• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

העמים הפראיים מהדרום, מחריבי ממלכת אורגי הערפל - לובשים צורה ודמות בעדכון החדש

מחריבי הממלכה של האור הנשגב; הפראים החשוכים מהדרום שכרתו ברית כדי להשמיד, לאבד ולשרוף את אורגי הערפל. האמנם?

'שבעת העמים' או 'שבעת העממים' הוא כינוי גנאי שנפוץ בקרב אורגי הערפל ששרדו את התופת, שמתייחס לחמישה עממים גדולים של בני-אדם ועם אחד של דמויי-אדם, אליהם הוא מוסיף בתיעוב את 'העם השביעי' – לגיונות האנ'גורג המעוותים שהכריעו את המלחמה, ושם אותו במעמד דומה לאותם בני-אדם ודמויי-אדם שכרתו את הברית שמחצה את הממלכה הנשגבת, שנות דור אחד אחרי ההתנפצות הגדולה. בפועל, מדובר בפסיפס של תרבויות אפלוליות יותר ופחות; מהן ממלכות עתיקות ומהן אסופות של שבטים, שיושב בחלקה הדרומי של יבשת נארלרילדרי, מדרום ל"נהר ההאסור" שחצץ בעבר בינם לבין המישורים הדרומיים של אורגי הערפל; שאינם רואים עין בעין כמעט בשום דבר, ואחד מהם היה דווקא בן-ברית מסורתי של אורגי הערפל עצמם לפני ששינה צד בנסיבות כאלו ואחרות.

כיום, שנות דור אחרי נפילת ממלכת אורגי הערפל, כמה מהעמים המנצחים שמים עינם על נמל ראלסורם, ומתחילים לקחת חלק גדול יותר בפוליטיקה וביחסי הסחר שלו.

הערכים שעלו לאתר היום, נותנים הסבר בסיסי על האיזור הדרומי, ועל כל אחד מששת העמים שלחמו נגד אורגי הערפל – גם במטרה להבהיר ולהקל לתאר בעתיד את ההשפעות והנציגויות של חלקם כיום בנמל ראלסורם.

1692854931216.png
התמונה יוצרה על-ידי באמצעות תוכנת מידג'רני.

* * *

מבוא לדרום נארלידרי ול"שבעת העממים"
(מתחת לכותרת בראש העמוד תמצאו לינקים לערך המבואי על כל אחד מהעמים)

עולם המערכה מלסטרה

עדכון טוב. אני חושב שהכי אהבתי מבין העמים הללו את שבטי המארזרו. נראה שכל עם מתעב את העם שמופיע אחריו בסדר גיאומטרי עד שזה נשבר.

האם קיים קשר כלשהו בין קאל נאראז' לבין אורגקה או שזו מיתולוגיה מתכנסת שנובעת בפשטות מתפוצתם רחבת הידיים של הדרקונים במלסטרה?

נוודי הגאר אנגול קצת מזכירים את הסיפור של קיין שגם עליו נאסר להתיישב במקום מסוים. בדף על ראל'סורם, הזכרת שאחד מבניה של הכהנת הגדולה נשוי לבתו של יוצר האנ'גורג, האם זה עדיין כך? ניתן היה להזכיר בערך את העניין הזה אלא אם כן קצרה היריעה להכניס את הדרך שבה נוצר הקשר הזה.

אהבתי את הצלופח נושא הסערה של היארגארו. הם נשמעים באופן כללי מעין שילוב מוזר של הוביטים - הקטע עם כפות הרגליים - עם שבט ביצות פראי.

הזכרת בזמנו שאחד הטיעונים של האנ'מירים לתחוב את אפם למתרחש ביבשת היו החיכוכים בין אורגי הערפל לעמים האנושיים המקומיים. האם אחד מהעממים האנושיים הנזכרים פה היה חלק מהתירוץ של האנ'מירים לפלוש ליבשת?

תודה על התגובה :)

אין שום קשר מכוון לסדר גאומטרי. פשוט היו עמים שממילא ישבו אצלי בראש 'ביחד' על תקן של יריבים שנכנסו לשיתוף פעולה בלי הרבה אהבה נגד אורגי הערפל.

