• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר פראי חדשות הכרוז מימון המון לאוגדן המפלצות 2 וספר הרחבה נוסף (בינתיים באנגלית)

בשעה טובה פינאקל חשפה את הספרים החדשים של פאת׳פיינדר בעולמות פראיים שהיא עובדת עליה.

הראשון הוא אוגדן המפלצות שניים, שיכיל עוד מפלצות אהובות שתוכלו להוסיף למשחק שלכם. הספר השני הוא ספר הרחבה נוסף שמאגד תוכן ממספר ספרים של פאת׳פיינדר - כולל ultimate magic, combat, wilderness ויכלול בין היתר את המקצועות Gunslinger ו Magus.
הספרים יגיעו בקרוב למימון המון ב Backerkit. כמובן שאנחנו גם מתכננים בהמשך תרגום, אבל צריך להמתין חצי שנה אחרי הקמפיין של פינאקל.
נ.ב. מענין לראות שהפעם הם בחרו בפלטפורמה של Backerkit. נראה שהם נטשו את הפלטפורמה שהם בנו באתר שלהם בקמפיינים האחרונים.

אוגדן מפלצות 2 –
ידענו כבר חודשים רבים. אני בעד.
להבנתי הוא לא תואם לגמרי לאוגדן המפלצות השני של פאת'פיינדר, משום שייכנסו בו גם מפלצות שירדו מאוגדן המפלצות הראשון (לדוגמה שד מרילית) וכנראה גם כמה יצורים מנתיב ההרפתקה.
לא הייתי מתנגד לאוגדן שמכיל מפלצות גם מהחידוש הטרי של פאת'פיינדר, כמו סוגי הדרקונים החדשים, אבל קשה לי להאמין שהם יטרחו לדבר על זה עם פאיזו.
אז למה כן יש לקוות? הניחוש שלי הוא שפינאקל ישמרו על המפלצות הקתולואידיות מהאוגדן המקורי (אקאתה, תושבי לנג), על אנשי נחש ועל סוגי הנוכרים "החסרים" של האוגדן הראשון – מלאכים, שומרנים, בלתי-נמנעים וכן הלאה.

ספר הרחבה נוסף לשחקנים ולמנחים –
ההכרזה על אקדוחן ועל כשף־חרב היא כל כך לא מפתיעה, עד שקבענו להם שמות רשמיים עוד בתרגום של ספר הבסיס :) שני המקצועות הללו אמנם הגיעו בספרי הרחבה מאוחר יותר אל תוך השיטה המקורית פאת'פיינדר 1, אבל הם הפכו מייד לחביבי המעריצים והיה ברור לנו שפינאקל ינסו להמיר אותם כמה שיותר מהר לעולמות פראיים.
עכשיו כבר ברור יוצר איך נראה הספר – הוא מאחד את שלושת ספרי Ultimate Guides, שכל אחד מהם התמקד בסוג אחר של דמויות ובתוכן סיפורי ומכאני, וגם הוסיף מקצוע חדש. Ultimate Magic הוסיף את כשף־החרב וסיפק תוכן נוסף למטילי לחשים כבדים; Ultimate Combat הוסיף את האקדוחן, יחד עם תוכן נוסף ללוחמים, נוכלים ועוד; Ultimate Wilderness התמקד בדרואידים, סיירים וברברים, והוסיף את המקצוע Shifter (שלא כזה תפס ושלא ברור לי אם פינאקל ממירים גם אותו).

בהערת צד, אם זה ייצא בעברית, האקדוחן יילך ממש יד ביד עם החוקים הנוספים של ההרפתקה "דו־קרב עם השטן" ;)

היי The oldman The oldman , תגיד לי כשתרצה להוציא את הספרים הללו בעברית! :love:

יש שם לספר השני - המדריך המתקדם לשחקן 2. וגם חשפו את המקצוע החדש השלישי - נינג'ה.
בקשר לגזעים, בגולריון יש המון גזעי פנטזיה, חלקם פחות מוכרים ו/או נפוצים בעולמות אחרים. אז יהיו הגזעים Ifrit, Sylph, and Undine
יהיו קרבות מכשפים, שנשמע מדליק ועוד דברים, הפירוט כאן:
Advanced Players Guide 2, with new Ancestries like Ifrit, Sylph, and Undine, new Class Edges including the Gunslinger, Magus, and Ninja, new gear and weapons, new Powers, new magic items, new mechanics like Spell Duels and Construct Creation, and lots more with content drawn straight from the pages of the Ultimate Wilderness, Ultimate Combat, and Ultimate Magic source books originally for Pathfinder 1E.
אפשר להרשם לתזכורת לפרויקט בקישור: Get Ready for a Pathfinder® for Savage Worlds two-book booster campaign!

