• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

לקראת העדכונים של החודשים הבאים - בקשות/הצעות לעדכונים עתידיים

בחודש הקרוב יצאו כמה עדכונים למלסטרה: בין היתר בתחום המקצועות, אולי ערכים נוספים בנמל ראלסורם ו/או ביער וארתארון, ובתקווה גם לחשי עוצמות 4 ו-5 לעוד אחת מהאסכולות של מקצוע המכשף.
בהזדמנות הזו - דווקא משום שרשימת הרעיונות די דלילה (יש גם דברים נוספים מאחורי הכלאים, אבל הם לא 'עדכוני אתר' רגילים), כל מי שעוקב/ת אחרי מלסטרה מוזמנ/ת להציע/לבקש עדכונים נוספים - בדגש על כאלו שחסרים כדי להשמיש את העולם גם למנחים ושחקנים אחרים, אבל גם כל דבר אחר שיש בו עניין עובד.

הערה אחת: אני לא יכול או רוצה לכתוב התעמקות מעין-מדעית ביסודות הקסם של מלסטרה, או כל מיני רשימות טכניות והסברי עומק מדוייקים לאלים ושאר תופעות גדולות, שבסופו של דבר לא מאד מעניינים את רוב הקוראים, ואני מודה שאני גם לא ממש טוב או מעניין בכתיבה שלהן.

אתה יכול בבקשה לכתוב התקדמות מעל לדרגה שלוש של כוהנות אנמיריות?
ארשה לעצמי הפעם לענות במקום גדעון (גדעון תקן אותי בבקשה אם אני טועה) - קודם כל, אין מקצוע כזה 'כוהנות אנ'מיריות'. יש כוהנת כחולה, יש כוהנת אפורה, תהיה (בעתיד, עם ההרחבה של נמל ראל'סורם) כוהנת אדומה, והכוהנות הצהובות עשו טרנספורמציה למשהו נוראי בהתנפצות הגדולה. אם הבקשה היא בנוגע להתקדמות של כוהנת כחולה או אפורה, אז באתר יש את ההתקדמות שלה (אם אני זוכר עד דרגה 12 או 15).

אני הייתי מעוניין בעוד עדכונים באזור נמל ראל'סורם (ואולי גם ערך מפורט על חורבן שער חורף, שעדיין לא קיים באתר למיטב זכרוני), אם כי אני חייב להודות שהעניין בשניהם לא נובע מצורך במידע נוסף להרצה (כל ההרצות שאני אערוך בעתיד הנראה לעין יהיו בבקעת קיירן) אלא יותר מעניין בעולם כמספר סיפורים יחיד (אם כי כן מעניין אותי להריץ עלילה בסגנון 'שיר של אש ושיר של קרח' ובמקרה שזה אכן יצא לפועל, נמל ראל'סורם כנראה יהיה הבחירה המועדפת עליי).
דברים שנזקקים להרצה... וואו, קשה לענות על זה. אני מניח שהרפתקאות מוכנות של ממש יתנו תנופה רצינית לאפשרות להנחות במלסטרה, מכיוון שבסופו של דבר הדרך המרכזית שבה מנחים לומדים להנחות בשיטות מקבוצת מו"ד (היום) הוא באמצעות שימוש בהרפתקאות מוכנות ולמידה מהמודל. אני יודע שזה מנוגד לפילוסופיה הבסיסית של מלסטרה, ולכן הייתי מספק גם דמויות מוכנות שהרקע שלהן משתלב היטב בהרפתקאה (רצוי של כמה וכמה מהן, אפילו קצת) ומהן יוכלו השחקנים המתחילים לבחור דמות (למעשה, דבר כזה בערך עשית בעין הזבוב, להבנתי).

אני מניח שהרפתקאות מוכנות של ממש יתנו תנופה רצינית לאפשרות להנחות במלסטרה,
על זה אני ארשה לעצמי לענות שנכתב בעץ של "מה תשחקו החודש" על תהליכי ההתקדמות של המודלים שעד כמה שהבנתי חלקם תהליכים שלא תלויים רק בגדעון אלא בגורמים נוספים ובהרצת פלייטסט

אתה יכול בבקשה לכתוב התקדמות מעל לדרגה שלוש של כוהנות אנמיריות?

