• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

באור הנר - עץ משחק מו"ד 4 (4/4)

"טוב" אומרת המכשפה, זהו "טוב" שמשמעותו "הבנתי ונמאס לי, תטפלו בזה." היא קמה מכסאה ומצביעה לעבר הקיר, העץ חורק לרגע בעוד דלת מופיעה בה, ידית מתחת פשוטה מאפשרת לפתוח אותה. "בצד השני נמצאת השגירורת שלנו, השגריר רוסו מקבל הוראות בעודנו מדברים לשתף איתכם פעולה ככל הניתן, אבל אני הולכת להבהיר את זה פעם אחת בלבד." היא מציינת בקול קר שלא אופייני להתגלמות הזו של המכשפה. "הוא לא המשרת שלכם ואתם לא אחראים עליו, זה נכון גם לצד השני. פירוש הדבר ששיתוף פעולה יכול להיות יעיל עם כל הצדדים יתנהגו יפה, אבל אנחנו נגלה 0 סבלנות כלפי מי שיפריע אקטיבית לשני." היא מזהירה. "אל תשכחו מי נמצא בראש שרשת המזון."

"ובכל זאת" היא חוזרת לקול מעט פחות תוקפני. "נשמע שאתם יודעים מה עליכם לעשות, תפעלו חכם ותביאו לי את העיר הזו על מגש של כסף, לא אכפת לי אם זה בכך שכולם יכרעו ברך או בכך שתבטלו את הקסם שמגן עליה. אבל" היא חוזרת להזהיר. "אני מטילה עליכם גם את המשימה להשיג את החלק מהאור של אויראל שהכת לקחה, כמות הדברים שאפשר לעשות עם האור הזה... מטרידה לכל הפחות." היא מסיימת את דבירה ונעלמת, בעוד הבקתה מתחילה לדחוף אתכם לעבר הדלת.

המעבר לצד השני הוא רגעי ומדויק, זה לא היה קסם שיגור רגיל שיכול להשתבש או טקס מאגי ארוך, דבר מדהים בהתחשב בחישובים הנדרשים כדי לבצע דבר כזה, המשוואה עצמה בטח ארוכה יותר מ4 עמודים, לא מפתיע בהתחשב בעובדה שהמכשפה עצמה הטילה כנראה את הלחש, אבל זו הפעם הראשנה שחלקכם מבחינים בכוחות שיש למכשפה להציע.

כשאתם מגיעים לצד השני אתם מופיעים בחדר גדול פנימי, המבנה עשוי אבן ומעוצב בצורה יחסית מודרנית, הרצפה מכוסה בשטיחים אדומים והקירות מקושטים בדיוקאנות של הברונים השונים, אתם מבחינים שהדלת דרכה עברתם נמצאת מתחת לדיון של המכשפה, ציור קיר של 3 דמויות אשר אתם מתקשים להבחין בפרטים שלהם בצורה ברורה, וכמעט נראה שהן משתנות בכל רגע. מתחת ל3 הדיקאנות האחרים בחדר ישנם גם דלתות, כך שנראה שיש דרך מהירה להגיע מהמקום הזה לברוניות האחרות, השאלה בדיוק לאן.

את רוב המקום במרכז החדר תופס שולחן עץ גדול, ועליו דגם של מה שאתם יכולים להניח שהוא העיר קרטאן, הדגם מונח על מפת קלף של העזור, אשר פרוסה לאורך כל השולחן ומעידה על תוואי השטח באיזור והמיקום של המושבות השכונות, וכן את הגוש השחור שנמצא בקצה המפה ומעיד על גל האלמתים, משהו בכם אומר שאם תמתינו מספיק זמן תגלו שהגוש מתקרב.

