• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

המלצה - יאמאטו 2199

הי,

אלו מכם שהיו ילדים בתחילת שנות ה- 80, אולי יזכרו סדרה בשם "חלוצי החלל".

הסדרה הזו הייתה מעין גרסה אמריקאית לסדרת אנימה יפנית בשם "ספינת החלל יאמאטו". בעוד שהסדרה היפנית נועדה לקהל בוגר, הסדרה האמריקאית נועדה לקהל צעיר, וכתוצאה מכך היו כמה הבדלים- כל מיני קטעים של הטרדות מיניות (שהיו נחשבים למשעשעים אז), מוות של דמויות וקטע של מלחמת עולם שנייה- נחתכו במהדורה האמריקאית.

למה אני מספר את כל זה? כי לפני כמה חודשים, גיליתי שנעשה לסדרה רימייק ב- 2012, בשם "יאמאטו 2199", מאוד מומלץ, כולל תיקונים לבעיות מהסדרה המקורית.

למשל- בסדרה המקורית הייתה רק דמות נשית אחת. התוצאה היא שחצי מהזמן ראינו אותה במרפאה עם מדי אחות, וחצי מהזמן בגשר הפירוד כקצינת מבצעים...

למי שנהנה מהשירים באנימה, יש בסדרה הזו לא פחות מ-7 שירי סיום.

לסדרה המקורית היו 3 עונות וכמה סרטים.

כרגע מבחינת גרסאות ריימיק- יש כבר שתי עונות, סרט, ועונה שלישית בתהליך. (יאמאטו 2199, 2202 ו- 2205 עד כה).

נחתכו במהדורה האמריקאית.
אם אני זוכר נכון, אנשים שהיו אלכוהוליסטים בסדרה המקורית הפכו לסתם חובבי "מי מעיין צלולים", קצת כמו שהדוד השיכור והסוטה של טיפטיפ מהקטקטים נהיה סתם ישנוני.

פרקים שלמים של "מקרון 1" ביוטיוב
זו לא הסדרה שהסטודיו של סבן פשוט הרכיב משתי סדרות יפניות שונות ולא קשורות אחת לשנייה?

הפסקול של הסדרה מכיל המון פניני אייטיז
אני זוכר רק את שיר הפתיחה שהיה פשוט "מממה מה מה מה מקרון אחד" - להיטי האייטיז היו בגרסא האנגלית?

אם אני זוכר נכון, אנשים שהיו אלכוהוליסטים בסדרה המקורית הפכו לסתם חובבי "מי מעיין צלולים", קצת כמו שהדוד השיכור והסוטה של טיפטיפ מהקטקטים נהיה סתם ישנוני.
גם, וכל מיני קטעים שבהם מראים בסדרה המקורית אנשים הרוגים- לא נראה בחלוצי החלל.
כמו כן- שיא הסיום (שאני מאוד אוהב) בסדרה המקורית- לא הופיע בחלוצי החלל (במקום שמו שוב את שיר הפתיחה)

אני זוכר רק את שיר הפתיחה שהיה פשוט "מממה מה מה מה מקרון אחד" - להיטי האייטיז היו בגרסא האנגלית?
בקרבות בדרך כלל השתמשו בשירים של אותה התקופה. אני זוכר במעורפל קרב מאד מתוח לקול Don't Stop 'Til You Get Enough.

זו לא הסדרה שהסטודיו של סבן פשוט הרכיב משתי סדרות יפניות שונות ולא קשורות אחת לשנייה?

כן, השירים היו באנגלית, כולל Footloose ושיר הנושא של "מכסחי השדים". ולגבי הקטקטים, דוד דוקלין היה אלכוהוליסט גם בגרסה העברית של הסדרה.

עריכה אחרונה:
למה אני מספר את כל זה? כי לפני כמה חודשים, גיליתי שנעשה לסדרה רימייק ב- 2012, בשם "יאמאטו 2199", מאוד מומלץ, כולל תיקונים לבעיות מהסדרה המקורית.
אני לא בטוח אם זה מקרי או שהכל כאן מתחבר, אבל ממש כמה ימים לפני שפרסמת נושא זה, נתקלתי (בערוץ יוטיוב של סקירות קומיקס, אחריו אני עוקב) בסקירה של הסדרה המדוברת, כולל קצת על הרקע של משחתת היאמאטו המקורית והצנזורה מהסדרה, של את מי בדיוק שרתה הספינה הזו ובאיזו מלחמה, והמשמעות התרבותית של המונח ביפן.

לגבי הקטקטים, דוד דוקלין היה אלכוהוליסט גם בגרסה העברית של הסדרה.
כן, נכון.

ובגרסה העברית גם השאירו את הפרק הכפול של המסע לים שכלל פול-פרונטל של טיפטיפון ונאפו.

ומנצל את זה שהשרשור הזה משך אנשים המכירים אנימות משנות השמונים כדי לקשר לדיון מלפני שלוש שנים פחות יום, בו ניסיתי לזהות כמה סדרות מהערוץ הירדני שאני זוכר במעומעם ולא את כולם הצליחו לעזור לי לזהות אז:

אני לא בטוח אם זה מקרי או שהכל כאן מתחבר, אבל ממש כמה ימים לפני שפרסמת נושא זה, נתקלתי (בערוץ יוטיוב של סקירות קומיקס, אחריו אני עוקב) בסקירה של הסדרה המדוברת, כולל קצת על הרקע של משחתת היאמאטו המקורית והצנזורה מהסדרה, של את מי בדיוק שרתה הספינה הזו ובאיזו מלחמה, והמשמעות התרבותית של המונח ביפן.

