אתם הולכים דרך מזדרונות האבן של הטירה. בניגוד להיכל הסעודה, כאן אין אח שתחמם אתכם, ואתם מרגישים את בואו של החורף על בשרכם. אוסוולד לא מרגיש את זה - הפרווה העבה שלו מגינה עליו.
כשאתם נכנסים למגדלו של סטנטוריוס, אתם רואים דבר ראשון את חדר האירוח, ובו אח גדולה (שפועלת), שלוש ספות מרווחות, ושולחן קטן עגול. על הקירות תלויים דיוקן ישן של טרמיירה, לפידים לתאורה, וכמה דיוקנות שמתארים קוסם מבוגר שמטיל מגוון של לחשי קסם - פעם אחת הוא מניף סלעים ענקיים באוויר, פעם משתמש באדם כבבובה התלויה על חבל, וכו'.
אוסוולד עולה במדרגות שבצד החדר לקומה הבאה, קומת המעבדה, בעוד שאתם נשארים*. אוסוולד מגחך, וממלמל לעצמו "קוסמים... נראה אם סטנטוריוס ירצה לרדת אליהם."
לאחר כמה דקות, אחרי שהתמקמתם בחדר (או שלא - בחירה שלכם), אוסוולד יורד חזרה במדרגות, ואחריו קוסם מבוגר יחסית - הוא נראה בן 40 בערך, אבל ברור לכם שזה לא גילו. סטנטוריוס הולך זקוף, בגאון, ועוטה גלימות שחורות עבות (כיאה למזג האוויר) המעוטרות בסמלים שמשמשים קוסמים לייצוג האומנויות הקסומות - רוב הסמלים הם סמלי רגו, ושאר הסמלים הם סמליהם של הצורות השונות.
"בוקר טוב, טירונס**.", הוא אומר בלטינית. "הרגישו בנוח, הספות כאן לרשותכם." הוא מתיישב בעצמו על אחת הספות. אוסוולד יושב על ברכיו. "אני מודה לכם שבאתם. יש לי משימה דחופה במיוחד בשבילכם - אני ושאר הקוסמים באחווה עסוקים מכדי למלא אותה, והחלטתי שזו דרך מצויינת בשבילכם להראות לנו את יכולותיכם ולהרוויח קצת כבוד, כצעירי האחווה."
*לא נהוג שקוסמים יכנסו למעבדתו של קוסם אחר, לא בלי הזמנה, וגם עם הזמנה כזו - זה מהלך שיש לשקול פעמיים. בכניסה למעבדתו של קוסם אחר אתם מוותרים על ההגנה החוקית שאתם מקבלים מהקוד ההרמטי, וזה הפך למנהג שברור לכולם, גם למי שלא חרד לנפשו או ידידים טובים של הקוסם לו שייכת המעבדה.
**(Tyrones, כלומר "צעירים", או "טירונים" - תואר שניתן בטריבונל לכל קוסם שהשלים את תקופת היותו שולייה. סטנטוריוס הוא מאגיסטר, או בגרמנית מייסטר)