לחדר עוד דלת אחת, היא נמצאת בקיר הצפוני שלו והיא דלת עץ כפולה וגדולה, היא נפתחת בחריקה רגע לאחר שאתם מופיעים בחדר, "אני אפגוש אותם לבד כרגע." אומר קול מבעד לדלת, ואתם מבחינים בגמד אפור שצועד לתוך החדר, הוא לובש ז'קט חליפה שחור מעל חולצה לבנה מכופתרת, ועניבה שחורה כרוכה סביב לצוואר שלו. "שלא יפריעו לנו." הוא צועק מבעד לדלת וזו נסגרת מאחוריו, נראה שדמוי אנוש כלשהו היה אמון על המלאכה, אבל הוא ביצע אותה מהר מכדי שתוכלו להבחין.

עשן יוצא מפיו של הדרואגר בעודו מעשן סיגר בוער, הוא מביט בכם לכמה רגעים ומחכה שתשיימו את המעבר. "צ'ור." הוא אומר, "אני השגריר של הברונין בקרטאן. הבנתי שאנחנו עובדים יחד בזמן הקרוב." ענן עשן סמיך יוצא מפיו כאשר הוא שואף מהסיגר שלו בשנית. "מה תשתו?"

כאשר צבת-מוות עובר דרך הדלת, הוא יוצא מן הצד השני אחר. איפה שהיו לוחות שיריון שחורות מופיעים עור ובשר. רגליו נעשות שתיים, צבתותיו נעשות ידיים המחזיקות מטה עם גולגולת של יצור מקורנן עליו. בגדים פשוטים ושבטיים מכסים את גופו. ופרצופו המפלצתי מתחלף במסכה אפורה, בעלת חורי עיניים שמובילים רק לחשכה, ציור של פה שלא בטוח אם נפער לחיוך או נפער כדי לאכול משהו. ולבסוף המסכה מעוטרת בזוג קרניים שבוקעות מהצדדים.
שאתם עוברים את הדלת, לא עומד לידכם יותר צבת-מוות. אלא אישה שנראית כאילו יצאה מאחד השבטים שחומקים מן המלחמה של הברונים.
"רום" האישה אומרת בעודה מהלכת קדימה, כמו צבת-מוות לא נראה שהיא מתלהבת במיוחד מקסמיה של המכשפה.

download.jpeg

הרוזן צועד קדימה בהחלטיות, בוחן את דגם העיר ואת מפת הקלף עליו הוא עומד. לוגם את המידע, מיקומי הכוחות, תוואי השטח... אלו דברים שימושיים לדעת.
הוא מסתובב כשצ'ור פותח את הדלת, יד אחת מאחורי גבו, בוחן את הדוארגאר. מסופק ממה שהוא רואה, הוא מניד את ראשו לשלילה.
"שום משקה בשבילי." הוא עונה, המשתה בבקתתה של המכשפה הספיק לו. "אני הרוזן, יד ימינו של ברון הצללים. אלו הם הית'אל, מאליכ, ו… " הוא מסתכל בבלבול על האישה הילידית, "זוהי צבת-מוות, אני מאמין." הוא אומר לבסוף, שינוי הצורה מפתיע, אך אלא אם המכשפה החליטה להתל בהם, אין עוד אפשרות אחרת לזהותה.

"הציפורים שלי אומרות שאתה עושה כאן עבודה מצוינת." הרוזן אומר בחיוך, מקיש על הרצפה עם מקל ההליכה שלו. ראש העורב שבראשו נראה לרגע כמצטרף לחיוך. "אבל אני חושש שהזמן שלך בתפקיד מתקרב לסיום. קרטאן עומדת ליפול. אנחנו כאן לוודא זאת."

