לא באתי להגן על דניאל או על אמירתו, אני מדבר בשם עצמי.
בלי קשר, אני מוכן לעמוד מאחורי האמירה שהכל פוליטי, כי תחת ההגדרה "פוליטי", אני בגדול אומר "דברים שלאנשים איכפת מהם, ורוצים להביא לתנועה חברתית כדי להביא לשינוי\שימור". בעצם כך שאנחנו משתמשים במגדר גברי כברירת מחדל, למשל, אנחנו
לא משתמשים במגדר אחר כברירת מחדל, ויש לכך השלכות; הן אולי לא עצומות, אבל הן שם, וזה קורה כמעט בכל משפט שני שאני כותב. בכך שאני כותב בעברית, ובניסוח מסוים, אני עושה הצהרה פוליטית; זה לא
רק פוליטי - אני כותב בעברית כי זה נוח - וזה לא בהכרח
מודע - לא עשיתי בחירה מודעת לכתוב בעברית כאמירה - אבל זה עדיין המצב. כי יכולתי לכתוב בשפה אחרת. אולי ההצהרה אינה
חזקה, אבל זה כבר תלוי נסיבות. כל פעולה אנושית שמטרתה להביא לשינוי אצל אנשים אחרים היא, במידה כלשהי, פוליטית, תחת ההגדרה שלי. כאשר ארגון כלשהו מכיר בכך, ועקב כך משלב את זה כשיקול בהחלטותיו כדי לקדם תנועה חברתית מסוימת על חשבון אחרת, הוא לוקח אחראיות חברתית.
"ולפיכך: חארטה פוליטית."
אהההה, כשאנשים רוצים לקחת אחראיות חברתית, אז אפילו כשזה לא נוגע לך, ולא עולה לך כלום, ובא במטרה להאיר זרקור על תמיכה באנשים שסובלים ומצבים בלתי ראויים בתעשיה, אתה עדיין שיפוטי כלפי זה, ומזלזל. חבל!
"רובנו עוסקים ביצירה כזו או אחרת"
זה כמו להגיד שרובנו עוסקים בספורט במידה כזו או אחרת, ולכן, ספורטאים מקצועיים לא באמת שונים מכולנו, אורח החיים שלהם דומה, השיקולים שלהם דומים, הדברים שאיתם הם צריכים להתמודד ולהבין בחייהם דומים, וכו'. במילים אחרות, אתה מרדד את המקצוע שלי לרמת התחביב. אני לא יודע מה המקצוע שלך, אבל תאר לעצמך שארדד אותו לרמה הבסיסית ביותר של הפעולה הסטנדרטית שכולם מבצעים (הוא כולל הקלדה? אז בוא נגיד, "לשבת מול מחשב"), ועל בסיס *זה*, אמשיך ואטען *משהו כלשהו*.
דיאנה ג'ונס הוא לא פרס נובל, ולא מתיימר להיות; לא כל פרס שקול לכל פרס אחר. הפרס מגדיר היטב מה הוא רוצה, אם אתה שופט אותו לפי כללים אחרים, הטעות היא בהערכה שלך.
"לי זה נראה יותר כמו תוכן, אבל אולי אני לא הבנתי נכון."
אם ההגדרה שלך ל-"תוכן" כוללנית כל כך עד שהיא כוללת את המילה גיימינג (בשם הפרס; לא כתוב "המשחק" או "המוצר" או "התוכן", כתוב מצוינות בגיימינג), וגם מעצבים, אירועים, חברות, אז לדעתי ההגדרה שלך רחבה מדי ולא מועילה, בטח שלא בדיון אודות הדיאנה ג'ונס. ממליץ להסתכל בהגדרה של הפרס עצמו, לגבי הפרס עצמו:
What is ‘Excellence in Gaming’?
The Diana Jones Award is designed to reward any combination of achievement, innovation, and anything that has benefited or advanced the hobby and industry as a whole; or which has had the greatest positive effect on games and gaming; or which, in the opinion of the judging committee, shows or exemplifies gaming at its best.