• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר פראי הכוח איתור - מגבלות? [לא לשחקנים שלי]

אנחנו משחקים בשרי הרונות, ואחד השחקנים העלה את הרעיון של לנסות לאתר את נואליה עם איתור.
רעיון חכם, בין היתר כי נתתי לשחקנים מידע על הבת של יחזקין טובין שנעלמה.
אבל, זה די משמעותי לעלילה לגלות בשלב מוקדם באמצעות הכוח, שהוא ברמת ההתחלה, היכן היא נמצאת ומה מצבה.
מאידך, למעט המגבלה על מים זורמים (שספציפית קיימים במקרה של פסגת קוצים), אין מגבלות אחרות.

ההחלטה שלי היא שזה אד-הוק, תלוי בשלוב של המרחק לבין כמות המידע. למשל, תיאור כללי של יצור ושמו, לא יעבוד אם היצור נמצא במרחק של מאות ק"מ.
לעומת זאת, אם זה יצור מוכר ויש חפץ שלו או שיער - אז הלחש יעבוד גם למרחקים גדולים.

יצא לכם להיתקל במקרים דומים ?

השחקנים שלך כנראה מנסים "לפרוץ את המשחק" כי אני טרם נתקלתי בשחקנים שהסתכלו בכלל לכיוון הכוח הזה (קריאת מחשבות כן, אבל איתור לא...)

כדי שהכוח יעבוד צריך מידע ספציפי על מה אתה מחפש ואיך הוא נראה. אם לא ראית אותו בעצמך יש לך 2- לגלגול. אי אפשר לחפש "כל האורקים בעולם" או "החפץ הקסום הכי חזק בפסגת הקוצים".

במקרה שיודעים מה מחפשים, המידע הוא כיוון כללי ומרחק כללי, אבל זה הכל. זה מידע שיכול להוביל אותך למבוך הנכון, אבל לא לדלג על זחילת המבוך או על כל האתגרים בדרך.

גם לי השחקנים ניסו להשתמש בכוח הזה ב"אלופי האור", הכוח מיועד לאתר חפץ/יצור/מיקום ספציפיים, אי אפשר להטיל איתור על "החדר בו נרצח מר בלייק"/"החפץ באמצעותו נרצח מר בלייק"/"הרוצח של מר בלייק".
אם אתה חושד בפרופ' שזיפי, אבל לא ראית אותו מעולם אתה מגלגל 2- ובהצלחה יודע מה הכיוון והמרחק אליו. אפשר להטיל עם מציאת הדרך ואז גם יודעים איך להגיע אליו.

זה יכול להועיל לעלילה כי אז מקצצים בהתברברויות, ולפעמים זה באמת מקצץ בהרבה היתקלויות ומפגשים כתובים. אז מה? חצי מההרפתקה קוצצה לי כי הם העזו להפעיל שכל, תנקום בהם ב-TPK מפואר.

לא מסכים שזה ״לפרוץ את המשחק״, אין כאן איזו התחכמות מיוחדת.
הכוח לפי התיאור שלו מאפשר את זה וכשהשחקן קרא את זה הוא העלה את זה בתור שאלה מה בדיוק המגבלות - כי למעט המים הזורמים אין מגבלה.

מכאן נבעה השאלה, לא ראיתי הגבלה נוספת ואמנם ה 2- מציק אבל ממש לא נורא, בטח אם משתמשים בפז.

בגדול השימוש שהם חשבו לעשות זה כמו שעוף החול כתב, מחוף חולות לפסגת קוצים יש מים זורמים, מזל שזה אי, אבל באופן כללי אם אין מגבלות נוספות - שיהנו.

אתה יכול גם להחליט שהכוח משפיע כתלות במידע שיש לך על המטרה.
למשל: יש הבדל אם אתה מכיר את המטרה באופן אישי, אם יש לך חפץ אישי שלה, אם יש חפץ שבא במגע חד פעמי איתה, או שאתה יודע רק מה שמה ותיאור כללי של מראהה.

חזרה