אין שום קשר בין קאהל נאראז' לבין בני האדם של אורגאקה - אפילו לא מוצא רחוק משותף; וגם הפולחן והתרבות שונים מאד, גם אם הם מתייחסים לדרקונים.

הסיפור על הנישואין בהחלט עדיין נכון. הדברים כנראה יקבלו פירוט באחד העדכונים הבאים של נמל ראלסורם.

מי שבדרך-כלל פשטו על נחלות הדרום של אורגי הערפל היו המארזארו. אבל יתכן שלאנ'מירים היו כל מיני הסכמים ימיים או הבנות דווקא עם קאהל-נאראז', שהיא ממלכה עתיקה ומסודרת מהסוג שהאנ'מירים לא היו פוטרים בתור שבט ברבארי. גם כאן, אני משער שדברים יתבהרו בהמשך.

עדכון חשוב ומעניין. נהנתי מהקריאה.
אם לקאל-נאאז' היו דרקונים בעבר, איך הם לא הביסו את אורגי הערפל וממלכת האור הנשגב עוד לפני בוא האימפריה? דרקונים נשמעים כמו נשק שובר שוויון שיכול, בפשטות, להשמיד ערים שלמות עוד לפני שצבאות הרגלים הגיעו לאזור, או ליצור קרבות בסגנון 'שדה האש' בעולם של ווסטרוז.
בנוגע לגאר-אגנול, הם נודדים במבנה שבטי-משפחתי שמנוהל סביב מג מנהיג שבט? זה לא היה ברור לגמרי מהתיאור. איפה הם נדדו ביבשת, אם אורגי הערפל אסרו עליהם את הכניסה? בשטחם של שאר העמים שהוזכרו כאן?
האם אדומי העיניים ו/או המית'ווארי יזכו לנתוני גזע משלהם בעתיד? יש לי זיכרון מעומעם על כך שלמית'ווארי כבר יש נתוני גזע אבל לא ראיתי אותם באתר.
הייתי רוצה לראות בהמשך ערך מפורט על האנ'גורג, תת-התרבות שלהם, צורות הלחימה שלהם, ומה שקרה איתם לאחר המלחמה.

אין שום קשר בין קאהל נאראז' לבין בני האדם של אורגאקה - אפילו לא מוצא רחוק משותף; וגם הפולחן והתרבות שונים מאד, גם אם הם מתייחסים לדרקונים.
האם קיימים במלסטרה דרקונים ששולטים במזג האוויר כמו במיתולוגיה הסינית?
אם לקאל-נאאז' היו דרקונים בעבר, איך הם לא הביסו את אורגי הערפל וממלכת האור הנשגב עוד לפני בוא האימפריה? דרקונים נשמעים כמו נשק שובר שוויון שיכול, בפשטות, להשמיד ערים שלמות עוד לפני שצבאות הרגלים הגיעו לאזור, או ליצור קרבות בסגנון 'שדה האש' בעולם של ווסטרוז.
לאורגי הערפל יש את הערפילים שלהם שיצננו את להבת הדרקונים היוקדת ביותר. אם להעלות השערה קלה: כשפלדין נופל, היסוד שלו הופך מאור לאש. אני מניח שקסמי האור של הפלדינים סותרים את נשיפת האש של הדרקונים משום שמדובר ביסודות מנוגדים.

תהיה שעלתה בדעתי: מה בדיוק קרה לאורגי הערפל שנמצאו לא מתאימים לחיות בחברה שלהם? כתבת שאורגי הערפל ניסו לחזור למקורותיהם על ידי הרבעה בררנית לאורך דורות רבים. היות והם נראים לי מתחסדים מדי מכדי להרוג את אלה שלא מתאימים לאידיאלים שלהם, לאן הכישלונות שלהם הלכו?

לאורגי הערפל יש את הערפילים שלהם שיצננו את להבת הדרקונים היוקדת ביותר. אם להעלות השערה קלה: כשפלדין נופל, היסוד שלו הופך מאור לאש. אני מניח שקסמי האור של הפלדינים סותרים את נשיפת האש של הדרקונים משום שמדובר ביסודות מנוגדים.
אממ... אז אם לתרגם את הטענה שלך לשפה צבאית, אתה בעצם טוען שהכוהנים של מלכת האור יכלו ליצור... מה? אזורים שבהם נשיפת הדרקונים לא פועלת? אם זה היה המצב, אורגי הערפל היו פשוט גוועים ברעב כשהדרקונים היו שורפים את כל המזון או הופכים לגזע מסתתר באיזשהי עיר סגורה שאי אפשר להיכנס אליה, שיש בה הרבה יותר בניינים מאנשים ומסוגלת לגדל את המזון שלה לעצמה, כשבחוץ שולטים מלכי הדרקונים, וזה ממש לא המצב.