אם הם מכניסים את הנינג'ה, אז מן הסתם יכניסו גם את הסמוראי – למרות ששניהם בעיני מיותרים ועל אחת כמה וכמה בפאת'פיינדר פראי.
הנינג'ה הוא נוכל עם יכולות צ'י והסמוראי הוא אביר עם משאב resolve שאותו הוא משקיע כדי לזכות בתוספים.

שניהם יחדיו אכן מיותרים. אחד מהם יכול להוסיף מגוון נאה בהחלט.
מאידך, בעוד המדריך המתקדם לשחקן, מכיל הרבה אופציות מגניבות של גזעים ומקצועות לכל משחק, אני חושד שבשני המקצועות והגזעים לא ימלאו תפקיד מרכזי - בעיקר מסקרן אותי לראות את המכאניקות החדשות.

כן, הגזעים החדשים שהוכרזו לא נשמעים ממש מעניינים (הם כמו אאסימר וזד, אבל של יסודות...) והמקצועות נשמעים מיותרים ועל אחת כמה וכמה בשיטה של עולמות פראיים שקל יותר לערבב נוכל עם יכולות צ'י או אביר שיודע גם להילחם עם קטאנה. זה לא מצדיק ספר הרחבה.

האקדוחן כן מעניין בעיני – במיוחד כי זה אומר שחוקי נשק חם עוברים גם לפאת'פיינדר פראי, שאני בעד. בטח גם יהיה ביקוש לזה בעברית? ;)
המכאניקות החדשות עשויות להיות מעניינות. נמתין לטיזרים.

והוכרז התאריך למימון המון - 14 במאי 😎
בדיוק בזמן ליום העצמאות 😝

ונחשפו כריכות מגניבות.
הכריכה של אוגדן המפלצות השני מבוססת על אוגדן המפלצות השני של פאת'פיינדר 1 (ועל הכריכה מככב הג'ברוואקי); הכריכה של הספר המתקדם השני מבוססת על הכריכה של Ultimate Combat ומציגה לוחם וסמוראי נלחמים יחדיו. היא סבבה, למרות שהכריכה של Ultimate Wilderness בעיני הרבה יותר אבוקטיבית.

כנראה שהמקצועות שנראה הם באמת אקדוחן, כושף-חרב, נינג'ה, סמוראי ו-Shifter. לא הזכירו את Ultimate Intrigue אז אני משער שלא נראה את המקצוע הדי מיותר Vigilant.

בעיני האקדוחן מסקרן לאללה (ושיהיה נשק חם!) וה-shifter עשוי להיות מבוצע טוב ולכסות נישה יפה שדרואיד רק בערך מכסה.

מאוד אהבתי שהם לקחו את התוכן של שלושה ספרים שונים ומיזגו אותו לכדי ספר אחד
זה גם מראה את החוזקה של עולמות פראיים, שמסוגלת לייצר את החוויה של מבוכים ודרקונים באריזה הרבה יותר קומפקטית.

בעיקר מסתקרן לגבי המכניקות החדשות שיביאו לשיטה.

מסכים לגמרי, וחשוב מכך בעיני – זה מראה שפאיזו מאפשרים להם לערבב תכנים מכמה מקומות ואולי גם לבחור מה להכניס לספר ומה לא, מה שעשוי להוביל בעתיד לספרי הרחבה מוצלחים יותר ממה שפאת'פיינדר 1 הצליח להציע.

יאפ, למרות שאני טיפה מאוכזב מכך שנדמה שפאיזו נתנו להם אישור רק למהדורה הראשונה.
אני לגמרי מבין, כי באופן הזה הם לא באמת עושים קניבליזציה למכירות של המהדורה השניה, אבל מבחינת הפלאף של העולם זה יוצר חוסר התאמה ביניהם ולכן זה לא מגיע לסינרגיה מלאה בין השיטות.

