• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בוביוורס ספר #5

מישהו קורא את הסדרה? הספר החמישי יצא בדיוק ואני מחפש מישהו לקרוא "איתו" :)

ואם כבר אני כאן אז אמליץ על הסדרה לכל חובבי המדע הבדיוני.
הסדרה בוביוורס (Bobiverse) מאת דניס אי. טיילור עוקבת אחר בוב ג'והנסון, מהנדס תוכנה שבעקבות תאונה מוצא את עצמו בעתיד רחוק, כמודעות דיגיטלית בעולם שבו התודעה האנושית יכולה להיות משוחזרת במכונות. בוב הופך לחלק מתוכנית שמטרתה לשלוח חלליות המופעלות על ידי אינטלקטים מלאכותיים כדי לחקור את היקום. לאורך הסדרה, בוב צריך להסתגל לחייו החדשים, להתמודד עם דילמות מוסריות ועם איומים מכיוונים שונים, כל זאת בזמן שהוא מגלה את סודות היקום והאנושות.

הסדרה מתמקדת בחקר החלל, בהתפתחות טכנולוגית ובשאלות על מהות התודעה והאנושות, תוך שילוב של מדע בדיוני, הומור, והרפתקאות.

מהניסיון שלי: סדרה מצחיקה, מעניינת מאוד, משלבת תאוריות מדעיות מתחום החלל, טכנולוגיה ופילוסופיה. שלושת הספרים הראשונים הם מעין טרילוגיה אך הרביעי הוא המשך ישיר שלהם, למרות שהוא פותח נושא חדש ועמד עד עכשיו יפה בפני עצמו. מעניין אם ואיך יתקשר לחמישי.

בונוס: מדובר באחד האודיובוקס הכי מוצלחים בהיסטוריה, בטח ובטח שבז׳אנר. אז מי שאוהב לשמוע באנגלית, רוצו לשמוע ;)

תודה על ההמלצה!
נשמע אחלה סדרה, אם כי אישית אני עברתי לקרוא רק בעברית בשנים האחרונות.
בשמחה :)
יש יתרונות לכאן ולכן. לחזק ולהעשיר שפה נוספת זה ערך לא פחות משמעותי מלקרוא בכלל, אז למה לא שתי אבנים במכה. מה גם שהמחבר יותר גדול, התוכן לרוב איכותי יותר (מקור מול תרגום) ושניהם נכונים פי כמה כשמדובר באודיובוק.

תרגום רע יכול להרוס ספר. לא אסלח לדרקוני להבת הקיץ על "תניס חצי שד".

רק מציין שהספר הרביעי קיים אך ורק באודיו, אז מי שלא שומע- לא יוכל להינות ממנו

רוב הספרים של דניס אי. טיילור יוצאים קודם כל כאודיובוק, אבל הם כן מודפסים כמה חודשים לאחר מכן.
היום אפשר לרכוש גם עותק של הרביעי מודפס. החמישי עדיין זמין רק לשמיעה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

The warrior LegatoMark The warrior כתב/ה על הפרופיל של LegatoMark.
מזל טוב
עוד סיכום סשן קת'ולהו מלא אימה ואווירה עלה לרשומות!
הפיות הטובות חוזרות 🧚‍♂️ 🧚‍♀️
The warrior SavageRolls The warrior כתב/ה על הפרופיל של SavageRolls.
מזל טוב
מישהו רוצה להצטרף להרפתקה שלי??????????????
חזרה