או לחילופין ליצור אזור חסין נשיפת אש נייד, ואז לאחר מערכה מוצלחת מול הדרקונים של קאהל, נאראז' לקבוע שהוא עובר ליד הנהר האסור. אפשרות אחרת שחשבתי עליה הוא פשוט לבנות שריון חסין אש שנראה לי שזה אפילו אפשרות שהוצגה בשלב מסוים בספר השחקן כלומר יש אבני חן שנותנות הגנה מפני אש.

או לחילופין ליצור אזור חסין נשיפת אש נייד, ואז לאחר מערכה מוצלחת מול הדרקונים של קאהל, נאראז' לקבוע שהוא עובר ליד הנהר האסור. אפשרות אחרת שחשבתי עליה הוא פשוט לבנות שריון חסין אש שזו טכנולוגיה שאורגי הערפל מכירים. הם אמורים להיות מין מתקדם מאד מבחינה טכנו-מאגית.
אזור חסין נשיפת אש נייד שנמצא בגבול לא יעבוד, בגלל שיכולת התעופה של הדרקונים תאפשר להם לשרוף את הערים בעורף ולהסב נזק כבד מאוד לאורגי הערפל לפני שיספיקו להזיז את האזור למיקום הרלבנטי. בסופו של דבר, זה כמו להגן בפני לוחמת גרילה עם צבא סדיר: זה חייב להיכשל בנקודות מסוימות.
שריון חסין אש ישמור על החיילים אבל לא על האספקה שלהם, הבתים שלהם, הנשים שלהם, הילדים שלהם, הערים שלהם וכן הלאה. נראה לי שהנקודה ברורה.

אזור חסין נשיפת אש נייד שנמצא בגבול לא יעבוד, בגלל שיכולת התעופה של הדרקונים תאפשר להם לשרוף את הערים בעורף ולהסב נזק כבד מאוד לאורגי הערפל לפני שיספיקו להזיז את האזור למיקום הרלבנטי. בסופו של דבר, זה כמו להגן בפני לוחמת גרילה עם צבא סדיר: זה חייב להיכשל בנקודות מסוימות.
שריון חסין אש ישמור על החיילים אבל לא על האספקה שלהם, הבתים שלהם, הנשים שלהם, הילדים שלהם, הערים שלהם וכן הלאה. נראה לי שהנקודה ברורה.
לאורגי הערפל יש רוכבי גריפונים. מרגע שעשית את יכולת נשיפת האש של הדרקונים לא רלבנטית, רוכבי הגריפונים יגרמו להם לסגת למקום שבו הם יכולים להילחם בהם עם נשיפת אש. גריפונים גם יותר קטנים מדרקונים כך שהם יכולים לתמרן מבעד להתקפות הפיסיות שלהם הרבה יותר בקלילות.

לאורגי הערפל יש רוכבי גריפונים. מרגע שעשית את יכולת נשיפת האש של הדרקונים לא רלבנטית, רוכבי הגריפונים יגרמו להם לסגת למקום שבו הם יכולים להילחם בהם עם נשיפת אש. גריפונים גם יותר קטנים מדרקונים כך שהם יכולים לתמרן מבעד להתקפות הפיסיות שלהם הרבה יותר בקלילות.
לא חשבתי על הגריפונים. אתה צודק, בהנחה שרוכבי הגריפונים של אורגי הערפל והדרקונים של קאל-נאאז' נעלמו בערך באותו הזמן.

עדכון חשוב ומעניין. נהנתי מהקריאה.
בנוגע לגאר-אגנול, הם נודדים במבנה שבטי-משפחתי שמנוהל סביב מג מנהיג שבט? זה לא היה ברור לגמרי מהתיאור. איפה הם נדדו ביבשת, אם אורגי הערפל אסרו עליהם את הכניסה? בשטחם של שאר העמים שהוזכרו כאן?
האם אדומי העיניים ו/או המית'ווארי יזכו לנתוני גזע משלהם בעתיד? יש לי זיכרון מעומעם על כך שלמית'ווארי כבר יש נתוני גזע אבל לא ראיתי אותם באתר.
הייתי רוצה לראות בהמשך ערך מפורט על האנ'גורג, תת-התרבות שלהם, צורות הלחימה שלהם, ומה שקרה איתם לאחר המלחמה.

