• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה' ישנות / OSR מיתולוגיית מו"ד ישראלית - הגולדשיטר

חלק מהוותיקים זוכרים אותו בזמן אמת, למרות שאני פגשתי אותו הרבה שנים אחרי שמיצוב כבר לא הייתה פעילה כשנתקלתי בעותק מצולם ומשומש של "נשות הירח".

בימים הרחוקים ההם, התפרסמו שתי הרפתקאות (לא טובות במיוחד) למו"ד בקופסאות לשנייה קראו "מלחמת הפסלים החיים" אבל אני מדבר דווקא על הראשונה "נשות הירח". יחודן של ההרפתקאות האלה - הן היו הרפתקאות ישראליות מקוריות שנכתבו על ידי גבע פרי כדי לשמש בטורנירים של מבוכים ודרקונים שארגנה חברת "מיצוב".
כפי שהיה מקובל באותם ימים, כל הרפתקה כללה לא פעם גם לפחות מפלצת מקורית אחת. לפעמים המפלצות המקוריות היו באמת מקוריות ומוצלחות, אבל לפעמים... פחות.

וכאן בא הגולדשיטר. אולי המפלצת הכי גונזו שנכתבה אי פעם למו"ד בישראל שגם יצאה בדפוס ולא רק באיזה בלוג או פורום. מבחינת נתונים, המפלצת לא באמת מיוחדת או מעניינת - סתם יצור ממש חזק עם יותר קוביות פגיעה וכושר גרימת נזק מלמרבית הדרקונים והענקים במשחק. אבל מה שהקנה לו את מעמד הגונזו המיתולוגי היו האיור המכוער-להדהים שלו ותכונה שם נתנה לו את שמו - הוא מחרבן זהב.

הגולדשיטר פשוט יכל להטיל גללים שנראים בדיוק כמו מטבעות זהב (מעניין אם גם היו עליהם חותמות רשמיות וכיתובים?) במטרה שההרפתקן הסכל יעקוב אחרי שובל המטבעות עד למאורתו ואז... אוי! דם!

מה הקטע הכי לא הגיוני מטא-משחקית פה חוץ מזה שהחלחולת של היצור מסוגלת לשכפל תמונה של מלך על מטבע? שאם אני הרפתקן שמסוגל להילחם באפקטיביות במפלצת עם 24 קב"פ שגורמת ל-60 נקודות נזק בסיבוב לפני שמשקללים נזק רעל, הדבר האחרון שאני אעשה זה בכלל לטרוח להתכופף להרים מטבע זהב ואז עוד אחד?

אז קבלו את הגולדשיטר, תחשבו איך להמיר אותו לשיטה מודרנית ואז תוותרו על הרעיון ותדחיקו את כל הפוסט הזה.

1716629460108.webp

יש שני דברים שמטרידים אותי:
1. מה קורה למטבעות שנראים ומרגישים כמו מטבעות זהב אחרי שפרק הזמן "המוגבל מאד נגמר" ? האם מה שאני חושב שקורה...
2. מדהים איך מפלצת שנכתבה סתם או בגישה ילדותית הפכה לסוג של מיתולוגיה, רק בגלל נוסטלגיה וערך אספני.

כשהייתי ילד אני זוכר שעברתי על כל סוגי הפירות והירקות והאנשתי אותם כדי לתת להם סטטים של מפלצות ובאותו רגע באמת שחשבתי שעליתי פה על משהו טוב :LOL:

עברתי על כל סוגי הפירות והירקות והאנשתי אותם כדי לתת להם סטטים של מפלצות
אאז"נ זו הייתה העלילה של אחד ממשחקי קומנדר קין?

לי היו כמה רעיונות חצי אפויים לגבי מיתולוגיה של שני עמי בוליווגים שנמצאים בסכסוך דתי סביב האמונה בדחלילים - עם אחד מאמין שדחליליה הוא האל האחד והעם השני טוען שיש לו גם בן בשם דחלילון.

טוב הוא באמת מכוער.. היה איזה שרשור לגביו בעבר, אבל בכנות שלא זכרתי את הנתונים המטורפים האלה - הוא באמת ממש חזק…
ומה שיותר מדהים זה שיש לו כבר אוצר + עוד כמה אלפי מטבעות זהב אקסטרא, ועדיין הוא כנראה גרידי מספיק כדי לחרבן זהב כדי למשוך הרפתקנים ולא לפזר כמה מטבעות אמיתיים..

