• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

סקירה למשחק הקלפים Marvel Champions Core Set

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא A.L.Z
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
שם
Marvel Champions: The Card Game Core Set
שיטה/סוג
משחק קלפים, בניית חבילות, שיתופי
מספר שחקנים
1-4
זמן משחק
45-90 דקות
שפת המשחק
אנגלית
יוצרים.ות
Michael Boggs, Nate French, Caleb Grace
מחיר מומלץ לצרכן
60 דולר
מוציא לאור
Fantasy Flight Games
קישור
https://www.fantasyflightgames.com/en/products/marvel-champions-the-card-game/products/marvel-champions-card-game-core-set/
דירוג
כוכב(ים) 4.00
1752342879563.webpMarvel Champions הוא משחק קלפים שיתופי שמציב אתכם בתוך החליפה של גיבורי העל מהיקום של מארוול. אחת הנקודות הבולטות ביותר במשחק היא התמתיות: התחושה שכל גיבור מרגיש יחודי, וקצת כמו עצמו. איירון מן נבנה בהדרגה לאורך המשחק, בהתחלה חלש יחסית, אך ככל שהוא מרכיב יותר חלקי שריון הוא הופך למכונת לחימה. ספיידרמן, לעומתו, מהיר, תגובתי וחמקמק. כל גיבור מתנהל בקצב קצת אחר, עם סגנון משחק שונה ואתגרים אחרים.

זהו משחק במשפחת משחקי הקלפים החיים (LCG) בדומה למשחק הקלפים של שר הטבעות ולמשחק הקלפים של ארקהם הורר.

ב Marvel Champions כל גיבור מגיע עם חפיסת קלפים ייחודית שמגדירה את הסגנון המכאני שלו. אליה מצרפים אחד מארבעת האספקטים (תקיפה, הגנה, צדק או מנהיגות), אשר משנים את אופי המשחק ומאפשרים ליצור חפיסות מגוונות. לכל גיבור יש אספקט "דיפולט", אבל אין מניעה להתנסות באחרים ולגוון. בחירה באספקט היא קודם כל שאלה של playstyle, מה הכי מהנה ומעניין בעיניכם?

המשחק מתנהל בתורות. כל סיבוב מתחיל בגיבור: משחקים קלפים, תוקפים, מבטל מזימות, מזמנים בעלי ברית או מוסיפים שדרוגים. לאחר מכן מגיע שלב הנבל, שבו הוא מתקיף, מקדם את המזימה שלו, ושולף קלפים מהחפיסה של עצמו שיכולים להפוך את הקערה על פיה. החוויה משלבת בין תכנון יותר ארוך טווח ותגובה מיידית לאירועים בלתי צפויים. לעיתים תכננתם להנחית מתקפה משמעותית, אך כמות ה־threat על המזימה הראשית מאלצת אתכם לשנות כיוון לפני שתפסידו.

מספר שחקנים​

• שחקן יחיד – באופן יחסית אובייקטיבי, אחד ממשחקי הסולו המהודקים והאיכותיים ביותר שיצא לי לשחק, אם כי אני פחות מתחבר למשחקי סולו, לכן לא שיחקתי במצב הזה הרבה.
  • שני שחקנים – לטעמי, זה המצב האופטימלי. מאפשר שיתוף פעולה, תכנון מהלכים משותף, ותחושת קצב טובה מבלי זמן המתנה ארוך מדי.
  • שלושה שחקנים – כאן כבר מתחילה בעיה של זמן תור. ככל שיש יותר קלפים על השולחן ויותר פעולות משותפות שאפשר לבצע, כך גם גדלה תופעת ה־Analysis Paralysis. המשחק נהיה איטי יותר ודורש יותר סבלנות.
  • ארבעה שחקנים – בעיניי, חוויה רעה. המשחק הופך ארוך, כבד, והמתנה בין תורות מעיקה מאוד. פשוט גרסה שמחמירה את החסרונות של משחק בשלושה שחקנים.

עיצוב​

עיצוב הקלפים מרשים, סגנון הקומיקס הוא כמעט הכרח בעקבות התמה, האמנות נהדרת. בנוסף, גם העיצוב של המידע על הקלפים אחלה: העלות, המשאבים, סוג הפעולה והאפקטים.

לעומת זאת, הרכיבים הפיזיים פחות מרשימים, בטח ביחס למחיר הלא נמוך של המשחק. יש טוקנים (נזק, איום, סטטוסים), דיסקים לחיים, וקופסה, אבל ללא אביזרי ארגון. אין מחיצות או מערכת לסדר את מאות הקלפים. זה כמובן פתיר, אבל חבל.
1752342926974.webp

עומק​

אחד החוזקים של Marvel Champions הוא האיזון בין נגישות לעומק. ניתן להתחיל לשחק מיידית עם חפיסות מוכנות, אם אתם רוצים, אתם יכולים לא להתעסק אף פעם בבנייה של חפיסה. אבל ככל שמכירים את המשחק, מתגלה מערכת בנייה עשירה ומלאת סינרגיות. כל גיבור יכול לשחק עם כל אחד מהאספקטים, והקלפים הבסיסיים מוסיפים גיוון נוסף (וההרחבות... וואי וואי!).

המשחק מתגמל את מי שבוחר להעמיק. ככל שתשחקו יותר, תזהו קומבואים, סינרגיות, ותבינו כיצד להתאים את החפיסה לא רק לגיבור שלכם, אלא גם לגיבורים שחברים שלכם משחקים. אני מצאתי את זה מאוד מהנה לבנות חפיסות שמאזנות זו את זו ומשלימות חולשות, בעיניי זה מוסיף המון עומק.