מאליכּ מטה את ראשו בהרהור, ומחליט לפנק את עצמו על חשבון הברון
''סחלב, אם יש''. הוא נותן לרוזן לסיים את המונולוג שלו, ואז מוסיף ''נשמח לכל מידע שיש לך שיוכל לעזור לנו בעניין זה, אנחנו באים לשמוע וללמוד''

"שמעתם את זה" צ'ור צועק ומתקדם לעברכם, סיכוי סביר שהוא פנה לאיזה משרת שעוד היה אמור להקשיב לדברים שנאמרו. "ובכן ובכן." הוא מסתכל על הרוזן, "אני לא הייתי חושש לתפקיד שלי." הוא שואף עמוק מהסיגר שלו, "אני חושב שגם אחרי שהעיר תיפול אני אשאר פה, בטח אחד הברונים ירצה שיהיה פה נציב כלשהו לוודא שהכל מתפקד לא?" הוא צוחק ומתיישב לצד השולחן. "העיר הזו נהדרת." הוא אומר בין שאיפה סיגר לפליטת עשן. "האנשים פה יודעים לחיות את החיים ולהתעלם מהעבודה שהם כנראה יהרגו בצורה נוראית בעוד" הוא מסתכל על המפה. "אני מניח חודש? אולי חודשיים." הוא שואף עוד מהסיגר, שבשלב הזה נראה שמחזיק מעמד זמן רב. "הם עסוקים בלערוך מסיבות ונשפים כמעט כל ערב כאילו העולם לא מתפרק סביבם, חלקם אפילו הולכים למקדשים כדי להתפלל לשמש, ממזרים טיפשים." הוא נחנק לרגע מהעשן ועובר לצחוק.

אתם שועמים דפיקה קלה בדלת. "הגיע הזמן!" הוא צועק כאשר הדלת נפתחת ומשרתת צועדת לתוך החדר, היא נראית אלפית קחושה ורזה בעלת שיער זהוב, אתם מזהים את הקעקועים המסורתיים המופיעים על הגוף שלה. היא מתקרבת לעברכם בראש מושפל כאשר היא נושאת מגש עם חמש גביעים עליו, אם כי קשה להתעלם מכך שאחד הגביעים גדול משמעותית יותר מהגביעים האחרים, צ'ור ממהר לתפוס אותו, מהלך מרשים בהינתן בהבדלי הגובה בינו לבינה לצד זה שהוא יושב על כסא. "נו?" הוא שואל בכעס את האלפית. "למה את מחכה? שהם יגישו לעצמם?" הוא דוחף אותה בידו עד שהיא כמעט פוגעת בהית'אל, בנס לא מפילה, אבל כן שופכת מעט מהקפה השחור על הבגדים של רב המג.

האלפית קופאת בפחד, צ'ור כבר פותח את הפה שלו כדי לצעוק, אבל איך הית'אל או אחד האנשים האחרים מתייחס לעובדה שהשליח של הגבירה בלבן מלוכלכך בקפה סמיך?

הית'אל מרים את ידו כדי לעצור בעד צ'ור מלצעוק על האלפית.
במקום זאת, הוא קם מכיסאו באיטיות, פונה אל האלפית בשקט.
"מה שמך? אלכסיס? אני מניח שאת נמצאת בעיר כבר הרבה זמן, לא? בטח נהיה קר בלילה. בגדים חמים זה נכס חשוב. הנה, קחי", הוא פושט את המעיל שלו ומגיש לה אותו.
"החזירי את זה נקי ויבש עד סוף היום. אם ברדת הלילה אמצא את עצמי קופא מקור, אדע מי אשמה בכך. יש לי את השם שלך, אחרי הכל".
הוא מתיישב במקומו שוב, שולח את המשרתת לדרכה.
"לענייננו, צ'ור. איך לדעתך אפשר לשנות את דעת הקהל בעיר? להטות אותה לטובתנו?"

ברגע הראשון המשרתת הופכת חיוורת לחלוטין, חדי המוח מבינכם ממש מסוגלים לראות את החיים שלה חולפים לנגד עינייה, אבל לאחר מכאן המשרתת קדה במהירות וממהרת לצאת החוצה כשהיא מחזיקה את המעיל של הית'אל, עורה החיור מתחיל סוף סוף לקבל צבע כאשר חייה חוזרים אליה, והיא נסע על נפשה לקול צעקות מצ'ור.

