• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • שדרגנו את האתר לגרסה חדשה ומגניבה, בואו לגלות מה התחדש וגם לדווח על באגים ולהציע שיפורים בנושא של השדרוג
    חג פסח שמח

מה תשחקו החודש? מרץ 2025

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא BadBug
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
משחק
מו"ד 5. קמפיין מהנה אך ארוך ואיטי (בין השאר כי כולנו חברים טובים גם מחוץ למשחק אז מדברים המון בזמן המשחק גם על נושאי OFF TOPIC). אני משחק את קריהון קוטל-הענקים (כן, כן, קטלתי ענק כשהייתי בדרגה 3!), פלאדין דם-דרקון זהוב נוקם בדרגה 4 ומאמין אדוק בבהאמוט אל הדרקונים הסדרי-טוב. משחקים בעולם של Critical Role, יש שפע תככים ומזימות מסביב כולל איזשהם שני (!) דרקונים בוגרים שהתחילו להתעניין בחבורה אחרי שהבסנו כת מטורפת. אנחנו שני שחקנים; השחקנית השנייה משחקת אשפית גמדה. משחק של חקירה וקונספירציות, לפעמים עם פגישות שלמות ללא קרב.

מנחה
מו"ד 5. הרפתקאת "אי האימה" של מו"ד קופסאות קלאסי בהתאמה של Goodman Games למו"ד 5. עם שינויים שלי - הילידים באי הם לטאישים אצלי, והאיום הגדול בהר הוא... סודי ביותר, אבל לא הקופרו שבמקור (אלא משהו מתועב אף יותר). כבר בדרגה 3. בחבורה ננס מכשף וגמד פלאדין, שניהם מתעניינים מאוד בחקר האי, והפלאדין באיתור דודו האבוד - גם כן פלאדין - שנעלם באי לפני זמן מה בנסיבות אפלות.

זומם
שודדי דרינאקס! המגה-קמפיין של Mongoose Traveller 2022, של שודדי חלל ופוליטיקה בין-מעצמתית בחלל העמוק! אני בשלבי קריאה מחדש של השיטה ולאחר מכן קריאה יסודית של המגה-קמפיין, אחרי זה (עניין של כחודש-חודשיים קריאה לדעתי) אתחיל להכין את ההרפתקאה.

כותב
  • עוד הרחבות לשיטת FTL: Nomad שלי! כולל יקום מערכה מגניב של אופרת חלל, וכן גרסת פוסט-אפוקליפסה-מוזרה לשיטה (שתיקרא Slag Marsh ותתרחש, כפי שהשם מרמז, בביצה מרובת מוטנטים).
  • המשך סידרת המאמרים שלי לפגיון וליחשון, המגזין של חרבות וכשפים. הסדרה עוסקת באספקטים כלכליים ושלטוניים של המשחק. המאמר הקודם התייחס להקמה וניהול של עסק - למשל פונדק - בידי דמויות השחקן, כולל סיכון לכל מיני אירועים מגניבים ו\או מפלצתיים שיכולים לקרות. לפניו היה מאמר על קרב-רב. המאמר הבא יתייחס בדברים שאפשר לעשות עם כל הזהב שהדמויות צוברות בהרפתקאותיהן מבחינת שמירה על הכסף או השקעה (אבסטרקטית) שלו, למשל הפקדה אצל חלפן הכספים המקומי (כולל חוקים למי שרוצה לשדוד את חלפן הכספים או לגנוב ממנו בחשאי: איזו הגנה יש לו לפי גודל העסק וכמה זהב או שומר בכספת). המאמר לאחר מכן יעסוק ברכישת או השגת מבנים שונים (בית בעיר, בית בכפר, טירה) כולל הדרך לקבל אדמה משליטים מקומיים ו\או השתלטות על אדמת פרא שורצת מפלצות. לבסוף, יהיה מאמר על ניהול נחלה פיאודלית (אל דאגה, זה יהיה ללא צורך באקסל... :-D ). ייתכן שיהיה מאמר גם על ניהול גילדות גנבים בהמשך. בסופו של דבר כלל המאמרים ייצאו בחוברת אחת שתיקרא טנטטיבית "מלך הברברים" או "דרך המלך" ותתמקד בחוקים לשחקנים בדרגות גבוהות שמתחילים להשפיע על העולם מחוץ למבוך.

