זהו משחק התפקידים השני של Free League Publishing שאני כותב עליו סקירה (אחרי הטבעת האחת), וכמו הקודם, גם במשחק הזה השקעתי בקיקסטארטר. בניגוד למשחק הקודם, אשר מבוסס על כתביו של טולקין ולא על האדפטציה הקולנועית והטלוויזיונית – משחק התפקידים של המתים המהלכים מבוסס על סדרת הטלוויזיה של ACM ולא על הקומיקסים המקוריים. בעקבות זאת, השיטה סינמטית יחסית והאווירה שהיא מנסה ליצור מאוד מזכירה את סדרת טלוויזיה. כאשר מדפדפים בספר החוקים, מיד מזהים מאיזה חלק בסדרה שאבו השראה לאותו חלק.

הספק מתמקד באותה הסביבה של הסדרה – אטלנטה וצפון גאורגיה – וכולל חוקים לסריקה של המפה לפי משבצות (כמו מפת ניווטים), אבל החוקים אינם ממוקדם למיקום ספציפי. אפשר לשחק בצרפת, בישראל, בברזיל או בכל מקום אחר בעולם.
לדוגמה, הדמות שלי רוצה לתקוף דמות אחרת עם סכין. המיומנות לקרב פנים-אל-פנים (close combat) נמצאת תחת כוח. יש לדמות שלי 3 כוח ו-2 נקודות בקרב, ולכן עליי לגלגל 5ק6. קיבלתי 2,2,3,4,5. היות ולא גלגלתי 6, נכשלתי בהתקפה שלי.
אבל לא הכל אבוד! כאשר אני הכשל בגלגול, אני יכול "לדחוף" את הגלגול, כלומר לנסות שוב. כאשר אני בוחר לעשות זאת, אני מקבל נקודת לחץ (ראו "לחץ" למטה). אני מגלגל שוב, הפעם עם ק6 נוסף.
אפשר להילחץ במגוון דרכים (לדוגמה פגישה עם המהלכים תמיד מלחיצה, אך גם מוות של אנשים קרובים וכדומה). המנגנון הזה מראה שהלחץ יכול לעזור לדמות להתרכז במשימה שלה, אך גם עלול לגרום לה לבצע טעויות קריטיות. ככל שהלחץ גבוה יותר, כך סיכויי ההצלחה גבוהים יותר, אך גם הסיכויים לאסונות.
ניתן להוריד את מפלס הלחץ באמצעות משחק תפקידים (לדוגמה שיחה עם דמויות אחרות או עם NPC) או להסירו לחלוטין בעזרת אחד ה"עוגנים" של הדמות (ראה "עוגנים" למטה).

לבסיס יש רק שני מאפיינים: קיבולת והגנה. הקיבולת מסמלת כמה אנשים הבסיס יכול להכיל על בסיס יומיומי, וההגנה מסמלת כמה הבסיס מוגן (כאשר הבסיס מותקף, מספר זה מתווסף לגלגולים מסוימים שהדמויות מבצעות כדי להגן על הבסיס).
במהלך המשחק, הדמויות (או דב"שים) צריכות לבצע פשיטות כדי להשיג ציוד ואספקה. לא כל פשיטה כזו צריכה לקבל זמן משחק ארוך ומפורט – המשחק מכיל מנגנון לפשיטות מאחורי הקלעים, עם טבלאות המפרטות את הגלגולים שיש לבצע ואת התוצאות של הפשיטה, כולל מוות של הפושטים, כמות האספקה שהושגה וכדומה.
קטטות מעט מורכבות יותר. סיבוב הקרב בכל קטטה מחולק לשלבים. המנחה מכריז על כל שלב, וכל דמות המעוניינת לפעול בשלב הזה, מבצעת את הפעולה שלה. השלבים (לפי הסדר) הם מציאת מחסה, קרב יריות, קרב פנים אל פנים, תנועה, עזרה ראשונה ופעולות נוספות. לכל דמות יש פעולה אחת בסיבוב, אז דמות אשר תופסת מחסה לא תוכל גם להגיש עזרה ראשונה, וכו'.