ראיתי שדונלד שפיס מפינקאל אישר מספר פעמים ברשתות חברתיות שהחוזה מכסה רק את מוצרי פאת'פיינדר 1. לגובלינים של המדריך המתקדם ניתן אישור פרטי של פאיזו מתוך ההבנה שהטקסט שיקף ערכים שפאיזו אינה מאמינה בהם ומנסה להתרחק מהם, ולכן השתמשו שם בפלאפ של הגובלינים מפאת'פיינדר 2.

מסכים שזה מונע קניבליזציה של המוצרים החדשים יותר, אבל גם מונע סינרגיה שיכולה הייתה להיות מגניבה מאוד.

לצערנו פינאקל החליטו, בהתראה של יום לפני, לדחות את מימון ההמון בכשבועיים וחצי – והוא יתחיל בתאריך 04.06.2024.

הסיבה לכך, לדבריהם, כדי לא לעשות קניבליזציה למימון ההמון האחר, של יוצר צד ג' מוערך.

הפרויקט צריך לעלות לאוויר בשעות הקרובות, ובינתיים פינקאל פרסמו קצת יותר מידע על האפשרויות במימון ההמון.

שני הספרים החדשים בני 128 עמודים כל אחד.

הספר המתקדם לשחקן 2
  • מקצועות: אקדוחן, כושף-חרב, נינג'ה ו-Shifter. הסמוראי לא מוזכר, אבל כן מופיע על הכריכה, אז... נחכה ונראה, אני מניח. :unsure: חוץ מהנינג'ה כולם נשמעים מגניבים.
  • גזעים: החבר'ה שהם כמו אאסימר וזד אבל של ארבעת היסודות: איפרית, סילף, אונדין ואוריד – וגם לשי גפנים. מה זה אומר על יתר סוגי הלשי? נשמע שלא מופיעים וחבל. הם אחד הגזעים הבולטים יותר במהדורה השניה של פאת'פיינדר ולאחרונה קודמו להיות גזע בסיס במהדורה 2.2.
  • כוחות חדשים: מגיפה, הרכבה, יצירת תת-מישור, מתת מפלצתית, שינוי צורה מפלצתי, וקביעות. בעיני מרגיש פחות מעניין – אלו נשמעים כמו כוחות אזוטריים יחסית שאפשר היה להתמודד איתם גם באמצעות הכוחות הקיימים. במיוחד שינוי צורה מפלצתי נשמע מבאס – פשוט תשתמשו בכוח שינוי הצורה הקיים אבל עם יתרון שנותן עוד סוגי יצורים זמינים!
  • מכאניקות חדשות אופציונלית: הכנת מלכודות, כבילת נוכרים, דו-קרב קוסמים ויצירת יצירי-כפיים.

אוגדן המפלצות 2
כמו האוגדן הקיים אבל עם הרבה יצורים אחרים. יצורים שאומתה הופעתם בספר:
  • Daemon – נוכרים של רשע-ניטרלי, כלומר יושבים באמצע בין שדים לשטנים. מילה מעצבנת גם באנגלית... בזמנו יותם אבני המתרגם של אוגדן המפלצות של פ"פ 1 הציע לקרוא להם "מדונים" בגלל שהאותיות דומות והם נהנים להצית סכסוכים ולהרוויח מהם.
  • Aoens – נוכרים של ניטרלי למלמי.
  • דינוזאורים!
  • ספינקסים
  • נאלחים – אנשי דג שעובדים בדרך כלל עבור האבולת
  • הג'אברווקי המלהג, שגם מופיע על הכריכה

קלפי מפלצות
כמו קלפי דמות, אבל של מפלצות. מדובר ב-5 סטים של קלפי מפלצות. בכל חפיסה יש מפלצות גם מאוגדן המפלצות 1 וגם מאוגדן המפלצות 2.

הדפסה מחדש
לבסוף, הוכרזה הדפסה נוספת של רוב מוצרי פאת'פיינדר פראי באנגלית, וניתן יהיה להזמין גם אותה בתור add-on לתמיכה בקמפיין המימון.

Daemon – נוכרים של רשע-ניטרלי, כלומר יושבים באמצע בין שדים לשטנים. מילה מעצבנת גם באנגלית... בזמנו יותם אבני המתרגם של אוגדן המפלצות של פ"פ 1 הציע לקרוא להם "מדונים" בגלל שהאותיות דומות והם נהנים להצית סכסוכים ולהרוויח מהם.
לא שייך לפורום הזה - מה דעתך על מזיקים?

מבדיקה חוזרת, הוא הציע "זדון" דווקא, ולא "מדון".

לא שייך לפורום הזה - מה דעתך על מזיקים?
דווקא שייך, כי אנחנו בפורום מבוכים ודרקונים, פאת'פיינדר ופאת'פיינדר פראי (ועם "צל" בפורום הכרוז).

החבר'ה האלה די תואמים למה שבמבוכים ודרקונים נקרא מאז שנות ה-80 Yugoloth, ולרובם יש סיומת אופיינית בסיום השם:
במו"ד יש Nycaloth ו-Mezzoloth, לדוגמה. בפאת'פיינדר תמצא Cacodaemon ו-Astradaemon.

בעיני שמות בסגנון קקוזדון/קקומדון ואסטרזדון/אסטרמדון שומרים גם על המצלול האופייני (ובמקרה של "מדון" על האותיות) וגם על כלל השיום של הזנים השונים בסוג זה של יצור – וכאמור, מדון או זדון שתיהן מילים טובות לתאר את האופי שלהם.

מזיקים או מזיקין יכול לעבוד (ובאופן מפתיע – אין בכלל מפלצת פאת'פיינדר עם השם העברי הזה, בניגוד לדוגמה לשמות "שחת" ו"שעיר") אבל דורש מחשבה לגבי נוסחת השמות שלהם.

מתייג גם את אלוף הגולריון, העוג הברברי העוג הברברי .

הפרויקט עלה לאוויר!

חייב לציין שהמחירים נראים סבבה לגמרי, כולל רוב ספרי ההרחבה בגרסה פיזית ב-30 דולר בתור add-ons.
את מחירי השילוח לא בדקתי, פשוט כי יש לי את רוב הספרים הללו בעברית 😉 אבל באנגלית אני חושב שאתמוך במדרגה הבסיסית.

המחירים סבבה, ולפחות מניסיון העבר עם מימוני ההמון המשלוח לארץ הוא סביר בהחלט.

לגבי שני הספרים: אוגדן המפלצות 2 נשמע סבבה, ממש כמו קודם.
המדריך המתקדם לשחקן 2 משתפר, בעיקר בגלל כל התוספות המכאניות שלו, אבל גם המקצועות מעניינים. ובגלל הקלות של מקצועות בפאת'פיינדר פראי, אין בעיה לשלב אותם במשחק. עכשיו בחבורה החדשה של שרי הרונות, המדריך המתקדם לשחקן (הראשון) עבד נהדר וזה קליל לשלב מקצוע חדש.
לגבי הגזעים, לא הלהיבו קודם ולא עכשיו, נשמע כמו גזעים למי שבאמת אוהב את גולריון או מחפש משהו אקזוטי יותר. אני יותר בחור של פנטזיה קלאסית.

קלפי המפלצות הם הפתעה נעימה, ונראים סופר שימושיים, אם כי לא ממש זולים (75 דולר לכולם). עד היום הדפסנו בעברית את קלפי דמות 1 ו-2 ונראה לי שנתמקד קודם בהדפסה של קלפי כוחות ו/או סטטוס. מעניין לראות שהם לא מציעים קלפי דמות בדפוס למקצועות / גזעים החדשים - אלא אם פספסתי.

ההכרזה על ההדפסה השנייה של כל יתר הספרים היא מעולה, מראה שיש ביקוש לשיטה - אם כי אי אפשר אף פעם לדעת אם ההדפסה הראשונה היתה 10,000 ספרים, 25,000 ספרים, או כל מספר אחר - וגם לא ברור מדפיסים בשניה.

ועל הדרך, זה אומר שיש תוכן חדש לתרגם לעברית :cool: יש לכם העדפה אילו מהספרים הייתם רוצים לראות קודם?

חזרה