• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • שדרגנו את האתר לגרסה חדשה ומגניבה, בואו לגלות מה התחדש וגם לדווח על באגים ולהציע שיפורים בנושא של השדרוג
    חג פסח שמח

ההגנה על הגוסס

כשמישהו בחבורה גוסס אני נותן לשחקנים את האפשרות לעמוד במשבצת שלו ולחטוף את רוב ההתתקפות עליו... הבעייה היא שלא רשום על הגנה על מחוסרי ההכרה, אלא רשום על מצב שמישהו מסתתר מאחורי מישהו אחר... אני מתלבט עם הדרג"שים. אז מה אתם אומרים?

לזרוק ק20 כאשר תוקפים אותך במקום דרג"ש קבוע (10+מתאמים נוספים) את ה10 מחליפים ב ק20.

מחסה?
קודם כל, זה קשור במקום שאתה עומד ביחס לתוקף, בו נגיד אתה עומד במשבצת של הבן-אדן שגוסס זה מחסה של 1/2 אבל אם הוא על הרצפה ומנסים לתקו אותו בזמן שאתה במשבצת שלו הם מעוררים התקפה מזדמנת.
אם אתה נלחם מעל מישהו שרוע על הרצפה אולי זה גורר -2 להתקפה או משהו?

איש, מו"ד זה פשוט. תקלטו את זה.
אם אתה רוצה להגן על מישהו שלא מבסוגל להילחם, תעמוד במשבצת שלו. האיש יזכה לחצי מחסה, כך שכל ההתקפות שמכוונת אליו יהיו בעלות 50% סיכוי לפגוע בך, וכל מי שינסה לבצע עליו מכת-מוות יהיה נתון להתקפה מזדמנת מצידך (ועוד דברים שאתה יכול לעשות לו בסיבוב המלא שהוא משקיע על מנת להתרכז במכה).
לא צריך להסתבך יותר.

אממ, מחסה חצי, כבר אמרתי... חוץ מזה, זה לא ממש "בטעות". אם הוא פספס את הדמות השוכבת, כנראה שהוא פגע בדמות המגנה, שבצעה את תפקידה טוב. הכל תלוי בהאם גלגול ההתקפה מספיק על מנת לפגוע באחת מהן - מחסה מעניק +4 לדרג"ש. אם היריב פספס את הדמות השוכבת, אך בפחות מ-4 נקודות, הוא כנראה פגע בדמות המגנה. אם הוא פספס ביותר מ-4 נקודות, הוא פספס לגמרי את כל הדמויות במשבצת הזאת.

אמ, אפילו אני בתור שה"ם לא נחמד, לא תוקף דמויות על הרצפה, אלא ממש במקרים נדירים נורא. מעבר לזה שזה מעורר אנטגוניזם אצל השחקנים, זה לא תמיד הגיוני.
אבל שתי הערות:
1) במידה שדמות נופלת/קמה/נופלת/קמה/נופלת, היא עלולה לספוג התקפה
2) השחקנים אצלי בד"כ לא מספרים לשאר החבורה האם הם גוססים/מתים ובמידה שהם גוססים כמה נק"פ נשאר להם, אז לרוב רצים לרפא בכל מקרה.

למעשה, אני לרוב מספיק נחמד שלפעמים אם עושים כדור-אש באזור שיש דמות גוססת, אני מרחם עלייה וקובע שהיא לא מושפעת...
ובסוף פלאפי אומר שאני מתעלל בשחקנים.

פלאפי אמר/ה:
איש, מו"ד זה פשוט. תקלטו את זה.
אם אתה רוצה להגן על מישהו שלא מבסוגל להילחם, תעמוד במשבצת שלו. האיש יזכה לחצי מחסה, כך שכל ההתקפות שמכוונת אליו יהיו בעלות 50% סיכוי לפגוע בך, וכל מי שינסה לבצע עליו מכת-מוות יהיה נתון להתקפה מזדמנת מצידך (ועוד דברים שאתה יכול לעשות לו בסיבוב המלא שהוא משקיע על מנת להתרכז במכה).
לא צריך להסתבך יותר.

חצי מחסה זה +4 דרג"ש.
50% זה של הסתרה מלאה...
תחליט..?

וגלגול הגנה לא בא במקום ההתקפה שלך אלא במקום להגיד שיש לך 10+ זרז + שריון + מגן + שונות = דרג"ש יש לך - ק20 + זרז + שריון וכ'ו...
וזה חוק חלופי ככה שזה תמיד או אף פעם.

אני הכי ממליץ על שימוש בדמות-חיה כמחסה, ואז פשוט לדמות מחוסרת ההכרה יש +4 לדרג"ש, ואם ההתקפה מפספסת את המחוסרת הכרה ב4 או פחות היא פוגעת במגנה.
או שפשוט תחליט שמתאים כאן עזרה לאחר, שהתקפה מול דרג"ש 10 נותנת +2 להתקפה או לדרג"ש, לבחירתך

לא אמרתי שזה יגרום נזק מיידי למגן, אמרתי שההתקפה תכוון אל המגן. יכול להיות שהיצור המגן עטוף בשריון לוחות, כך שהוא יכול לספוג התקפות כנגד חברו שעל הרצפה, אך בעצמו לא להיפגע.
יש להכניס מובן של הגיון, כך שכדאי לא לאפשר לתוספי חמיקה להיות תקפים במצב כזה (כי הרי להתחמק מהתקפה שאתה אמור לספוג במקום מישהו אחר זה לא כל כך הגיוני).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

העדכון החדש נראה מעולה אני רוצה לראות מה אפשר עוד לשפר מה אתכם?
שלום! מחפש לקנות הרחבה למנצ'קין, גם יד שניה
מוזמנים לערוץ היוטיוב החדש שלי עם קטעים קצרים משולחן המשחק שלנו :)
The warrior plasmid The warrior כתב/ה על הפרופיל של plasmid.
מזל טוב
The warrior מירטוקן The warrior כתב/ה על הפרופיל של מירטוקן.
מזל טוב!🥳🥳🥳🥳
חזרה