• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה' ישנות / OSR הרפתקאות יחיד

lrguetta

פונדקאי חדש
לאחר תקופה ארוכה של שיטוט בפורום ובאתרים שונים בניסיון להיכנס לעולם של מו"ד, ניסיונות כושלים לאתר קבוצות משחק באזורי או ליצור כאלה ואפילו כמה נסיונות למצוא משחק מו"ד למחשב רק כדי להתנסות בחוויה ולהבין את הסיפור, מצאתי את מבוכים ודרקונים הראשון בPDF (החוברת האדומה עם הדרקון הזהוב) ושיחקתי בהרפתקה ליחיד שיש שם.

איזה כיף! למה הוציאו עוד מהדורות? מה חסר שם? ממש נהניתי.

טוב בטח פה כולם מעלים חיוך ואומרים "פסדר... חכה, לא ראיתי כלום. אל תתלהב, יש עוד עולם שלם בחוץ" וכל זה, אבל בשבילי הייתה אחלה חווייה עד עכשיו ואת שאר החוברות הבנתי שאין להשיג בPDF או בקבצים אחרים להורדה. כולל פאת'פיינדר על כל שלוחותיה (שעדיין לא הצלחתי להבין לגמרי את ההבדל בין המהדורות השונות או למה היה צריך להמציא אותם אבל נו... עיין לעיל...)

השאלה שלי היא כזו - יש עוד הרפתקאות ליחיד שאוכל להתנסות בהן עם רמת הידע הבסיסית שצברתי עד כה?

א. ברוך הבא.

קצת רקע:

ב. הקופסה האדומה היא לא הגרסה הראשונה של "מבוכים ודרקונים" אלא ענף של השיטה שנכתב במיוחד לשחקנים מתחילים (ולדעתי שער הכניסה הטוב ביותר למשחק). קדמו לו לפחות שתי גרסאות של המשחק (תלוי איך סופרים) - גרסה שנקראת B/X והקופסה הלבנה שהיא המשחק המקורי. ההיסטוריה של המשחק והפיצול המרובה של גרסאות שלה הוא נושא גדול ומסועף.

הגרסה העכשווית של המשחק שהרוב המכריע של השחקנים משחקים בה היא מהדורה 5 (לא תורגמה ולא תתורגם לעברית), כאשר הספירה נעשית מ-"מבוכים ודרקונים מתקדם" מהדורה 1. שוב, עניין גדול ומסועף.

ג. הרפתקאת הפתיחה מוצגת בסגנון "בחר את ההרפתקאה שלך" שלמרות שהיא מופיעה כאמצעי ללימוד המשחק, היא שונה מאד במהות מאיך שמשחק מו"ד מתנהל. אם נהנית, יש המון ספרי "בחר את ההרפתקאה שלך" וגם הרבה בעברית (למרות שלא מוציאים אותם יותר אאל"ט אז תצטרך לבקר בחנויות ספרים משומשים) לדוגמה "מאבק הנסיכים", "המכשף מפסגת הר האש" וסדרת ספרי "כישוף".

ד. יש את "חרבות וכשפים" העברית שנכתבה במטרה לשכתב את החוויה של הקופסה האדומה ההיא (וגם היא נמכרת בקופסה אדומה). גם בה יש הרפתקאת התחלה באותו סגנון דומה מאד להרפתקאה בקופסה האדומה המקורית.

ה. יש פה פורום ייעודי למציאת קבוצות למשחק. פרסם שם ותמצא קבוצה. שחקנים חדשים זה מצרך מבוקש.

ו. יש תת-תחביב שלם של משחקי סולו, אבל הם שונים באופיים מההרפתקאה שאתה שיחקת בה. לרוב הם דורשים ידע וניסיון במשחק "אמיתי" אבל לא תמיד. הנסיון שלי בהם מועט מאד אבל, אז קשה לי להפנות אותך למקורות טובים.

ז. יש המון שיטות טובות, אפילו בעברית. אני בטוח ימליצו לך על פאפיינדר פראי. היא אחלה שיטה אבל לדעתי, למרות שהיא פשוטה יותר חסר בה את ההסברים הנדרשים כדי להכניס שחקן חדש לתחביב או את ההנחיות למשחק סולו.

צריך להבדיל בין הרפתקאות ליחיד שנועדו ללמד שיטה, כמו זה שעשית לבין הרפתקאות ליחיד שמיועדות לכך שהן לטעמי מתקדמות ומעניינות יותר.
מהסוג השני קופץ לי רק הרפתקאות ליחיד של קריאתו של קתולהו, שזה משחק תפקידים בסגנון אימה.

אבל אני בטוח שגם יש הרפתקאות ליחיד למהדורה חמש ו/או מהדורות ישנות, אבל באנגלית. לא יודע אם זה מחסום.

דרך אגב, מכיר את סדרת ספרי כישוף?

א. ברוך הבא.