הנבלים​

בקופסה הבסיסית תמצאו שלושה נבלי־על:
  • Rhino – פשוט וישיר. מתאים מאוד למשחקים ראשונים.
  • Klaw – דורש יותר הבנה טקטית, מפתיע ומשנה את הקצב.
  • Ultron – ממש מאתגר ומורכב, עם יכולת לייצר עשרות drones ולשלוט בלוח.
כל נבל מגיע עם מספר רמות קושי, כולל מצב Expert שמוסיף שלב נוסף לנבל והופך את ההתמודדות למורכבת יותר. בנוסף, ניתן להחליף את המודולים בחפיסות הנבלים וליצור וריאציות נוספות שמעלות את הreplayability גם בלי להוסיף הרחבות. הגיוון הזה מאפשר למשחק להיות קשה בדיוק במידה שאתם רוצים שהוא יהיה קשה, גם שחקנים מאוד מנוסים יחוו אתגר משמעותי נגד אולטרון על expert.

יתרונות​

• תמה חזקה וגיבורים שמרגישים ייחודיים
  • עיצוב מכני מדויק וקלפים מגוונים
  • דרגת קושי מודולרית
  • עקומת למידה מתגמלת
  • מתאים גם לשחקני casual וגם למי שאוהב דקבילדינג עמוק
  • תחושת צמיחה לאורך המשחק – עם כל גיבור ועם כל אתגר חדש

חסרונות​

• חוויית 3–4 שחקנים ארוכה ומעיקה
  • אין אמצעי ארגון בסיסיים לקלפים ולרכיבים
  • המחיר גבוה ביחס לאיכות של המוצר

הרחבות​

האם חייבים לקנות הרחבות? לא. הקופסה הבסיסית מספקת שעות של משחק: חמישה גיבורים, שלושה נבלים, ארבעה אספקטים, מצבים משתנים ורמות קושי שונות.

אבל המשחק בנוי בצורה שמזמינה להרחיב אותו. כל גיבור או נבל חדש מגיע עם חפיסה מוכנה, בין אם זו הרחבה גדולה (כמו The Rise of Red Skull), או דמות בודדת (כמו אנט-מן או ד"ר סטריינג'). כל הרחבה כזו גם תגיע גם עם קלפים מאספקט מסוים שתוכלו לשלב בחפיסות של הגיבורים שכבר יש לכם.

1752343300178.webp

סיכום​

Marvel Champions הוא משחק מודולרי וחכם לשחקנים שאוהבים תמה, עומק ואתגר. הוא לא מושלם, הארגון לוקה בחסר והמשחק יכול להתארך, אך עבור שחקנים שרוצים להיכנס לעולם עשיר ומרובה אפשרויות, מדובר באחת הבחירות היותר משתלמות כיום.

רק הcore set יכול להספיק לכם להמון שעות של כיף. אז אם אתם חובבי מארוול, אוהבים משחקים קואופרטיביים (לזוג!) עם עומק, מחכות לכם שעות של כיף (ואולי גם חור בכיס, אל תגזימו!).

שיחקתי בשני הבני-דודים שלו: משחק הקלפים של שר הטבעות ושל ארקהם הורר, ואהבתי את שניהם, כל אחד מסיבותיו הוא.
יצא לך לשחק באחד מהם ולהשוות?
שיחקתי פעם אחת במארוול צ'מפיונס, אבל העדפתי את הסיפור של ארקהם הורר שיותר מושקע.

מה שכן, מגניב לראות שכן ערכת הבסיס נותנת תמורה טובה למחיר. בשני המשחקים האחרים ערכת הבסיס היא די לוקה בחסר.

שיחקתי בשני הבני-דודים שלו: משחק הקלפים של שר הטבעות ושל ארקהם הורר, ואהבתי את שניהם, כל אחד מסיבותיו הוא.
יצא לך לשחק באחד מהם ולהשוות?
שיחקתי פעם אחת במארוול צ'מפיונס, אבל העדפתי את הסיפור של ארקהם הורר שיותר מושקע.
אני לא שיחקתי באף אחד מהם, ככה שאני לא רוצה להגיד סתם דברים ולהטעות. אבל ממה שאני מבין, למארוול צ'אמפיונס יש את היתרון של חווית הstand alone. אפשר לשחק בו קמפיין קצר, אבל תמיד אפשר לשחק משחק אחד שמנותק מהכל ואתה מרגיש שאתה לא מפסיד כלום. לא נראה לי שבארקהם הורור זה ככה. בהתאמה לכך מארוול צ'אמפיונס באמת הרבה פחות סיפורי.

אולי באמת צריך להשלים את החוויה שלי ולשחק גם בו 😀
שר הטבעות הוא אחלה אבל הדקבילדינג שלו מעייף.
ארקהם נהדר אבל כבד ודורש התחייבות

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
Phone XXX_אמיר_XXX Phone כתב/ה על הפרופיל של XXX_אמיר_XXX.
היי אמיר, תודה על ההצעה אבל לצערי אני כבד שמיעה שמרכיב מכשירים ונעזר הרבה בקריאת שפתיים, לכן אונליין פחות עובד לי לצערי :(
התגבשה קבוצה. תודה לכל הפונים. כיף לראות שיש הרבה שחקנים מעל ארבעים!!
The warrior Tomion The warrior כתב/ה על הפרופיל של Tomion.
מזל טוב
חזרה