"ובכן," אומר צ'ור ונחור קלות, "זו לא הדרך הנכונה לאמן משרתים. אתה צריך לחנך אותם כמו שצריך, היה מקום להטיל בה מום לכל הפחות, לא לשלוח אותה למשימת קניות רנדומלית." הוא פולט עשן מהסיגר שלו. "אני מניח שאעניש אותה בעצמי לאחר מכאן." הוא נוחר שוב

"לעניין, תראו אנחנו בבעייה מעצבנת פה, יש הרבה אנשים בעיר שהם בצד שלנו, כי הם מבינים שהם הולכים למות אם הם לא יעשו את זה. מהצד השני יש אנשים שמוכנים למות ולא להיות בצד שלנו, אבל יש הרבה חברה באצמע, חלקם אנשים צעירים שקל להשפיע עליהם, חלקם אנשים מבוגרים שמנסים להחליט מה הבחירה הפרקטית." הוא עוצר בשביל שאיפה נוספת. "מרגיש לי שהצד החזק ביותר שנגדנו נאחז באמונה שלו בשביל ביטחון, המקדשים של המלאכים עדיין מלאים בכל יום וזה לא משרת אותנו בשום צורה, אבל לא ברור אם התקפה על המקדשים תועיל לנו." הוא מתחיל להשתעל קלות.

"בסופו של דבר, הכל מתחיל ונגמר במלכים פה, אם תצליחו לשנות את הדעה של שניהם לצד הנכון, הם כבר יגררו את האחרים, או יעלימו את המתנגדים."

"החארות צמצמו את עצמם" צ'ור עונה, "הם כל כך נזהרים שאף אחד לא ידע מי מהם באיזה צד שהם פיטרו את היועצים שלהם, רוב החצר ירדה לחצי מהכמות שהיא דרשה." הוא חוזר לשאוף עשן, "יש כמה חברים ישנים של המלכים מהתקופה שלפני ההכתרה, ואני קוף אם אין להם מוערבות בבחירה בצורה כזו או אחרת, אבל אני חושב שחלק מהם נעלמו או ירדו למחתרת." הוא עוצר לרגע לחשוב. "אבל...." הוא עוצר לשאוף עוד קצת עשן, ובשלב הזה לא ברור יותר איך הסיגר מחזיק זמן רב כל כך. ונראה שצ'ור לא בטוח בעצמו כשהדבר עולה לראשו. "ישנה מטיפה אחת." הוא אומר. "היא מסוג האנשים שמגיעים לאירועים בדרך לא ברורה ומתחילם לברבר לכולם במוח. אם תשאלו אותי היא סתם מוזרה אחת, אבל העניין הוא שהיא מדברת על דו קיום כלשהו." הוא אומר את המשפט האחרון בקול. "שהמלכים צריכים לדרוש שהעיר תוכל להישאר ניטרלית, ובתמורה הם לא יפריעו לברונים אבל גם לא יתחזקו את צבאות המלאכים." הוא נוחר. "קסנדרה." הוא נזכר בשם. "בחורה קצת מוזרה ומציקה שאפילו נכנסה לכמה מהאירועים שלי. היא נשמעת כמו מישהי שמציגה יותר מידי נוח עמדה שמאשפרת לשני המלכים שלנו לשמור על הראש." הוא מציע

"פחד יכול להביא אותך רחוק." הרוזן מציין, "אבל הוא לא קונה מיומנות." הוא מביט במשרתת שעוזבת לפני שהוא מפנה את ראשו אל צ'ור. "הוא חרב פיפיות. המקל איתו אתה מכה את סוסך הוא אותו המקל שיכה אותך מאוחר יותר. הוא אולי התחלה טובה, אבל אם אתה כל כך רוצה לשמור על המקום שלך כאן, אני ממליץ לך להשתמש גם בגזר."

"מתי האירוע הבא שלך?"

"שלושה ימים." עונה צ'ור. "נשף קלאסי באחת האחוזות של החברה הגובה." הוא משיב. "לא בדיוק אירוע שלי, אבל המשפחה שמארגנת אותו עושה את זה בשבילי ומטעמי. אף אחד לא היה מגיע לאירוע שהוא רק שלי ושאני ארגנתי אותו, יש להשתין באגם ויש להשתין מהמקפצה." הוא מצחקק ושואף עשן.

