• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

גלגול גורלי פרק 12, סמוך על קריל

כשדברים מלוכלכים קורים, אז יודעים שקריל, אל הרשע, בתמונה. ולא כדאי להיות בצד הלא-נעים של קריל, אבל חברי גלגול גורלי הם גיבורים קשוחים ובעלי ניסיון - כעת משנחשפה האמת הם יתמודדו עמה פנים אל פנים
גלגול גורלי היא תוכנית הרשת הראשונה בעברית של מבוכים ודרקונים עם שליט המבוך מיכאל גורודין, וחברי גלגול גורלי: איתמר קרביאן, דניאל רוזנברג, טליה נירגד חסון ויובל סול בוקר.
עקבו אחרי ערוץ היוטיוב שלנו ועשו מנוי: קישור
רוצים להתחיל לשחק או מחפשים חבורה? יש לכם שאלות אחרות על מבוכים ודרקונים? בקרו בפורומים

כשהתחיל הקטע עם גדיעת היד, הייתי בטוח שהולך לקרות שם משהו סטייל היד של וקנה והמהלך המבריק שקרה בקריטיקל רול (אני לא צופה ממש של קריטיקל רול אבל זה קטע מפורסם).

הפרק הזה די אכזב אותי למען האמת.
לא ברור לי למה דמויות בדרגות נמוכות צריכות להתעסק עם אלים והצלת העולם.
ובהתחשב שקריל הוא אל ולא איבד את כל הכוחות היה אפשר לצפות השוא יאיים על הדמויות ולא יהיה נחמד אליהם.
גם הסטייה מעולם המערכה הרשמי קצת עצובה לי (סתם כי ראוי שמוצרים רשמיים של הפונדק לא יצרו סתירות ביניהם.)

כשדברים מלוכלכים קורים, אז יודעים שקריל, אל הרשע, בתמונה. ולא כדאי להיות בצד הלא-נעים של קריל, אבל חברי גלגול גורלי הם גיבורים קשוחים ובעלי ניסיון - כעת משנחשפה האמת הם יתמודדו עמה פנים אל פנים!
וואו, הפרק היה נהדר. שיח מעניין מאוד עם קריל, והסיום עם ניקוי הדם מהכף היה מותח ולא צפוי (לפחות בעיניי).
אני רוצה לנצל את ההזדמנות להודות לכל חברי גלגול גורלי, הן המשתתפים שרואים אותם, והן לכל אנשי הצוות מאחורי הקלעים.
זה מאוד לא מובן מאליו ההשקעה מצדכם, להקדיש זמן ומאמצים כדי ליצור תוכנית רשת (מוצלחת מאוד!) למבוכים ודרקונים בעברית, וחשוב לי שתדעו שמעריכים זאת מאוד.
תודה!

לא ברור לי למה דמויות בדרגות נמוכות צריכות להתעסק עם אלים והצלת העולם.
חלק גדול מזה נובע מכך שמדובר בתוכנית רשת ולכן זה משלב פורמט של משחק חדפ, שבו האקשן הגדול מגיע מהר למשחק קמפיין.
במשחק של שנה-שנתיים ברור שהשיא יגיע לקראת סוף המערכה, כאן אין שנה-שנתיים של משחק.
עם זאת, דרגות לא מצביעות בפני עצמן על ההשפעה על העולם - זה פרמטר מכאני לא סיפורי.

גם הסטייה מעולם המערכה הרשמי קצת עצובה לי (סתם כי ראוי שמוצרים רשמיים של הפונדק לא יצרו סתירות ביניהם.
גלגול גורלי היא לא קאנון ולא מוצר רשמי, היא מערכה ביתית שאנחנו משחקים ביחד - כמו של שליט מבוך בביתו הוא, רק עם היכרות עמוקה יותר של העולם לחלקנו.
אני דווקא נהנתי לראות איך שהם אחר מדמיין ומריץ בעולם 😎

עם זאת, דרגות לא מצביעות בפני עצמן על ההשפעה על העולם - זה פרמטר מכאני לא סיפורי.
נכון, אבל דרגות כן מצביעות על יכולות דמות, ובדרך כלל כדי שקמפיין שכולל אלים יהיה הגיוני צריך שלדמויות יהיו הרבה יכולות.
לדוגמא קריל בפרק האחרון לא מנסה לאיים על הדמויות (למרות שכנראה יש לו כח ולכן הוא כן מסוגל לפתוח שער) כמו כן קריל לא פונה אל המאמינים שלו כדי לקבל עזרה אלא אל הדמויות מכיוון שלקריל כנראה יש מאמינים יותר חזקים מהדמויות זה קצת מוזר.
גם זה שמי שמחזיק אל כבול הוא שד די חלש, (אני מניח שהשדים חלשים כי ניצחתם אותם אני לא באמת יודע מה בדיוק זה היה) זה מצב מוזר, בדרך כלל תרצה שמשהו חזק יהיה ליד האל הכבול שלך כדי שאף אחד אחר לא יקח אותו (לדוגמא מאמיני קריל שיבואו לשחרר אותו או הכנסייה של שר האור שתרצה לחסל אותו).
את האמירה שזה נועד לגרום לצופים חדשים להתלהב אני מבין, אם כי אני לא בטוח שזה יפה לגרום לשחקנים חדשים לחשוב שכך יראה גם המשחק שלהם ואז להתאכזב כשהוא יראה אחרת.

אין דרך אחת נכונה למשחק.
רוב המערכות שלי הן אכן יותר Low-key עם בניה יותר איטית של יכולות ומעורבות בדברים גלובליים, אבל זה ממש עניין של טעם אישי.
יש מנחים שכבר מההרפתקה הראשונה נותנים לשחקנים להחזיק בגורל העולם - רומח הדרקון זה דוגמא לא רעה שכבר מלכתחילה הדמויות משחקות תפקיד קריטי בגורל העולם.

התחילו לשחק עכשיו עם פאת'פיינדר פראי

הורדות מומלצות

חזרה