• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז חברת Tencent הסינית מגלה עניין ברכישת Dungeons and Dragons מהסברו.

אין לי מושג איך זה קרה פתאום, כמה זה רציני והאם הסברו תוותר כל כך בקלות על התרנגולת מטילת ביצי הזהב שלה?

זה די מצחיק. המאמר הזה מבוסס על מאמר מ-comicbook Tencent Reportedly Seeking to Purchase Dungeons & Dragons Video Game Rights From Hasbro שבתורו מבוסס על מאמר מ-Speed Daily שזה אתר ידיעות סיני.
בכל מקרה נראה שהידיעה המקורית לא כזו ברורה ויש סיכוי שמדובר בעיקר על הזכויות למשחקי הוידאו של מבוכים ודרקונים. בנוסף, הידיעה המקורית סובלת מחוסר אמינות.
בכל מקרה, נראה שהאסברו ביצעה את הפנייה הראשונה לLarian Studios המפתחים של BG3 והם הפנו אותם לTencent מה שמחזק אצלי את החשד שמדובר במשחקי הוידאו בלבד.

גם אני חשדתי בהתחלה, אבל אני כבר לא בטוח שמדובר במשהו מופרך.
אולי לא שמענו עליה, אבל Tencent היא חברה בעלת שווי אדיר של 500 ביליון דולר (מתעסקת במשחקי מחשב בעיקר) ומה שמעניין, הוא שהיא מחזיקה ב30% מלארין סטודיוס (נכון, יוצרי באלדרס גייט 3).
בכנות, אני כבר לא יודע מה לחשוב... אני לא אוהב את מי שמחזיק כרגע במותג ואני לא פחות מכך, חושש מהחברה החדשה שמעוניינת בו.
נחכה ונראה...

כולם מכירים דרקונים סיניים...
אבל איך נראים מבוכים סיניים? :unsure:
אנ יכול לראות משהו סטייל סרטי wuxia או הסיפורים Journey to the West או The Three Kingdoms.

גם אני חשדתי בהתחלה, אבל אני כבר לא בטוח שמדובר במשהו מופרך.
אולי לא שמענו עליה, אבל Tencent היא חברה בעלת שווי אדיר של 500 ביליון דולר (מתעסקת במשחקי מחשב בעיקר) ומה שמעניין, הוא שהיא מחזיקה ב30% מלארין סטודיוס (נכון, יוצרי באלדרס גייט 3).
בכנות, אני כבר לא יודע מה לחשוב... אני לא אוהב את מי שמחזיק כרגע במותג ואני לא פחות מכך, חושש מהחברה החדשה שמעוניינת בו.
נחכה ונראה...
טנסנט מחזיקים בהרבה סטודיואים של משחקי מחשב היסטריים, וייצרו כמה בעצמם- הכי מוכר זה PUBG.

אבל הקשרים המאוד ידועים לשמצה לממשלה הסינית זה מה שרוב האנשים זוכרים על טנסנט.

אני 100% יכול לראות אותם קונים את הזכויות למשחקי מחשב מבוסס מו"ד, ויוצרים casual games או משחקי mmorpg לנייד סטייל Raid: Shadow Legends מהעולם של ממלכות נשכחות.

Tencent היא חברת ענק שידועה הרבה יותר עם ה WeChat שזה כמו וואטסאפ מסין אבל עם הרבה יותר משתמשים שאפשר גם לשלם דרכו.
דרכו הממשל הסיני עוקב אחרי כל הסינים ברחבי העולם ואם הם אומרים שם פיפס לא נכון - הופה! אין להם ראש.

למה הם קונים אולפנים מערביים ואיתם גם נכנסים לקולנוע / סדרות וכדומה?
המטרה היא אחת - שינוי תפיסת העולם של העולם המערבי וקירובו אל סין.
אפשר לראות את הרעיון כאשר סין משלמת סכומי עתק לאנשי טיק-טוק למינהם לתת סיקורים חיובים על סין וכמובן סיקורים רעים מאוד לכל מי שמגיע נגדה.

