• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הרצה מאולתרת

ובכן, סוף השנה הגיע, ואיתו טקסי בית הספר המשעממים. שלושה ימים, כל יום שבע שעות חזרות, שמתוכן הכיתה שלי עושה חזרות בערך... 0.00000042%?
הצעתי לחברי כיתתי שאנחה להם קמפיין קצר של שלושה ימים, ואשמח אם תתנו לי עצות לגבי הנחייה מאולתרת בשטח קצת לא מתאים (טריבונות עם ספסלי מתכת) ואיך להתכונן למשחק בזמן כה קצר (יומיים עד לסשן הראשון!).
תודה, ושאלוהים יעזור לכל מי שיש לו טקסים כרגע.

עריכה: יש לנו עוד בעיה: יש שבעה תלמידים שרוצים לשחק, ואחת מהן לא יודעת מ"ת. האם כדאי להסביר לה בקצרה ולקוות לטוב? או שעלי לסרב בנימוס עקב כמות שחקנים גדולה מדי?

עריכה אחרונה:
ואשמח אם תתנו לי עצות לגבי הנחייה מאולתרת בשטח קצת לא מתאים (טריבונות עם ספסלי מתכת) ואיך להתכונן למשחק בזמן כה קצר (יומיים עד לסשן הראשון!).
דבר ראשון, כן ו... אני מניח שאתה מכיר את העצה הזו אז לא אפרט עליה יותר מדי.
השתמש במה שהשחקנים אומרים כפרומפט להמשך. קח את העלילה לאן שהם הולכים, ותכנן רק לוקיישן התחלתי עם נקודות עניין (מה שאני משתמש בדרך כלל - פסטיבל עם אוהלים שבכל אחד מהם יש משהו אחר), ותכנן בו בין שלוש לחמש נקודות כאלה. השחקנים שלך יכנסו לאחת, ותמשוך את העלילה משם - אם השחקן חושב שמשהו עומד לקרות ('המוכר הזה בטח עובד בשביל הנבל'), גרום לזה לקרות אבל עם טוויסט מסוים - כדי שהם לא ירגישו שהכל מגיע מהם. באותו האופן, אתה יכול להשתמש בטרופים נפוצים מאוד בפנטזיה, עם טוויסט כלשהו כדי שזה לא ירגיש לעוס מדי.
זה בסדר לחשוב דקה או שתיים בנקודות חשובות לפני שאתה נותן תיאור.
תפנה שאלות חשובות ('מה אתם עושים?') לשחקנים ספציפיים, במיוחד לאלה שפחות מתבלטים טבעית. אתה לא רוצה ששחקן כלשהו יבלע ברקע כי לא שמת לב אליו ואחרים היו דומיננטיים יותר.
תשאיר בתיאורים שלך דברים לא ברורים; אם השחקנים ישאלו, תמציא תשובות. זה יגרום לשחקנים להישאר מפוקסים ולהמשיך לתת לך פרומפטים כל הזמן.
השתמש בחופשיטה עם ק20 בלבד, ותן לכל דמות יכולת מיוחדת אחת על סמך גזע או מקצוע. אל תגלגל נזק; פגיעות יהרגו את האויב או יגבילו את האפשרויות שלו. זה יחסוך ממך לחלוטין ניהול נקודות פגיעה, דבר קריטי בסביבות לא אידיאליות, במיוחד מרובות שחקנים. השתמש ביוזמה קבוצתית לפי כיוון השעון, כדי לבטל את הצורך במעקב אחרי יוזמה.

וואו, זה יצא חתיכת בלוק טקסט. מקווה שזה יעזור לך.
שבעה תלמידים שרוצים לשחק, ואחת מהן לא יודעת מ"ת. האם כדאי להסביר לה בקצרה ולקוות לטוב? או שעלי לסרב בנימוס עקב כמות שחקנים גדולה מדי?
זה תלוי בהרגשה האישית שלך, רק אתה מכיר את הכיתה שלך. אבל באופן כללי, זה יערים עליך אפילו יותר קשיים מכל מה שתיארת קודם.
אפשרות מעניינת שקיימת באופן ספציפי בנסיבות המיוחדות שתיארת היא להסביר לה בקצרה לפני המשחק איך זה עובד, ולתת לה להקשיב מהצד בשעה הראשונה. אם תראה שהיא מבינה עניין ולך יש מספיק קשב לשחקנית נוספת תכניס אותה אל הסיפור, ואם לא - תסביר בנימוס שזה לא אפשרי. אם אתה משתמש בהצעה הזו אני ממליץ להבהיר מראש שזה לא קשור אליה אלא לכמות השחקנים - לא מדובר במבחן אם היא מבינה אלא במבחן האם אתה עומד בזה - ולומר שסביר מאוד שלא תוכל להצטרף, כדי למנוע אי הבנות ואי נעימויות בנושא.

בהצלחה! ספר אחר כך איזה דברים משוגעים השחקנים שלך עשו!

אישית הייתי מאלתר פשוט בלי קוביות, אבל זה סגנון שמאוד קל לי ואני זורם איתו.
מה כן אפשר לעשות אחרת כדי לפשט? לגלגל ק6 אחת בלבד, לתת לכל דמות יכולת מיוחדת אחת בלבד כפי שאמרו מעליי, לתחם מראש את גבולות המשחק בזמן ובמקום, ומקסימום אם רוצים לסבך - לתת גם תכונה שלילית כלשהי: רעב באופן תמידי, מפוזר, מאוהב בסתר במורה להיסטוריה וכו׳.

והכי חשוב - להסתכל סביב, לראות את הלוקיישן סביבכם ולהגיד: זה המיקום! זה הזמן! והדמויות הן אתם עצמכם או גג חבר אחר מהכיתה אותו אתם משחקים (לסגנון הומוריסטי יותר). ומה קורה בפועל? משהו משתבש, משהו קורה, משהו נורא מתרחש… אולי מישהו קולט את המורה לספורט עושה משהו מוזר, אולי הזומבים תוקפים (תמיד תרחיש מבורך), אולי הטקס כולו הוא מזימה של המנהל שחבר בכת שמקריבה נערים לשד… העניין הוא שלא צריך לחשוב על מקום וזמן שונים - הכל מול העיניים. מפה מתחיל הדמיון לעבוד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

האם הקערה בוולאקי מתהפכת על פיה? עוד סשן של "קללתו של סטראהד"
שיאים חדשים של זוועות בסשן קת'ולהו האחרון שלנו!
The warrior LegatoMark The warrior כתב/ה על הפרופיל של LegatoMark.
מזל טוב
עוד סיכום סשן קת'ולהו מלא אימה ואווירה עלה לרשומות!
הפיות הטובות חוזרות 🧚‍♂️ 🧚‍♀️
חזרה