• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

יער הפטריות הרעיל של דלוסיה, והאגדה על מפלת האדונית הצהובה - עכשיו בגרסה חדשה וידידותית באתר של מלסטרה

דלוסיה היא יער פטריות רעיל, שזוועות שורצות בין אגמי המים העכורים שבין הגזעים שלו. אבל לא תמיד זה היה כך.

יש זקנים בבקעת קיירן שעוד זוכרים מחוז מרהיב של כרמים, עיירות שבהם ישבו חרשי נשק שידעו לחשל פלדה מעורבבת ברסיסים של אבן חן צהובה ויקרת המציאות... וגם גבירה עריצה שניהלה את הכל ביד ברזל, עד שהגורל התהפך עליה ושבר אותה.

גרסה חדשה, מתוקנת ומשוכתבת לפרק בספר עולם המערכה שעוסק בדלוסיה (או "שלוש טחנות" כפי שהמקום נקרא כיום), עלתה היום לאתר,
והיא עוד אבן דרך בפרויקט שכתוב והוצאה מחדש של חוברת הבסיס לעולם המערכה.

התמונות נוצרו על-ידי בתוכנת מידג'רני

* * *

לינק ישיר לאינדקס של הפרק על דלוסיה

לינק לאינדקס של ספר עולם המערכה המחודש

עולם המערכה מלסטרה

קבצים מצורפים

• delostian banner2.jpg
    delostian banner2.jpg
    90.4 KB · צפיות: 3
  • poisonous mushroom forest.jpg
    poisonous mushroom forest.jpg
    139.1 KB · צפיות: 3
  • the yellow lady and her fallen daughter.jpg
    the yellow lady and her fallen daughter.jpg
    96.5 KB · צפיות: 3
  • Gurg hands with a dawnstone.jpg
    Gurg hands with a dawnstone.jpg
    112.9 KB · צפיות: 3
  • yuk village.jpg
    yuk village.jpg
    83 KB · צפיות: 3
הנה לינק למפה:

זה בהחלט בדרום-מערב. לא הכי בקצה, אבל בדרום-מערב.

נ.ב: המפה צריכה לעבור מתישהו כמה תיקונים קטנים, למשל - למשוך את ביצות הזבוב השחור ולהגדיל אותן לכיוון מזרח, ועוד כמה דברים קטנים.

פרק טוב. אני חושב שהסיפורים האנושיים (והגורגיים) היו מעניינים יותר מהנוף עצמו. לאחר שראיתי את "בית כברות לחיות", הרקע של הוונדיגו מאד הזכיר לי את הפור'ראטי.

בהתחשב באפלה שהאדונית הצהובה נשאה בתוכה, האם היא הצליחה להמשיך הלאה?

מה בדיוק מונע מיער הפטריות של דלוסיה להתפשט? אם הפטריות גדולות כל כך, הרי שסיור באפילת המעמקים בשלוש טחנות הוא כמו סיור ברשת עכביש שרעבה לבשרך. וסתם מתהיה קטנטונת, האם תצורת עץ היא התצורה היחידה שקורי התפטיר הללו לובשים? ב-'הנערה עם כל המתנות' הסופר מתאר מקרה שבו קורי הפטריות לובשים תצורה של חומה.

האם הפטריות הם סוף שרשרת המזון בשלוש טחנות או שיש משהו שאוכל אותן ומאזן את האוכלוסייה שלהן בסופו של דבר?

האם עצם הקרבה למחוזות הסיוט של שלוש טחנות לא משפיע על כשפי העוגים שארוגים לתוך הגורגים?

לגבי הכת, אז כשת'ורבאליר קור אבאריל היה בשלטון, הם כבר מזמן היו ג'ולים, נכון?

אכן יש שם טעות. יתוקן.

פרק טוב. אני חושב שהסיפורים האנושיים (והגורגיים) היו מעניינים יותר מהנוף עצמו. לאחר שראיתי את "בית כברות לחיות", הרקע של הוונדיגו מאד הזכיר לי את הפור'ראטי.