למי ששם לב על האולפנים / סרטים שסין הגיעה אליהם, הסיפור שם הוא אותו הדבר.
אני אחסוך מכם את הגיאו-פוליטיקה ופוליטיקה ככלל כאן, אבל הכל מגיע מתכתיבים של ה CCP מלמעלה.

גילוי נאות: עבדתי עם הסינים תקופה יפה, כולל עם אנשים שהיו CCP בעצמם.

אז אני מאוד מקווה שהם לא יקנו את D&D או כל חברה מערבית אחרת.
אגב שתדעו, אין אפשרות לחברות מערביות / אנשים מהמערב לקנות חברות סיניות, אף פעם. זאת לא אפשרות.

מדובר למעשה על רכישת הזכויות למשחקי מחשב / קונסולות על בסיס מבוכים ודרקונים.
לא על מבוכים ודרקונים עצמו.
נכון שהסינים אוהבים לרכוש ידע ולהשפיע על התרבות המערבית, אבל המקרה כאן זה בעיקר Clickbait של אתרים באינטרנט והרבה אנשים שאוהבים תיאוריות קונספירציה.

הערבון המוגבל צריך להיות על שמועות שמופצות באינטרנט מגורמים אנונימיים שכאילו Tencent רצתה לרכוש את מבוכים ודרקונים והסברו הסכימו.
כל שמי שחפר טיפה מעבר לשמועות גילה אותו דבר - שזה על דיונים לרכישת זכויות שימוש במבוכים ודרקונים למשחקי וידאו. ואז באינטרנט הפכו עכבר לפיל.

את השפעות השוק הסיני רואים כבר בקולנוע.

ראשית, אם תמצאו איזה שובר קופות משנות השמונים בואכה שנות התשעים תשימו לב שיש בו שני אלמנטים שכמעט לא תמצאו בסרטי פעולה גדולים בני זמננו: ציצי ותחת.

במאי העבר, שכיום מפרנסים שורה של תחקירים וחקירות פליליות, מאוד אהבו לגרום לכוכבות הסרטים לחשוף את שדיהן וישבניהן עם או בלי קשר לעלילה. המאה ה-21 היא הרבה יותר שמרנית במובן הזה, לא רק בגלל מודעות חברתית מוגברת, אלא בגלל פניה לשוק הסיני השמרני וגם לשוק הPG-13 בו לגיטימי לגמרי להראות מישהו יורה למישהי בציצים אבל חס וחלילה שינשק אותם.

מאפיין נוסף הוא שבסרטים רבים תראו הבלחה לרגע של דמות משנה סינית (עולה לי לראש טייסת סינית ב"היום השלישי 2") שבגרסת הסרט המיועדת לשוק הסיני תקבל עוד קטעים וזמן מסך. כמו כן, תחשבו על כל סרטי הפעולה שראיתם לאחרונה שכוללים סצנות המתרחשות בהונג-קונג, או למשל על סרט כמו "ילד הקראטה" המחודש שהפך בעצם ל"ילד הקונג פו" ועלילתו הועברה לסין, בה ילד אמריקאי שחור מקבל יחס הרבה יותר יפה משיקבל בארה"ב.

איך זה יכול להתבטא במשחקי מחשב על בסיס מו"ד? אני לא יודע, אבל נוכל לראות שם בטח רפרנסים לתכנים שסינים אוהבים* ומצד שני הסרה של תכנים שהמפלגה אינה אוהדת.

* אני רחוק מלהיות מומחה או מבין גדול בתרבות סין, אבל מהמעט שראיתי, נראה שהסינים פחות מתלהבים ממיתולוגיה סינית או דרקונים שמזוהים עם סין במערב. להתרשמותי, סין מדגישה יותר תכנים של היסטוריה סינית שערוכים כך שיתארו את גדולתה של סין וייחודה בהיסטוריה, חינוך להצלחה כלכלית ומקצועית ומסרים של אחדות האומה ונאמנות למצביאים ומנהיגים חזקים מול איומים מבית ומחוץ.

חזרה