קיימים חוקים על התמודדות עם עדר גדול, כיצד לנקות אזור ממהלכים, מה קורה כשעדר מהלכים תוקף את הבסיס וכדומה, אך לא אכנס לכך בסקירה זו. מספיק להגיד שתקיפות של מהלכים הן תמיד מסוכנות מאוד, ולרוב הדמויות ירצו פשוט להימלט.

עולם המשחק
הדבר הראשון שכתוב בספר הוא לא תמצית של החוקים או בניית הדמות אלא היכרות עם העולם – מהי ההתפרצות, כיצד העולם נראה היום, אילו משחקים ניתן לשחק (קמפיין או משימות קצרות) וכדומה. הספר מגדיר את ששת עקרונות המשחק:- לעשות כל מה שנדרש כדי לשרוד.
- אי אפשר לברוח מהמוות.
- אתה אף פעם לא בטוח.
- אתה לא לבד.
- אתה מספר סיפור.
- הסיפור קודם לכל.
הספק מתמקד באותה הסביבה של הסדרה – אטלנטה וצפון גאורגיה – וכולל חוקים לסריקה של המפה לפי משבצות (כמו מפת ניווטים), אבל החוקים אינם ממוקדם למיקום ספציפי. אפשר לשחק בצרפת, בישראל, בברזיל או בכל מקום אחר בעולם.
החוקים
שיטת המשחק
השיטה מבוססת על חוקי Mutant: Year Zero, ולכן יהיו מוכרים לאלו המכירים את המכאניקה הבסיסית, אשר משתמשת בקוביות ק6 בלבד. לכל דמות יש ארבע תכונות – כוח, זריזות, חכמה ואמפתיה – אשר נעות בטווח שבין 2 ל-5. לכל תכונה יש 3 מיומנויות (skills) המקושרות אליה – לדוגמה עצמה לכוח, הישרדות לחכמה ומנהיגות לאמפתיה – אשר נעות בטווח שבין 0 ל-5. החיבור של שני המספרים האלו אומר לנו כמה ק6 עלינו לגלגל לבקשת המנחה כדי לבצע פעולה כלשהי, כאשר גלגול של 6 הוא הצלחה. לרוב נדרשת הצלחה אחת בלבד, אך להצלחות נוספות יש לעתים משמעות (לדוגמה בנזק).לדוגמה, הדמות שלי רוצה לתקוף דמות אחרת עם סכין. המיומנות לקרב פנים-אל-פנים (close combat) נמצאת תחת כוח. יש לדמות שלי 3 כוח ו-2 נקודות בקרב, ולכן עליי לגלגל 5ק6. קיבלתי 2,2,3,4,5. היות ולא גלגלתי 6, נכשלתי בהתקפה שלי.
אבל לא הכל אבוד! כאשר אני הכשל בגלגול, אני יכול "לדחוף" את הגלגול, כלומר לנסות שוב. כאשר אני בוחר לעשות זאת, אני מקבל נקודת לחץ (ראו "לחץ" למטה). אני מגלגל שוב, הפעם עם ק6 נוסף.
לחץ
לחץ הוא המידה בה הסיטואציות אליהן הדמות נקלעת משפיעות על המצב הנפשי שלה. כל נקודת לחץ מביאה להוספת קוביית לחץ לכל גלגול של הדמות, בכל מצב. קוביות לחץ שונות מקוביות רגילות (ל-Free League יש סט קוביות ייעודי למשחק עם קוביות לחץ שונות). בקוביית לחץ, גלגול של 1 (המסומן באמצעות כף יד של "מהלך" (Walker)) מביא לתוצאה הרת אסון כלשהו. אם נמשיך את הדוגמה הקודמת, אני מגלגל שנית, הפעם עם 6ק6, והפעם יצא לי 1 בקוביית הלחץ, 3,4,5,5,6 בקוביות הרגילות. כלומר הגלגול שלי הצליח, אבל עם אסון כלשהו, לדוגמה הסכין שלי פגע בדמות אבל הלהב נשבר מהניצב.אפשר להילחץ במגוון דרכים (לדוגמה פגישה עם המהלכים תמיד מלחיצה, אך גם מוות של אנשים קרובים וכדומה). המנגנון הזה מראה שהלחץ יכול לעזור לדמות להתרכז במשימה שלה, אך גם עלול לגרום לה לבצע טעויות קריטיות. ככל שהלחץ גבוה יותר, כך סיכויי ההצלחה גבוהים יותר, אך גם הסיכויים לאסונות.
