• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 מנחים, שחקנים, קבוצות חדשות ומה שביניהם

אני נתקל בלא מעט פוסטים של שחקנים שמחפשים שהמים ושחקנים, או רק שהמים, או קבוצת שחקנים שהתגבשה אבל.... רק חסר להם שה"ם.

לפעמים יש אנשים שמציעים להנחות בעצמם ולהתחבר לקבוצה, והרבה שהמים בתשלום.
עדיין קצת מוזר לי הרעיון של שה"ם בתשלום, כי איך שאני רואה את זה כמשחק חברתי, כאשר השה"ם הוא חלק מזה.
בחברתי אני מתכוון למפגש פרונטלי ולא למפגש אונליין. אבל זה רק איך שאני רואה את זה.
אין לי שום התנגדות לעצם הרעיון של תפקיד המנחה כמקצוע שהוא חיצוני לקבוצה, כי אני מניח שרוב אלו שהפכו את תפקיד המנחה למקצוע הם עם רקורד הנחיה יחסית משמעותי, והם משקיעים כמות נכבדה של זמן בהכנה וגם במפגש עצמו עם תוספים שיכולים אולי להוסיף לאווירה.

מניח שאנשים חשבו על הרעיון הזה לפני שנים - מה אם אחד מחברי הקבוצה שמפחד להרים את הכפפה יעבור מעין "קורס הנחיה"?

האם אני חושב "שבאמת צריך" דבר כזה? התשובה שלי תהיה כמו התשובה לשאלה "האם יש סיבה להשתמש בקופת גמל להשקעה"
זאת אומרת - כל הידע כבר קיים ואין לזה לדעתי הצדקה, אבל מי שרוצה שיעשו בשבילו הכל ויכינו לו הכל, כי הוא לא יודע איך להכנס לזה, ומוכן ולשלם על זה אז זה עניין שלו.

זה כנראה לא יוכל להיות יקר מדי, לכן זה כנראה לא יעבוד במתכונת ארוכה, אלא מעין קורס תמציתי ומזורז (5-6 מפגשים?) על יסודות ההנחיה.
משהו שיתן בסיס למי שחושש מהנחיה, אבל יש איתו קבוצת שחקנים ובסתר ליבו היה אולי חושב מתישהו בעתיד בכיוון
(בעתיד הכוונה כשיהיה לו ותק של מעל 5 שנים (כי שה"ם יכול להיות רק מי ששיחק מספיק שנים), מכיר את כל החוקים בעל פה, מחזיק לפחות 20 ספרים, ומתכנן קמפיינים ביום ובלילה. מניח שזה כנראה לא כזה רחוק מדיעה של לא מעט שחקנים).
מי יעביר? יש מספיק אנשים בארץ שחיים מו"ד ומ"ת כבר 20-30 שנה (גם לא צריך 20 שנה כדי להעביר קורס כזה).
אומנם התוצאה לא תהיה "שוות ערך"לשה"ם מנוסה, אבל זה ממש לא הרעיון (למקרה שיש פה מנחים בתשלום שיגידו "מה, אבל זה לא אותו הדבר")
כך השה"ם יהיה חלק מהחבורה ולדעתי זה חשוב. וגם יהיו עוד מנחים בעולם :)

המטרה של הפוסט היא לעורר דיון ולשמוע דיעות של אנשים, גם על דברים משיקים. דיון יותר רעיוני מאשר פרקטי.

עריכה אחרונה:
אני לא מסכים איתך בכל כך הרבה נקודות, שאין לי מושג איפה להתחיל. בוא ננסה להתחיל מהקל אל הכבד:
התשובה שלי תהיה כמו התשובה לשאלה "האם יש סיבה להשתמש בקופת גמל להשקעה"
זאת אומרת - כל הידע כבר קיים ואין לזה לדעתי הצדקה, אבל מי שרוצה שיעשו בשבילו הכל ויכינו לו הכל ומוכן ולשלם על זה אז זה עניין שלו.
או, קופת גמל להשקעה זה ממש לא איך שתיארתי את זה. הבן אדם הממוצע שינסה להשקיע בעצמו יפסיד בממוצע יותר מאשר ירוויח, ואפשר לפתוח על זה דיון שלם - אבל נעזוב את זה כי זה לא הנושא של הפוסט.