עריכה אחרונה:
ייתכן שהשחקנים שלי נמצאים פה אז אוכל לפרט רק בפרטי.
אני אשמח לשמוע!
אגב אני זוכר היטב את הקופרו כי עשיתי הזמנה מיוחדת למיניאטורות שלהם :)
מצרף קישור - שימו לב, ספויילרים לאי האימה.

מריץ:
מג: ההתעוררות גרסא 2. המשחק קצת בהפסקה בגלל כל מיני סיבות (מחסום כתיבה, דיכאון, שחקן שקשה להתמודד איתו) אבל אני מקווה לסגור את המערכה השנייה (במובן של הצגה) ולהניע את הרשומה לכיוון השיא. בעיקר בגלל שעשיתי קצת טעויות באיך שבניתי את המשחק וניהלתי אותו וזה לא יהיה טוב למשוך אותו עוד.

מקווה להתחיל:
אפרופו מג, משחק המג של חבר הלך קאפוט, אז הוא הולך להריץ הרפתקאות מסע בין כוכבים במקום ואני מצפה למשחק בכליון עיניים - בייחוד כי השחקן של הקפטן של הספינה הוא סוכן תוהו ידוע. יהיה, אני חושב ומקווה, מעניין.

כמנחה
מתחיל לגבש חד"פ סולו לחבר שלי. בעצת ג'פטו, שנתן לי כמה רעיונות, התחלתי לחשוב על חד"פ חקירה ומסתורין. הגיבור מתעורר בבית כלא ומגלה שהוא עומד להיות מוצא להורג מחר, אך לא זוכר מיהו או מה קרה. עדיין בוסרי מאוד ובשלבים התחלתיים ביותר, אבל הרעיון מתחיל להתרקם.

כשחקן
העסקה היא שלאחר ההרצה של החד"פ הנ"ל, אותו חבר יריץ לי משהו :)

עוד ועוד
באמצע פרויקט צביעת מיניאטורות שקניתי באייקון; הקנטאור והמכשף נצבעו, והענק והינשודוב מחכים לסופשבוע פנוי. מבחן במתמטיקה הוא אויב אכזר לא פחות מדרקון אדום.

וגם יותר מקופרו.

משנכנס אדר...

כשחקן

1. אררר! פושטי ים הנחש מפליגים להרפתקה!
בחודש שעבר מצאנו ספינה, הדחנו את הקפטן שלה (על ידי לשכנע אותה לפרוש לגמלאות באי נידח ושליו) וכל שחקן כתב שני חברי צוות בשביל שהאנשים שלנו לא יהיו מן מסה גנרית של יורדי ים כעורים.

כמנחה

1. "עליית שרי הרונות" בפאת'פיינדר פראי!
במפגש הקודם יצאו ההרפתקנים לבסיס של שבט הגובלינים "שבע השיניים" והגיעו להסכמות נגד שבט "פסגת הקוצים" שעובד עם הנבלית. לאחר מכן הם פשטו על סבך הקוצים בכניסה למבצר של פסגת הקוצים וגייסו את הדרואיד גוגמורט, יועץ-לשעבר של ראש השבט, שנתן להם מידע נוסף אבל בא בכל מני דרישות מסבכות.
מקווים להיפגש החודש שוב ולהתקדם למעמקי המבוך.

מרתפי החרון נותרו לא מטופלים, מה שעשוי ליצור בעיות בהמשך.

פרויקטים

1. אוגדן המפלצות 2 כבר מבלה אצל הגרפיקאית, ובינתיים נותרו לכם יומיים לתמוך, לספר לחברים ולגרום גם להם לתמוך כדי שהגרפיקאית תעבוד יותר... על יעדי ההרחבה הנוספים!

סוף סוף רעיון פרי מייסון נגד המיתוס קורם עור וגידים, מצאתי שיש עניין רב ברעיון של התרחיש שאני בונה בשרת משחקי האימה שאני נמצא בו, ואני בתהליכים מתקדמים של כתיבת הנתונים הרלוונטיים והכנה לסשן, אז אני הולך לעשות את זה החודש. זה יהיה על בסיס החוקים של עיר חמה בגרסה הותיקה יותר.