תודה רבה על התגובה :)

ישנן הרבה אופציות (שכנראה יתגלה בהמשך האם אחת או כמה מהן נכונות) שיכולות להסביר את זה, ובאורח כללי שקאהל-נאראז' הרבה פחות חזקה מכפי שהאגו הדי נפוח שלה יכול ליצור רושם:
1. גם לכוח של דרקונים יש גבולות. אנשי הכפר טולו הצליחו להביס לבד דרקון, גם אם במחיר נורא. אז אימפריה כמו שהיו אורגי הערפל לפני מאות שנים, על אחת כמה וכמה.
2. השאלה כמה ואילו דרקונים - ואולי רוב מה שהיה להם זה דווקא Drakes, שיודעים לעוף ולירוק אש, אבל הם נבונים וחזקים הרבה פחות מדרקונים אמיתיים ועתיקים.
3. אולי גם הנטיה של קאהל-נאראז' להסתמך באורח עמוק על שעבוד יכולה לשחק לרעתם. יצור משועבד עשוי להיות חזק הרבה פחות מיצור עם רצון חופשי.
4. קאהל-נאראז' אכן שיחקה תפקיד בחורבן של הממלכה הדרומית של אורגי הערפל. הממלכה המערבית היתה חזקה בהרבה, שוכנת הרחק מקאל-נאראז' על-פני שטח עצום, והיו לה רוכבי גריפונים, כוהנים רבי-עוצמה, קשתים מעולים עם חיצים מבורכים, ועוד.

אני חושב קצת אחרת מהלדין על מה שנוגע לטכניקה, ואני לא כל-כך רוצה להכנס לשאלות טכניות של הפעלה והמרה של יסודות.

כך או אחרת - אפילו במצבה האומלל של אימפריית אורגי הערפל אחרי ההתנפצות הגדולה, נדרשה ברית בין כל ששת העמים + לגיונות האנ'גורג כדי להכריע את אורגי הערפל. קאהל נאראז' שחצנית הרבה יותר מאשר חזקה באמת, ומול האימפריה האנ'מירית בימי גדולתה לא היה להם שום סיכוי, והם ידעו את זה יפה למרות כל השחצנות שלהם.
שלא לדבר על זה שיש לה יריבים אחרים שכדאי לקחת בחשבון - בין היתר שודדי ים ראמג'ירים אחרים בגבולות הים, שכדאי מאד לפקוח עליהם עין ולא לרוקן את כל הכוחות מהנמל הזהוב, עם כל הכבוד לאורגי הערפל.

הגאר-אנגול נדדו על פני השטח הדרומי של נארלירדרי, מדרום לנהר האסור - זה שטח עצום. הם אכן נודדים במבנה משפחתי-שבטי, אם כי במספרים מצומצמים, ומונהגים בידי מגים.

למית'ווארי כבר יש נתונים - אפשר לגשת אליהם מהאינדקס של יער וארת'ארון ואני חושב שיש לינק איפשהו גם בערך על גזעים (שמוביל לגזעים שלא פתוחים בגרסה הראשונה של מלסטרה אלא קשורים להרחבות).

סביר שמתישהו אתייחס לאנ'גורג ביתר פירוט - בין אם באוגדן המפלצות או במקום אחר.

תהיה שעלתה בדעתי: מה בדיוק קרה לאורגי הערפל שנמצאו לא מתאימים לחיות בחברה שלהם? כתבת שאורגי הערפל ניסו לחזור למקורותיהם על ידי הרבעה בררנית לאורך דורות רבים. היות והם נראים לי מתחסדים מדי מכדי להרוג את אלה שלא מתאימים לאידיאלים שלהם, לאן הכישלונות שלהם הלכו?