יש שני סוגים כוהנות אנ'מיריות שפתוחות כרגע למשחק:
כוהנת כחולה: https://members.pundak.co.il/world/.../character_creation/class/blue_priestess.html
וכוהנת אפורה: https://members.pundak.co.il/world/.../character_creation/class/grey_priestess.html

ההתקדמות בשתיהן מכוסה כרגע עד דרגה 12. אם אתה לא מאתר משהו, או משהו חסר, אשמח לדעת וכמובן אתן תשובה.

על זה אני ארשה לעצמי לענות שנכתב בעץ של "מה תשחקו החודש" על תהליכי ההתקדמות של המודלים שעד כמה שהבנתי חלקם תהליכים שלא תלויים רק בגדעון אלא בגורמים נוספים ובהרצת פלייטסט

בדיוק. לצערי שני הפרויקטים מדשדשים, מה שדי מתסכל אותי - אבל אין לי הרבה מה לעשות בנדון.
כלומר, התחלתי לכתוב הרפתקאת המשך ל'תיבה של קרנף' (כיום הצללים של תאר-קארדין), אבל עד שהקודמים לא יצאו, זה לא מאד קריטי או ישפיע.

אני הייתי מעוניין בעוד עדכונים באזור נמל ראל'סורם (ואולי גם ערך מפורט על חורבן שער חורף, שעדיין לא קיים באתר למיטב זכרוני),

נמל ראלסורם יקבל עדכונים חדשים, ואני משתדל להרחיב גם על יער וארתארון. מתישהו יהיה צורך גם בציר זמן מדויק, וגם ללכת אל 'הפיל שבחדר' - ואריטרובסקה, שזו חתיכת עבודה.

עריכה אחרונה:
מבחינת ערכים שיסקרן אותי לראות זה ערך מפורט על יוטקארו וההר השחור
ערך על שער חורף וציר זמנים למלחמה שם ועל דמויות משמעותיות
עוד ערכי מפלצות
הרחבה על הקאר'אנסיר [או לפחות על כמה מהשושלות ושבטי ההרים שקשורים אליהם ושלחו אל המסדר אבירים עוד מלפני ההשתקפויות]
ואם אחשוב על עוד דברים אגיד

בדיוק. לצערי שני הפרויקטים מדשדשים, מה שדי מתסכל אותי - אבל אין לי הרבה מה לעשות בנדון.
כלומר, התחלתי לכתוב הרפתקאת המשך ל'תיבה של קרנף' (כיום הצללים של תאר-קארדין), אבל עד שהקודמים לא יצאו, זה לא מאד קריטי או ישפיע.
אני לא רואה את עצמי אוסף כרגע קבוצה נוספת להרצה נוספת, אבל אם פלייטסט זה הבעיה יכול להיות שבחודשים הקרובים כן אוכל לאסוף קבוצה נוספת להרצה במלסטרה. במקרה כזה, אשמח להריץ את אחת ההרפתקאות המוכנות כפלייטסט.

כרגע, פתחתי שתי קבוצות פליי-טסט שיתחילו עם 'צווחת סרטני הנהר', ויעברו משם ל'צללים של תאר קארדין' ואז נראה.
(לא כולל הקבוצה של דרקוניקון שגם היא תריץ את 'צווחת סרטני הנהר').
הבעיה שם היא פחות עם קבוצות הפלייטסט, ויותר עם עניינים שקשורים לעריכה לשונית/מכאנית/תרגום לחברות וכשפים עבור גרסת חרבות וכשפים, ועוד עניינים שהם לא בידי אלא בידי אחרים שקשורים באגודה. מעבר לזה שאוגוסט הוא אף פעם לא חודש טוב לקידום פרוייקטים.

אני מסכים עם קאסאי שאשמח לראות ערך מסודר על יוטקארו והמיסטיקנים שחיים בה. אני מניח שאשמח לקרוא יותר על רל'סורם וההנדסה שלה. גם אשמח לראות ערך על הכהנות האנ'מיריות האדומות רק כדי להבין איך היכולות שלהן נשמעות.