במתכונת ארוכה, אלא מעין קורס תמציתי ומזורז (5-6 מפגשים?) על יסודות ההנחיה.
מכיוון שכשאתה ו(לדוגמה) אלעד הן אומרים את המילים 'יסודות' ההנחיה התפיסות שלכם בנושא יכולות לנופף זו לזו לשלום כאשר הן עוברות אבל לא לראות אחת את השנייה מרוב מרחק, למעשה אין שום דרך ישימיה ללמד איזשהם יסודות הנחיה אוניברסליים. הדבר לא קיים.
עדיין קצת מוזר לי הרעיון של שה"ם בתשלום, כי איך שאני רואה את זה כמשחק חברתי, כאשר השה"ם הוא חלק מזה.
זאת אמירה מעניינת, אבל במה שונה המשחק החברתי הזה מסדנאות חברתיות בנושאים שונים, שאיש לא מעלה בדעתו לומר שמעביר הסדנה לא צריך לקבל תשלום כי גם הוא נהנה מאירוע חברתי?
יש עוד הרבה נקודות לדבר עליהן, אבל אני כבר מאחר גם ככה. אולי בצהריים / ערב אוסיף פוסט השלמה.

איזה מלך אתה!

כמה דברים:
1. לא בטוח שנתקלתי בזה. אבל בתגובות של שהמים בתשלום נתקלתי המון (יותר מדי אם אתה שואל אותי :) ). איך אתם מקדמים את זה? (שיווקית)
2. האתר באנגלית. נכון ששחקנים ומנחים לעתיד אמורים לדעת אנגלית, אבל אני חושב שיש מצב שזה יפנה טוב יותר לקהל הישראלי אם האתר יהיה בעברית (אני מקווה שזאת הנחה שגויה, אבל לא בטוח)
3. בדקתם הענות לקורס פרונטלי מול קורס דיגיטלי?

מכיוון שכשאתה ו(לדוגמה) אלעד הן אומרים את המילים 'יסודות' ההנחיה התפיסות שלכם בנושא יכולות לנופף זו לזו לשלום כאשר הן עוברות אבל לא לראות אחת את השנייה מרוב מרחק, למעשה אין שום דרך ישימיה ללמד איזשהם יסודות הנחיה אוניברסליים. הדבר לא קיים.
זה בת'רד של מו"ד עם טאג של מו"ד 5. ביסודות הנחיה הכוונה כאן היא כמובן ליסודות הנחיה למו"ד 5.

זאת אמירה מעניינת, אבל במה שונה המשחק החברתי הזה מסדנאות חברתיות בנושאים שונים, שאיש לא מעלה בדעתו לומר שמעביר הסדנה לא צריך לקבל תשלום כי גם הוא נהנה מאירוע חברתי?
למה? סיבות הסטוריות. מו"ד התחיל כמשחק חברתי. העניין של מנחים בתשלום זה כנראה עניין של השנים האחרונות.
האם זה רע? לא, זה כנראה אומר שהתחביב גדל וכנראה גם מתמקצע.
זה שזה נשמע לי מוזר זה דבר אחד, אבל אם יש קבוצה שרוצה ללכת על זה אז למה לא.

עריכה אחרונה:
אה, זה לא שלי, זה שיתוף פעולה של אורי ליפשיץ ואביעד טל, שעושים חיל בתחום הזה.
להבנתי הם מקדמים את זה בעיקר בחו"ל, ולכן לא תראה לזה הרבה קידום בישראל, או בעברית.
הגישה שהנחיה בתשלום זה משהו שלילי היא, לשמחתי, משהו שמתחיל לחלוף מהעולם, ותן מבט גם כאן. זה רק אחד ממגוון סממנים רבים לכך שמה שהיה התחביב "שלנו" כבר אינו חוויה מצומצמת ונישתית, אלא אוסף רב של מיני-תחביבים וחוויות.

