את השפעות השוק הסיני רואים כבר בקולנוע.
ראשית, אם תמצאו איזה שובר קופות משנות השמונים בואכה שנות התשעים תשימו לב שיש בו שני אלמנטים שכמעט לא תמצאו בסרטי פעולה גדולים בני זמננו: ציצי ותחת.
במאי העבר, שכיום מפרנסים שורה של תחקירים וחקירות פליליות, מאוד אהבו לגרום לכוכבות הסרטים לחשוף את שדיהן וישבניהן עם או בלי קשר לעלילה. המאה ה-21 היא הרבה יותר שמרנית במובן הזה, לא רק בגלל מודעות חברתית מוגברת, אלא בגלל פניה לשוק הסיני השמרני וגם לשוק הPG-13 בו לגיטימי לגמרי להראות מישהו יורה למישהי בציצים אבל חס וחלילה שינשק אותם.
מאפיין נוסף הוא שבסרטים רבים תראו הבלחה לרגע של דמות משנה סינית (עולה לי לראש טייסת סינית ב"היום השלישי 2") שבגרסת הסרט המיועדת לשוק הסיני תקבל עוד קטעים וזמן מסך. כמו כן, תחשבו על כל סרטי הפעולה שראיתם לאחרונה שכוללים סצנות המתרחשות בהונג-קונג, או למשל על סרט כמו "ילד הקראטה" המחודש שהפך בעצם ל"ילד הקונג פו" ועלילתו הועברה לסין, בה ילד אמריקאי שחור מקבל יחס הרבה יותר יפה משיקבל בארה"ב.
איך זה יכול להתבטא במשחקי מחשב על בסיס מו"ד? אני לא יודע, אבל נוכל לראות שם בטח רפרנסים לתכנים שסינים אוהבים* ומצד שני הסרה של תכנים שהמפלגה אינה אוהדת.
* אני רחוק מלהיות מומחה או מבין גדול בתרבות סין, אבל מהמעט שראיתי, נראה שהסינים פחות מתלהבים ממיתולוגיה סינית או דרקונים שמזוהים עם סין במערב. להתרשמותי, סין מדגישה יותר תכנים של היסטוריה סינית שערוכים כך שיתארו את גדולתה של סין וייחודה בהיסטוריה, חינוך להצלחה כלכלית ומקצועית ומסרים של אחדות האומה ונאמנות למצביאים ומנהיגים חזקים מול איומים מבית ומחוץ.