• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

נתוני המפלצת מהנוסע השמיני

ironballs

פונדקאי ותיק
היי, איך הייתם מתרגמים אותה למונחים של D&D ?
אני לא יודע איך לתרגם את התכונות הרגילות של מפלצות, אבל לגביי התכונות המיוחדות שלה הייתי אומר משהו כזה:

דם חומצתי: כל פעם שהיצור נפגע ע"י נשק, הדם החומצי שלו מושפרץ לכל הכיוונים (הייצור בכוונה מתנער כדי להגביר את האפקט), כל מי שבטווח של 5 רגל מהיצור חוטף נזק חומצה של 6ק6 (רפלקס 16 לחצי נזק). בנוסף אם נשק קפא"פ פגע ביצור ועשה נזק, עליו להציל הצלת רפלקס ד"ק 16 - או להינמס ולהרס.

יריקת חומצה: היצור מתעל חלק מחומצת הדם שלו ליריקה שעושה נזק של 3ק6 ליצור אחד - עליו להצליח בהתקפת מגע מרחוק.

האבקות משופרת: היצור יכול להיכנס להאבקות אם הצליח בפגיעת ציפורניים, בהאבקות הוא יכול להשתמש ביכולת הלשון המשוננת שלו.

לשון משוננת: מתוך האבקות, היצור יכול לשלוח לשון מלאה שיניים לפגוע ביריב. הלשון נחשבת כנשק אדאמיינט (לצורך התגברות על הפחתת נזק), ועושה נזק של 4ק6. בנוסף פגיעת לשון מוצלחת נחשבת תמיד כפגיעה חמורה (למרות שיש לאשר זאת עם גלגול התקפה נוסף).

חסינות לאלמנט: חומצה: הייצור חסין לחלוטין לכל התקפת אנרגיה חומצה.

בנוסף ממה שראיתי בסרטים הייתי אומר שיש לו יכולות די טובוב בתכונות הבאות:
תנועה מהירה, קפיצה, הסתערות, ריפוי מהיר, תבונה גבוהה, הסתתרות, תנועה בשקט

שכחת את היכולת שלו להשטיל ביצים דרך הפה שלך.
ודיי לקרוא לו הנוסע השמיני! קוראים לו "חייזר" או "חוצן". Alien זה לא הנוסע השמיני.
נגע (י"ד): אם החוצן מצליח להצמיד יצור בהיאבקות, הוא רשאי (במקום לגרום לו נזק) להשפריץ ביצים אל פרצופו של היריב. היריב חייב להציל בהצלת קשיחות בד"ק X (מבוסס חוסן). במידה ונכשל, צאצאיו של החוצן מתחילים לגדול בגופו של היריב.

נתונים לנגע המוזר הזה, מישהו?

דרך אגב, כנראה שמדובר בתפלץ (אירוני, לא?) גדול, עם תת הסוג נכרי.

אני לא רוצה להיות קטנוני, אבל גם לא קוראים לו "החוצן". זה שם הסרט. מבחינת העולם עצמו, היצור המדובר נקרא "זנומורפ"(Xenomorph, דהיינו, צורה נוכרית). אני גם לא חושב מההתחלה שיהיה כדאי להכניסו למשחק כמו D&D, שמום שהוא חזק בטירוף, והדמויות התגברו עליו רק בגלל שהייתה להם גישה לציוד מאוד מתקדם. אם נראה לך שזה חכם, סבבה. אבל אני הייתי שוקל את זה שנית.

היצור הזה לא חזק בכלל. למעשה, בעולם מו"ד הוא יהיה בד"א לא גבוה מ-8. הוא פשוט נלחם נגד קבוצת אנשים לא מנוסים. אל תשכח שבנוסע השמיני 2 חבורה של חיילי מארינס קטלו עשרות כאלה.

למה ללשון שלו יש תכונת אדמנטיט? איפה בסרט יש קטע שמשקף את זה?
וגם 6ק6 נזק חומצה סביבתי זה יותר מדי לדעתי. אני חושב ש2ק6 נזק סביבתי+הרס של הנשק, ו4ק6 מיריקת חומצה (כי היא יותר מרוכזת, אבל רק על מטרה אחת, וצריך התקפת מגע).

היה לי פעם משחק מחשב בו יכלת לשחק את אחד מבין שלושת הצדדים (חיזר/טורף/בן אדם), לחיזר הזה הייתה את היכולת לרפא את עצמו על ידי שאיבת דם (בנוסף ליכולות טיפוס מרשימות וראיית חום).

פלאפי אמר/ה:
היצור הזה לא חזק בכלל. למעשה, בעולם מו"ד הוא יהיה בד"א לא גבוה מ-8. הוא פשוט נלחם נגד קבוצת אנשים לא מנוסים. אל תשכח שבנוסע השמיני 2 חבורה של חיילי מארינס קטלו עשרות כאלה.

