• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • שדרגנו את האתר לגרסה חדשה ומגניבה, בואו לגלות מה התחדש וגם לדווח על באגים ולהציע שיפורים בנושא של השדרוג
    חג פסח שמח

המרה של עליית שרי הרונות לאיי הסערה

נתיב ההרפתקאות עצמו מתרחש רובו ככולו במיקומים משניים לגולריון, ולא באמת תלוי בשילוב שלו בתוך המערכה, לכן קל להמיר אותו.
שני היבטים עיקריים: גיאוגרפי - איפה כל דבר נמצא באיי הסערה, והיסטורי - איך תסיליון ושרי הרונות משתלבים בהיסטוריה.

גיאוגרפיה, מיקום ההרפתקאות​

הסביבה של חוף חולות ושל מגנימר או ואריזיה במלים אחרות, מאוד מתאימה לנסיכויות הצפון בכך שמדובר באזור ללא שלטון מרכזי חזק אלא ערים וישוביים עצמאים עם הרבה אזורי פרא בין לבין.
לכן העלילה מתרחשת בנסיכויות הצפון. חוף חולות נשארת כמו שהיא, זו עיירה קטנה שאין בעיה לשתול אותה פשוט כמו שהיא בתוך איי הסערה.

מגנימר היא התלבטות קצת יותר קשה, לאילו מהנסיכויות היא הכי מתאימה באופי. בסופו של דבר בחרתי באנדרומוס, שהיא גם נסיכות עם עיר ראשית בולטת ושוקקת חיים, וגם נסיכות עם יותר אנרכיה מה שמתאים למגנימר. זה גם יחליף את הזהות של ראש העיר של מגנימר בזו של נסיך אנדרומוס, מה שאני חושב יהיה מגניב יותר – עדיף נסיך על ראש עיר. הפוליטיקה הפנימית של מגנימר בכל מקרה לא משפיעה יותר מדי על ההרפתקה ואת השופט חוח-ברזל אפשר לשלב באנדרומוס ללא קושי.

הר קרס ומעגן גב-צב, ימוקמו באופן טבעי באזורי הספר. בין ארצות הנהר להרי האופל. זה התאמה טבעית, ומבחינת זמן מסע זה בהחלט מתאים. יש לי טרוניה כללית לגבי זמני המסע, אבל ניחא. בהתאם גם ענקי האבן יהיו בהרי אופל, שוב התאמה טבעית.

לגבי סין-שלאסט, זה מיקום יותר פנטסטי. חשבתי למקם בכתר השבור, האי המסתורי ביותר והחדש ביותר, שמתאים לטעמי. אבל אפשר בכיף גם למקם אותו בהרים הגבוהים של טונאל. אחליט בהמשך.

היסטוריה, תסיליון ושרי הרונות​

המחשבה הראשונה שלי הייתה להפוך את שרי הרונות לאלפים אשפים רבי עוצמה מהקיסרות האלפית, שהושחתו בידי טולריון, אבל אז הגעתי למסקנה שזה פשוט לא מסתדר עם האופי של הקיסרות. לכן החלטתי ללכת אחורה, לזמן הקדום שבו אדוני הפיות מאלסאנדיר שלטו בעולם ותמרנו את בני האנוש. החלטתי ששרי הרונות הם למעשה המשרתים רבי העוצמה של אדוני הפיות, וספציפית שאדון הפיה סין הוא היה מנהיגם.
זה גם יותר מתאים לתסיליון בתור אומה עתיקה, נבדלת מהקיסרות האלפית.

לכן תסיליון שמרה על שמה, והפכה לאומה עתיקה שנשלטה בידי אדוני הפיות, ובאמצעות שבעה שרי רונות שהיו נציגיהם של אדוני הפיה וניהלו אותה ביומ-יום, רבים ביניהם כדי למצוא חן בעיני אדוני הפיות ועל עוצמה. הפכתי בהתאם את המעלות ואת החטאים לדרך שבה אדוני הפיה הגדירו את העוצמה והעניקו אותה לבני האנוש.

קארזוג - בעקבות העיל, קארזוג ויתר שרי הרונות נשארו כמו שהם. רק ה Runeforge תשתנה, אולי למעין ממלכה או אזור של בני הפיות. אולי תעבור לאלסאנדיר?

הלאמיות ענקי האבן – נשארים המשרתים של אדוני הפיות ושרי הרונות.

סיכום​

כמו שכתבתי בהתחלה, הרקע של עליית שרי הרונות הוא יחסית מנותק מגולריון. בשינוי של גיאוגרפיה ושל תסיליון, כל היתר מסתדר. האלים למשל לא משחקים תפקיד משמעותי, אז שינוי הפנתיאון לא באמת משנה את העלילה. גם הגיאוגרפיה הגדולה והיחסים בין האומות לא משחקים תפקיד...

אז אם אתם רוצים לשחק את עליית שרי הרונות באיי הסערה, מקווה שזה הועיל לכם. אני נהנה מהשילוב שלהם ביחד 😊

הרעיון לקשור את שרי הרונות לאדוני הפיות בעיני עובד מצוין. מה שכן יש בנתיב ההרפתקה וברור שאתה מתקשה איתו, זה הרים גבוהים ממש שישמשו מסתור לעיר האבודה חיט שאלאסט. אם נמקם את העיר בטונאל או בכתר השבור, אז אל"ף מדובר באיים קטנים מדי בשביל עיר אבודה, בי"ת כנראה לא מספיק גבוהים, וגימ"ל – כנראה נחקרים מדי בגלל הסיבות הנ"ל. הם גם אולי קצת רחוקים מדי: אם ההשפעה של קראזוג הגיעה מענקים בהרי האופל אל עיירת חוף בצפון, טונאל זה לגבי off the map וכנראה בתחום השליטה של שר רונות אחר.

הצעה: העיר האבודה נמצאת במעמקים *מתחת* להרי האופל.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

מישהו רוצה להצטרף להרפתקה שלי?
העדכון החדש נראה מעולה אני רוצה לראות מה אפשר עוד לשפר מה אתכם?
שלום! מחפש לקנות הרחבה למנצ'קין, גם יד שניה
מוזמנים לערוץ היוטיוב החדש שלי עם קטעים קצרים משולחן המשחק שלנו :)
The warrior plasmid The warrior כתב/ה על הפרופיל של plasmid.
מזל טוב
חזרה