הדמות בגלימת הנזירים החומה הסתכלה על מאות הגופות, פתאום היא רואה אחת שנראת מתאים, הבעת הפנים שלה לאחר המוות חזקה, מתמודדת "כן, זו הגופה" היא חושבת לעצמה. היא מרימה את ידיה, מרכזת את כוחה, שולפת סכין מגלימתה, וחותכת את ידה. היא נותנת לדם לזלוג על הגופה, שמתחילה לזהור בכחול. לבסוף הגרוניון חוזר לחיים וקם "מ... מ... מי את?" הוא מגמגם בפחד "אני הגואלת, נותנת העוצמה" אומרת הדמות בגלימה שמרימה את הברדס וחושפת פנים יפהיפיות "באתי להחיות אותך, ולתת לך כוח, בתמורה לנאמנות" אומרת האישה. "בסדר, האם הכוהנים מסכימים?" שואל הגרוניון "בוודאי" אומרת האישה בקול כל כך כנה, שאפילו חיות היו מאמינות. "טוב, האם אני צריך להישבע אמונים בדרך כלשהי?" שואל הגרוניון "כן, שבועת דמים" עונה האישה, שולפת את סכינה ועושה חתך ביד לשניהם, הם לוחצים ידיים, דמה הזהוב מתערבב בדמו האדום "את... אלה!" מזהה הגרוניון בהפתעה לפי הדם. "אכן" אומרת האלה "וכעת, בוא ואלמד אותך מעט עוצמה!" היא מביאה גופה, ואומרת כבדרך אגב "שמי ווי-ג'אס, אם לא ידעת, ועכשיו הבא לי את האבן הזו שמה" היא מצביעה על אבן שוהם שחורה "עכשיו תן לי את ידך" היא אומרת, היא פוערת את החתך הקודם מחדש ומצמידה את אבן השוהם למצחו של הגרוניון "התרכז בדמך, ואמור לי את המילה הראשונה שעולה בדעתך "חיים" אומר הגרוניון "מצויין" אומרת ווי-ג'אס בשביעות רצון "הוא עולה על הציפיות שלי" היא חושבת. "עכשיו התרכז באבן, מה היא אומרת לך?" "לא" עונה הגרוניון "תנסה קצת יותר" "שלילי, היא שואבת את החיים, מחלישה" עונה הגרוניון "מעולה" אם ווי-ג'אס לא הייתה קודרת כל כך היא הייתה קופצת באוויר משימחה, אבל זו ווי-ג'אס, היא אפילו לא מחייכת. "עכשיו התרכז בגופה" היא אומרת "מוות" אומר הגרוניון "מצויין" עונה האלה "עכשיו התרכז בזה!" ווי-ג'אס נוגעת בגרוניון הפצע בידו נסגר ונרפא "האנרגיה הזאת! כל כך חיובית נותנת חיים ומחזקת!" ווי-ג'אס מחייכת, משמחה, לא מאכזריות או שמחה לאיד, וזה נדיר. "למאגיה השחורה יש שני צדדים, חיים ומוות, לכל אחד מן הצדדים יש אנרגיה שמחזקת אותו ואנרגיה שמחלישה אותו, האנרגיה החיובית פוגעת במתים ומחזקת את החיים, והאנרגיה השלילית פוגעת בחיים ומחזקת את המתים. כשממזגים מת עם אנרגיית חיים בעזרת אנרגיה שלילית נוצר אל-מת, תכף תראה מה זה, זהו רק העיקרון של הדבר, בפועל זה יותר מסובך. תיעול ושימוש באנרגיות החיים הוא הוא העיסוק הנעלה במאגיה השחורה" אלו הם היסודות, ככל שתפנים אותם בפועל יהיה לך יותר קל" היא אומרת לאחר כמה ימים "בעוד יומיים נתחיל את העיסוק בפועל במאגיה השחורה." לאחר כמה חודשים הגרוניון סוף סוף מקים זומבי לתחייה "מעולה, הפוך 40 מהגופות שלנו לכאלה" אומרת ווי-ג'אס
IN2
ווי-ג'אס מבחינה איזה יום בשיטוטיה בקבוצת הוולקאנים "איזו מציאה" היא חושבת, היא מתגלה אליהם בדמותה המבורדסת, גראנה השקרית(ווי-ג'אס היא גם אלת השקרים, ויש לה צורה בשם גראנה שמגלמת את השקרים, השקרנית הטובה ביקום, הדמות המבורדסת). "שלום לכם, אנשי שועל קורנים" היא אומרת בנועם "שמעתי שאלכם נטש אתכם, בטוח קרה לו משהו, הוא לא היה עושה את זה מרצונו. נודע לי שהוא לא יחזור, אז אני לקחתי חסות עליכם, אני אהיה אמכם מעכשיו, אגן עליכם ואוהב אותכם, ואתם תקשיבו לי, מה דעתכם?"
