• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם הדיסק: מאיפה להתחיל?

אני מתכנן להתחיל בקרוב את סדרת עולם הדיסק, אבל הואו נגיד שיש בה די הרבה ספרים. אשמח להמלצות סדר קריאה, כדי לדעת מאיזה ספר להתחיל והאם לקרוא כרונולוגית, לפי סדר הכתיבה או משהו אחר.

אני עכשיו באמצע קריאה כרונולוגית, ואני חד משמעית לא ממליץ עליה כקריאה ראשונה. בעוד שזה נחמד לראות את הכתיבה של פראצ'ט מתפתחת, ולזהות רפרנסים לספרים קודמים (לדוגמה, לקרוא את איש הקציר ישר אחרי ראי-נוע עזר שיפר את החוויה כי הדמות הראשית הופיעה בספר הקודם), הספרים הראשונים של פראצ'ט הם קשים לקריאה.

בכללי, עולם הדיסק מחולק לתתי-סדרות שונות. הדרך המומלצת ביותר לקריאה היא לבחור תת-סדרה אחת ולקרוא אותה, ואחרי זה להמשיך הלאה לתת-סדרה אחרת בהתאם לדמויות המשנה שחיבבת.

לקהילת הקוראים של עולם הדיסק יש אתר נהדר, שכולל גם הסבר מלא על סדרי קריאה מומלצים - ואפילו שאלון אינטרנטי פשוט שימצא לך איזה ספר הכי מומלץ להתחיל איתו. ממליץ בחום.

שווה לקרוא את המדריך של Kol Korran Kol Korran

אני מאוד אוהב את השומרים, זו הסדרה האהובה עליי. אפשר להתחיל ממנה. קריאה כרונולוגית עם Rincewind זה פחות מוצלח לדעתי.

בנוסף, ממליץ לקרוא באנגלית, כי חלק מההומור לא מצליח לעבור תרגום.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

The warrior Great Oren The warrior כתב/ה על הפרופיל של Great Oren.
מזל טוב
מישהו רוצה להצטרף להרפתקה שלי?
האם הקערה בוולאקי מתהפכת על פיה? עוד סשן של "קללתו של סטראהד"
שיאים חדשים של זוועות בסשן קת'ולהו האחרון שלנו!
The warrior LegatoMark The warrior כתב/ה על הפרופיל של LegatoMark.
מזל טוב
חזרה