• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז הוכרז משחק תפקידים לגנזך אורות הסער

מאחר שמדובר על חברה שונה מזאת שיצרה את משחק התפקידים של הערפילאים מעניין אם הם ישארו אם אותה שיטה או יבנו שיטה חדשה בשביל גנזך אורות הסער. האם הם בכלל יכולים להשתמש באותה השיטה מבחינת זכויות יוצרים וכו?
בכל אופן, אני מניח שהשיטה הולכת להתמקד בלשחק אבירי אור אבל מעניין אם יטרחו אפילו להכניס מכניקה ל"דמויות רגילות" כמו במשחק של הערפילאים כי כאן הבדלי הכוח הם אפילו יותר קיצוניים.

מאחר שמדובר על חברה שונה מזאת שיצרה את משחק התפקידים של הערפילאים מעניין אם הם ישארו אם אותה שיטה או יבנו שיטה חדשה בשביל גנזך אורות הסער. האם הם בכלל יכולים להשתמש באותה השיטה מבחינת זכויות יוצרים וכו?
התכנון הוא לבנות שיטה חדשה לפי מה שהבנתי. הם אמרו שהם ישימו עין על מה שאנשים רוצים (ככה שאני מקווה שהם יקבלו את הסנטימנט של "אל תשתמשו במהדורה 5!" שהדהד בת'רדים שונים ברדיט)

אני גם כן מעט מופתע שהחליטו להכריז על זה כבר, אבל גם על המיניאטורות הם הכריזו הרבה הרבה לפני שהקיקסטארטר יצא. אם כי במקרה ההוא זה היה 9 חודשים, לא שנה-שתיים.

מוקדם יותר היום, בראדרוויז פרסמו את ההצצה הראשונית לשיטה, שאמורה לצאת דרך מימון המון בשנה הבאה.

אז מה אנחנו יודעים מההצצה הזו?
מדובר בשיטה מבוססת עצי מיומנויות (המכונים paths), ולא מקצועות. קאלאדין לדוגמה יהיה מנתח/חייל/מנהיג/שועט-רוחות, ולא סתם לוחם.
יש 6 תכונות- כוח ומהירות, תבונה ורצון, מודעות ונוכחות. הן מחולקות ל3 קבוצות של שתיים, לכל אחת מהקבוצות יש הגנה שמקושרת אליה, מיומנויות שמקושרות אליהן, ומשאב מתכלה- נקודות פגיעה לתכונות הגופניות, מיקוד לתכונות המחשבתיות, והשקעה לתכונות הרוחניות. למעשה, הן מחולקות בהתאם לקוסמולוגיה של העולם- שמורכב מ3 רבדים מקבילים, הממלכה הפיזית, המחשבתית (ידועה גם כשיידסמאר) והרוחנית. טאץ' חמוד.
מיקוד משמש להפעלת יכולות רגילות, כמו הפחת השראה או התקפה מיוחדת. השקעה משמשת ליכולות על-טבעיות, כמו כבילת-פרצים ושאר מערכות הקסם.

ממה שנראה, גם יש 3 פעולות בתור- 2 פעולות רגילות ופעולה מהירה אחת. בנוסף אליהן, יש גם פעולה תגובתית.

זו שיטת ק20, עם דרגות. זו דמות דרגה 6, ויש לה מה שנראה כמו 6 יכולות, אז הגיוני שמקבלים בחירה בכל דרגה. חביב. רוב היכולות הללו לא חזקות במיוחד אבל.
בנוסף, הדמות שמוצגת היא מזמר (פרשנדי)- ולא בן אנוש. אז מגניב לראות שאפשר לשחק גם את המזמרים.

הכנס של ברנדון סנדרסון- Dragonsteel convention- מתרחש בימים אלו ביוטה וחוגג את יציאת הספר החדש והאחרון בסדרת Skyward. בין השאר, מורצים שם משחקי הדגמה של משחק התפקידים של סטורמלייט, אז גילינו עליו טיפה יותר.

מעבר לזה, גם הוכרז משחק בניית-חפיסה לערפילאים, שקצת מגיע לו נושא משלו- אבל זה באותה הכתבה.

בעדכון השנתי של סנדרסון (שחל ביום אכילת הראשים הקולוסי, שמתרחש באופן מקרי לחלוטין ביום הולדתו של סנדרסון עצמו), ג'וני אוניל- שאחראי על משחק התפקידים- קיבל פסקה לדבר בה עליו.

Since 2022, Brotherwise Games has been working in close partnership with Dragonsteel to create the Stormlight® RPG. The official tabletop roleplaying game of The Stormlight Archive, this is a truly ambitious project that brings together some of the world’s most talented fantasy illustrators and game designers. We shared an overview of the system at Dragonsteel Con, but we can reveal a few new details today!

The Stormlight RPG will launch with three books. The Stormlight Handbook is our core rulebook for GMs and players, containing all the rules you need to play. The World Guide is a setting book that explores Roshar in detail, from its history and cultures to its unique flora and fauna. It’s also a gorgeous art book packed with new illustrations of the world, from the Shattered Plains to Rall Ellorim and beyond.

We can’t yet reveal the name of our third release, but it’s a campaign book featuring adventure content that will take heroes on an epic journey across Roshar. While every aspect of the RPG has been developed in collaboration with Dragonsteel, this adventure concept came directly from Dan and Brandon. It gives characters the chance to bond spren, become Radiants, and play a pivotal role in events leading up to the True Desolation.

We’ve designed this game for every Stormlight fan, whether you’re a longtime RPG aficionado, a first-time player, or just someone who will enjoy reading through new lore and artwork. You can sign up be notified when the crowdfunding campaign goes live in the second half of 2024. This is a dream project for everyone involved, and we can’t wait for you to experience this fantastic game!

ויש גם תמונה נחמדה:

1703008397507.jpeg

בנוסף, אם אני כבר מעדכן, הנה עוד כמה תמונות מהכנס:
1703008448211.jpeg1703008458035.jpeg1703008465895.jpeg1703008472937.jpeg

האם הם הכריזו מתי צפוי להתחיל מימון ההמונים?
במקור התוכנית הייתה לאביב, אבל בגלל מימון המון אחר של סנדרסון (כריכת עור של הספר השני בגנזך) החליטו לדחות אותו לאיזור הקיץ/סתיו. עוד אין תאריך מדויק.

ספר העולם נשמע יותר מעניין. אני משער שלא יהיו המרות רשמיות, אבל בטוח שיש או יהיו בקרוב המרות לשיטות הפופולריות לכל מי שיחפוץ בכך.

עם כמעט 20,000 עוקבים לפרויקט, זה מסתמן כבעל סיכוי טוב לשבור שיאים - לא מאמין שיעקוף את אווטאר, אבל 3-4 מיליון דולר אפשרי בהחלט.

כמה עדכונים נוספים:

שני סרטונים נוספים בעמוד היוטיוב של בראדרוויז, שעוברים על איך המכאניקה של עליית הרמות בעצם עובדת. כלומר, איך עצי המיומנויות האלה שבוחרים מהם יכולות נראים. מראים את הscholar ואת מסדר הdustbringers.

הכריזו על שת"פ עם מספר שולחנות וירטואליים.

ולבסוף, היה AMA ברדיט עם ג'וני אוניל, שחשף קצת על השיטה. לדוגמה למה היא כ"כ דומה למו"ד, מה הופך אותה למתאימה למשחק בניגוד לשיטות אחרות, וכאלה. לא דברים חשובים, אבל אם מישהו רוצה עוד קצת מידע על השיטה, יש פה ושם.
אני חייב להודות שאני לא מאוד מתלהב מהשיטה, היא נראית חמודה- אבל נראה שנופלת לבור של "הגבלות ותגמולים נרטיביים מעורפלים" שאני פחות אוהב.
אבל למי אני משקר, כמובן שאני אתמוך במדרגה המקסימלית ואריץ קמפיין ארוך בה. שיתחיל ברושאר וימשיך לשאר הקוסמיר.