מנחה:

מיני קמפיין BitD כהפסקה מהקמפיין הקודם. היו לנו קצת growing pains ולא כולם מתחברים לשיטה הנראטיבית וגישת הTotM באותה רמה, אבל אני מאוד אוהב את השיטה והsetting, כמות הprep הנדרשת היא שבריר וה ludonarrtive resonance פשוט נהדר. לוקח קצת זמן להפנים הכל וקשה ללמוד בבלוקים כי רוב המכניקות קשורות או משפיעות זו על זו, אבל לחלוטין שווה את זה. שיטה שמציבה המון שליטה בידי השחקנים ובעיניי, "מלמדת" המון על משחקי fiction first

שחקן:

קמפיין 5e (לא משהו שחשבתי שאכתוב), קונספט מעניין: עיבוד של Planescape, לכולנו יש 2 דמויות שחיו באחד העולמות הפנטזיה הקלאסיים בספרות והתעוררו לפתע בSigil. כשאחת מתה, השניה מתעוררת, עדיין מנסים להבין מה הקשר ביניהן ולגלות איך שבים הביתה. קמפיין ראשון עם הקב' הזו, שאני אוהב מאוד

כשחקן:
המערכה בלב-להב ממשיכה להתקדם, כשהחבורה חודרת עמוק יותר למעמקי החורבות של ציוויליזציה עתיקה ובה, אולי, חבוי סוד שיכול להציל את העולם הידוע מאסון קמאי שהולך ומתקרב.

שיחקתי חד"פ כיפי של mothership, על צוות תאגידי שנשלח לחקור תחנת חלל אשר שלחה אות מצוקה מסתורי.

התחלנו גם משחק קצר של the veil, שיטת מנו"א של סייברפאנק רווי מציאות רבודה, דמויות יוצאות דופן ודגש מכאני על... רגשות? עדיין מנסה לעכל את מערכת המשחק הזו.

כמנחה (קבוצת 2ק20):
החבורה כרתה ברית עם בעלי מועדון יוקרתי בתמורה למידע, והציבה מארב מוצלח לדמות מפתח שהיו צריכים לתפוס. אנחנו מתקרבים לסוף החלק הראשון של המערכה, ואז ארשה לעצמי לסבך את הדמויות על אמת :)

כמנחה, אני צפוי להריץ שלוש הרפתקאות החודש, כולן בעולם של מלסטרה

הרפתקה מס' 3 בקמפיין 'שירה של אנפיריאל' - קמפיין ההמשך של 'עסקי דרקונים'.
בהרפתקה הזו, חבורה של דמויות שחקן נכנסת בפעם הראשונה ליער הפטריות הרעיל והמעוות שגדל על חורבות מחוז דלוסיה, כדי לתור אחרי הפור'ראטי שפשטו על אפיק נהר הקיירנה, ואולי גם להבין האם יתכן שהיצורים המעוותים האלו, שבד"כ הקשר שלהם עם בני אדם מתמצה בלטרוף אותם בעודם חיים, מקיימים בכל-זאת קשר עם גורמים אפלים, וקשורים איכשהו להברחות של משהו מסתורי שנגנב מבין שורשי העץ הקדוש של עמק טולו.

הרפתקה ראשונה בקמפיין לקבוצה חדשה לגמרי (והראשון שלא שייך ל'ליגת ההרפתקנים' של מלסטרה אלא מתנהל על קו זמן משל עצמו).
שם הקמפיין הוא 'לילה וערפל' - והוא מתרחש באיזור אגמי הבוץ ממזרח למעבר וירת' ולנחלות אבאריל, וקשור קצת למאבקים או מתחים פנימיים בין אורגי הערפל לבין עצמם.

הרפתקת הפתיחה של קמפיין ההמשך ל"תמונתו של העלם לורי" ו"אחרי עלותו לגרדום" - הלוחמת קל'ריס והגנבת ראנ'סיל נחות ומצטיידות אחרי ההרפתקה האחרונה ומסמרת השיער שלהם בכוכים עתיקים מתחת לטירת אבאריל. ביקור אצל סבתה הזועפת של בת-הברית של החבורה, הקוסמת ריי'נואורין, בדיוק כאשר יש לה גם שתי אורחות נוספות, עלול להכניס את הדמויות להסתבכות חדשה - וזה, מלבד מכתב שקל'ריס מקבלת מאבא שלה, שמטיל עליה משימה חשובה בעיר הגדולה ואריטרובסקה.

כמו כן, אני צפוי להריץ חד"פ בכנס גובלין-קון בסוף החודש.

פרוייקטים:
'אור כחול דועך' - הרפתקה מס' 3 בנתיב ההרתפתקאות המוכנות שהתחיל עם 'צווחת סרטני הנהר' נמצאת ממש על סף סיום ושליחה לבית הדפוס. היא תפורסם בתחילה בשיטה של מלסטרה, ובקרוב בתקווה תתווסף גם גרסה מתורגמת ל"חרבות וכשפים".
במקביל, רשמתי לי את היסודות הראשונים של מה שיהיה בעתיד הרפתקה מס' 4 בסדרה.