זה כנראה מקרי
:)

דווקא בריימיק פחות התייחסו לרקע הזה. (פשוט קיימת ספינה בשם יאמאטו) כמובן- הסדרה המקורית נעשתה ב- 1974 כשהזכרונות של מלחמת עולם שנייה עוד היו טריים, ואילו הריימיק- כמעט 40 שנה אחרי.

אם אני זוכר נכון, בגרסה המצונזרת שינו לספינה באלגנטיות את השם ל"ארגו" אבל לא הסתירו את זה שהיא בנוייה מהשלדה של היאמאטו.

היאמאטו עצמה היא דוגמא טובה לאיך תדמית גוברת על המציאות. היא נחשבה לאוניית-על וזכתה להנצחה הרואית, אבל בפועל היא והאוניה-אחות שלה מוסאשי היו אוניות מלחמה גרועות למדי, בקושי השתתפו בקרבות וכשהן כן עשו זאת אז בצורה לא אפקטיבית במיוחד.

כן, נכון.

ובגרסה העברית גם השאירו את הפרק הכפול של המסע לים שכלל פול-פרונטל של טיפטיפון ונאפו.

ומנצל את זה שהשרשור הזה משך אנשים המכירים אנימות משנות השמונים כדי לקשר לדיון מלפני שלוש שנים פחות יום, בו ניסיתי לזהות כמה סדרות מהערוץ הירדני שאני זוכר במעומעם ולא את כולם הצליחו לעזור לי לזהות אז:

אה כן, הפרקים הזכורים לטוב עם..... אנטומיית החלציים הריאליסטית. אני זוכרת ששני הפרקים האלו שודרו גם בערוץ הילדים בשנות ה-90.

אני לא בטוח אם זה מקרי או שהכל כאן מתחבר,
נראה שפתחת תיבת פנדורה...

"אני לא בטוח אם זה מקרי או שהכל כאן מתחבר"? מה תגיד על זה שיפן בוחרת ראש ממשלה שכל מיני פרשנים טוענים שהיא תבטל את סעיפי הפציפיזם בחוקה היפנית ותחזיר את יפן לגדולתה המיליטריסטית?

"אני לא בטוח אם זה מקרי או שהכל כאן מתחבר" רק פי אלף יותר.

מצד שני, פרשנים מהאינטרנט תמיד צריך לקחת בערבון מוגבל.

1770653211064.webp

אם אני זוכר נכון, בגרסה המצונזרת שינו לספינה באלגנטיות את השם ל"ארגו" אבל לא הסתירו את זה שהיא בנוייה מהשלדה של היאמאטו.

היאמאטו עצמה היא דוגמא טובה לאיך תדמית גוברת על המציאות. היא נחשבה לאוניית-על וזכתה להנצחה הרואית, אבל בפועל היא והאוניה-אחות שלה מוסאשי היו אוניות מלחמה גרועות למדי, בקושי השתתפו בקרבות וכשהן כן עשו זאת אז בצורה לא אפקטיבית במיוחד.
מה ששודר אצלנו היה גרסה אמריקאית לסדרה המקורית, אז בנוסף לקיצוץ קטעים לא הולמים (וביטול שיר הסיום המדהים), הם גם החליפו את כל השמות. אז לא רק היאמאטו הפכה לארגו, אלא כל שמות הדמויות. קודאי סוסומו הפך לדרק ויילדסטאר, יוקי מורי הפכה לנובה. ועוד.
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

אגב, משהו הזוי שלמדתי ביוטיוב- כשהעבירו את שתי העונות הראשונות לגרסה האמריקאית- הם לא עבדו עם איגוד השחקנים האמריקאי, וגם לא רשמו בסוף מי דיבב איזה דמות. כמה שנים לאחר מכן (1984, אם אני לא טועה), כשרצו לעשות את זה עם העונה השלישית- הם גילו שאין להם מושג מי השתתפו בעונות הראשונות... מחוסר ברירה הם עשו לעונה השלישית באנגלית recasting (משהו שהקהל האמריקאי לא אהב במיוחד....)
לאורך השנים המעריצים הצליחו להרכיב רשימה חלקית של אלו שהשתתפו בשתי העונות הראשונות באנגלית, אבל חלק מהקולות- עדיין לא זוהו.

נראה שפתחת תיבת פנדורה...

"אני לא בטוח אם זה מקרי או שהכל כאן מתחבר"?
לא הבנת – מקרי שהשרשור הזה נפתח די במקביל לסרטון העוסק באותה הסדרה בדיוק.
והיחיד שיכול להשיב על כך הוא ככל הנראה E eyalg1972 שיודע אם נתקל בסדרה המחודשת דרך סקירה שלה בערוץ יוטיוב ספציפי.

הבנתי טוב מאוד - פשוט שיעשע אותי שחוץ מהאולי-צירוף-מקרים-אולי-השראה שהצבעת עליהם, המציאות לקחה סיבוב שיש הטוענים שהוא לכיוון החזרה של יפן למיליטריזם הישן עם יאמאטו ושות'.

זה קצת כאילו הבאת להם את המנחוס, כמו שאומרים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה