• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז הוכרז משחק תפקידים לגנזך אורות הסער

מדובר בשיטה חדשה, אחרי שהשיטה של "הערפילאים: משחק ההרפתקאות" סיימה את חייה והרשיון שלה נגמר.
אבל, השיטה שבקיקסטארטר כרגע היא לכל הקוסמיר- והקיק עצמו הוא לספרים של העולם והמכאניקה של סטורמלייט, וגם לספרים של העולם והמכאניקה של הערפילאים!
בתכנון יהיו גם ספרים של אלנטריס, וורברייקר, ועוד. הכל באותה השיטה החדשה.

מרשים מאוד.
באופן לא מפתיע כבר עבר את ה 3.2 מיליון דולר ובטח יגיע בסוף היום ל-4 מיליון דולר.
סביב ה-10 מיליון דולר בסיום הפרויקט לא יפתיע בכלל.

בנוגע פרויקט - הערפילאים זה אכן הפתעה. היה גם משחק של הערפילאים של Magpie, והוא דווקא לא תפס במיוחד לזכרוני. אני לא ממש זוכר את המכאניקה שלו, ולא את הסיבות למדוע הוא לא זכה להצלחה כבירה.

אישית, החלוקה בין ספרי עולם לספרי עולם+משחק כנראה אומרת שלא אתמוך - 200 דולר (לפני משלוח ומסים) זה הרבה כסף ואני לא בטוח שאני רוצה את שני העולמות. מוזר שאין פלדג' לכל עולם בנפרד - כלומר ספר החוקים וספר העולם. מסתבר שיש אבל זה מופיע כ Add-on של 120 דולר.
מנחש שספרי החוקים יהיו בסגנון מלחמת הכוכבים של FFG - כלומר לכל מערכה יהיה ספר חוקים שישכפל את החוקים הבסיסיים של המשחק, בתוספת מקצועות / גזעים ייחודיים לאותו עולם. זה שכפול מידע, אבל במקרה הזה דווקא הגיוני, כי לא סביר שיהיה ערבוב דמויות מעולמות שונים באותו משחק, אלא אם זה משחק חוצה קוסמיר.

נראה אחלה קמפיין, ומפתיע לראות שאין יעדי הרחבה - נטו הזמנה מוקדמת.

בנוגע פרויקט - הערפילאים זה אכן הפתעה. היה גם משחק של הערפילאים של Magpie, והוא דווקא לא תפס במיוחד לזכרוני. אני לא ממש זוכר את המכאניקה שלו, ולא את הסיבות למדוע הוא לא זכה להצלחה כבירה.
כן, mistborn adventure game, הוא היה מבוסס על dice pool כשאתה מחפש... זוגות של מספרים בגלגול. הפלאף היה טוב והרגיש מושקע, אם כי הוא לא היה קאנוני, אבל המכאניקה הייתה קצת מסובכת ולא מאוזנת. שיטת היוזמה במיוחד הייתה מסובכת (מגלגלים יוזמה- מי שהכי נמוך מסביר אומר מה התוכנית שלו ומסדר dice pools בהתאם, וככה עד מי שגלגל הכי גבוה. רק אז מי שגלגל הכי גבוה פועל, ואם אתה משנה את התוכנית שלך אתה משלם בחצי מהקוביות שלך).
אני עדיין רוצה להריץ בו משחק מתישהו, אבל הוא לא משחק מבריק.
הוא לא היה של מאגפיי, אלא של קראפטי גיימז.

יצא עדכון ראשון, ודיברו בו קצת על stretch goals. בקצרה- יהיו, אבל הם לא מפרסמים אותם מראש, אלא פשוט יראו מה הם יכולים להוסיף. כרגע הוסיפו קוביית עלילה נוספת (מבוססת על אור-חיים במקום על אור-סער, אז דיו ירוק) וספרון קצר שמיועד להכניס אנשים שלא מכירים את רושאר לעולם.
בקיצור, לא מתחייבים לכלום- ובכנות, פשוט לא צריכים את הדחיפה של "תתמכו עוד כדי להשיג X!" שהרבה מימוני המון מתבססים עליה.

כמה עדכונים מעניינים:
  • מתקרבים ל-8 מיליון דולר, אז זה בוודאות הולך לשבור את השיא של משחקי תפקידים במימון המון (הקודם היה אווטאר עם כ-10 מיליון דולר)
  • הכריזו על סוג-של משחק סולו כהרחבה. אם כי זה מזכיר יותר את ההרפתקאות של קריאתו של קתולהו, כהרפתקה ליחיד. מעניין לראות אם זה בסגנון של "אתה הגיבור" או משהו אחר.
  • יש מידע על ההתקדמות בדרגות, כשמוצהר שבדרגה ראשונה הדמות היא אדם "רגיל", באמצעות ה Talents אפשר להתחיל להיות דמות במקצוע מיוחד. נשמע מעניין. וכן, לפחות לפי הטבלה די נראה ששואב השראה ממבוכים ודרקונים למיניהם.
1723794625125.webp
  • הנתיבים מזכירים לי את משחקי מלחמת הכוכבים / ג'נסיס של FFG.
  • יש בכל עדכון הצגה של אחד מחברי הצוות. מודה שרוב השמות הם חדשים עבורי, ונראה שאמנם יש להם ניסיון, אין שם באמת אנשים עם המון ניסיון. זה יכול להיות טוב (דם חדש) ויכול להיות פחות טוב (לא התנסו במספיק טעויות כדי ללמוד)
  • היוזמה היא מעניינת. מזכיר לי את משחק הלוח Spirit Island. כל דמות בוחרת אם היא מהירה (פועלת לפני הדב"שים) או איטית (אחרי הדב"שים). דמות מהירה מקבלת פחות פעולות מדמות איטית. בדומה לחמש יש גם תגובות. נראה שיטה יחסית קראנצ'ית, יותר למשל מעולמות פראיים או מהדורה חמש.
1723794854971.webp
נראית שיטה חביבה גם בלי קוסמיר, אבל לא הייתי תומך רק בגלל השיטה.

שאלת תם, יש יתרון לתמוך עכשיו במימון המון, אם אני לא מעריץ של סנדרסון וגם לא באמת זקוק לשיטה חדשה?
לתחושתי, זה יהיה זמין באמזון בסופו של יום, עם סיכוי טוב למשלוח חינם
(ולצערי קיקסטרטרים של משחקי תפקידים עדיין לא מתמודדים עם משלוח בינלאומי)

שבר שיא, והיום כבר את ה-10 מיליון דולר.
אישית, הכי התרגשתי לקרוא את זה בעדכון של היום, על ההרפתקה שלהם ברושאר:
  • The story for Stonewalkers was created by Dan Wells and Brandon Sanderson, and includes new canonical details that lend additional insights into events leading up to Wind and Truth.
זה נוסף בי תקווה שאם ברנדון כותב את הסיפור, הוא יהיה טוב.

נותרו 12 שעות לקמפיין, והוא מגרד את ה-13 מיליון דולר.
בסוף לא תומך, בעיקר כי אין משהו ייחודי למימון המון וגם בגלל שיצא לי להיכוות לאחרונה פעמיים עם דמי משלוח לישראל של קיקסטרטרים. זה לא כיף לקבל עלות משלוח כפולה מעלות המוצר... קצת מבאס שמי שלא גר בארצות הברית או אירופה (או סין) לתמוך בקיקסטרטר זה הימור.

בינתיים, התווסף stretch goal נוסף (רטרואקטיבית, כרגיל) שבאמת גורם לי לשקול לשדרג את הפלדג' שלי- slipcases לספרים!
מתלבט קשות.

שבר שיא נוסף בינתיים אגב, והפך לקיקסטארטר המצליח ביותר בקטגוריית המשחקים. שזה חמוד.

נ.ב. דבר נוסף שציינו שהוא מעניין: הסולו ייכתב על ידי שון טומקין, המעצב של שבועת-הברזל ושל "מצב הצעדן" בטבעת האחת. מטורף.

עבר את ה-14 מיליון דולר, ולמעשה זה הקיקסטרטר השלישי המוצלח ביותר בכל הזמנים.
ממש בספק שנראה משחק תפקידים יותר מצליח במימון המון.

מה שכן, ישר אחרי שנגמר, הם פתחו את ה Late Pledge ככה שאפשר להמשיך לתמוך. מציג במלוא ערוותו את הקטע השיווקי של קיקסטרטר וזה שמדובר בעיקר בכלי שיווקי - אבל יעיל. גם אני משתמש בו, וכמעט כל יוצר קטן אחר.

דמי המשלוח נפרדים מהקיק, כן, שזה דבר שנהיה יותר ויותר פופולרי ואני לא יודע מה אני חושב עליו. אני מבין למה הוא קיים - למיטב ידיעתי קיקסטארטר מחשיב את הכסף שמשלמים על משלוח דרכו בשביל כמה כסף הקיק גייס, וזה ממש דופק חישובים. אבל הוא באמת מעצבן.
לפחות פה הם אמרו מראש כמה הדמי משלוח אמורים להיות.

אבל זה לא שצריך לשלם דמי משלוח על כל חבילה. זה יהיה תשלום אחד.

כן, הכוונה שלי הייתה שקיק שמוכר מוצרים בכמה שלבים זה מעצבן כמו לקנות משחק מחשב חדש עם SEASON PASS וזאת בגדול פרקטיקה שבאה למקסם רווח ראשוני ולנפח הצלחה.
הייתי מעדיף שירימו שוב את המימון בנפרד עבור מיסטבורן והאחרים אבל אני מבין למה הם עשו את זה ברמה המסחרית/שיווקית.

לא צריך לשלם דמי משלוח עבור כל חבילה בנפרד אבל לו הכל היה מוכן יחד אז המשלוח היה מאוחד וכנראה זול יותר.
למיטב ידיעתי קיקסטארטר מחשיב את הכסף שמשלמים על משלוח דרכו בשביל כמה כסף הקיק גייס
וואלה? נשמע לי מוזר מאוד אבל אני לא באמת יודע, מה שכן אני תומך לא מעט ולפחות מהניסיון שלי המון פעמים הדמי משלוח נקבעים אחרי הרבה מאוד זמן (לעיתים חודשים רבים), אני מאוד בספק שבשלב הזה קיקסטארט לא גבו כבר את כל מה שצריך מהפרוייקט - אבל כאמור אני לא באמת יודע לומר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

פוסטי פרופיל אחרונים

עוד סשן קתולהו מטורף! "עסק ערפדי" שנגמר בחצי TPK!
אנשים מאיזור חיפה, רק שתדעו שסטטיק מחפש קבוצה.
על "גרוטו הנודד" שמעתם?
עוד סשן דרמטי בקמפיין "קללתו של סטראהד"
theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
חזרה