גס ומגעיל, לא התכונות האהובות על הרוזן. הוא נזהר לשמור על ארשת פנים נייטרלית, קשוחה אך ידידותית. צ'ור הוא בן ברית בעיר של אויבים-בהכל-חוץ-מבשם, ועם כל הפגמים שלו הוא עדיין בן ברית שימושי.
"האם המכשפה שלחה את הכבודה שלנו ביחד איתנו? " הוא שואל, מקווה לתשובה חיובית. אחרת, הוא יצטרך להשיג חליפה חדשה ביומיים, יש לו מוניטין לשמור עליו - והמוניטין שלו משקף את של אדונו.

"לא" עונה צ'ור. "מה שיש בחדר הזה הוא מה שהגיע אתכם." הוא מצביע על... ובכן כלום, זה רק אתם והדברים שנשאתם עליכם. "לפי הדיווחים שקיבלתי השיירה עם הציוד אמורה להגיע לקראת מחר בלילה, אם המכס לא יעשו בעיות אז היא תהיה זמינה לרשנותו בבוקר למחרת."

"אז תוודא שהמכס לא יעשה בעיות." אומר הרוזן בהחלטיות, "בינתיים, אני זקוק לרשימת המוזמנים של המסיבה המדוברת. עם מידע על כל אחד ואחד מהם. חיים אישיים, עיסוקים, משפחה, סודות וקשרים אלינו." יש לו שלושה ימים, והוא ינצל כל רגע מהם.

צ'ור מפשפש בכיס שלו ומוציא פנקס קטן, "זו רשימת המוזמנים המעניניים." הוא אומר. "יהיו שם עוד הרבה אחרים, אבל הם האנשים שחשובים למאבק או שיש מה להתייחס אליהם. כולם כבר אישרו הגעה ואין מחלוקת שנראה אותם שם." הוא מניח את הסיגר בצד לראשנה ומעביר לכם את הרשימה, היא מחילה רשימה של 8 שמות שנראה שמחולקים למעמד שלהם ביחס אליכם ולברונים, ולמעשה מתייחסת ישירות לעמדה ולחברות באור הנר בצורה כזו או אחרת.
ברשימת המתנגדים לכם והתומכים במלאכים אתם רואים את השמות:

תומכים במלאכים

• הדוכסית ולריה אוריאה
    בת אצולה של העיר, מנהיגה כריזמטית של המאמינים במלאכים מול חצר המלוכה והמלכים. נאמר עליה שהיא מייצגת את הצד האידיאלי והטהור במאבק נגד הברונים. היא אישה מבוגרת ועקשנית עם אידאלים ברורים, סביר שהיא מגיעה כדי להתריס אבל גם די ברור שההזמנה אליה היא התרסה.
  • לורד ויקטוריאן סולאריס
    אביר ומפקד עילית בחיל האור וצבא העיר, נאמן להגנת העיר בכל ליבו. חי על פי הקוד האתי האור ורואה במלחמה נגד הברונים קרב קודש. הוא רחוק משדה הקרב בגלל פציעה שמנטרלת אותו, אבל הוא אחראי על ההגנה של העיר ובין אנשי הצבא הבכירים ביותר שעוד מתעסקים בפוליטקה.
  • ארתור מרדין
    בחור מעט צעיר שנולד עם כפית זהב בפה, כתוצאה מכך הפך לפילוסוף ומשפטן ידוע ובעלים של עיתון גדול בעיר, הוא מטיף לחשיבות הדתית והחברתית של אור-הנר ולמעשה מזדהה כחלק מהתנועה. השמועה אומרת שבשלב הזה הוא מגיע לכל אירוע חברתי כי ההורים שלו מאיימים לנשל אותו אם לא ימצא כלה. הוא בכל זאת אדם חריף ואינטלקאול שלא עבד קשה יום אחד בחיו ועדיין מסוגל להיות גורם משכנע
  • הכוהנת מריאנה וונטורה
    כוהנת המלאך עמיאל, המלאך הפטרון של פשוטי העם והמגן שלהם. היא מובילת תנועת השיקום של הכנסיות והקהילות החרבות בעקבות המלחמה. סמל לתקווה ולמסירות. בעברה הרחוק הייתה פעולת פשוטה שדחפה להקמת כנסיה, למעמדה היא הגיע בזכות תמיכה של מעמד פועלים חזק שקידם אותה והפך אותה לכוהנת הראשית של עמיאל בעיר. האצולה שונאת אותה, בין היתר יש לה נטייה להטיף לזכויות אדם וחירות.

