• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 3/3.5 איש העכביש [מקצוע יוקרה, 3.5]

עוג:
1) אחרי בדיקה במגד"מ - אין חיה כזו עכביש אימים (ליטרלי). יש עכביש מפלצתי, אני מניח שזה מספיק קרוב.
2-5) מקובל עלי.

KR:
1) הקשר ל10ק6 זה הפרץ המשחית של האמגוש. אולי הקשר יותר טוב יהיה אמגוש בדרגה 12 (הדד"פ המינימלית שבה איש עכביש יכול לקבל את התקפת הקורים. למרות שכל עוד משתמשים רק במקצועות מהסל"ש, זה יותר בכיוון של 14, אבל מילא). ואז הפרץ הוא 6ק6, עדיין יותר מ2ק4. אם עקבתי נכון אחרי השיחה שלכם...
2) איך התקפה טבעית לטווח רחוק היא שבורה?
וכן, זה מקצוע רגיל לגמרי. מעבר לעניין הקורים הוא טוב = הקורים חזקים מדי לדעתך? גם בתור יכולת עיקרית של המקצוע? ויש בהם משהו ספציפי בעייתי או כל המכלול שהוא פשוט יותר מדי אפשרויות פעולה?

אני אערוך את ההודעה הראשית בקרוב עם התיקונים שהועלו פה.

1. אני כבר מזמן לא מבין מה *אני* אומר, אז להבין אותו?
2. הקורים זה מורכב. מעבר לזה שזה קצת מאוד שבור [כי התקפה טבעית זה משהו שמשתפר עם כשרונות הגדלת נזק ולחשים], היכולת מתפקדת כמשהו בין יד מאגית לא קסומה לבין טלקינזיס. אתה בעצם לא צריך לטפס באמת, לא לבצע בדיקות איזון באמת, ורוב הזמן אתה מאלתר עם הקורים דברים שאחרים לא יכולים לעשות בכלל. זה מגניב, אבל צריך לצמצם ביכולות האחרות מעט.

חוץ מזה שמח שהקשבת לעוג. מחכה לראות עריכה. ותוריד את ה"הומוריסטי".

Cesc אמר/ה:
גאלאן אמר/ה:
2. הבעיה היחידה כאן היא שימוש לא נכון במושגים. אם הקורים הם כמו שהיו בסדרת טלוויזיה המצויירת (המקור היחידי של ספיידרמן שאני מכיר), הקורים הם נשק לכל דבר ולא קשורים למקצוע יוקרה. אם לא, אם הקורים הם התקפה טבעית לטווח רחוק, וכולם מרוצים.
יש לי קומיקס בבית שאף פעם לא מצאתי זמן לקרוא, ומעולם לא ראיתי את הסרטים
?fuck me, right

ערכתי. השינויים:

[*] הוסרו מיומנויות פריצת מנעולים ופירוק מתקנים, הוספה מיומנות שחייה. נשמע לי הגיוני.

[*] הסרת המילה "הומוריסטי" מהכותרת.

[*] נוספה אופציית הירי קור תוך כדי נפילה כדי להימנע מהתרסקות.

[*] החלק המעניין: העברתי את התוסף של המהירות והזריזות מדרגה 8 לדרגה 10, העברתי את החוש השישי מדרגה 10 לדרגה 5 והוספתי בדרגה 3 חמיקה מופלאה משופרת (לא ניתן לאגף), כי שמתי לב שזה המקצוע יוקרה היחיד בערך עם חמיקה מופלאה וללא חמיקה מופלאה משופרת. האם להשאיר את החמיקה מופלאה משופרת?

(וגם נוספו כל השינויים הקטנים שהסכמנו עליהם כאן ולא רשמתי למעלה.)

גאלאן אמר/ה:
Cesc אמר/ה:
גאלאן אמר/ה:
2. הבעיה היחידה כאן היא שימוש לא נכון במושגים. אם הקורים הם כמו שהיו בסדרת טלוויזיה המצויירת (המקור היחידי של ספיידרמן שאני מכיר), הקורים הם נשק לכל דבר ולא קשורים למקצוע יוקרה. אם לא, אם הקורים הם התקפה טבעית לטווח רחוק, וכולם מרוצים.
יש לי קומיקס בבית שאף פעם לא מצאתי זמן לקרוא, ומעולם לא ראיתי את הסרטים
?fuck me, right
כן! האמת שגם אני לא קראתי את הקומיקס ( :oops: ) אבל לך תראה את הסרטים! חלקם אפילו לא רעים... :)

לדעתי אפשר לוותר על החמיקה המופלאה המשופרת. אם איש העכביש מקבל חמיקה מופלאה ממקור אחר מלבד מקצוע היוקרה, היא משתפרת מייד לחמיקה מופלאה משופרת.
את יכולות החוש השישי והקורים כדאי לפצל לכמה יכולות קטנות. ככה זה די מבולגן וקל ללכת בזה לאיבוד.

