• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • שדרגנו את האתר לגרסה חדשה ומגניבה, בואו לגלות מה התחדש וגם לדווח על באגים ולהציע שיפורים בנושא של השדרוג
    חג פסח שמח

הארי פוטר, ההייפ מוגזם?

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא The oldman
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
הסתובבתי עכשיו בלונדון, והופתעתי לראות הרבה מקומות שמוכרים מרצנדייז של הארי פוטר…
כן, הספרים אחלה, הסרטים טובים ברובם - אבל זה נראה לי מוזר ש-20 שנה אחרי, זה עדיין כלכך פופולרי. כאילו, כמה שרביטים ועניבות של הארי פוטר צריך? כמה סטים של לגו שחוזרים על עצמם אנשים צריכים?

אני מבין שבעולם הצרכנות מותגים מוכרים הרבה פלסטיק, אבל הארי פוטר מפתיע אותי, גם כי אחרי הספרים והסרטים שהיו למעשה חזרה על הספרים לא יצא תוכן ראוי לשמו.
והתוכן הקיים לא נגיש במיוחד, למשל אם אני משווה לפוקימון.

על הדרך, ראיתי בטיסה את הסודות של דמבלדור, והוא די מעפן.

גם כשאני הייתי בלונדון, הלכתי לרציף תשע ושלושה רבעים עם המשפחה, ולא רק שעמדנו בתור שעה וחצי רק כדי להצטלם(בטלפון הנייד, אם הם מצלמים אותך זה עולה כסף) גם הלכנו לחנות ומילא מרצ'נדייז, הכיל נורא יקר....

הסתובבתי עכשיו בלונדון, והופתעתי לראות הרבה מקומות שמוכרים מרצנדייז של הארי פוטר…
כן, הספרים אחלה, הסרטים טובים ברובם - אבל זה נראה לי מוזר ש-20 שנה אחרי, זה עדיין כלכך פופולרי. כאילו, כמה שרביטים ועניבות של הארי פוטר צריך? כמה סטים של לגו שחוזרים על עצמם אנשים צריכים?

אני מבין שבעולם הצרכנות מותגים מוכרים הרבה פלסטיק, אבל הארי פוטר מפתיע אותי, גם כי אחרי הספרים והסרטים שהיו למעשה חזרה על הספרים לא יצא תוכן ראוי לשמו.
והתוכן הקיים לא נגיש במיוחד, למשל אם אני משווה לפוקימון.

על הדרך, ראיתי בטיסה את הסודות של דמבלדור, והוא די מעפן.
נוסטלגיה של מילניאלים ודור זי שלא קראו סדרות יותר טובות

עכשיו ברצינות, זה בעיקר נוסטלגיה שעובדת כי הארי פוטר **מאוד** נפוץ ומוכר. כנראה שתשים לב שרוב הלקוחות הם בני 20-30.

כן? גם אותי מפתיע שהפאנדום חזק כל כך אחרי כל השנים. ואולי דווקא בגלל זה למעריצים לא נמאס. בניגוד לפרנצ׳ייזים שהוציאו עוד ועוד תוכן עד שנמאס, זו דוגמה לסדרה שפרשה בשיא, ונוסטלגיה כנראה מוכרת יותר פיצ׳יפקס מתוכן חדש.

סדרת הספרים המקורית של הארי פוטר + הסרטים שנעשו לפיהם עדיין מעניינים ומושכים לקריאה גם דורות שנולדו הרבה אחרי שהם פורסמו במלואם. ילדים של אנשים שקראו את הארי פוטר כשהוא יצא קוראים אותו עכשיו בעצמם.

כמו כן, מאחורי הזכיון של הארי פוטר באופן כללי ("עולם הקוסמים") עומד תאגיד תקשורת גדול שמפמפם אותו.

הארי פוטר זאת סדרה שעובדת מכמה בחינות:
1. כל הקטע עם הבתים והחפצים באייקונים גורם להרבה אנשים לחשוב "אני בטח האפלפאף" או "מעניין איז שרביט מתאים לי". היא ממש טובה לבחני אינטרנט כאלה. הסדרה לא מדהימה מבחינת עלילה, אבל הדמויות בה בלתי נשכחות והאווירה הקסומה ממש כיפית. הארי פוטר גורם להרבה אנשים בוגרים להיזכר בילדות שלהם ולחוות מחדש את גיל ההתבגרות. היא קצת כמו אווטאר בקטע הזה.
2. היא יצרה ז'אנר של סדרות שפשוט מעתיקות אותה מבחינת קונספט הילד מגלה עולם קסום נסתר מכיר חברים ומגלה שיש לו תפקיד מכריע בלחימה מול כוח רשע ישן. יהיו כנראה גם דמות אב, חבר משעשע וילדה שכל התפקיד שלה זה להיות החברה שלו בעוד כמה ספרים. (פרסי ג'קסון, שומרת הערים האבודות, בני הנפילים, מגיסטריום ועוד). כשמשווים את הארי פוטר לסדרות האלו, אפשר בקלות להגיע למסקנה שזה הספר פנטזיה הכי טוב בעולם, כי ביחס אליהם היא באמת עמוקה וכתובה מדהים. ככה מבוגר שמעולם לא קרא ספר פנטזיה מסוג אחר וזאת התדמית שלו לגבי פנטזיה יראה בהארי פוטר סדרה נוסטלגית אלוהית.