אורגי הערפל אכן לא נוהגים להרוג זיווגים לא מוצלחים.
בשביל זה יש את אורגי הערפל מהמעמדות הנמוכים, שגם יקבלו שידוכים בהתאם. בעיקר במחוזות שרחוקות מהבירה, הגנים המוארים או מקומות חשובים אחרים.
וכמובן יש את אורגי הערפל ההררים מרכס השחר האדום, שאף פעם לא 'שמו' יותר מדי על מנהגי השידוכין ועוד מנהגים אובר מתוחכמים של שארי בשרם המעודנים מהמישורים, ונחשבו בעיני אורגי הערפל 'מהמרכז' לברברים. הם אגב שרדו את המלחמה, והלורד שלהם הנחיל לכוחות של 'שבעת העממים' תבוסה מוחצת כאשר אחד הצבאות שלהם ניסה להעפיל על הרכס שלו - אם כי זה לא היה הכוח הצבאי הראשי.
ובינתיים, המלחמה נגמרה, הברית התחילה להתפרק, והם לא ניסו באורח רציני להתקיף את רכס השחר האדום מאז.

למית'ווארי כבר יש נתונים - אפשר לגשת אליהם מהאינדקס של יער וארת'ארון ואני חושב שיש לינק איפשהו גם בערך על גזעים (שמוביל לגזעים שלא פתוחים בגרסה הראשונה של מלסטרה אלא קשורים להרחבות).
כמו שאמרתי, אכן זכרתי שיש להם נתונים. עיקר השאלה הייתה על האם אדומי העיניים יקבלו בעתיד גם כן נתונים.
סביר שמתישהו אתייחס לאנ'גורג ביתר פירוט - בין אם באוגדן המפלצות או במקום אחר.
אשמח לראות כשתגיע לכך.
בעיני אורגי הערפל 'מהמרכז' לברברים. הם אגב שרדו את המלחמה, והלורד שלהם הנחיל לכוחות של 'שבעת העממים' תבוסה מוחצת כאשר אחד הצבאות שלהם ניסה להעפיל על הרכס שלו - אם כי זה לא היה הכוח הצבאי הראשי.
ובינתיים, המלחמה נגמרה, הברית התחילה להתפרק, והם לא ניסו באורח רציני להתקיף את רכס השחר האדום מאז.
זה פרט חדש לי. אורגי הערפל ששרדו את המלחמה הם ה'ברברים' יותר מבין אורגי הערפל? אני לא בטוח למה זה קפץ לי לעין מאוד חזק כשקראתי את זה, מעבר לעובדה שזה הגיוני מאוד (שם כנראה לא תראה תופעה של אגרת של שבעים ושבעה אבירים שסירבו לעלות על סוסיהם לפני שיגיעו פקודות חתומות מאיזשהי מועצה) אבל אולי זה מסביר גם את היחס הפרגמטי יותר שלהם לגזעים של אנושואידים.

אני משער שאדומי העיניים יקבלו נתונים/תיאור גזע מפורט מתישהו, לא יודע כמה בקרוב.

אורגי הערפל ששרדו את המלחמה באורח כללי היו אלו שישבו יותר בצפון, כולל פליטים שנמלטו לשם ממקומות שנחרבו (למשל, המחוז שבו יושב הנסיך שהוזכר ב'עסקי דרקונים'). אורגי הערפל של הר השחר האדום דווקא עדיין ביחסים טובים עם בני האדם (בנו של הלורד שלהם הוא אגב הקפטן האגדי של 'עלמת הסערה', שהזרע שלו מרומאן עם בת אדם התגלגל אל סילפיריאל), אבל בהחלט מחוספסים מאד, מכירים יפה את ההרים שלהם, ויודעים להלחם באורח אכזרי ובלי הרבה גינוני טקס מעודנים כדי להעיף מהם פולשים - בין היתר, מאות שנים של מלחמה באנושואודים פראיים מקומיים במקום לרקוד בטקסי פרחים מוארים שמרו על החושים שלהם מחודדים ועל החרבות, הקשתות והגרזינים שלהם מחודדים לא פחות.

אני משער שאדומי העיניים יקבלו נתונים/תיאור גזע מפורט מתישהו, לא יודע כמה בקרוב.