כמו כן, אני עדיין עובד באיטיות על הפרויקט הגדול הבא של מלסטרה - המדריך לשליט המבוך.

כשחקן:
לצערי, מאז שהתפרקה הקבוצה של "הטבעת האחת" בה השתתפתי, לא מצאתי וגם לא ממש הצלחתי להשקיע בחיפוש קבוצה אחרת.

שחקן:
ממשיכים בשננת ה300 לפנה"ס - "Horror on the Orient Express" (קריאתו של קת'ולהו), נלחמים בזוועות שלא מהעולם הזה.
החזרה בזמן מרעננת, אבל אני כבר מצפה לחזור ל"עת החדשה" ולהתחיל דמות חדשה.

כמנחה:
מריץ את הקמפיין: "קללתו של סטראהד, האור שנבלע" - The Curse of Strahd, The Devoured Light" (D&D 2024)", סשן מלא בחושך, אימה, רולפליי וקרב, במהלכו השלכתי ג'וקים (מפלסטיק) לחרדת השחקנים (אמיתי).

אחר:
* צבעתי דרואיד צביעה מהירה.
* יש לי פרפ מסיבי לעשות על העיר וולאקי בקללתו של סטראהד לקראת הסשן הבא, מקווה שאמשיך עם הרף הגבוה והאיכותי של הקמפיין עד כה!
* למרות שיש עוד המון זמן, מתרגש לקראת דרקוניקון ומתלבט מה להריץ!

מנחה:
ממשיכים עם שרי הרונות, הדמויות ממש בכניסה לאחוזת צער, נראה איך הם ישרדו :)
אחלה הרפתקה עד כה.
רוצה להנחות קצת ילדים גיבורים לילדים, רק עם ניחוח של פוקימון משולב עם דרקונים.

שחקן:
לפני כמה חודשים יזמתי משחק של השנה השקטה אצלי בעבודה, ועבד אחלה. עכשיו אחת השחקניות הציעה עוד משחק למתחילים, Honey Heist. אז מקווה לשחק במהלך החודש או בתחילת חודש הבא (היא גם מתחתנת בסוף החודש, אז קצת עמוס).

פרויקטים
כן, מפלצות ומיניאטורות הסתיים, תודה לכולכם!

 משחק
* התחלנו משחק 5e 2014 מאולתר וקצר בעולם פוסט אפוקליפטי. פונגי פיל, דרואיד הפיטריות שמאס בחיים, יוצא לדרכו - שהפיטריה הגדולה שבשמיים תעזור לו.
* המסכות של ניראלות'ופ - קנייה לקראת סיום, הייתי אומר שאלוהים יעזור לנו אבל נראה שהאלים נגדנו חחח

הנחייה
* Legend of the Five Rings - גיבורינו ניסו להציל כפר של הדרקון ממגפה. בעקבות קריאה לא נכונה של הרמזים שניתנו להם העולם נפרד מגברת זקנה וחצופה שלא עשתה הרבה רע בעולם, אבל אחרי זה הבעיה נפתרה.
* מתחילים משחק של שר הטבעות ב5e. כחובב גדול של טולקין ממש חכיתי לזה, מקווה שההמרה הזו של המשחק ל5e מוצלחת.
* בחוג המצב די סטטי, הילדים מתבחבשים במבוך אבל נראה שהם נהנים מזה מאוד - אני זורם חחח.

פרויקטים
יום אחד אני אפנים שאין לי זמן...
* ת'יאמט מתחיל הדגשות, קצב זחילה בגלל שהילדות חלו ברצף.
* רכשתי מקרן להציג מפות על השולחן בקלות, אעדכן אם יעבוד.
* הכנתי בקבוקי שיקוי וריפוי עם אפוקסי במבחנות פלסטיק, אעדכן בהמשך איך יצא.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

העדכון החדש נראה מעולה אני רוצה לראות מה אפשר עוד לשפר מה אתכם?
שלום! מחפש לקנות הרחבה למנצ'קין, גם יד שניה
מוזמנים לערוץ היוטיוב החדש שלי עם קטעים קצרים משולחן המשחק שלנו :)
The warrior plasmid The warrior כתב/ה על הפרופיל של plasmid.
מזל טוב
The warrior מירטוקן The warrior כתב/ה על הפרופיל של מירטוקן.
מזל טוב!🥳🥳🥳🥳
חזרה