• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

אפר אינספור - מימון המון

מימון ההמון של אפר אינספור, האחות האפוקליפטית/פוסט-אפוקליפטית של עולמות אינספור (פנטזיה), כוכבים אינספור (מד"ב) וערים אינספור (סייברפאנק), התחיל לפני כמה ימים והגיע לסכום מכובד של 170 אלף דולר ומעל ל-2,500 תומכים. גם כאן, כמו בשיטות האחיות קווין קרופורד מתכוון לשחרר גרסה חינמית, הכוללת כמעט את כל הספר.
למי שלא מכיר את השיטות, מדובר משחק OSR שנותן כלים מצוינים למנחה כדי לשחק בסגנון "ארגז חול".

מסקרן מאוד!
אני מחבב את כוכבים אינספור ואת עולמות אינספור (את ערים אינספור לא קראתי) ולמרות שלא אתמוך בקמפיין, בהחלט אעקוב אחריו ונראה בעתיד איך המשחק יוצא.

מבחינה מכאנית השיטה היא מאותה משפחה של משחקי מבוכים ודרקונים – כל דמות מבוססת רקע ומקצוע; עולים דרגות; צוברים כישורים; בקרב מגלגלים ק20 כדי לפגוע ולגרום נזק. דמויות מטילות לחשים משתמשות במאנה.

למרות שכל השיטות הללו על אותו מנוע, זה לא בדיוק העתק-הדבק. לדוגמה בכוכבים אינספור יש חוקי חלליות ומכאניקה של "לקיחת סיכון" לדמויות פסיוניות, ואילו בעולמות אינספור יש הרבה יותר רכישת יכולות בשביל אלמנט ההתקדמות האגדי שהיית מצפה מפנטזיה-הרפתקאות.

החוזקות של השיטה הן פשטות וארגז כלים מקיף ביותר לבניית עולם ולארגז חול. החסרונות בעיני הם שאמנם המכאניקה פשוטה אבל יש יותר מדי ממנה. יש בשיטה שלושה סוגי גלגולים עיקריים (התקפה, הצלה ומיומנות) ולכל אחד מהם יש חוקים משלו – אחד זה ק20 ורוצים לגלגל גבוה נגד תל"ד0, אחד זה ק20 נגד מספר מטרה, ואחד זה בכלל 2ק6 נגד מספר מטרה בעקומת פעמון. בזמנו הכנתי הרפתקת היכרות עם השיטה ופשוט לא הייתה ברירה אלא לשלב cheet sheet לשחקן בתוך כל אחד מדפי הדמויות המוכנות.
יש אנשים שמתחברים לזה מאוד כי בשבילם זה זכרונות ילדות ממוד"מ 1 או מטראוולר. בעיני זה מקשה על שיטה שהיא ממש מומלצת מכל בחינה אחרת ושאפילו זמינה בחינם באיזה 90% מהתוכן שלה.

מימון ההמון של אפר אינספור, האחות האפוקליפטית/פוסט-אפוקליפטית של עולמות אינספור (פנטזיה), כוכבים אינספור (מד"ב) וערים אינספור (סייברפאנק), התחיל לפני כמה ימים והגיע לסכום מכובד של 170 אלף דולר ומעל ל-2,500 תומכים. גם כאן, כמו בשיטות האחיות קווין קרופורד מתכוון לשחרר גרסה חינמית, הכוללת כמעט את כל הספר.
למי שלא מכיר את השיטות, מדובר משחק OSR שנותן כלים מצוינים למנחה כדי לשחק בסגנון "ארגז חול".

אוהב מאוד את כל שיטות האינספור (עולמות וערים בהחלט היו הכי כיפיות לקריאה), מחכה לגרסה החינמית.

למה בקושי רואים משחקים של "כוכבים/עולמות אינספור" בארץ?
ועל איזו מסה של חומר קריאה מדובר כדי לשחק בשיטה?

סצנות של עולם אפוקליפטי מאד מעניינות אותי, אבל אני לא מכיר מספיק את השיטה כדי לתמוך, מה גם שאין סיכוי שיהיה לי זמן לשחק בה :)

למה בקושי רואים משחקים של "כוכבים/עולמות אינספור" בארץ?
ועל איזו מסה של חומר קריאה מדובר כדי לשחק בשיטה?
מאותה סיבה שאין נוכחות רצינית כמעט לאף משחק אחר: אין תרגום לעברית ואין מי שדוחף את זה חזק מספיק. יש כ"כ הרבה משחקים שלדעתי מתאימים הרבה יותר לקב' הממוצעת, אבל חשיפה ואפקט רשת הם גורמים משמעותיים מאוד.