IN3
וי-ג'אס מחייכת בסיפוק, הוולקאנים האלו הם בדיוק מה שהיא צריכה, היא חשבה כל היום על תוכנית יותר יעילה מרציחת לאונוס, עמה ייסחור עם עמו במוצרים חסרי תועלת כמו חיטה, ולאט לאט תיהיה להם ברית חזקה. אבל זה לא הכל, היא תתן לעמה את הידע האנטומי הדגול ביותר, הידע להחליף חלקי גוף בדברים אחרים(שתלים). רק היא יודעת איך לעשות זאת, ושתלים יהיו מוצרי יוקרה, שהיא תחליט את מחירם הבלעדי. השתלים הראשונים יינתנו כמתנות לגרוניונים הבכירים ממשרתיה היותר אנושיים, הוולקאנים המסנוורים, כך סוד האל-מתים ישאר סודי. ועכשיו לחלק הגאוני: בכל שתל תוסתר מערכת השמדה, שברגע שווי-ג'אס תרצה תשמיד את הגרוניות העלוב שמחזיק בשתל, כך, תוך כמה עשרות\מאות שנים, היא תשלוט בעם הגרוניוני העלוב! אבל קודם היא צריכה להורות לאנטומים היותר מבריקים שלה לעשות ניסויים בוולקאנים, כדי לבדוק כמה קשה יהיה להחדיר שתל לייצור חי באמת. אחר כך היא צריכה לרכז את כוחה כדי להפוך את הוולקאנים בעלי המראה והחשיבה המעצבנת למשהו שיותר מתאים לה. זה הרבה, אבל נראה שזהו... אה! היא גם צריכה ליצור ממלכה במישור כלשהו, כנראה שכבה נחמדה בשאול, משהו שחור, אפל ומדברי שיתאים להסתרת האל-מתים שלה עד לשעת הכושר, בינתיים שליחיה בעולם הגשמי יהיו זן הוולקאנים המיוחד שלה. עכשיו הגיע הזמן לבצע....
ווי-ג'אס שולחת שלושה מסרים לכוהן(האנשים הפשוטים הם אל מתים לא תבוניים, שמשרתים את בעלי התפקידים הבכירים יותר, שהם אל מתים בכירים ותבוניים) שלה, הליץ', הוא נכתב על ידי העצמות הקדושות(שזזות מעצמן כדי לכתוב דברים) ב"מקדש הבצורת", אוהל מאולתר. זהו המסר הראשון:
" התחילו לסחור עם העם הגרוניוני דרך הוולקאנים בסחורה שלא יעילה לנו כגון סוגי אוכל בתמורה למה שאנחנו כן צריכים, בנוסף למתנה שתסמל "התחלה של ברית כלכלית בין שתי האומות" שימו לב שאסור שאל מת יראה לעיני הגרוניונים, עליכם להשתמש אך ורק בוולקאנים למטרה הזו. התחילו לנסות להחליף חלקי גוף של אל מת אחד בחלקיו של אחר בעזרת מתת המאגיה השחורה שנתתי לכם, ואנטומיה שלימדתי אותכם. זה לא יהיה קשה, אבל אחר כך נסו להחליף חלקים של וולקאן בחלקים של אל-מת, זה יהיה קשה, אבל אם תצליחו זה יסמל תור זהב בשבילנו."