קצת רקע:

ב. הקופסה האדומה היא לא הגרסה הראשונה של "מבוכים ודרקונים" אלא ענף של השיטה שנכתב במיוחד לשחקנים מתחילים (ולדעתי שער הכניסה הטוב ביותר למשחק). קדמו לו לפחות שתי גרסאות של המשחק (תלוי איך סופרים) - גרסה שנקראת B/X והקופסה הלבנה שהיא המשחק המקורי. ההיסטוריה של המשחק והפיצול המרובה של גרסאות שלה הוא נושא גדול ומסועף.

הגרסה העכשווית של המשחק שהרוב המכריע של השחקנים משחקים בה היא מהדורה 5 (לא תורגמה ולא תתורגם לעברית), כאשר הספירה נעשית מ-"מבוכים ודרקונים מתקדם" מהדורה 1. שוב, עניין גדול ומסועף.

ג. הרפתקאת הפתיחה מוצגת בסגנון "בחר את ההרפתקאה שלך" שלמרות שהיא מופיעה כאמצעי ללימוד המשחק, היא שונה מאד במהות מאיך שמשחק מו"ד מתנהל. אם נהנית, יש המון ספרי "בחר את ההרפתקאה שלך" וגם הרבה בעברית (למרות שלא מוציאים אותם יותר אאל"ט אז תצטרך לבקר בחנויות ספרים משומשים) לדוגמה "מאבק הנסיכים", "המכשף מפסגת הר האש" וסדרת ספרי "כישוף".

ד. יש את "חרבות וכשפים" העברית שנכתבה במטרה לשכתב את החוויה של הקופסה האדומה ההיא (וגם היא נמכרת בקופסה אדומה). גם בה יש הרפתקאת התחלה באותו סגנון דומה מאד להרפתקאה בקופסה האדומה המקורית.

ה. יש פה פורום ייעודי למציאת קבוצות למשחק. פרסם שם ותמצא קבוצה. שחקנים חדשים זה מצרך מבוקש.

ו. יש תת-תחביב שלם של משחקי סולו, אבל הם שונים באופיים מההרפתקאה שאתה שיחקת בה. לרוב הם דורשים ידע וניסיון במשחק "אמיתי" אבל לא תמיד. הנסיון שלי בהם מועט מאד אבל, אז קשה לי להפנות אותך למקורות טובים.

ז. יש המון שיטות טובות, אפילו בעברית. אני בטוח ימליצו לך על פאפיינדר פראי. היא אחלה שיטה אבל לדעתי, למרות שהיא פשוטה יותר חסר בה את ההסברים הנדרשים כדי להכניס שחקן חדש לתחביב או את ההנחיות למשחק סולו.
וואו. איזו תשובה! ממש נהניתי רק מלקרוא אותה. תוכל לכתוב עוד תשובה כזו? או שאם כבר אז, תכתוב לי הרפתקה למתחיל! חחחח צוחק, ברור שאין לך זמן לזה אבל באמת, ממש תודה. מה הלוז עם חרבות וכשפים? זה בעצם עוד "שיטה" שהיא לא מבוכים ודרקונים? אז מה ההבדל? יש בזה גם סולו? אני שואל הרבה כי אני ממש אוהב את התשובות שלך. וגם כי אני באמת רוצה למצוא עוד הרפתקה סולו כזו.

צריך להבדיל בין הרפתקאות ליחיד שנועדו ללמד שיטה, כמו זה שעשית לבין הרפתקאות ליחיד שמיועדות לכך שהן לטעמי מתקדמות ומעניינות יותר.
מהסוג השני קופץ לי רק הרפתקאות ליחיד של קריאתו של קתולהו, שזה משחק תפקידים בסגנון אימה.

אבל אני בטוח שגם יש הרפתקאות ליחיד למהדורה חמש ו/או מהדורות ישנות, אבל באנגלית. לא יודע אם זה מחסום.

דרך אגב, מכיר את סדרת ספרי כישוף?
והרפתקאות יחיד שהן לא ללמד שיטה איפה יש? אצטרך ללמוד שיטה חדשה בשבילן או רק להוסיף על הקיימת? כי ממש אהבתי את זו.

לא מכיר את סדרת כישוף, יש דוגמא בPDF או משהו?

הי L lrguetta
מצרף קישור להרפתקאת היחיד הראשונה של קריאתו נגד קתולהו. היא גם מלמדת את השיטה, אבל בניגוד למה שאתה עשית יש בה הרבה יותר הסתעפויות ואפשרויות לבחירה.
היא גם בחינם - DriveThruRPG
אתה צריך גם את חוקי ההתחלה המהירה - DriveThruRPG
אישית שיחקתי בה וזה היה כיף. כמו שכתבתי, שתי רמות מעל מה שמצאת בקופסא האדומה, שהיא חמודה אבל הרבה יותר ליניארית - בתנאי שאתה חובב אימה.

זה סדרת ספרי כישוף הראשונים: אופוס הוצאה לאור
זה בעצם ספרי הרפתקאות, מאוד נחמדים. תרגמו עוד כמה לעברית, אבל כבר לא זמינים כעת. להערכתי תהנה מהם.