אוקיי, אז אתה אומר שגם הקורס באנגלית ומיועד בעיקר לחו"ל. הבנתי.
בחו"ל יש כמויות של תוכן איכותי בסגנון והוא חינמי. אומנם לא הכל מתומצת וממוקד לכדי קורס אחד, אבל הכל קיים.

הכוונה שלי היתה לקורס מקומי, בשפת הקודש, עם כיוון יותר לפרונטלי מאשר דיגיטלי. אבל יפה, כל הכבוד להם!
מכיר את אורי מהגמדים, הוא מעולה ואני בטוח שכל מה שהוא מעורב בו הוא מצויין.

לא מכיר, אבל מיזם מעניין.
אישית, אני חושב שמשחק אונליין מאבד הרבה מאוד מהחוויה, אבל ממה שאני מבין בשנים האחרונות, ועוד יותר מתקופת הקורונה, זה הפך לחלק משמעותי מהמשחק, אולי גם 50%, והרבה אנשים נהנים מזה.

זה רעיון טוב שאכן כבר קיים ואפילו נרשמתי אליו בעבר (מה שהוזכר למעלה של אביעד טל ואורי ליפשיץ), על אף שיש לי לא מעט שנות ניסיון בהנחייה - תמיד יש משהו חדש ללמוד או גישה שונה לדברים שמכירים!
עדיין יש מקום אולי לקורס כזה בצורה פרונטלית או אישית יותר, אם היה לי זמן הייתי מרים את הכפפה אולי... (אבל אין...).

הנחיה בתשלום היא דבר כבר לא מעט זמן, כמובן בחו"ל וגם בארץ.
דעתי בעניין - המשחק נועד להיות חברתי וחנמי וחשוב שכל שחקן חדש ידע את זה, אבל מי שרוצה לשדרג את החוויה שלו, ישנם מנחים שמאד משקיעים במשחק שלהם, בהכנות, בפרפים וכו' שיכולים לתת חוויה מרוכזת ואיכותית בדיוק כמו שאתה משלם על כרטיס לסרט או הצגה.
יש בזה יתרונות וחסרונות וזה דיון שאני יכול להפליג בו המון, לפעמים כששחקנים לא מגיעים לסשן, אני משתעשע ברעיון שאם זה היה בתשלום זה משהו שפחות הייתי מתעסק בו :)

זה רעיון טוב שאכן כבר קיים ואפילו נרשמתי אליו בעבר (מה שהוזכר למעלה של אביעד טל ואורי ליפשיץ), על אף שיש לי לא מעט שנות ניסיון בהנחייה - תמיד יש משהו חדש ללמוד או גישה שונה לדברים שמכירים!

זאת בעיקר הגישה. לכל אחד יש גישה שונה ואפשר ללמוד מזה משהו.
למנחים מנוסים אפשר להתאים קורס מתקדם, כנראה שיהיה יותר רלוונטי מאשר קורס יסודות.
מה למדת מזה?

אין לי כוח להתווכח איתכם על זה כי זה יהיה דיון מתיש ואינסופי, אבל תדעו שמה שאני רואה כשאני קורא את זה הוא חבורה של olde-fasjens שמתלוננים שהתחביב הישן שלהם התקדם...
מי זה אתכם? כי אני יותר מסכים איתך מאשר לא :) אם אני מבין נכון ואפילו הפעם לא התלוננתי.
הדבר היחיד שמרגיז אותי זה מנחים בתשלום שלא שקופים לגבי זה לפני שקבוצה מתגבשת.

וואו, האמת שנגעתי בזה לפני כמה חודשים טובים וכשניסיתי לחזור נראה שיש לי בעיה עם הגישה.
בגדול זה נחמד למי שמתחיל את צעדיו בעולם ההנחיה, את רוב הדברים הכרתי או למדתי מניסוי וטעיה.
יש שם הרצאות על איך מתכוננים למשחק, Pacing, המון חומר על בניית עולם והתמודדות עם דברים בלתי צפויים במשחק.
אני באמת חושב שזה אחלה שזה קיים, אבל אני אישית לומד טוב יותר מהרצות משחקים של עצמי או משל מנחים אחרים.

חזרה