• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הדמות שעל הקופסה האדומה נחשפת

איור הכריכה הקלאסי של הקופסה האדומה (למעשה משנת 1983) מכיל דמות של לוחם או ברברי שתוקף דרקון אדום:
redbox.png
כעת, לרגל סט המיניאטורות ל-50 שנה למשחק, שמכיל גם מיניאטורות "סודיות מהעבר" רואים את הדמות לראשונה גם מהחזית, והנה היא:
redboxwarriormini.png

וכן, כמו שניחשתם זה שהדמות מופיעה כאישה זה משהו שחובבי הדרמה ושונאי מכשפי החוף לא יכולים לעבור עליו בשתיקה, וכמובן יש מיני-סערת רשת בנושא. כולל פניה ללארי אלמור שכתב משהו בסגנון - גארי גייגקס לא הגדיר אם זה גבר או אישה, אני דמיינתי כגבר, אבל היי בעולם של היום כל אחד.ת מוזמן לשחק.
אישית לא חשבתי על זה קודם, וזה לא הכי משנה לי לפה ולשם - אבל מי לובשת שריון עם סימן ה-ועוד של מבוכים ודרקונים :ROFLMAO:

אוי, שמרנים אינסלים של מו"ד שרבים על המגדר של דמות דמיונית. המציאות על שאפל והמוזיקה על מצב מטומטם.

כי זה שבמשך שנים טוענים שהדרקון שנראה זהוב לגמרי בתמונה הוא בעצם דרקון אדום זה בכלל לא משהו פוסטמודרניסטי שמכחיש מציאות.

הרי אין מצב שהדמות האייקונית על הכריכה תילחם בדרקון זהוב כי דרקונים זהובים הם טובים ו...

1715405514431.png

כן, ראיתי את זה מתגלגל ברשת, אני די בטוח שזה מהלך מכוון כדי ליצור באז או הפתעה ולא שידוע שזו תמיד הייתה אישה, בכנות, לא ממש משנה לי, הזכרון שלי כבר נצרב על לוחם ודרקון זהב (כן, שמעתי שהוא אמור להיות אדום מזמן).

כי זה שבמשך שנים טוענים שהדרקון שנראה זהוב לגמרי בתמונה הוא בעצם דרקון אדום זה בכלל לא משהו פוסטמודרניסטי שמכחיש מציאות.
הוא לא נראה זהוב. אפילו באיור של אלמור בעיקר נראה שיש השתקפויות זהובות על הקשקשים מהזהב שהוא מוקף בו.

בדקתי שוב את התמונה והוא נראה מאד זהוב, אפילו אם נלך על הקו של השתקפויות הזהב, זה לא מסתדר כי יש לו איזורים מוזהבים גם בעיניים ומעל הראש ומשם שום זהב לא אמור להשתקף.
לגבי הזוטון, במו"ד קופסאות הוא היה סוג של סמי גנב, יודע להסתתר, שובב ונמנע מעימותים ישירים בווייב

אז מה, בגלל שהעותק הזה דהה עם השנים או עמד בשמש או צולם בתאורה לא תואמת או מה שלא יהיה אתה טוען שזה נצבע מראש כזהוב? אפילו אז זה לא הגיוני, תסתכל על הצללים, למה הם אדומים?

בכל מקרה, חפש באינטרנט "d&d red box" ותגיד לי בכמה מהם הוא נראה כזה צהוב.

ככה זה נראה בויקיפדיה, אגב:
1715436724937.png
זה אדום עם השתקפויות צהובות, חלק מהזהב, חלק אולי מאיזה מקור אור אחר מחוץ לתמונה, אותו הדבר שמאיר גם את המגן והקסדה בהיילייטים צהובים.

לעומת זאת יש את קופסת המומחים (או איך שקראו ל-Master Set), שם ברור שזה דרקון זהב:
1715436900234.png
אבל יש חשיפות\עיבודים שגורמות לזה להיראות עם קצת אדום:
1715437019153.png

זה אדום עם השתקפויות צהובות, חלק מהזהב, חלק אולי מאיזה מקור אור אחר מחוץ לתמונה, אותו הדבר שמאיר גם את המגן והקסדה בהיילייטים צהובים
האמת שכאן זה באמת נראה יותר קרוב לאדום.
אז יכול להיות שזה קשור להדפסה בארץ או על ליין מסויים, כי שם זה בוודאות זהוב ולא רק מפאת הזמן, תמיד היה לפחות בגרסאות שאני הכרתי.

מסתבר שההדפסה הישראלית הייתה דפוקה.
יש בזה הגיון, כי בהדפסה הישראלית המוכרת הלוחמ.ת כולה בגוון חיוור-כחלחל (היו רגעים שחשבתי שזה אלמת..) בעוד שבהדפסה האנגלית שהוצגה כאן הוא/היא עם צבע עור "טבעי" יותר.

א-ב-ל, נראה שגם במקור האנגלי היו כמה גרסאות-גוונים לדרקון הזה. אף פעם לא זהוב-בוהק כמו בגרסא העברית, אבל בהחלט לא כזה שהאסוציאציה הראשונה לגביו תהיה דווקא "אדום", מקסימום "נחושתי".

1715623870401.jpeg

הפרשה מסתעפת - זכרתי שהיה לי קלף איסוף מהתקופה שTSR ייצרה כאלה, שכלל תמונה שבה הדרקון הזה היה ממש זהוב, אבל הנתונים מאחורה תיארו אותו כדרקון אדום.

אז קצת הרבה גוגל פו ומצאתי שאכן היו שתי הדפסות של הקלף הזה ובאחת הוא ממש זהוב ובשניה יותר נחושתי - הנתונים מאחורה הם של דרקון אדום בוגר צעיר במוד"מ2. כאן לראשונה (ולאחרונה) הוא גם מקבל שם - Pyrosternia או איך שלא מבטאים את זה.

הנה, פירוסטרניה שלנו כשהוא נראה ממש זהוב:

1715792393178.jpeg

והנה הוא קצת יותר אדמדם ונחושתי אבל עדיין יותר זהוב מאדום:

1715792423391.jpeg

והנתונים שלו שזהים בשני הקלפים למי שמתחשק לו לשלב את הדרקון הזה במשחק שלו כדי להרוג אותו ולהכין מהעור שלו שריון שיגרום לאויבים של הדמות שלך להתווכח אם הוא זהוב או אדום ולהפסיד את גלגול היוזמה שלהם:

1715792561338.jpeg

שווה לציין שהנתונים האלה אמנם סוג-של-קאנוניים (פרסום רשמי של TSR) אבל צריך לקחת אותם בערבון מוגבל - היו קלפי איסוף שבהם עשו קלוז-אפ על אחד מהראשים של טאקיזיס ומאחורה כתבו כאילו שזה דרקון עם שם והיסטוריה משלו ובכלל לא מרומח הדרקון.

חזרה