• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עדכון ראש השנה במלסטרה: תקציר סיום הקמפיין 'עסקי דרקונים' ומתיחת פנים ותיקוני חוקים

הקמפיין 'עסקי דרקונים' הגיע לגראנד פינאלה שלו, כאשר הדמויות מצטרפות לאנשי עוצרת הורד האפור בפשיטה ברוטאלית על מקום מסתורו של 'איש הדרקון' ונאמניו... ומגלים אגב כך עוד כמה סודות או פרטי מידע, שחלקם יישארו איתנו גם בקמפיין ההמשך.

מלבד זאת, ובמקביל לעריכה מחדש ותיקונים בחוקים לרגל העבודה על ספר החוקים למתקדם, הערכים על קרבות מורכבים – תנועה אגב קרב, בניית מלכודות וקרב רכוב, עברו מתיחת פנים, הוספה של קצת גרפיקה וטבלאות מסודרות, וכמה שינויים בחוקים עצמם.

* * *

תקציר הסיום של הקמפיין 'עסקי דרקונים'

חוקים לתנועה אגב קרב, כיתור, הנגפות והתקפות הזדמנות

חוקים לבניית מלכודות

חוקים לקרב רכוב

עולם המערכה מלסטרה

פרק טוב. הטוויסט עם הקאדט היה מרשים. לפחות לא נהרג מישהו מיושבי האחוזה.

'איש הדרקון' לא בדיוק התגלה כנבל הכי כריזמטי בחדר אבל זה קמפיין קטן, אז לא מצופה שהנבל יהיה גדול מן החיים.

הליוטננט טילבור עם פטישי ההטלה שלה הייתה דמות משעשעת. אף פעם לא שמעתי על פטישי הטלה קודם לכן.

נראה לי שמה שמאנדי מצאה בנורווין הייתה שמישהו היה נחמד אליה סוף סוף. היא לא בדיוק האישה הכי יפה בעולם, ככלות הכל או לפחות התרשמתי שהיא אדם עם בטחון עצמי מספיק נמוך בשביל שמישהו, שמחויב מכבודו במסגרת נישואין מאורגנים להיות נחמד אליה, יקנה אותה במחמאות ובמראה הדור ולא תנסה לבדוק אם ישנו משהו מעבר לזה עד שהעניין יתנפץ לה בפרצוף.

גם התמונה בראש העמוד הראשי מושקעת מאד.

עריכה אחרונה:
איש הדרקון היה מנהיג כריזמטי מאד עד שהוא נפל בפח והושפע בידי התאווה שלו לאוצרות של דרקונים (סוג של 'מחלת הדרקון') שהתגברה על שיקול הדעת שלו וגרמה לו להשתהות יתר על המידה באחוזת תרומראק. קודם הוא הצליח להקים צבא מאספסוף של שודדים ויצורים אחרים, ולהנחיל ליריבים שלו כמה וכמה תבוסות.
נכון, זה לא נבל-על של מלסטרה, אבל הוא יכול היה להיות סוכן של העוגים שמקים ללגיון הלחוץ ממילא אויב חדש מהאגף. לא סתם הגבירה קיירה התייחסה אליו כ'קוץ בתחת של הלגיון' - מסוכן מספיק שצריך לשלוף אותו החוצה לפני שהוא גורם לאינפקציה, והחליטה לטפל בזה באופן אישי, לפחות מרגע שבו הגיעו אליה השמועות שנורווין לא ממש פועל כמצופה (עוד לפני התבוסה הגדולה שלו).

ליוטננט טילבור היתה מבוססת כחצי מחווה חצי בדיחה על דמות ספרותית מאד מסויימת. לכן גם הסגנון הטכני של הטלת פטיש שרשרת לא מכוסה בחוקים ושמור לה בלבד, לפחות כרגע :)

לגבי מנדי, אני לא ממש יכול לענות כי היא דמות שחקן, והרומן הלא מוצלח עם נורווין שהסתיים בנטישה שלה הוא חלק מהרקע שנכתב בידי אותה שחקנית שיצרה את הדמות.

נוסף בעריכה: השחקנית אומרת שהניתוח די נכון, מלבד העובדה שמה שמשך אותה בנורווין (חוץ מרצון למשוך גם תשומת לב בעיני המשפחה הלא מאד אוהבת שלה) זה איזושהי תחושה שהיתה להם בתור צעירים מורדים ש'אני ואתה מול כל העולם, אנחנו מיוחדים ולא נכנעים לשטויות שכל האחרים נוהים אחריהם' - היתה סיבה טובה לפקפק בזה מההתחלה, אבל מנדי העדיפה לא לראות או לחשוד בסדקים, עד ש'הנעורים נגמרו' וזה התפוצץ לה בפנים.
או לפחות נורווין הוכיח לה שהוא מתנהג בדיוק כמו אותם אנשים שהוא לעג להם בגיל צעיר יותר.

ותודה בעניין הבאנר :)

עריכה אחרונה:
פרק מעולה, נהנתי מאוד מהקריאה.
מה יחס הזמנים בין ההתרחשויות כאן להתרחשויות עם כת הגביע בעיר המחוז אנ'מירלור? והאם מדובר בעצם באותו הגביע שהופיע בשני הקמפיינים או בשני גביעים דומים בכוחותיהם?
איש הדרקון אכן לא נבל מרשים מאוד, אבל הטוויסט עם הקאדט היה מעולה!

שני המאורעות מתרחשים בדיוק באותו יום - ה-23 לחודש הראשון של האביב.

אפשר אגב לראות את הזמנים של כל ההתרחשויות בכל הקמפיינים של 'ליגת ההרפתקנים של מלסטרה" כאן:

אני מעדכן את הדף מדי פעם, בשאיפה כל פעם שאני מכניס תקציר הרפתקה חדשה.

מה שכן - לא מדובר באותו גביע. הגביע ב'עסקי דרקונים' הוא גביע מכושף של אורגי ערפל שבא מאוצר של דרקון, ויש עליו כל מיני השפעות קסומות שקשורות לכוח המאגי של הדרקון (כולל אפשרות לנגע בסוג של 'מחלת הדרקון'). הגביע באנ'מירלור הוא הרבה, אבל הרבה יותר חזק וגרוע.

חזרה