ובהכרזה מפתיעה ממש- משחק התפקידים יכלול גם ספרים של הערפילאים, ומתוכנן שיכלול גם ספרים של עולמות אחרים בקוסמיר בהמשך!

הקיק יעלה בדקות הקרובות.

והקיק עלה

אני שרפתי בערך 400$ על זה אז… אאוץ'
נראה מדהים

ו… תוך 10 דקות הגיע ליעד. מרשים. אני בהחלט בהייפ.
עוד יותר מרשים שקיקסטארטר לא קרס הפעם.

עריכה אחרונה:
זה די מדהים עד כמה סנדרסון הוא מפלצת מכירות ומנוע שעובד בלי הפסקה.
יכל להוציא קיקסטארט של נייר טואלט של הקוסמיר וזה היה עושה כמה מיליונים.
אני לא אומר את זה לגנאי חלילה, זה פשוט די מרשים עד כמה הוא מעורב ודוחף כל דבר קדימה.
יש פה חברה שאני אישית לא מכיר Brotherwise games ושככל הידוע לי מעולם לא יצרו או התעסקו במשחקי תפקידים* (ולפי מעט הסרטונים שראיתי זה נראה כמו שיטה די BLOATED) ועדיין אני בטוח שעם סנדרסון כמנוע צמיחה שילך וירחיב את הקוסמיר, זה יהיה משחק חזק בשוק, עם עולם מערכה שיש מאחוריו יוצר אחד עם קו ברור ומהודק.

* עריכה: I jumped the gun - לפחות נראה שמי שאחראי ליצירת השיטה הם אנשים עם ניסיון אמיתי בתחום
Andrew Fischer (Star Wars: Edge of the Empire), Lydia Suen (Legend of the Five Rings), Max Brooke (Warhammer 40,000 Roleplay), and Laura Hirsbrunner (Dungeons & Dragons

עריכה אחרונה:
יש פה חברה שאני אישית לא מכיר Brotherwise games ושככל הידוע לי מעולם לא יצרו או התעסקו במשחקי תפקידים
אתה לא טועה, בראדרוויז הם חברה של משחקי קופסה- אבל אחרי שהם שיתפו פעולה עם ברנדון כמה פעמים הם שמעו שהוא מחפש ליצור משחק תפקידים והציעו את עצמם (בלי לחשוב שיש להם באמת סיכוי, הם חשבו שברנדון ילך לחברה יותר מנוסה בתחום) וקיבלו את העבודה.
ודווקא בגלל שהם לא התעסקו בפיתוח משחקי תפקידים לפני, הם עשו את הדבר החכם לעשות ושכרו מפתחי משחקי תפקידים.

כאילו, חלודה והרס, הם אשכרה שכרו אנשים שיודעים מה הם עושים. זה מטורף. הלוואי שכל חברה הייתה עושה את זה.

ובהכרזה מפתיעה ממש- משחק התפקידים יכלול גם ספרים של הערפילאים, ומתוכנן שיכלול גם ספרים של עולמות אחרים בקוסמיר בהמשך!

הקיק יעלה בדקות הקרובות.

והקיק עלה

אני שרפתי בערך 400$ על זה אז… אאוץ'
נראה מדהים

ו… תוך 10 דקות הגיע ליעד. מרשים. אני בהחלט בהייפ.
עוד יותר מרשים שקיקסטארטר לא קרס הפעם.

האם מדובר שטיה הקיימת למשחק של הערפילאים, או שיטה חדשה?
אני שמתי באזור ה140$ על הספרים של הגנזך. מעניין לראות אם כל אלו יהיו שיטות נפרדות או שיטה אחת שבה יהיה אפשר לשחק הכל

חזרה