• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

סקירה ל"רצח מיושן היטב" מסדרת משחקי תעלומת רצח

שם
Murder Mystery Party Case Files: Underwood Cellers
שיטה/סוג
פתרון תעלומה, משחק קואופרטיבי
מספר שחקנים
1+
זמן משחק
2-3 שעות
שפת המשחק
אנגלית
יוצרים.ות
Bruce Whitehill
מחיר מומלץ לצרכן
15 דולר
מוציא לאור
University Games
קישור
https://www.universitygames.com/casefiles
דירוג
כוכב(ים) 2.00
סדרת משחקי Murder Mystery Party Case Files של חברת University Games נועדה להכניס אתכם וכמה חברים לתפקיד של חוקרים הנדרשים לפתור תעלומת רצח מורכבת.

כל משחק בסדרה מגיע כ"תיק" עם דף הוראות ועם ערימה של ראיות – תמונות של העדים והחשודים, מזכרי משטרה של שוטרי הסיור, דו"חות פורנזיים, תדפיסי דוא"ל, שרטוטים של בניינים ועוד ועוד.
הרמזים כוללים הרבה מאוד קטעי טקסט, ולכן כל המשחקים מתאימים למי שאין לו בעיה עם הקראה. ההמלצה שלי היא שתחליטו על תפקידים בקבוצה שלכם: שחקן שיקריא הכל לכולם, שחקן שיערוך טבלת חשודים ואליבי, שחקן שיעקוב אחר בדיקת הראיות וכו'.
ברמת העקרון אין הגבלה על מספר השחקנים, אבל אני חושב ש-5 הוא הגבול העליון עד כמה אפשר להוסיף שחקנים ועדיין לאפשר לכולם להיות מעורבים במידה מספקת בפתרון.

שיחקתי עם חברים בשלושה מהתיקים – סטארט-אפ רצח, רצח מיושן היטב ורצח באנטארקטיקה – ובכוונתי לסקור את כולם, תוך דירוג לפי איכות התעלומה בהתחשב בדמויות וברמזים.
אגיד כבר כעת שאיכות ההפקה והמרכיבים של כל המשחקים שבדקתי היא גבוהה מאוד, ומאמץ רב הושקע גם בכתיבה.

למרות שמדובר בחווית משחק שהיא בגדול חד-פעמית, לא מדובר במשחק "מתכלה" (כמו המשחקים בסדרת EXIT לדוגמה). כל הראיות בתיק יישארו ללא פגע בשעה שתפתרו את התעלומה, ובסיום המשחק ניתן לארוז אותו ולהעביר למישהו אחר שינסה להתמודד עם האתגר. כולם מקבלים כוכב רק על זה ;-)

שימוש באינטרנט
ראוי לציין שחלק (אבל לא כל!) המשחקים בסדרה דורשים שימוש באינטרנט, לדוגמה כדי לפרוץ לדואר האלקטרוני של חשוד או כדי לעקוב אחר עמוד של חשוד אחר ברשתות החברתיות ולברר את האליבי שלו. זה עשוי להוות בעיה לשחקנים שומרי שבת.
כמו כן, בדף ההוראות של כל המשחקים יש קישור ו-QR לעמוד המשחק באתר החברה, שם תוכלו למצוא רמזים קלים למקרה שאתם מרגישים אבודים (יש כמה רמזים נפרדים לכל משחק, בהתאם לחשוד שלגביו נתקעתם) ואת הפתרונות כדי שתוכלו לברר אם לכדתם את הרוצח או שאפשרתם לו לחמוק...

חתך גיל
כמיטב המסורת של אגתה כריסטי, כל המשחקים בסדרה מתארים רציחות וברובם יש רומנים גלויים או סודיים בין חלק מהעדים והחשודים. יחד עם זאת אין תמונות גרפיות והתיאורים יחסית נקיים.
במקרה של תיק החקירה המסוים הזה, ההמלצה של המוציא לאור היא משחק לגילאי 12+ (הרצח לא גרפי כמו זה של "סטארט-אפ רצח") ואני חושב שאפשר אפילו פחות מכך, 10+. למרות זאת שימו לב שבשילוב עם קטעי הקריאה הארוכים באנגלית ייתכן שהמשחק יתאים פחות כחוויה משפחתית שלכם, לפחות עד שהילדים יגדלו קצת.

pic8919524.webp
רצח מיושן היטב

קארי אנדרווד, בעליהם של יקב ומבשלת יין משגשגים, נעלם ללא עקבות. חקירה אינטנסיבית לא מעלה דבר, והתיק נשאר פתוח אבל "קר". 30 שנים לאחר מכן, רעידת אדמה מובילה לירידה במפלס המים של האגם המקומי ועל קרקעית האגם העכור מתגלה מכונית טבועה... ובתוכה גופתו של הנעדר.