אותי עניין גם האם המטבעות מריחים כמו משהו שיצא מ.. איפה שמוציאים אותם (ומה יקרה אם מישהו ינשך אותם כדי לגלות אם זה זהב אמיתי..? גלגול הצלה נגד רעל?), וגם עד כמה קטן חור פי הטבעת של יצור בגודל כזה שיוצאים ממנו גללים בגודל כזה (משום שאני מניח שהוא ענקי אם הוא אוכל בני אדם ובעל 24 קב״פ).
אבל יש מצב שזה רק המוח שלי שגרם לי לתהות לגבי הדברים הללו..

עד כמה קטן חור פי הטבעת של יצור בגודל כזה שיוצאים ממנו גללים בגודל כזה
מטבעות זהב הם לא מאוד קטנים. הנה למשל מטבעות רומיים ביחס לכף יד של אדם ממוצע להמחשה:

1716743838717.png

דרך אגב, גונזו ככל שיהיה הגולדשיטר, הרעיון של יצורים שמפרישים חומרים יקרים או משתמשים בפתיונות הוא משהו שהיה קיים בביסטריות (ספרי חיות) של ימי הביניים, למשל:

- הנמר מפיץ מפיו ריח מתוק שמושך צאן ובקר למאורתו ושם הוא אוכל אותם.
- השתן של השונר (לינקס) הופך לזהב או לחומר יקר דומה כשהוא מתייבש. השונר חכם ויודע שבני אדם מחפשים את השתן היקר שלו והוא גם קמצן מניאק, אז הוא מקפיד להשתין בסתר ולקבור את הממצאים.
- אשכי הבונה משמשים לכל מיני שיקויים מופלאים. הבונה יודע את זה ואם אתה מנסה לתפוס אותו כדי להרוג אותו כדי להכין שיקויים מאשכיו וכובע מפרוותו ואין לו לאן לברוח, הבונה מסרס את עצמו ומוסר לך את אשכיו ככופר-נפש.

נא לא לצחוק על הרפואה הסינית אחרי זה, בסדר ?

אבל זה מעלה לי שאלה אחרת, מטבעות אמורים להיות שונים - מטבעות של ממלכת הגמדים אמורים להיות שונים מאלו של הממלכה האלפים במרחק אלפי קילומטרים ממנה, חלפן מטבעות אולי יוכל להחזיק מטבע ביד ולהגיד "כן, זה שווה מטבע זהב של הממלכה הגמדית", אבל איך בדיוק הרפתקאן ממוצע עם מקור אור לא ממש מוצלח אמור לזהות שזה מטבע ולא משהו עגול ממתכת עם איזשהו קישקוש עליו ?

נא לא לצחוק על הרפואה הסינית אחרי זה, בסדר ?

אבל זה מעלה לי שאלה אחרת, מטבעות אמורים להיות שונים - מטבעות של ממלכת הגמדים אמורים להיות שונים מאלו של הממלכה האלפים במרחק אלפי קילומטרים ממנה, חלפן מטבעות אולי יוכל להחזיק מטבע ביד ולהגיד "כן, זה שווה מטבע זהב של הממלכה הגמדית", אבל איך בדיוק הרפתקאן ממוצע עם מקור אור לא ממש מוצלח אמור לזהות שזה מטבע ולא משהו עגול ממתכת עם איזשהו קישקוש עליו ?
הוא ישאל ואז הוא יבין.
אני חושב שגם אם הוא משחק בקבוצה יש מישהו חכם ממנו (הדמות) שיאמר לו את זה...

אני חושב שהתשובה ברורה - מערכת העיכול המטורפת של הגולדשיטר מתאימה את עצמה באופן קסום לגבולות הממלכה בה הוא נמצא באותו רגע והמטבעות יוצאים זהים!

דרך אגב, מלומדים סבורים שגולדשיטרים צעירים מחרבנים נחושת..

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

The warrior LegatoMark The warrior כתב/ה על הפרופיל של LegatoMark.
מזל טוב
עוד סיכום סשן קת'ולהו מלא אימה ואווירה עלה לרשומות!
הפיות הטובות חוזרות 🧚‍♂️ 🧚‍♀️
The warrior SavageRolls The warrior כתב/ה על הפרופיל של SavageRolls.
מזל טוב
מישהו רוצה להצטרף להרפתקה שלי??????????????
חזרה