תומכים בברונים

1. המרקיז אלסנדרו
    ערפד עתיק ואחד מבעלי הברית המרכזיים של הברונים. עבר לעיר לפני כמה שנים משנבירה והתברג בפוליטקה המקומית. יש לו לא קטנה בשוק המקומי והוא אחראי בין היתר להעלת מחירים די גדולה של מוצרי יסוד, המשפט "אם אין לחם שישתו דם" הפך להיות הסמל שלו.
  2. הגנרל "צל החרב"
    לוחם דגול ובעל ברית חשוב של הברונים. יש לו מעמד ספק חוקי בעיר שמאפשר לו לנצל את כוח השמירה הפרטי שלו בשביל לעשות דברים נגד המלאכים, נשמע שהוא התמודד עם אור הנר בצורה כזו או אחרת ואפילו אחראי לפשיטה על אחד המסתורים שלהם. הוא לא אלמת אבל נראה בן אלמוות בצורה כזו או אחרת, מקורב מאוד לברון החטאים ולמעשה יריב פוליטי של הרוזן.
  3. איזבלה נוקטורה
    סוחרת נשק ואחת הכוחות החזקים ביותר בשוק השחור של היבשת, היא לא בת העיר ולא גרה בה בדרך כלל, אבל יש לה אחוזה די גדולה והיא גם הממנת של האירוע בשביל צ'ור, הנשף יהיה בבית שלה והיא אחראית על רשימת האורחים. יש שמועות שהיא מחמשת את שני הצדדים, אבל היא מספיק חכמה כדי להעלים אותם ולחמש את צבא הברונים יותר. יש לה קשרים לכנופויות פשע בעיר שדואגות שהיא תקבל את הסחורה שלה.
  4. הכהן ראנאלד קריפטוורן
    כוהן דרקון ישירות מהאימפריוס, הוא דם דרקון כחול ומשרת אישי של הפרעה בן האלמוות, הוא אמור להגיע עם פמליה גדולה של עבדים לעיר בעוד יומיים. לא ברור לחלוטין מדוע הוא מוזמן בהינתן שהוא זר ואין לו קשרים בעיר, צ'ור אומר שהוא הוזמן על ידי מישהו אחר והוא לא בטוח מי.

מאליכּ בוחן את הרשימה בעיון ''רעיונות? מרגיש לי שהארתור הזה יהיה נקודת חולשה, ילדי שמנת בדרך כלל לא מסתדרים טוב כשהעולם האמיתי מגיע לפתח דלתם. או שנוכל למצוא חומרים מפלילים על המאבק של האצילים נגד מריאנה, להתחיל תסיסה אזרחית''.

"נידרש למאמץ כפול - מצד אחד, להבין את סדר כוחם של מתנגדי הברונים ולנסות לשכנע אותם לעבור צד, ומצד שני להבין את סדר כוחם של תומכי הברונים ולהבין כיצד ניתן לרתום אותם למטרתנו. יש לנו שלושה ימים לעשות עבודת הכנה על הבכירים האלו.
צ'ור - אני מקווה מאוד שיש מגורים מוכנים עבורנו וחדר עבודה שנוכל להתכנס בו".

חזרה