ניתן להוריד את מפלס הלחץ באמצעות משחק תפקידים (לדוגמה שיחה עם דמויות אחרות או עם NPC) או להסירו לחלוטין בעזרת אחד ה"עוגנים" של הדמות (ראה "עוגנים" למטה).
דמויות השחקן
הדמויות
לכל דמות יש טיפוס (ה"מקצוע" במונחי מבוכים ודרקונים) אשר מגדיר מה תפקידה של הדמות בחבורה, ובמידה רבה את הרקע ממנו הגיעה. הרשימה תהיה מוכרת מאוד לאוהבי הסדרה, וכוללת טיפוסים כמו רופא, חוואי, ילד, איש חוק, מנודה, מטיף וכו'. כל טיפוס כזה מגדיר עבור הדמות מה תכונת המפתח שלה (התכונה היחידה בה הדמות יכולה להגיע לערך של 5, כל השאר מוגבלות ב-4), מיומנות המפתח שלה, הכישרונות שלה, המניעים שלה, החולשות שלה והציוד ההתחלתי שלה. הכישרונות (Talents) הן יכולות מיוחדות שנותנות לדמות יתרון כלשהו, בעוד שהחולשות (Issues) מגדירים חולשה כלשהי. חולשות הן הגדרות למשחק תפקידים של הדמות אשר מביעות דברים לגביהם הדמות רגישות. לדוגמה, החייל רואה את עצמו כאחראי לשלומם של החלשים ממנו, בעוד שהכלומניק מפחד להביע את דעתו. לכל דמות יש בחירה בין מספר כישרונות וחולשות במהלך יצירת הדמות, כמו גם בחירה רנדומאלית של ציוד התחלתי.עוגנים
כמו במשחקים אחרים של Free League, גם כאן יש חשיבות מכאנית לקשרים בין הדמויות. לכל דמות יש שני "עוגנים" – דמויות אחרות אליהן הדמות קשורה במיוחד. אלו יכולות להיות קרובות משפחה, מאהבות, חברות קרובות וכדומה. לעוגנים אלו יש תפקיד חשוב במצב המנטאלי של הדמויות, והן משמשות בין השאר להורדת סף הלחץ של הדמויות. לדוגמה, שעת שיחה עם חבר קרוב יכולה להוריד את רמת הלחץ של הדמות ל-0. במהלך המשחק הדמות יכולה להשיג או לאבד עוגנים באמצעות משחק דמות.התמודדות עם הפחד
במהלך המשחק, הדמויות מתמודדות עם מצבים קשים אשר משפיעים לרעה על מצבה הנפשי. לאחר כל משחק, המנחה צריך לבדוק עבור כל דמות האם היא התמודדה עם "נקודות שבר" כמהלך המשחק, לדוגמה פגיעה או מוות באחד העוגנים עלולה לגרום לשבר של הדמות. כאשר הדמות מתמודדת עם נקודת שבר, עליה לגלגל בדיקה כדי לבדוק כיצד היא מתמודדת עם הפחדים שלה. התמודדות עם פחדים באה לידי ביטוי בשלוש צורות:- איבוד מניע.
- איבוד או שינוי של חולשה.
- שבירה מנטאלית.

סביבת המשחק
הבסיס
לכל קבוצת דמויות יש "מקום בטוח" (Haven). זהו הבסיס בו הדמויות מניחות את ראשן בלילה, מגנות עליו מפני התקפה ובאופן כללי חיות בו את חייהן. חוקי הבסיס נותנים כמה דוגמאות לבסיסים, כגון אוטובוס נטוש על ראש גבעה, תחנת דלק, בית חולים, מפעל וכדומה.לבסיס יש רק שני מאפיינים: קיבולת והגנה. הקיבולת מסמלת כמה אנשים הבסיס יכול להכיל על בסיס יומיומי, וההגנה מסמלת כמה הבסיס מוגן (כאשר הבסיס מותקף, מספר זה מתווסף לגלגולים מסוימים שהדמויות מבצעות כדי להגן על הבסיס).
במהלך המשחק, הדמויות (או דב"שים) צריכות לבצע פשיטות כדי להשיג ציוד ואספקה. לא כל פשיטה כזו צריכה לקבל זמן משחק ארוך ומפורט – המשחק מכיל מנגנון לפשיטות מאחורי הקלעים, עם טבלאות המפרטות את הגלגולים שיש לבצע ואת התוצאות של הפשיטה, כולל מוות של הפושטים, כמות האספקה שהושגה וכדומה.
סיעות
הדמויות יפגשו במגוון רחב של סיעות במהלך המשחק – ואולי אף יהיו שייכות לסיעה כלשהי. הסיכות הן קבוצות שורדים שהתגבשו לכדי קהילות. הסיעות מגוונות מאוד בגודלן ובאורחות חייהן – חלקן חקלאיות ומנסות לדאוג לעצמן, אחרות פושטות על סיעות אחרות כדי לגנוב ציוד ואספקה וכו'. לסיעות יש מספר מאפיינים שלא אכנס אליהן בסקירה זו, מעבר לכך שלכל סיעה יש בסיס, מניעים וצרכים אשר מגדירים כיצד הסיעה מגיבה לדמויות ולסיעות אחרות.קרבות
הקרבות במשחק פשוטים יחסית ומחולקים לשני סוגים – דו קרב או קטטה. דו קרב הוא קרב בין מספר קטן של דמויות, בדרך כלל לא יותר מ-2-3. קטטה היא קרב עם יותר דמויות. חשוב לציין שקרבות הם תמיד בין דמויות אנושיות, לא כנגד מהלכים (ראה "מהלכים" למטה). חוקי הקרב פשוטים למדי ואינם דורשים חישובי מרחק או מיניאטורות. המרחקים מחולקים לטווחים (קצר, ארוך או מוגזם), וגלגולי הקובייה בדרך כלל מנוגדים – כלומר הדמויות מגלגלות אחת כנגד השנייה, כאשר שתיהן עשויות להצליח ולפצוע אחת את השנייה, שתיהן עשויות להיכשל, וכל תוצאה באמצע.קטטות מעט מורכבות יותר. סיבוב הקרב בכל קטטה מחולק לשלבים. המנחה מכריז על כל שלב, וכל דמות המעוניינת לפעול בשלב הזה, מבצעת את הפעולה שלה. השלבים (לפי הסדר) הם מציאת מחסה, קרב יריות, קרב פנים אל פנים, תנועה, עזרה ראשונה ופעולות נוספות. לכל דמות יש פעולה אחת בסיבוב, אז דמות אשר תופסת מחסה לא תוכל גם להגיש עזרה ראשונה, וכו'.