כל החוקים הם פחות מ100 עמ' (אבל מעט art וlayout די דחוס). בגדול, זה B/X+ feats+ 2d6 skills עם אופ' גמישות למולטיקלאס ועוד כמה תוספות נחמדות. כל השאר זה כלים לGM.
סצנות של עולם אפוקליפטי מאד מעניינות אותי, אבל אני לא מכיר מספיק את השיטה כדי לתמוך, מה גם שאין סיכוי שיהיה לי זמן לשחק בה :)
אם אתה מחפש משהו קליל ומהיר לפוסט אפוקליפטי, ezd6 wasted worlds ממש נחמדה וקלילה אבל בלי המון חומר מפורסם עבורה

אם אתה מחפש משהו קליל ומהיר לפוסט אפוקליפטי, ezd6 wasted worlds ממש נחמדה וקלילה אבל בלי המון חומר מפורסם עבורה
מעניין, הייתי בטוח שהיא מוכוונת פנטזיה או לפחות סוג של OSR.

לגבי שאר הדברים שכתבת, חבל שהתחביב בארץ יחסית לא גדול מספיק כדי להכיל את כל הגיוון העושר שקיים בו...

מעניין, הייתי בטוח שהיא מוכוונת פנטזיה או לפחות סוג של OSR.
במקור, נכון. ראיתי כבר hacks שלה למד"ב, אבל זו "הרחבה" רשמית לז'אנר פוסט אפוקליפסה. עדיין משתמש בחוקי הבסיס של הספר המקורי.
לגבי שייכות לOSR, הייתי אומר שהיא adjacent/ NSR.
אם אני צריך משהו סופר גמיש וקליל, בו גם לכשלון יש upside ולשחקנים יש יכולת לבחור מתי הרגע שלהם "לזרוח" בלי להפוך לשיטה נראטיבית, זה בד"כ המשחק. יש אלטרנטיבות, אבל קשה לי לחשוב על אחת שכ"כ מלוטשת ומתאימה כמו כפפה לחד"פים.
לגבי שאר הדברים שכתבת, חבל שהתחביב בארץ יחסית לא גדול מספיק כדי להכיל את כל הגיוון העושר שקיים בו...
לא חושב שזה קשור לגודל, יותר לחשיפה ונכונות לנסות דברים חדשים. מסכים שזה פספוס ענק. הקב' הנוכחית שלי מעולם לא שיחקה 5e וכנראה גם לא תשחק- לא מתוך התנגדות אידיאולוגית, פשוט יש רשימה ארוכה של משחקים מעניינים יותר עבורנו, במיוחד כאלו שמאפשרים להכניס יותר בחלון ממוצע של 3.5 שעות.

מאותה סיבה שאין נוכחות רצינית כמעט לאף משחק אחר: אין תרגום לעברית ואין מי שדוחף את זה חזק מספיק. יש כ"כ הרבה משחקים שלדעתי מתאימים הרבה יותר לקב' הממוצעת, אבל חשיפה ואפקט רשת הם גורמים משמעותיים מאוד.
היה פרויקט לתרגום לעברית של כוכבים אין-ספור מהדורה 1 (הגרסה החינמית) ברישיון מקווין קרופורד. אמור היה לצאת בחינם ב-PDF ובמחיר עלות בדפוס. הוא נתקע ממש לקראת סוף התרגום (רוב הטקסט כבר קיים בעברית) מסיבות ארגוניות\עומס עבודה של המתנדבים ובשלב מוקדם\אמצע של העריכה הלשונית. אם מישהו ירים את הכפפה זה יהיה נפלא...

(במאמר מוסגר, בינתיים אני מתרגם לעברית שיטת מד"ב קלילה יותר שלי, Quantum Starfarer, שהיא בהיקף של 12,000 מילים בלבד לעומת קרוב ל-100,000 מילים בכוכבים אין-ספור. כשתהיה מוכנה וטיפה מורחבת מעבר למהדורה האנגלית, אקדם אותה כי מגיעה לנו שיטת מד"ב פרופר בעברית)

חזרה