בשעה טובה, סיימנו רשמית וסופית את נקמה בוערת, ההרפתקה הראשונה של עליית שרי הרונות.
הרצתי לפי התרגום לעברית (אלא מה ) שבו שילבנו כמה שיפורים קטנים בהרפתקה, אבל אין הבדלים מהותיים.
כתבתי בעבר על כמה טיפים שגם השתמשתי בהם: פאת'פיינדר פראי - פאת'פיינדר 1 - טיפים ועצות להרצה של עליית שרי הרונות - Rise of the Runelords
אז הנה הרושם שלי:
הרצתי לפי התרגום לעברית (אלא מה ) שבו שילבנו כמה שיפורים קטנים בהרפתקה, אבל אין הבדלים מהותיים.
כתבתי בעבר על כמה טיפים שגם השתמשתי בהם: פאת'פיינדר פראי - פאת'פיינדר 1 - טיפים ועצות להרצה של עליית שרי הרונות - Rise of the Runelords
אז הנה הרושם שלי:
- הרפתקה פשוט מצוינת. השילוב של חוף חולות כבסיס לדמויות עם המון דב"שים מעניינים לבין מבוך קטן (מתחת לעיירה) ומבוך גדול (פסגת הר קוצים) עובד נהדר
- מאוד נהננו מההמרה לעולמות פראיים, אני חושב שזה הופך את ההרפתקה לטובה יותר, כי יש יותר מיקוד בעלילה ופחות במכאניקה.
- הדברים הטובים ששיפרתי בהרפתקה זה הטיפ לגבי פסטיבל זנב סנונית והמשחקים שהיו בו, וגם זה שכל הקומה הראשונה של פסגת הר קוצים, הפך לקרב אחד ענק בגלים.
- מה שכן, פסגת הר קוצים זה עדיין מבוך די מסיבי. לקח לנו משהו כמו 4 סשנים לסיים אותו, ואחרי הקרב עם נואליה לקח עוד סשן לסגור את כל הפינות.
- בכלל נוצר מצב מעניין שבו קודם הדמויות נלחמו, ואז חקרו את כל החדרים. נדמה לי שזה גם בגללי וגם בגלל השיטה וההעדפה שלה לקרבות אפיים.
- בנוגע לקרבות אפיים, המבוך הוא יחסית עם חדרים קטנים, מה שהגביל את הפוטנציאל. זו בעיה כללית של מבוכים שבחדר צפוף קשה לתמרן.
- עם זאת, במבוך יש גם הרבה קטעים של משחק תפקידים - בין אם זה מול שכיר חרב שהם שכנעו לעבור לצדם או שלושה ילדים גובלינים קטנים שהם מצאו והחליטו לאמץ. זה לא קרב אחרי קרב (גם כי, עולמות פראיים)
- עבור שלושה מתוך ארבעת השחקנים, זו פעם ראשונה שהם שיחקו עולמות פראיים והם קלטו את החוקים מהר (תוך משחק בודד). עם זאת, מדי פעם מתפלק משהו של מבוכים ודרקונים. גם לי זה קורה - זכרון שריר קיים ועובד (לי זה קרה עם היעלמות...)
- חששתי בתחילה שאין מספיק אזכור של שרי הרונות בתוך ההרפתקה והתבדיתי - היה המון והשחקנים מכירים היטב את אלזינסט, קארזוג וליפודל.
- עוד שיפור שעשיתי, זה לקשור יותר את ההרפתקה הראשונה לשנייה ביומנים של נואליה הם מצאו אזכור לגבירה שהיא פגשה במסעותיה. זו תתגלה כזאנשה. בנוסף, צאסוטו נלקח למשפט בעיר הגדולה על-ידי השופט חוח-ברזל. זה אחד החוסרים לדעתי בהרפתקה, ולדעתי גם בהרפתקאות ההמשך, שלא תמיד יש קשר ברור בין ההרפתקאות.
- זה גם יתרון כי אפשר בכיף לשחק הרפתקה אחת או שתיים ולהפסיק. זה לא נתיב הרפתקאות שמסתיים ב Cliff Hanger, אלא בסיום הפרק החמישי.
- הייתי יכול בכיף לסיים את נקמה בוערת מבלי להמשיך לרוצח הרונות, ולתת לשחקנים להמשיך לחקור את חוף חולות והסביבה.
- כמו שהתחלתי, כך אסיים - הרפתקה מצוינת.