אורגי הערפל ששרדו את המלחמה באורח כללי היו אלו שישבו יותר בצפון, כולל פליטים שנמלטו לשם ממקומות שנחרבו (למשל, המחוז שבו יושב הנסיך שהוזכר ב'עסקי דרקונים'). אורגי הערפל של הר השחר האדום דווקא עדיין ביחסים טובים עם בני האדם (בנו של הלורד שלהם הוא אגב הקפטן האגדי של 'עלמת הסערה', שהזרע שלו מרומאן עם בת אדם התגלגל אל סילפיריאל), אבל בהחלט מחוספסים מאד, מכירים יפה את ההרים שלהם, ויודעים להלחם באורח אכזרי ובלי הרבה גינוני טקס מעודנים כדי להעיף מהם פולשים - בין היתר, מאות שנים של מלחמה באנושואודים פראיים מקומיים במקום לרקוד בטקסי פרחים מוארים שמרו על החושים שלהם מחודדים ועל החרבות, הקשתות והגרזינים שלהם מחודדים לא פחות.
לא הבנתי, אז מי עשה את הברית עם הסקו? זה לא היה אורגי הערפל של רכס השחר האדום? זה מה שהבנתי בזמנו. אם כבר מדברים על זה, יש לך בראש מספר של נסיכי אורגי ערפל ששרדו את החורבן? כלומר, האם השורדים מאורגנים במבנה מונרכי אחד עם נסיך אחד, או שמדובר בכמה מונרכיות נפרדות עם קשרי גומלין?

לא הבנתי, אז מי עשה את הברית עם הסקו? זה לא היה אורגי הערפל של רכס השחר האדום? זה מה שהבנתי בזמנו. אם כבר מדברים על זה, יש לך בראש מספר של נסיכי אורגי ערפל ששרדו את החורבן? כלומר, האם השורדים מאורגנים במבנה מונרכי אחד עם נסיך אחד, או שמדובר בכמה מונרכיות נפרדות עם קשרי גומלין?

לא. זה אורג ערפל ממחוז צפוני אחר, שטוען שהוא בן לשושלת המלוכה המושמדת של ממלכת האור הנשגב. הדבר היחיד שאורגי הערפל של רכס השחר האדום יכרתו עם סקו, זה את הראש שלו. היה להם מספיק מקרובי-משפחה יבשתיים שלהם במשך מאות שנים.
אורגי הערפל של השחר האדום היו די עצמאיים גם בימי הממלכה הנשגבת, גם אם עקרונית נחשבו כפופים וכרעו ברך בפני הכס הרם. היום הלורד שלהם עצמאי לגמרי (וגם במצב רוח רע במשך שני הדורות האחרונים), ואין לו שום כוונה להשמע לאף נסיך של אורגי ערפל, בטח לא לזה שהכתיר את עצמו כאדון של חצר השמש.

לא. זה אורג ערפל ממחוז צפוני אחר, שטוען שהוא בן לשושלת המלוכה המושמדת של ממלכת האור הנשגב. הדבר היחיד שאורגי הערפל של רכס השחר האדום יכרתו עם סקו, זה את הראש שלו. היה להם מספיק מקרובי-משפחה יבשתיים שלהם במשך מאות שנים.
אורגי הערפל של השחר האדום היו די עצמאיים גם בימי הממלכה הנשגבת, גם אם עקרונית נחשבו כפופים וכרעו ברך בפני הכס הרם. היום הלורד שלהם עצמאי לגמרי (וגם במצב רוח רע במשך שני הדורות האחרונים), ואין לו שום כוונה להשמע לאף נסיך של אורגי ערפל, בטח לא לזה שהכתיר את עצמו כאדון של חצר השמש.
אז איפה גיאוגרפית ממוקמת 'חצר השמש' שעליו דובר ב'עסקי דרקונים'? בחבלי ארץ צפוניים אחרים של ממלכת האור הנשגב ששרדו את החורבן?
אם כבר מדברים על זה, יש לך בראש מספר של נסיכי אורגי ערפל ששרדו את החורבן? כלומר, האם השורדים מאורגנים במבנה מונרכי אחד עם נסיך אחד, או שמדובר בכמה מונרכיות נפרדות עם קשרי גומלין?
האם התעלמת מהשאלה בכוונה או שלא ראית את זה? או שיש רק את הנסיך מ'חצר השמש' והלורד של רכס השחר האדום וחשבת שזה עונה על השאלה? זה לא היה ברור לי.

חזרה