Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ברוכים הבאים לפורום הפונדק
הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!
אני מתכנן להתחיל בקרוב את סדרת עולם הדיסק, אבל הואו נגיד שיש בה די הרבה ספרים. אשמח להמלצות סדר קריאה, כדי לדעת מאיזה ספר להתחיל והאם לקרוא כרונולוגית, לפי סדר הכתיבה או משהו אחר.
אני עכשיו באמצע קריאה כרונולוגית, ואני חד משמעית לא ממליץ עליה כקריאה ראשונה. בעוד שזה נחמד לראות את הכתיבה של פראצ'ט מתפתחת, ולזהות רפרנסים לספרים קודמים (לדוגמה, לקרוא את איש הקציר ישר אחרי ראי-נוע עזר שיפר את החוויה כי הדמות הראשית הופיעה בספר הקודם), הספרים הראשונים של פראצ'ט הם קשים לקריאה.
בכללי, עולם הדיסק מחולק לתתי-סדרות שונות. הדרך המומלצת ביותר לקריאה היא לבחור תת-סדרה אחת ולקרוא אותה, ואחרי זה להמשיך הלאה לתת-סדרה אחרת בהתאם לדמויות המשנה שחיבבת.
אתחיל ואומר שאני מאוד אוהב את פראצ'ט (על גבול מעריץ), ולכן יש לקחת את המלצותיי בערבון של גרופי נלהב.
מוסיף מעט יותר, למי לא מכיר... אני בטוח שוכח לא מעט- פראצ'ט כתב כמויות של ספרים. חלק גדול מהספרים תורגמו לעברית, אך רבים זמינים רק באנגלית.
אז הגיע הזמן להתחיל בהמלצות.
אפשר לחלק את ההמלצות/ קבוצות ספרים בחלוקה גסה:
ספרי Rincewind/ Cohen
Color of magic+ The Light Fantastic: הספרים הראשונים בעולם הדיסק, די בוסריים אך החלו להציג חלק מהרעיונות הבסיסיים, וכמובן את שתי הדמויות הללו. עדיין מצחיקים מאוד!
Sorcery: גם ספר ראשוני. סוג חדש של מטיל לחשים מגיע...
אני מאוד אוהב את השומרים, זו הסדרה האהובה עליי. אפשר להתחיל ממנה. קריאה כרונולוגית עם Rincewind זה פחות מוצלח לדעתי.
בנוסף, ממליץ לקרוא באנגלית, כי חלק מההומור לא מצליח לעבור תרגום.