2. היא יצרה ז'אנר של סדרות שפשוט מעתיקות אותה מבחינת קונספט הילד מגלה עולם קסום נסתר מכיר חברים ומגלה שיש לו תפקיד מכריע בלחימה מול כוח רשע ישן. יהיו כנראה גם דמות אב, חבר משעשע וילדה שכל התפקיד שלה זה להיות החברה שלו בעוד כמה ספרים. (פרסי ג'קסון, שומרת הערים האבודות, בני הנפילים, מגיסטריום ועוד). כשמשווים את הארי פוטר לסדרות האלו, אפשר בקלות להגיע למסקנה שזה הספר פנטזיה הכי טוב בעולם, כי ביחס אליהם היא באמת עמוקה וכתובה מדהים. ככה מבוגר שמעולם לא קרא ספר פנטזיה מסוג אחר וזאת התדמית שלו לגבי פנטזיה יראה בהארי פוטר סדרה נוסטלגית אלוהית.
אני מבטיח שהיא לא יצרה את הז'אנר, אבל היא בהחלט הובילה לפופולריות שלו.

יכול להיות שהמרצ'נדייז האלה הם טרנד חולף, אבל ארוך. המרצ'נדייז של מלחמת הכוכבים למשל, שפעם היו להיט לא נורמלי, היום כבר נמכרים פחות. מצד שני יכול להיות שזה פשוט זיכיון מצליח. הרי גם לפרסי ג'קסון יש סרטים, והם לא גורפים מיליונים על מרצ'נדייז... (לפי מה שאני יודע לפחות....)

עריכה אחרונה:
הארי פוטר זאת סדרה שעובדת מכמה בחינות:
1. כל הקטע עם הבתים והחפצים באייקונים גורם להרבה אנשים לחשוב "אני בטח האפלפאף" או "מעניין איז שרביט מתאים לי". היא ממש טובה לבחני אינטרנט כאלה. הסדרה לא מדהימה מבחינת עלילה, אבל הדמויות בה בלתי נשכחות והאווירה הקסומה ממש כיפית. הארי פוטר גורם להרבה אנשים בוגרים להיזכר בילדות שלהם ולחוות מחדש את גיל ההתבגרות. היא קצת כמו אווטאר בקטע הזה.
מוסיף לזה, ההתבגרות של הארי ושל הסדרה עצמה היא בבואה להתבגרות של הקורא- שכנראה מתחיל את הסדרה כשהוא בן 8 ומסיים כשהוא בן 14/15. והארי, אפילו יותר מספרי נוער שיש להם "קטגוריזציה" בעולם שלהם (הקאסטות בdivergent, האלים בפרסי ג'קסון), עובד מאוד חזק על עקרון הבתים. בנוסף, אני מודה שהעולם של הארי פוטר פשוט נראה טוב. הסרטים ברמה די גבוהה בהשוואה לזמן שהם נוצרו ולדעתי עדיין מחזיקים גם היום, והבגדים שהקוסמים בהוגוורטס לובשים נראים ממש טוב.

הבנות שלי התחילו לקרוא הארי פוטר/מבקשות ממני להקריא והן ממש נהנות.

אני אישית ממש מהדור של ה"פוטרמאניה" מהתקופה שספרנו שעות עד ליציאה של הספר הבא.
אני חושב שזה התברג חזק בתרבות, וכן זה נראה טוב- נגיד הילדים שלי דוקא התחילו מביצות הפתעה עם צעוצעים של הארי פוטר.

זה נכנס ל"פנתיאון" של פנדומים נצחיים- כמו סטאר טרק, סטאר וורס, שר הטבעות וכו'.

קשה לי לדבר באוביקטיביות על למה הספרים מצליחים, כי אני אואשם בנוסטלגיה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

מישהו רוצה להצטרף להרפתקה שלי?
העדכון החדש נראה מעולה אני רוצה לראות מה אפשר עוד לשפר מה אתכם?
שלום! מחפש לקנות הרחבה למנצ'קין, גם יד שניה
מוזמנים לערוץ היוטיוב החדש שלי עם קטעים קצרים משולחן המשחק שלנו :)
The warrior plasmid The warrior כתב/ה על הפרופיל של plasmid.
מזל טוב
חזרה