בהתחשב באפלה שהאדונית הצהובה נשאה בתוכה, האם היא הצליחה להמשיך הלאה?

מה בדיוק מונע מיער הפטריות של דלוסיה להתפשט? אם הפטריות גדולות כל כך, הרי שסיור באפילת המעמקים בשלוש טחנות הוא כמו סיור ברשת עכביש שרעבה לבשרך. וסתם מתהיה קטנטונת, האם תצורת עץ היא התצורה היחידה שקורי התפטיר הללו לובשים? ב-'הנערה עם כל המתנות' הסופר מתאר מקרה שבו קורי הפטריות לובשים תצורה של חומה.

האם הפטריות הם סוף שרשרת המזון בשלוש טחנות או שיש משהו שאוכל אותן ומאזן את האוכלוסייה שלהן בסופו של דבר?

האם עצם הקרבה למחוזות הסיוט של שלוש טחנות לא משפיע על כשפי העוגים שארוגים לתוך הגורגים?

לגבי הכת, אז כשת'ורבאליר קור אבאריל היה בשלטון, הם כבר מזמן היו ג'ולים, נכון?

תודה על התגובה :)
אני אחשוב על השאלות ואנסה לראות על מה מהן אני יכול לענות.
לגבי הכת - הם לא הפכו לג'ולים מיד לאחר שנקטלו בידי האנשים של אחת מאמותיה של האדונית הצהובה. יתכן שמשהו אפל שקרה אחר-כך, אולי דווקא כן הקסם של תורבאליר או של משהו אפל אחר שקשור אליו במישרין או בעקיפין, הקים אותם, או אילץ את הרוחות המעונות שלהם לקום מחדש בתור ג'ולים.

ממה שאני זוכרת תורבליר טען שהכח והאמונה של אנ'בויה/אנ'בורלים הפריעו לו במשהו אפילו בצורת הר'ול שלו. אני לא ממש יודעת איך זה משתלב. מצד שני נראה שכשמייסד השושלת הקים את הטירה מעל חורבות המקדש שלהם הם לא מי שהפריעו.

מעניין. אם ת'ורבאליר יכול להעניק גוף לנשמה, גם אם מדובר בגוף של ג'ול, מה בדיוק המגבלות של היכולת הזו? ככלות הכל, לליצ'ים אף פעם לא הפריע להיות גופה אלמתה. אני מניח שזה חומר למחשבה לדרגות הגבוהות של מקצוע הנקרומנסר אם וכאשר זה יפורסם.

שרידי הגופות כבר היו שם, כאשר משהו בקסמים שהיו בכוך גרם להן להשתמר באורח יחסי, גם אם מאד לא מושלם.
הקסם האפל של תורבאליר, אם אכן זו היתה הסיבה, אולי אילץ את הרוחות המורעבות והמעונות בכוכים לחזור לתוך הגופים המושחתים שלהם.
(אלא אם כן זה קרה עוד קודם, מסיבות אחרות).

כנראה שתורבאליר הניח בהתחלה, שאל-מת עם מעט כוחות קסם לא יתנגד לקסם ההתמרה המרושע שהוא רקח (כולל בגרסה הקודמת שלו לפני כחמישים שנה), אבל התבדה - כי לכוהן הג'ול היה עוד שמץ מכוח הרצון המקורי שלו כדי לסרב לשתף פעולה או אפילו להפריע.

כל עוד אנ'בויה לא חוסל, תורבאליר לא יכול היה להשיג את היהלום הצהוב המכושף. כך שגם אם היה מוצא דרך לעשות ללורול את אותו תרגיל שהוא תכנן, הוא היה נכנס לגוף שלו כאשר הוא הרבה יותר חלש, ואולי לורול היה מצליח לעמוד בהתקפה ולנער אותו. במצב כזה, היה לאלטור ושאר המגינים של הטירה קרב בעיקר מול שודדים וחלאות אנושיות, ויותר הרבה מהן - כי לא היה את גל המוות בהתחלה שהרג את השודדים שקמו בתור ג'ולים.

חזרה