פציעות
פציעות במשחק פשוטות מאוד. לכל דמות יש ארבע מצבים – לא פגוע, חבול, מוכה ושבור. כל נקודת נזק שנגרמת לגבול מורידה אותו במצב אחד ודורשת יום מנוחה אחד כדי להחלים. דמות "שבורה" לא יכולה עוד לפעול, ואם היא חוטפת עוד נזק היא מתה. בנוסף, עליה לגלגל בטבלת הפגיעות הקריטיות. פגיעה קריטית עשויה להרוג את הדמות מיד, אך גם להוביל למגוון רחב של השפעות אחרות, חלקן קטלניות לאורך זמן ודורשות טיפול תוך זמן מסוים, ואחרות רק דורשות זמן להחלים. כל פגיעה מביאה לכל הפחות לקנס בגלגול הקוביות, לפי חומרת הפגיעה.מהלכים
הגענו לחלק של המשחק לשמו כולנו התכנסנו: המתים המהלכים! מהלכים אינם נחשבים דמויות בהן יש להילחם, אלא השפעה סביבתית אותה יש לשרוד. למהלכים יש שני מאפיינים: כמות ורמת איום. הכמות נעה בין 1 ל-6. 1 הוא עדר קטן של לא יותר מ-10 מהלכים, בעוד ש-6 הוא עדר עצום של מעל 1000 מהלכים. רמת האיום היא רמת הפעילות והמודעות של המהלכים. מהלכים שאינם מודעים לדמויות, גם אם הם רבים, עשויים להוות רמת איום נמוכה, בעוד שרמת איום גבוהה משמעותה שהמהלכים מודעים לדמויות (או לכך שיש מישהו בסביבתם) ומחפשים אותן. לעתים רחוקות ההתמודדות עם מהלכים תהיה באמצעות קרב. לרוב הדמויות ידרשו לחמוק מהמהלכים באמצעות גלגול מיומנות כלשהי, כאשר כישלון ידרוש מהדמות לגלגל על טבלת התקפת המהלכים כדי לראות מה התוצאה. כמו בסדרה, תקיפה של מהלך היא עניין של חיים ומוות, כאשר כל שריטה או נשיכה עלולות להביא למוות של הדמות (גם אם לא מיידי). לדוגמה, גלגול של 56 בטבלת תקיפת המהלכים משמעותה שננשכת מספר פעמים בגבך, ותמות תוך 1ק6 שעות, בעוד שגלגול 11 משמעותו שהצלחת להתחמק אך הדבר עלה לך בנקודת לחץ נוספת (נוספת כיוון שפגישה במהלכים תמיד מוסיף לחץ).קיימים חוקים על התמודדות עם עדר גדול, כיצד לנקות אזור ממהלכים, מה קורה כשעדר מהלכים תוקף את הבסיס וכדומה, אך לא אכנס לכך בסקירה זו. מספיק להגיד שתקיפות של מהלכים הן תמיד מסוכנות מאוד, ולרוב הדמויות ירצו פשוט להימלט.
הספר
יחסית לספרים אחרים של Free League, מדובר בספר פשוט יחסית. האמנות לא מורכבת אבל מזכירה מאוד את פתיח הסדרה – הדפים נראים מרקיבים מעט, האמנות מרוחה מעט, הדמויות מציאותיות ואפלות, עם כתמי דם או לכלוך לאורך כל הספר. הפונטים פשוטים ומעט מרובעים לטעמי. בסך הכל מדובר בספר עם אווירה מאוד ספציפית, אבל לא מאוד מושקע מעבר לכך. אפשר להסתפק ב-PDF.משחק סולו
הספר מכיל חוקים למשחק סולו. כלומר, אפשרות לשחק את המשחק ללא קבוצה. משחק הסולו מורכב ממספר טבלאות שעונות על שאלות בצורה כללית. לדוגמה "האם יש מהלכים בתוך המבנה?" ידרוש גלגול על טבלת האורקל אשר יספק תשובה כללית של "ממש לא" עד "ממש כן." טבלאות אחרות יעזרו בתיאור של מבנה בצורה כללית יחסית, לדוגמה "נטוש" או "חרב" ואחרות יעזרו ביצירת סיעות רנדומאליות, מציאת בסיסים וכדומה. כמו שאר חוקי המשחק, חוקי הסולו פשוטים למדי ומכוונים בעיקר לעלילה ולאווירה ופחות לחוקים מפורטים על כל מצב בו הדמות תיתקל.