זה המשחק השני בסדרה שאותו שיחקנו, ואחרי "סטארט-אפ רצח" המצוין, ניגשנו למשחק עם ציפיות גבוהות. אקדים ואומר – בגדול, התאכזבנו.

העלילה הבסיסית מוצלחת ביותר (עם החקירה מלפני 30 שנים ועם חידוש החקירה כעת) והאביזרים הכלולים בקופסה איכותיים וכוללים מלבד תמונות, מכתבים, מזכרי משטרה ותצהירי עדות, גם עמודים שנתלשו מהעיתון עם כתבות מושקעות על היעלמות הנרצח, גילוי המחודש, וגם כל ידיעה שבמקרה מופיעה באותו בעמוד יחד איתן. בנוסף נמצאים פה פנקס חקירה מוצהב עם "כתמי קפה", המייצג את יומן החוקרים בתיק מלפני 30 שנים, ולאורך המשחק נזגזג בין מה שהתגלה אז ומה שידוע היום... מה גם שחלק מהמעורבים בזמן אמת כבר נפטרו מזמן.

דמויות: פרט לנרצח מופיעים כאן בערך רק 10 אנשים, שהמשטרה רואה רק ב-6 מהם חשודים, ולגבי רובם המוחץ קל מאוד לאשש את האליבי. העלילה שלהם לא טובה כמו במשחקים האחרים שבדקתי בסדרה. כמעט אין להם קשרים זה עם זה, לחלקם אין מניע משכנע ובערך לגבי שליש מהדמויות המעורבות למעשה אין מספיק מידע בתיק כדי שבכלל נחשוד בהם. למרות שיש כמה וכמה עדים שאינם חשודים, הם לא יהיו חשודים גם שלכם כי המשחק (ולא רק השוטרים מלפני 30 שנים) מראש לא הכין אותם כחשודים ריאליים.

רמזים: הרמזים במשחק מאוד מאוד ישירים. בהמשך לנקודה הקודמת, לאף אחת מהדמויות בתיק, מלבד הרוצח עצמו, אין שום סיבה להסתיר מידע או לשקר בחקירה. לא היה לנו הרבה מה לעשות פה מלבד להצליב את העדויות של כולם ולראות מי היחיד שלא מסתדר עם היתר.

מבין המשחקים בסדרה שניסיתי, "רצח מיושן היטב" הוא בעל רמת הקושי הקלה ביותר והרמזים הישירים ביותר. באופן כללי זה בסדר שלמשחקים שונים בסדרה יהיו רמות קושי שונות, אבל ראשית, המשחק לא נותן שום אינדיקציה חיצונית לכך שהוא פשוט מחבריו, ושנית – מלבד הקונספט הבסיסי המוצלח של פתיחת תיק ישן מחדש, התעלומה הפשוטה היא הדבר היחיד שהוא מציע.

בעוד שחלק מהמשחקים האחרים מציעים תעלומה מורכבת לצד "קאסט" של דמויות ססגוניות ועמוקות, רוב הדמויות בעלילה של "רצח מיושן היטב" הן בסך הכל ניצבים בסיפור של הנרצח ושל הרוצח – חסרי עומק, חסרי אופי וחסרי מניעים אישיים. התפקיד היחיד של כל אחד מהם הוא לתת לנו רמז אחד או שניים, ואז, ממש כמו פריטים בחדר בריחה ממוצע, הם מסיימים את תפקידם ודוהים ברקע.

זהו חד משמעית החלש מבין המשחקים שניסיתי בסדרה. הוא עושה את מה שבא לעשות בלי שום ערך מוסף, ובסיכומו של דבר ‐ אני מניח שהוא יכול להיות נחמד בתור משחק חימום לפני שתיגשו לתעלומות המעניינות באמת.

pic8916183.webp

תודה על הסקירה.
אני מחבב משחקי חדרי בריחה, אבל הבעיה שלי עם Exit זה החד-פעמיות. מצד שני אם כאן נדרש אינטרנט זה גם מעצבן (אולי קצת פחות)
רכשתי עכשיו את חדר הבריחה של מבוכים ודרקונים, מקווה לחוות עליו דעה בקרוב.

מצד שני אם כאן נדרש אינטרנט זה גם מעצבן (אולי קצת פחות)
בעקרון האינטרנט נדרש רק בחלק מהמשחקים בסדרה... השאלה אם לתת לך ספוילר במי מהשלושה ששיחקתי זה רלוונטי רק מוות באנטארקטיקה. בסטארט-אפ רצח וברצח מיושן היטב אין שימוש באינטרנט.

אממ, אז זה קצת מבלבל בסקירה. רק עכשיו בקריאה חוזרת אני מבין את הניואנס שזה רק בחלק מהמשחקים. אולי הייתי מדגיש את זה רק בסקירה של המשחק הספציפי שכן דורש שימוש במרשתת.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

על "גרוטו הנודד" שמעתם?
עוד סשן דרמטי בקמפיין "קללתו של סטראהד"
theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
חזרה