• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 האם חישבתי לא נכון תוסף לגלגול התקפה?

אני שליט המבוך בקמפיין שאני עושה עם חברים.
וניראה לי שאולי לא הבנתי נכון את החוקים, אנחנו משחקים כבר כמה חודשים ככה, אבל האם יתכן שלדמות של אלף ריינג'ר יש פלוס 10 בגלגולי התקפה עם קשת?
אני רק אתן את החישוב שיצא לי ותגידו לי אם אני טועה..
18 זריזות מקבל +4 תוסף שליטה מקבל +2 וסגנון לחימה של קשת מקבל +2 והקשת עצמה היא קשת קסומה +2.
זה יכול להיות? או שחירבשתי משהו בחישוב?
כי יוצא שהוא פשוט מיומן בטירוף בקשת וכמעט כל יריה שלו פוגעת. שזה מגניב בשבילו אבל לרגע תהיתי אם פספסתי משהו בחוקים.

התשובה הטובה ביותר
חישבת נכון. שים לב שנשקים קסומים הם בכללי לא נפוצים, ונשקים עם תוסף 2+ הם נדירים- בטח ברמה שדמות שהיא בדרגה 4 לכל היותר לא אמורה לקבל אחד.
(לפי המדריך למנחה, יש סיכוי של 0.3 אחוז שדמות תשיג כזה מהתקלות בדירוג אתגר 0-4.)
חישבת נכון. שים לב שנשקים קסומים הם בכללי לא נפוצים, ונשקים עם תוסף 2+ הם נדירים- בטח ברמה שדמות שהיא בדרגה 4 לכל היותר לא אמורה לקבל אחד.
(לפי המדריך למנחה, יש סיכוי של 0.3 אחוז שדמות תשיג כזה מהתקלות בדירוג אתגר 0-4.)

התשובה הטובה ביותר
אוקי שמח לשמוע, ותודה על התעקון והמיקוד.
הדמות הזו היא למעשה "הדמות הראשית" וסביבה סובב הסיפור ובגלל שאני רוצה שזה יהיה "אפי" היא קצת מצויידת חזק וזה לא בעקבות התקלות זה אחרי משימה מיוחדת הנשק הזה היה הפרס שלה.. או משהו בסגנון.
דווקא סיפור חמוד.
אבל תודה על ההסבר.

קשת קסומה 2+ זה מאוד לא סטנדרטי לדמויות לפני דרגה 9 ומשפיע על כישורי הפגיעה הגבוהים של הדמות.

כדאי אולי לציין גם, סגנון הלחימה של קשתות הוא היחיד שנותן תוסף לפגיעה ונחשב בגלל זה לאחד החזקים, אבל בעקרון הוא אמור לפצות על כך שהתקפות טווח לתוך קפא"פ אמורות לפי כותבי המשחק לסבול בדרך כלל ממחסה (כי יש בדרך את החברים שלך...).
בפועל רוב הקבוצות משחקות לדעתי בלי שבני ברית של הקשת יתנו מחסה לאויבים שמעבר להם, ולכן קשתים פשוט פוגעים יותר מדמויות קרביות אחרות.

החישוב כמובן נכון. מסכים שזה חפץ קסום חזק מדי. צריך להזהר עם חלוקת חפצי קסם, ובמיוחד בדרגות נמוכות. אפשר לתת כל מני חפצי קסם פשוטים שעושים דברים נחמדים, מבלי לתת חפצים משמעותיים.
יותר מדי חפצי קסם זאת דרך שיכולה די לשבור את המשחק.

אם משחקים בדואט (שה"מ ושחקן) אז אולי אפשר לתת קצת.

חזרה