למה ללשון שלו יש תכונת אדמנטיט? איפה בסרט יש קטע שמשקף את זה?
וגם 6ק6 נזק חומצה סביבתי זה יותר מדי לדעתי. אני חושב ש2ק6 נזק סביבתי+הרס של הנשק, ו4ק6 מיריקת חומצה (כי היא יותר מרוכזת, אבל רק על מטרה אחת, וצריך התקפת מגע).

פלאפי, הדם שלו הוא חומצה חזקה בטירוף, גם סרט הראשון והרביעי, כששפכו את דמם, זה המס חור דרך כמה קומות שעשויות ממתכת. היריקה שלו היא הריר הרגיל (שלא עושה נזק) עם טיפה תכונה של חומצת הדם שלו (לדוגמא בסרט הרביעי, הוא יורק על הטכנאי הנכה כשהוא מטפס במדרגות ועושה לו כוויות בפנים - אבל לא ממיס אותם).

לגביי הלשון שלו, היא בקלות חודרת גולגלות, ושריונות - כמו למשל שבעזרת הלשון הוא ביקע את הראש של אחד מהטורפים (בטורף נגד הנוסע השמיני) - דרך הקסדה האולטרא מתקדמת שלו.

לדביי ד"א 8 - אני מסכים - וזה בכלל לא מעט בהתחשב בכך שהיצורים האלו מושרצים כמו רימות....

לא ראיתי את הנוסע השמיני (ואני לא יודע אם להתחרט על זה או לשמוח, גם לא שמעתי עליו הרבה), אבל באמת אין טעם להכניס דבר כזה למשחק.
לא בגלל שהוא לא מגניב, הוא דווקא איכותי ממש, אבל תכניס אותו וכל מה שהשחקנים שלך יוכלו לעשות הוא לחשוב "הא הא הא, הוא מעתיק מהנוסע השמיני", וזה יוריד את ההנאה מהמשחק.

המלצה- גזע תבוני של יצורים, המבוסס על היצורים מ alien, אבל לא קשור דווקא לחומצה- שנה את הרעיון ללהבות או לרוע טהור שזורם בדמם, והיצור יראה שונה מספיק.

איתיליבנה אמר/ה:
לא ראיתי את הנוסע השמיני (ואני לא יודע אם להתחרט על זה או לשמוח, גם לא שמעתי עליו הרבה), אבל באמת אין טעם להכניס דבר כזה למשחק.
לא בגלל שהוא לא מגניב, הוא דווקא איכותי ממש, אבל תכניס אותו וכל מה שהשחקנים שלך יוכלו לעשות הוא לחשוב "הא הא הא, הוא מעתיק מהנוסע השמיני", וזה יוריד את ההנאה מהמשחק.

המלצה- גזע תבוני של יצורים, המבוסס על היצורים מ alien, אבל לא קשור דווקא לחומצה- שנה את הרעיון ללהבות או לרוע טהור שזורם בדמם, והיצור יראה שונה מספיק.
איך לעשות אותו בדיוק אותו הדבר כמו כל שד שלישי שקיים יהפוך אותו לשונה?

אני חושב שלהכניס אלמנטים מגניבים מסרטים רק יעשיר את אוירת המשחק, אם אתה מכוון אותה לכיוון מתאים (לדוגמא, סרט אימה חייזרי - אבל אם זה סתם האק אנד סלאש, יצורים כאלה לדעתי לא יתאימו, כי רוב חוזקם הוא באפקט האימה שהם מעוררים).

ואיך לגרום לאפקט הפחד כאשר יש דמויות חסינות לפחד בהמוניהם (מישהו אמר פאלדין?)
וכמה דברים-
השם של היצור שמטיל ביצים באנשים נקרא מחבק הפנים. היצור שבוקע מזה נקרא קסנומורף או משהו.
ויש כמה זנים, לפי מה ששמעתי-מלכות, פועלים, runner, מחבק הפנים, משהו שהוא טורף שנהפך לפונדקאי... אז הולכים עד הסוף, עם המינים והכל, או שזה יופשט?
וכן, זה מויקי

ליצור הזה לא צריכה להיות שום השפעת פחד. בסרט זה היה מפחיד, בגלל שזה יצור קטלני אחד נגד מספר מצומצם של אנשים לא מנוסים. וכמובן, שימוש בהמון אפקטים ועריכה.

אני חושב שלא צריך להגזים עם כל המינים. בסוף כבר אפשר להשתמש בפורמיאנים וזהו..

יש כמה יצורי חומצה דמויי חרקים במגד"מ שאפשר להשתמש בהם כדוגמא (אנקהג למשל).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה