• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז מודיפיוס ו-Lans Macabre עם משחק 2ק20 על בסיס HoM&M3

משחק האסטרטגיה-תורות למחשב הקלאסי – שלפי כל הסימנים מחזיק בערך הגבוה ביותר של נוסטלגיה מכל סדרת משחקי Heroes of Might and Magic – מקבל משחק תפקידים שולחני.

לטובת הצעירים בפורום, Heroes of Might and Magic 3 הוא משחק אסטרטגיה ממוחשב משנות התשעים, שעשה קופה גדולה לזמנו בזכות עיצוב ויזואלי מושקע, מוזיקה מצוינת, משחקיות easy to learn hard to master ששילבה עקרונות משחקי תפקידים עם אסטרטגיה וניהול משאבים, מנוע יצירת שלבים משוכלל יחסית ובעיקר אפשרות למשחק בשיטת "הכיסא החם", שאפשר לכמה שחקנים לשחק יחד או זה נגד זה עם מחשב אחד וללא חיבור לאינטרנט, שבאותה התקופה היה גם יקר וגם ניטרל לנו את קו הטלפון.

מאז יצאו למשחק הרבה מאוד המשכים, אבל נדמה שכולם נשפטים בהשוואה למשחק השלישי בסדרה.

לפני כשלוש שנים רץ גם קמפיין מימון למשחק לוח שהושק בסופו של דבר בשנה שעברה – הנה הדיון בפורום: חדשות הכרוז - קיקסטארטר למשחק לוח של Heroes of Might and Magic III - נובמבר 2022

עכשיו, חברת מודיפיוס (בעלת מנוע המ"ת 2ק20) משיקה את המשחק בשיתוף פעולה עם חברת משחקי תפקידים פולנית בשם Lans Macabre (שלהבנתי היא בעלת הזיכיון למשחק תפקידים שולחני של משחק המחשב).

קמפיין המימון כאן ונראה מושקע בטירוף:

603f8e853a854b0d7d040e5a45368fb4_original.webp

יש גם התחלה מהירה חינמית שניתן למצוא בדף המימון.

עכשיו פסקת ההתרשמות האישית – מעיון בתיאור המוצר ובהתחלה המהירה, לצערי לא התלהבתי. מצד אחד זה נחמד מאוד שיש משחק תפקידים של המותג המוכר וכל שחקן מקבל גיבור משלו עם צבא שמסתובב בעקבותיו... אבל מצד שני, הקמפיין העלילתי יהיה ככל הנראה מועתק כמעט במלואו ממשימות העלילה של משחק המחשב, ישנה מורכבות מכאנית שנועדה לדמות את המשחק הממוחשב, וכל אחד מנהל גיבור משלו אבל זה מרגיש לי קצת ריקני כשכל החבורה מסתובבת עם צבא שלה ביחד. במשחק המשחק, כאשר כמה שחקנים משחקים ביחד, כל אחד גם מוגבל למשאבים שלו ולפעמים צריך לשנע את הצבא כדי להציל עיר של חבר. במשחק התפקידים נדמה שהגיבורים של כולם מסתובבים ביחד ולא כל אחד בצד אחר של המפה מקדם כיבושים וגילוי גיאוגרפי.

בסוף מרגיש לי שהקמפיין נשען המון על הנוסטלגיה ולא מספיק מחזיק את עצמו.

איך התרשמתם אתם?

התחלתי לקרוא את ההתחלה המהירה ולא התלהבתי. אין לי את אפקט הנוסטלגיה כי לא שיחקתי במשחק המחשב.

מכמה מכרים שמשחקים 2ק20 כבר שנים, נשמע שאין מה להתלהב מהצד המכאני. אני כנראה אעיף מבט על איך הם הטמיעו שימוש בקסם, כי high fantasy זה חדש לשיטה ויהיה מעניין לראות את המימוש.

מבחינת ה-IP, קצת מצער שמודיפיוס ממשיכים להיצמד לפרנצ׳ייזים כאלו ואחרים במקום לשים בראש ובראשונה את השיטה, שלדעתי היא באמת מצוינת. ואם כבר, בשנים האחרונות הם גם בוחרים מותגים די תמוהים, אז אני לא רואה איפה הרווח. בגלל שיתופי פעולה במשחקים אחרים, יש סיכוי שנראה 2ק20 ל-mass effect ו-elder scrolls בעתיד, אבל לא היו הכרזות רשמיות בנושא.

התחלתי לקרוא את ההתחלה המהירה ולא התלהבתי. אין לי את אפקט הנוסטלגיה כי לא שיחקתי במשחק המחשב.
בתור מי שגדל על משחק המחשב גם אני לא התלהבתי, אז אולי זה רומז על מידת הביצוע. נראה לי שהייתי מתלהב יותר ממשחק מוצלח שמבוסס על עולם המערכה ולא בהכרח מנסה להעתיק בדיוק את המשחקיות של משחק המחשב, כך שנוצר צל חיוור של... "בואו נביא לפטופ עם גרסת הרימאסטר של משחק המחשב..."
מכמה מכרים שמשחקים 2ק20 כבר שנים, נשמע שאין מה להתלהב מהצד המכאני.
מבחינת ה-IP, קצת מצער שמודיפיוס ממשיכים להיצמד לפרנצ׳ייזים כאלו ואחרים במקום לשים בראש ובראשונה את השיטה, שלדעתי היא באמת מצוינת. ואם כבר, בשנים האחרונות הם גם בוחרים מותגים די תמוהים, אז אני לא רואה איפה הרווח. בגלל שיתופי פעולה במשחקים אחרים, יש סיכוי שנראה 2ק20 ל-mass effect ו-elder scrolls בעתיד, אבל לא היו הכרזות רשמיות בנושא.
למנוע 2ק20 יש כמה רעיונות ממש ממש מוצלחים שהייתי רוצה לראות יותר (בעיקר המומנטום שיש ברוב הגרסאות שלה) אבל איכשהו תמיד זה עטוף בעודף משקל מכאני אחר שאני לא מתחבר אליו – וכן, כפי שציינת, חלק מהמוצגים קצת מפתיעים בכך שנראה שהם לא מספיק מושכים או שהם מאוד מאוד ספציפיים.

עד כמה שהירוז 3 הוא המשחק שעשה לי את הילדות, אני לא חושב שיש פה באמת אלמנט אמיתי שיצא ממנו משהו, הייתי אומר שזה סוס מת שחבל שלא נותנים לו לנוח בשלום, אבל המשחק הזה ממשיך לקבל תמיכה מהקהילה לצד הרחבות ומודים מפה ועד דמשק.

אבל אם לומר את האמת, אני לא באמת חושב שאשן והסיפור העלילתי של הירוז 3 יכול לעבור אדפטציה נורמלית למשחק שולחני

אמ, נראה לי שהמשחק לא יוצא לאור ע"י מודיפיוס, אלא זה חברה פחות/לא מוכרת שפשוט משתמשת בשיטה של מודיפיוס ומפיצה דרכם - כמו חברות אחרות שמשתמשות במודיפיוס כמפיץ.
אני מאוד מחבב את המכאניקה של 2ק20, ואני כן מסכים שלאחרונה עולמות המערכה פחות מוצלחים - גם זה, כמו שנאמר יותר מתאים כמשחק לוח מסוג כזה או אחר מאשר משחק תפקידים. גם היה להם עולם מערכה קצת מוזר, אם כי מקורי לדעתי, בשם Dreams and Machines.

מאידך, הם הוציאו מהדורה 2 למסע בין כוכבים, שנראית מוצלחת ביותר. וכמו שכתבתי למעלה, זה לא משחק ממש של מודיפיוס אלא הם המפיץ.

בקשר לנוסטלגיה, אני לא חושב שהיא מצליחה הפעם, גיוס של 90 אלף דולר הוא די... בינוני מינוס למותגים כאלו חזקים.

עברתי על ההתחלה המהירה. אין חדש במערכת הקסם, מי שרוצה למלא את נישת הפנטזיה יכול לעשות את זה גם עם ריפלאף של Achtung / Cohors Cthulhu. ניתן גם להשתמש ב-SRD לשם כך, או להשיג אחד מספרי הצד השלישי עבור 2ק20.

מה שכן, יש קראנץ׳ בשפע עבור ניהול קרבות גדולים ושליטה על מספר יחידות. נראה שפישטו את העומס על המנחה - במקום לשלוט על יחידות באופן מפורש, היא מגיבה לפעולות השחקנים ועושה להם צרות בעזרת נקודות איום (המקבילה השלילית למומנטום, או "מוראל" בגרסה הזו).

משחק האסטרטגיה-תורות למחשב הקלאסי – שלפי כל הסימנים מחזיק בערך הגבוה ביותר של נוסטלגיה מכל סדרת משחקי Heroes of Might and Magic – מקבל משחק תפקידים שולחני.
כמה אני קשישה ויושבת על נקודות שאני רוצה להזכיר כאן משהו ?

סדרת heroes of might and magic הייתה סדרת משחקי האסטרטגיה של עולם מסויים ( אגב בניית עולם...), לעולם המדובר הייתה גם סדרת משחקי תפקידים ממוחשבת בשם might and magic שהכותר האחרון שיצא לה היה מספר עשר, אני חושבת שהראשונים יצאו עוד בשנות השמונים תשעים המוקדמות. אם עד עכשיו לא היית שיטת משחק לעולם זה די יפתיע אותי...

אם כבר קשישים ונוסטלגיה - אני גדלתי על heroes 1, כשהדרקונים עוד היו סגולים ועם שפם. והאמת שמבין כל משחקי הסדרה את 3 אהבתי הכי פחות (מוזר, אני יודע). מנגד, דווקא את 4 אהבתי, רחמנא ליצלן.

את 2ק20 אני מחבב בשל הרעיון של המומנטום כפי שאמרו מעלי, ואפילו אני יצרתי איזו שיטה קצרה מאוד דומה לפני הרבה שנים שממש מזכירה את המומנטום, כך שהתלהבתי כשראיתי את זה ב- 2ק20.

והכי מפתיע זה שלפני כמה חודשים עלה לי לראש רעיון פשטני בדיוק לשיטה של hom&m, בצורה הרבה יותר פשוטה ושטוחה. קורה לי מדי פעם שאני נזכר במשחק נוסטלגי ואז יושב ומנסה לחשוב איזו מכאניקה הייתי רוצה ליצור. אז דווקא מעניין אותי לראות מה עשו כאן עם השיטה הזו.. אקרא בהמשך את ההתחלה המהירה ואתרשם.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

The warrior LegatoMark The warrior כתב/ה על הפרופיל של LegatoMark.
מזל טוב
עוד סיכום סשן קת'ולהו מלא אימה ואווירה עלה לרשומות!
הפיות הטובות חוזרות 🧚‍♂️ 🧚‍♀️
The warrior SavageRolls The warrior כתב/ה על הפרופיל של SavageRolls.
מזל טוב
מישהו רוצה להצטרף להרפתקה שלי??????????????
חזרה