• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כריס פרקינס פורש ממכשפי החוף

לדעתי כריס התחיל לכתוב תוכן של משחקי תפקידים עוד בימי Dragon העליזים של מבוכים ודרקונים למתקדם, והיה מעורב בכל מהדורה ממהדורה שלישית עד לחמישית.
כעת אחרי משהו כמו שלושים שנה הוא הודיע על פרישה, משתלב טוב עם ספרי 2024 של מבוכים ודרקונים חמש 🤩
אז שיהיה לו הרבה בהצלחה, ומעניין לדעת אם בקרוב הוא יזכה למעמד של אחד מזקני הדור

Breaking news!
אני רואה שאין תגובות עדיין, אז נכון לעכשיו אפשר לעדכן את הכותרת ולהוסיף שגם ג'רמי קרופורד עוזב!

מבאס, שני עמודי תווך של מהדורה חמש ושל מבוכים ודרקונים עוזבים.
אישית לא עקבתי אחרי האנשים במכשפי החוף, אבל אין ספק שהעשור האחרון היה נהדר עבור המשחק והתחביב. שיהיה להם המון בהצלחה!

לא ראיתי שהכריזו לאן הם עוזבים, פעם לפחות העבודה הנפוצה למעצבי משחקי תפקידים הייתה לעבור לעולם משחקי המחשב - שם המשכורות גבוהה בהרבה.
או שהם פשוט יוצאים לפנסיה מוקדמת, מה שהרבה בני 50 פלוס מסוגלים לעשות בארצות הברית מבחינה כלכלית.

לא הייתי אומר שהרבה בני 50 פלוס יכולים לעשות את זה פה. להיפך, הרבה יותר נפוץ למצוא אנשים שממשיכים לעבוד בגילאי 70+ כי הפנסיה לא מספיקה. ואני מניח שנראה עוד הרבה מאד כאלה אם הבורסאות ימשיכו בכיוון שהן ממשיכות, שהרי הפנסיות פה אינן תקציביות. פרט לביטוח לאומי (Social Security), שלא עלה עם המדד בצורה מספקת, ובכל מקרה הממשל הזה גם בתהליכים לחסל גם את זה. רק צריך שהם יגיעו למוטט את ביטוח הבריאות לפנסיונרים (Medicare), ובכלל אנשים יעבדו עד הקבר.

סביר יותר בעיני שהם עוברים לחברת משחקי מחשב כלשהי שמוציאה משחקי פנטזיה. יש מצב שזו עסקת חבילה.
באינטרנט יש מי שטוען שהם "מסולקים" ממכשפי החוף בגלל "שמהדורה 5 גרועה", אבל בעיני לא מאוד משכנע שזה המצב בהתחשב בכך שלא הוכרז מי מחליף אותם, כך שאני נוטה יותר להאמין שההחלטה לסיים את הקשר באה מהם ולא מהחברה.

בלי קשר לדעתי האישית- גם אם מהדורה 5 נחשבת נוראית כמשחק ואפילו אם כל המעריצים של מו"ד שונאים אותה, קשה להתווכח עם הכמויות האסטרונומיות של כסף שהמותג הכניס להם ולשינויים הארגוניים שהם עשו כדי לשקף את החשיבות של המותג יחד עם MTG בתוך האסברו הגדולה.

כמוצר מסחרי נטו הוא עושה את העבודה- מכניס כסף.

מקווה לטובת כולנו שמי שמחליף אותם יגיע עם חזון מעניין שמתמקד במשחק השולחני קודם ואולי מנסה לעשות חידושים פה ושם, אבל נראה.

מקווה בשבילם שנראה אותם במקומות מעניינים בתעשייה, מניח שהם מאוד כשרוניים גם אם לא תמיד הסכמנו עם העיצוב שלהם

לכל שיטה ומהדורה יש אוהבים ושונאים, זה סובייקטיבי ודעה אישית שאין לה בעיה איתה.
מסכים שכמוצר זה הצלחה אדירה - לא רק מסחרית, אלא גם הקהל גדל משמעותית בעשור החולף ויש הרבה יותר שחקנים.

אני גם חושב שלאחר ההוצאה לאור של 2024 זה נקודה בטוחה לעזוב למקום חדש. בדיוק כמו שזה נכון אצלנו למנהל פרויקט לעזוב לאחר שיגור מוצלח של לוויין.
משער שלא נראה שינויים מהותיים בשנתיים-שלוש הקרובות, זה גם לוקח זמן להיכנס לתפקיד בטח אחרי שכבר עשו שינוי משמעותי.

לכל שיטה ומהדורה יש אוהבים ושונאים, זה סובייקטיבי ודעה אישית שאין לה בעיה איתה.
מסכים שכמוצר זה הצלחה אדירה - לא רק מסחרית, אלא גם הקהל גדל משמעותית בעשור החולף ויש הרבה יותר שחקנים.

מסכים בהחלט, יש לי הרבה בעיות עם 5 ועם מכשפי החוף בכללי, אבל מו"ד 5 הכניסה חיים חדשים והרחיבה מאוד את התחביב, וזה טוב. אחרי עשור וחידוש של המהדורה ל5.5, אני חושב שזו באמת נקודה שמנהל מוצר/פרוייקט יכול להכריז על עזיבה. כנראה הם ישארו כדי להדריך את המחליפים שלהם.

