני אקבל יהיה ספוג בוז אז לריב עם אנשים בפורומים שאינם עוסקים בפמיניזם על שובינזם, או לשכנע אותכם זה בזבוז זמן שלי. מה שזה כן עושה , זה להרחיק את אלו שכבר כן נכנסו לכאן. כי לכם זה דיונים פילוסופים ברומו של עולם, לי זו התחושה האם אני חלק מהפורום הזה. תחשבו על זה טיפה לפני שאתם נכנסים לדיון הזה.
אני מנסה להבין מה את באה לומר.
אם אני מבין נכון את אומרת, שכל דיון בנושא שנעשה פה, בפורום שעובדתית מכיל יותר גברים פעילים, נותן לך הרגשה שאת - בתור אשה - נמצאת מחוץ למעגל הדוברים אלא "משהו" מדובר?

אני מבין שכולם פה מדברים מדם ליבם.

בבקשה תשמרו על תרבות הדיון. מותר לא להסכים- אבל אל תשכחו שיש בן אדם מאחורי המקלדת, וזה פורום לדיון בתחביבים שבסופו של דבר כולנו חולקים.

אם מישהו מרגיש שיש בעיה או תופעה שמפריעה לו, נוכל להגיע לפתרון, או לפחות להבין איזה פתרון צריך להיות, אם הוא יסביר את עצמו בצורה ברורה.

סיכוי לא רע שרובנו פה מסכימים על רוב העקרונות, אם תסבירו את עצמכם במקום לריב נוכל להבין זה את זה.

אף אחד לא רוצה שהדיון המאוד לגיטימי הזה ידרדר ל flame war.

אם ייסלח לי, אני לא חושב שכולם מדברים פה מדם ליבם, וזו בדיוק הבעיה. יש פה הרבה אנשים שמדובר להם באיזו טרדה באינטרנט שאנשים מתווכחים איתם על שטויות.

לי, למשל, אף פעם לא גורמים להרגיש לא בנוח כשאני בסביבה גיקית, ולא משנה מה הפוקוס, כי ההנחה היא שגבר שנראה לבן ואירופאי מספיק עם המבטא הנכון (אשכנזי די תל-אביבי בעברית, אמריקאי דמוי-טלויזיה עם קצת מעלה מדינת ניו יורק באנגלית) נמצא במקום הנכון. אף אחד לא ישאל אותי אם אני באמת מבין במשחקי מחשב (למרות שאני שחקן די חרא), או אם אני באמת מכיר משחקי תפקידים (למרות שאני לא קונסיסטנטי בכלל בעניין שלי בזה), או אם אני באמת יודע משהו על משחקי לוח (למרות שכאלה עם יותר מדי חוקים מתחילים להחליץ אותי) - יש הנחת יסוד שאם אני טוען שאני מבין משהו, אני מבין אותו. אפילו מניחים שאני מבין יותר ממה שאני מבין.

אז מבחינתי, אם אני לא עושה את המאמץ לשבת ולקרוא ולצפות סביבי בחוויות של נגיד נשים בתחום הזה, או של אפרו-אמריקאים, וכו', אני יכול פשוט לסגור את הלשונית בדפדפן ולהמשיך למשהו אחר, או שאני יכול להחליט להיות פדאנט ולהתקטנן ולהכנס לדקויות ולחפור בנואנסים של הדיון ולהכנס לזה רגשית ברמה של להיות מאד מחובר לזה שאני צודק ואיך זה שאנשים מעיזים להתווכח איתי. אבל זו כבר בחירה שלי, וזו תהיה שמירה של האגו שלי, לא דיון על משהו שנוגע לי אישית בכל פעם שאני מגיע לאיזשהו מקום שבו אני רוצה להנות מתחביבים גיקיים בכלל, ומשחקי תפקידים בפרט.

אי אפשר באמת להבין איך מרגישים אנשים שהם לא אנחנו, אבל לפעמים שווה לשמוע את הסיפור שלהם.

כמה מכם הלכו ברחוב מגוריהם בשעות החושך עם המפתח בולט בין האצבעות של אגרוף קפוץ? בטח אתם לא מבינים על מה אני מדבר בכלל. תשאלו את הנשים שבחייכם והן יסבירו לכם.

או מישהו פה חשב פעמיים אם לשים את הקפוצ'ון של הסווצ'ר על הראש או לא ביום קריר? כנראה שלא, אבל עבור אתיופי זה יכול להיות ההבדל בין לחזור הביתה עם הקניות או חיפוש גופני ע"י שוטר + מכות.

הבאתי דוגמא למיזוגניות במוצר ישראלי משנת 2024 בנושא האחר, והתגובה שקיבלתי היתה בסגנון "למה זה מפריע, הרי אחר-כך הגיבורים יהרגו מפלצות, אז מה רע מיזוגניות" - להגיד שאין אנשים מיזוגנים / בעד שוביניזם בתחביב זה לעצום עיניים.
רואה את זה רק עכשיו ו-וואו.

השאלה היתה: "למה ילד בן 10 בשנת 2024 צריך לקרוא על גבר שנוטש את אשתו כי היא שתלטנית, עקשנית וגם לא הביאה לו ילדים ולכן זה סבבה שהוא נטש אותה (ואז גובלין אקראי רצח אותו, אולי זה העונש לגברים?)"

התשובה היתה: "השאלה היא מה המסגור. האם המעשים הללו מוצגים בהקשר חיובי? אם לא, אני לא רואה כאן בעיה. אותו ילד יהרוג אויבים בחדווה בהמשך ההרפתקה, לא?
...
אין פסול בהצגת עבדות, יחס משפיל, תככנות, גזענות וכו' בהרפתקאות, או יתרון אינהרנטי בהסרה שלהם- העיקר הוא היחס, ההקשר והמסגור"

מניח שלפי ההגיון הזה, תכניות ילדים כמו שאלתיאל קוואק תמכו בעבדות ופאשיזם כי עסקו בהם.

אם ניסוח כזה מתפרש בצורה הפוכה עד כדי כך, אין באמת טעם להמשיך. אבל הsilver lining, עכשיו יש שוביניסט אחד פחות בפורום.

חזרה