• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

גלגול גורלי פרק 15, לב התוהו

הגיבורים מתמודדים מול קריל - ומנסים לעצור את המזימה שלו! האם זהו הקרב האחרון שלהם? האם הם יצליחו להציל את איי הסערה? הצטרפו אלינו לסיום המרגש והמותח של העונה השנייה של גלגול גורלי.
גלגול גורלי היא תוכנית הרשת הראשונה בעברית של מבוכים ודרקונים עם שליט המבוך מיכאל גורודין, וחברי גלגול גורלי: איתמר קרביאן, דניאל רוזנברג, טליה נירגד חסון ויובל סול בוקר.
עקבו אחרי ערוץ היוטיוב שלנו ועשו מנוי: קישור לערוץ
רוצים להתחיל לשחק או מחפשים חבורה? יש לכם שאלות אחרות על מבוכים ודרקונים? בקרו בפורומים

היה מגניב, מותח ומעניין! כל הכבוד, תודה על כל העונה.
טוב שיש סדרה כזו בארץ כדי לתת לאנשים חדשים לגמרי לתחביב מושג איך המשחק מתנהל טכנית.
אבל אני חייב להוסיף רק שבפרק הזה גורודין נאלץ ממש להסליל את הפעולות של יובל סול בוקר כדי ליצור את הרגע האפי והמותח ביותר, אין ממש דרך לפרש את זה אחרת, זה ברור מהצילום, אבל מה לעשות, קורה לפעמים ואני מבין את הצורך בניתוב לשם ואת לחץ הזמן, פרק סיום העונה וכו'...

לפני שתתנפלו על הביקורת שלי, אני רק אדגיש שאני חושב שגלגול גורלי זה חשוב וזה אחלה ותמכתי בטיר גבוה של הפרוייקט :)

עריכה אחרונה:
למה להתנפל? ביקורת נכונה לחלוטין. אמנם נשארה להל בחירה גם בסוף, אבל באמת נכון יותר היה לבנות את זה כך שלכל ההחלטות שלה יש השלכות מעניינות. למשל, יכלתי להבהיר או לפחות לרמוז להשלכות של לא להסכים לקרבן, ולא להפוך את זה למצב של ״הכל או כלום״ כך שגם בלי הקרבן היה קורה משהו שאינו ״סוף העולם״. (הי זה גורודין פה, ושמח מאוד שנהנינת בסך הכל!)

"להתנפל" סתם כי זה הפך ל"ספורט אינטרנטי" ברשתות חברתיות, סליחה על ההכללה.
זה הרגיש לי שהל/יובל יש יותר החלטות טקטיות מאשר אסטרטגיות, אולי היא לא ראתה את כל התמונה שאנחנו כצופים/מנחה רואים (קורה גם לי כשאני בכובע השחקן).
כמובן שנהנתי מכל העונה וגם מהפרק האחרון! (אגב הי זה יוסי פה :) ).
וסתם זרקתי רעיון בעץ אחר - "גלגול גורלי בשיטה אחרת", יכול להיות מעניין, השאלה עד כמה משותף יכול להיות המכנה הזה בקרב הקהל הרחב.

אני חושב שזה חלק מהחופש של המנחה להכווין את השחקנים שלו, וכל עוד הם נהנים מזה, אז למה לא?
חוץמזה שגם כשחקן, זה הרבה יותר כיף לסיים קשת סיפורית באופן דרמטי כזה מאשר ״סתם״
לנצח.

לא בצורה כזו, זה די לקחת לשחקן את האייג'נסי בצורה מלאה ואני בטוח שגורודין עשה את זה במודעות והייתי מהמר גם תחת אילוצים.
כמובן שזה נכון לסיים בצורה אפית, דרמטית ומגניבה, מסכים לחלוטין, אבל ברגע שזה נעשה באילוץ - זה קצת פחות...

לדעתי אולי במקום לדחוק את הל/יובל לפינה עם שתי בחירות מפורשות, היה אפשר נניח להציג מצב שונה של דילמה מוסרית/ערכית קשה וכמו שגורודין הציע - שכל הסתעפות פתרון תתן אספקט דרמטי משלה כך שפחות או יותר מכוסים מבחינת סוף אפי, השאלה רק איזה.

התחילו לשחק עכשיו עם פאת'פיינדר פראי

הורדות מומלצות

חזרה