עריכה אחרונה:
ארשה לעצמי הפעם לענות במקום גדעון (גדעון תקן אותי בבקשה אם אני טועה) - קודם כל, אין מקצוע כזה 'כוהנות אנ'מיריות'. יש כוהנת כחולה, יש כוהנת אפורה, תהיה (בעתיד, עם ההרחבה של נמל ראל'סורם) כוהנת אדומה, והכוהנות הצהובות עשו טרנספורמציה למשהו נוראי בהתנפצות הגדולה. אם הבקשה היא בנוגע להתקדמות של כוהנת כחולה או אפורה, אז באתר יש את ההתקדמות שלה (אם אני זוכר עד דרגה 12 או 15).
אכן התכוונתי לכוהנות כחולות ואפורות ואכן יש להן קסמים עד רמה 11 אבל אין להן כמה עולה כל קסם מעוצמות 2 ו3 ואם ישל להן עוד שינויים חוץ מפתיחה של עוצמות שונות וחיזוק של העוצמה הפנימית

אשמח לשמוע על אויבים ומפלצות נוספים עם פרטים רשמיים ואני חושב שזה היה עוזר להרבה מנחים במלסטרה
לדעתי זה היא מחטיא טיפה את המטרה. עדיף להפוך את המדריך ליצירת מפלצות למפורט ונגיש יותר; אחרי הכל, מלסטרה הוא עולם מערכה שמיועד למנחים וקבוצות שרוצות ליצור את הסיפור בעצמן באופן מותאם לדמויות שלהן, ולכן בחירה מתוך קבוצה מצומצמת שלהן גדעון כתב נתונים זו בעיה, לא פתרון. על כל פנים, זו דעתי.

לדעתי זה היא מחטיא טיפה את המטרה. עדיף להפוך את המדריך ליצירת מפלצות למפורט ונגיש יותר; אחרי הכל, מלסטרה הוא עולם מערכה שמיועד למנחים וקבוצות שרוצות ליצור את הסיפור בעצמן באופן מותאם לדמויות שלהן, ולכן בחירה מתוך קבוצה מצומצמת שלהן גדעון כתב נתונים זו בעיה, לא פתרון. על כל פנים, זו דעתי.
אני מסכים שצריך לכתוב איך ליצור דמויות אבל זה יתרום לדעתי אם יהיה מגוון מוכן של אויבים למי שאין לו זמן, תפנית בעלילה שלמנחה אין זמן לכתוב נתונים של אויב...

אני מסכים שצריך לכתוב איך ליצור דמויות אבל זה יתרום לדעתי אם יהיה מגוון מוכן של אויבים למי שאין לו זמן, תפנית בעלילה שלמנחה אין זמן לכתוב נתונים של אויב...
יתרום אם למלסטרה יהיה את כל התוכן על כל האופציות. השאלה מה חשוב יותר, לא האם זה תורם... לדעתי, מדריך יצירת מפלצות מפורט (כולל דרכים להגיע לרעיונות על לור עבור מפלצות) תורם יותר מנתונים מוכנים, מה גם שמדריך כזה יהיה (למיטב ניחושי) עד שלושה עדכונים מקסימום, וכאשר מדובר על מפלצות - כל מפלצת היא עדכון לבדה, כך שזה מתקדם לאט בהרבה וגוזל לגדעון הרבה יותר זמן.

אשמח לשמוע על אויבים ומפלצות נוספים עם פרטים רשמיים ואני חושב שזה היה עוזר להרבה מנחים במלסטרה

ביום חמישי הקרוב יעלה עדכון עם שלושה סוגי מפלצות חדשות, כולל נתונים.

אין ספק שצריך מתישהו גם לעדכן את המדריך ליצירת מפלצות. הבעיה שלו, היא שמדובר במדריך טכני שקשור ליכולות שונות ואיך הן עובדות או לאיזון משחק. קשה להכניס לתוכו רעיונות ממש למפלצות כאלו או אחרות.

חזרה