לדעתי זה בא מהם. בין אם הם רוצים להתחיל מחדש במקום אחר ועם יותר שליטה על הנרטיב ועל הקריאייטיב שלהם, או פשוט רצון לפרוש לפנסיה/עיסוקים אחרים, לדעתי הם הצליחו בלפחות דבר אחד- להפוך את מו"ד להרבה יותר מצליח ומוכר, ולגרום לשיטה לפנות להרבה יותר אנשים.

מעניין אותי אם מהדורה 6 כבר בשלבי תכנון.
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

בלי קשר לדעתי האישית- גם אם מהדורה 5 נחשבת נוראית כמשחק ואפילו אם כל המעריצים של מו"ד שונאים אותה, קשה להתווכח עם הכמויות האסטרונומיות של כסף שהמותג הכניס להם ולשינויים הארגוניים שהם עשו כדי לשקף את החשיבות של המותג יחד עם MTG בתוך האסברו הגדולה.

מג'יק הוא הפרה החולבת של וויזארדס, והמודל העסקי שלו (משחק תחרותי שדורש הרכבת חפיסות קלפים) תמיד מחולל כסף- רק צריכים להוציא עוד קלפים. הגיוני לשים יותר מיקוד בפרת המזומנים.

מקווה בשבילם שנראה אותם במקומות מעניינים בתעשייה, מניח שהם מאוד כשרוניים גם אם לא תמיד הסכמנו עם העיצוב שלהם
כנ"ל. אני חושב שהבעיה היא בכיוון. כדי לפנות לכמה שיותר אנשים, אתה צריך לעגל פינות, ולנסות לספק גם את חובבי הרולפליי, גם את חובבי הקרב הטקטי, גם את השחקנים הקז'ואלים וחסרי הניסיון, וגם את הווטרנים. קשה לרצות את כולם.

מעניין אותי אם מהדורה 6 כבר בשלבי תכנון.
אין סיכוי לדעתי.
רק עכשיו השיקו את 2024, ומהדורה 5 עדיין סופר מוצלחה.
יקח עד 2030 לדעתי עד שאפשר לדמיין מהדורה חדשה. וגם אז לא בטוח מה יהיה עדיף בה מאשר חמש.
זה גם תלוי לא מעט במתחרים - אם תגיע שיטה אחרת שבאמת תאכל מנתח השוק של מבוכים ודרקונים (כמו שהיה עם פאת׳פיינדר ומהדורה ארבע), זה הדבר שיכול להגדיל את המוטיבציה למהדורה שש.

בכל מקרה לא יתחילו לעבוד עליה בשנתיים-שלוש הקרובות להערכתי.

אז הנה העדכון –

כפי ששיערנו, מדובר בעסקת חבילה של פרקינס ושל קרופרד, בעקבות הצעה מפתה שהם קיבלו מחברה אחרת.

החברה האחרת – דרינגטון הוצאה לאור, כלומר קריטיקל רול, שהשיקה בחודש שעבר את משחק התפקידים Daggerheart.

ממש מגניב - כבר מצפה לראות מה הם הולכים ליצור שם. מעריך אותם הרבה יותר מאשר את מייק מירלס למשל.
הם ביחד עם מונטה קוק נכנסים אצלי להגדרה של יוצרים מעניינים - אפילו שאישית אני לא מתחבר לסגנון של מונטה קוק, אין ספר שהוא יוצר מוצלח.

אבל המחשבה השניה אחרי השמחה שעלתה בי, הייתה שעכשיו כל השונאים יכוונו מחדש את הארס לעבר קריטקל רול...

בכנות אני לא אופטימי - זה קשה להיות תחרות אמיתית מול מבוכים ודרקונים. בעיקר כי השיטה טובה ואנשים נהנים ממנה, ושיטות אחרות אולי יכולות להיות טובות יותר בנקודות אבל זה יותר עניין של העדפה.
במצב הזה מוביל השוק נשאר מוביל שוק.

הרי זה שלא חסרים מתחרים:
  • פאת׳פיינדר - הבעיה שלי שהשיטה עצמה מורכבת הרבה יותר מדי, אבל פאיזו נהדרת
  • פאת׳פיינדר בעולמות פראיים - אני מת על השיטה, אבל המכאניקה יחסית שונה ממבוכים ודרקונים קלאסי
  • שאדו-דארק - דומה מאוד לחמש עם סגנון משחק שונה ופשטות
  • יתר ה OSE - שונה מדי מהטעם המודרני של רוב האנשים, פרגמנטציה מטורפת ופשוט / קטלני
  • ועוד כל מיני מתחרים נוספים
אז זה לא שחסרים מתחרים בשוק עם שיטות טובות ו/או חברות רציניות - פשוט באמת אין איזה killer app שיגרום לאנשים לנטוש בהמוניהם את חמש.
גם כל סערת ה OGL לא גרמה לשינוי טקטוני.

בכל מקרה כמו שכתבתי למעלה שמח לראות את הגיוון.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
סשן רווי אימה מזוויעה מבית היוצר של "אימה על האוריינט אקספרס"
חזרה