זה המסר השני:
"כנס את כל הוולקאנים, וערוך את "טקס הצמא", נכון הוא ייגזול מכם הרבה כוח, ואת אחד הוולקאנים היקרים שלנו (יועלה לקורבן), אבל הוא חשוב מאוד לשתי הפעולות הבאות שאעשה, שבשבילן אני צריכה הרבה מאוד כוח. אני רוצה שתיהיה מוכן, במהלך הטקס כל הוולקאנים מלבד הוולקאן שיועלה לקורבן יהפכו מיצורים שועליים וזהובים בעלי מחשבות כופרות (היסוס לגבי פעולות אכזריות) ליצורי זאב ערבות חומים, קנאים ונאמנים, קרא להם ח'ומארים, ליחיד ח'ומארי, ולנקבה ח'מארה(הם יהיו לוחמים אדירים, הכישרונות של הוולקאנים בלי החשש מפני אכזריות. הם יאבדו את היכולת ליצור אש ואור, אבל יהיו יותר חזקים והנשיכה שלהם תיהיה קטלנית עד כדי כך שבעתיד הם יתפרסמו בזה שאם הם הצליחו לנשוך אותך ולהוריד ממך בשר, הם יאכלו אותו הם יאבדו את האהבה לשמש, אבל מאוד יואהבו את הירח, הם יצטרכו מעט מאוד אוכל אחרי הטקס, רק פעם בשלושה ימים ארוחה אחת כדי לחיות היטב)"
מסר שלישי:
"בעוד כמה שבועות, כשאמצא מקום מתאים, כל האל-מתים בעמנו יצטרכו לעבור להתגורר במקום אחר, כנראה בשכבה צעירה בשאול, כדי שתוכלו להתפתח בצורה הטובה ביותר ואף גזע לא יצא למסעות טבח דתיים מטופשים נגדכם, העבירה למישור השני תתבצע באמצעות שער שאני אפתח, עליכם להתכונן לעזיבה, גם האל מתים הלא תבוניים יעברו איתכם, אבל במישור השני הם יעסקו בייצור כל מה שהח'מארים צריכים, וכל מה שאני אבקש"
OUT
תודה
1.(לא קשור ל-1 שלך) את הטקס היא תערוך בהקדם, פתיחת השער תתרחש אחרי שהיא תמצא מקום מתאים, כולל יצירת כמה שטחים חקלאיים בשביל המסחר ובשביל האוכל של הוולקאנים, אם היא מוצאת שם שדים היא מפתה אותם להצטרף אליה, כל השדים החלשים יסכימו בטוח,[רמז בעובי של פיל] בטח יש שם שד אחד או שניים שיהיה קשה קצת יותר לפתות [רמז בעובי של פיל]
2. בסדר, התכנון הוא 40 לא תבוניים, חמישה כוהנים, עשרה נקרומנסרים(מאגיה שחורה

) וחמישה אנטומים. כמה וולקאנים יש? בכל מקרה הם ציידים, בשביל האוכל שלהם ובשביל הבגדים של כולם.
3.(המשך של התכנון) שלושה כוהנים הם רוחות רפאים, ועוד שניים מומיות. הנקרומנסר הבכיר הוא ליץ (גרוניון שווי-ג'אס החיתה רק כדי להפוך אותו לליץ') שניים נוספים מהנקרומנסרים הם רוחות רפאים, עוד שניים ביעותים(הכי חלשים) והשאר הם חמישה ערפדים. האנטומים כולם ערפדים.
4. (המשך של התכנון) הערפדים ניזונים מהדם של החיות שמביאים הוולקאנים (שיהפכו עוד מעט לח'ומארים), כשהערפדים יעברו מישור הח'ומארים פשוט יקריבו מספר חיות לאלה והיא תעביר אותם לערפדים.
5. מספיק חופר?