לבסוף יש את Ironsworn שהוא גם משחק סולו וגם קבוצתי, שהרבה שחקנים מעריצים אותו. לי אישית לא יצא לנסות, אבל ה PDF הוא חינמי: DriveThruRPG
שים לב שהוא יותר מורכב, אז תלוי מה אתה מחפש. אם אתה נהנה ממנו, אתה מוזמן לתרום כמה דולרים ליוצר :)

איך האנגלית שלך? חפש Choose Your Own Adventure ותקבל המון כאלו, אפילו בחינם. כמובן שהאיכות מאד משתנה. את כישוף לא תמצא ב- pdf, בטח לא את התרגום ובטח לא בצורה חוקית. כתת רגליך לחנויות ספרים משומשות.

"חרבות וכשפים" המוקריתתת. היא למעשה לא שיטה נפרדת ממו"ד אלא שחזור של הגרסה הכי מוקדמת (גרסה 0 - הקופסה הלבנה) של המשחק. הגרסה העברית של השיטה לוקחת את החוקים של "חרבות וכשפים" (עם מספר התאמות) והכל בפורמט דומה לחוברת האדומה שראית כדי ללמד אנשים לשחק.

אני פה רק כדי לומר שאל תתיאש מלחפש קבוצה!
עם קבוצה טובה תוכל להנות אפילו עוד יותר ממה שאתה נהנה בהרפתקאות הסולו.
יצאו מספר הרפתקאות סולו למו"ד קופסאות, כמו "משימת הלוחם" בעברית ועוד כמה שלא זוכר אם תורגמו.

חוץ מזה שיש ענף שלם של משחקי סולו, באמצעות מכניקות מסויימות שמאפשרות לך לשחק כל הרפתקה כסולו, אבל זה ארוך מכדי להרחיב על זה כאן (יש המון יוטיובים על זה).
עדיין, שום דבר לא ישווה לחווית המשחק עם קבוצה.

בהצלחה!

במידה ותרצה לנסות משהו מותאם למהדורה 5 של מו"ד ודרך כך גם להתעדכן בתצורה הנוכחית של מו"ד, אציין את Obvious Mimic שמוציאים הרפתקאות סולו למהדורה זו.
תמכתי בזמנו ב Wolves of Langston והוא פחות לטעמי האישי אבל אולי יקלע לשלך. ויש גם הרפתקת המשך.

אתם מאוד אוהבים לומר את זה אבל לפעמים יש גם אנטיפטים שבאמת אוהבים סולו
סולו זה גם כיף, פשוט מהכתוב אני מרגיש שהבחור קצת התייאש מלמצוא קבוצה וחבל.

L lrguetta אם תרצה יותר חופש במשחקי הסולו, ממליץ לך לבדוק את Solo Dark שהוא סט חוקים למשחקי סולו בשיטת Shadowdark (פשוטה מאד ללמידה ואינטואיטיבית מאד למי שמכיר את "מבוכים ודרקונים").
מפנה אותך לפוסט ששיתפתי:

עדיין, שום דבר לא ישווה לחווית המשחק עם קבוצה.

זה לא עניין כמותי אלא איכותי. החוויה של משחק קבוצתי היא שונה לגמרי ממשחקי סולו. במשחקי סולו יש 2 סוגים: בחר-את-דרכך כדוגמת "כישוף!" בהם העלילה מוגדרת והשחקן צריך לבצע בחירות, או משחקי "יומנאות" בהם העלילה לא מוגדרת והשחקן צריך להמציא את ההתרחשויות בהתאם לטבלאות אקראיות.
במשחקי תפקידים קבוצתיים ההתרחשויות לא מוגבלות לדמיון של השחקן בלבד (כמו ביומנאות) או הכותב ביחד עם השחקן (ספרי משחק) - המנחה והשחקנים (כלומר יותר משני אנשים) משתתפים בעיצוב ההתרחשויות העלילתיות (על פי השיטה). זו חוויה שונה לחלוטין.

אתם מאוד אוהבים לומר את זה אבל לפעמים יש גם אנטיפטים שבאמת אוהבים סולו
אהבתי את ההומור. בכל מקרה שוב אציין שאני רק מתחיל לתפוס את השיטה ועוד שמדובר בישנה ולכן וודאי שאין שום קשר לאנטיפטים ומובן למה.
מאמין שכשארגיש קצת יותר בטוח בוודאי תהיה לי יותר מוטיבציה למצוא קבוצה וגם להם יהיה מוטיבציה לשתף אותי ולא עוד שחקן שיסתכל עליהם בעיניהם פעורות כשיאמרו לו זרוק ק20 להצלה.

למצוא קבוצה וגם להם יהיה מוטיבציה לשתף אותי ולא עוד שחקן שיסתכל עליהם בעיניהם פעורות כשיאמרו לו זרוק ק20 להצלה.
אני לא בטוח שזה חשש ריאלי, בדר"כ יש סבלנות לנובים, הבעיה של קבוצות כאלו היא פחות עם שחקנים שלא יודעים במפגש הראשון מה זה ק20 להצלה, אלא כאלו שבמפגש העשרים עוד לא מכירים את היכולות שהיו להם עוד בדרגה 1. כלומר, ממה שאני מכיר, הבעיה היא פחות חוסר קבלה של נובים אלא יותר חוסר קבלה של שחקנים שלא משקיעים מספיק במשחק.

חזרה