כדאי לדעתי גם להוסיף את כשרון החמיקה בדרישות ואת תוסף החמיקה של המקצוע להחליש- איש העכביש מוסיף תוסף זה לכשרון החמיקה שלו. הוא רשאי להשתמש בתוסף המלא נגד יריב אחד או לפצל את תוספי החמיקה שלו נגד מספר יריבים בו זמנית. (אאל"ט למקצוע יוקרה הסייף יש מאפיין דומה)

לגבי הקורים- ברוב הגרסאות הם אכן כלי נשק שפיטר פארקר הצליח איכשהו לפתח בניגוד לטובי החוקרים. ההעדפה לנשק על פני יכולת טבעית היא בכך שברגעי מתח, המחסנית של הקורים נגמרת פתאום (זה הודגם יפה בסרט החדש בקרב הסופי נגד הלטאה, כשהוא תופס את ספיידרמן בידיים ושובר את מכשיר הקורים, מה שמסבך את שארית הקרב - הסרט דווקא סבבה. אהבתי אותו יותר מהראשון של מקגווייר).

the Nerubian אמר/ה:
לדעתי אפשר לוותר על החמיקה המופלאה המשופרת. אם איש העכביש מקבל חמיקה מופלאה ממקור אחר מלבד מקצוע היוקרה, היא משתפרת מייד לחמיקה מופלאה משופרת.
את יכולות החוש השישי והקורים כדאי לפצל לכמה יכולות קטנות. ככה זה די מבולגן וקל ללכת בזה לאיבוד.

כדאי לדעתי גם להוסיף את כשרון החמיקה בדרישות ואת תוסף החמיקה של המקצוע להחליש- איש העכביש מוסיף תוסף זה לכשרון החמיקה שלו. הוא רשאי להשתמש בתוסף המלא נגד יריב אחד או לפצל את תוספי החמיקה שלו נגד מספר יריבים בו זמנית. (אאל"ט למקצוע יוקרה הסייף יש מאפיין דומה)

לגבי הקורים- ברוב הגרסאות הם אכן כלי נשק שפיטר פארקר הצליח איכשהו לפתח בניגוד לטובי החוקרים. ההעדפה לנשק על פני יכולת טבעית היא בכך שברגעי מתח, המחסנית של הקורים נגמרת פתאום (זה הודגם יפה בסרט החדש בקרב הסופי נגד הלטאה, כשהוא תופס את ספיידרמן בידיים ושובר את מכשיר הקורים, מה שמסבך את שארית הקרב - הסרט דווקא סבבה. אהבתי אותו יותר מהראשון של מקגווייר).

חוש עכביש וקורים (ולמעשה כל היכולות שיש להן מאפיינים שנוספים עם הדרגות) - במקום כטקסט אחד עמוס זה מחולק עכשיו לפסקאות. יותר טוב? עדיין אתה חושב שעדיף כיכולות נפרדות?

חמיקה - לא מצאתי יכולת קרובה אצל הסייף (אני דווקא גם זכרתי שיש לו משהו כזה, מוזר), כן מצאתי חמיקה אצל המגונן הגמדי (WTF? הוא לא אמור להיות ממש כבד ואיטי ומסורבל?) והיא פועלת כמו החמיקה של איש העכביש (רק בלי ההגבלה על שיריון קל). בקשר לכישרון החמיקה - רעיון טוב! הוספתי בדרישות.

חמיקה מופלאה - אפשרי. אבל מה שמפריע לי זה שעברתי על כל מקצועות היוקרה במדריך לשליט המבוך וב4 המדריכים השלמים, ובכולם - אם יש למקצוע חמיקה מופלאה, אזי יש לו חמיקה מופלאה משופרת. ככה שאני לא בטוח כמה אני רוצה לשבור את התבנית הזו. מה גם שחמיקה מופלאה משופרת כן יכולה להתאים לאופי של המקצוע, אני חושב.

לגבי יצירת הקורים - וול, אני לא יודע מה יותר שכיח, אני יודע מה נראה לי הרבה יותר הגיוני (ומגניב). ואגב, אם אפשר פעם הבאה בלי ספויילרים, עדיין לא ראיתי את הסרט החדש :p (מתי כבר אני אמצא טורנט באיכות נורמלית..............)

הויקינג אמר/ה:
בסדרה החדשה (והמחורבנת) שיצאה יש השנה כל מיני גדאג'טים כאלה כנו קורים מחשמלים או קורי קרח
נחמד, אבל לא מה שאני מחפש. אני מחפש יכולות טבעיות, לא קסומות/טכנולוגיות, אם אתה מבין למה אני מתכוון.

שינוי קטן שאני רוצה להתייעץ אתכם לגביו: שינוי סדר קבלת היכולות. הסיבה לשינוי? לא קריטי, נראה לי אסתטי יותר.

הסדר הישן:
דרגה 1 מכה ללא נשק משופרת, טיפוס העכביש (כמו הלחש)
דרגה 2 קורים (כמו הלחש), חוש עכביש (תוסף זרז לדרג"ש), חמיקה 1+
דרגה 3 רתיעה, חוש עכביש (לא ניתן לאיגוף), מכה ללא נשק ק6
דרגה 4 אקרובט (בונוס מיומנות, הסתערות אקרובטית), חוש עכביש (חוש מלכודות 1+)
דרגה 5 קורים (יצירת קורים), חוש עכביש (חוש שישי), חמיקה 2+
דרגה 6 טיפוס העכביש (תנועה משופרת), מכה ללא נשק ק8
דרגה 7 קורים (ירי, 2ק4 נזק), חוש עכביש (חוש מלכודות 2+)
דרגה 8 אקרובט (שיפור בונוס מיומנות), חמיקה 3+
דרגה 9 רתיעה משופרת, מכה ללא נשק ק10
דרגה 10 אקרובט (בונוס מהירות וזריזות), חוש עכביש (חוש מלכודות 3+)

הסדר החדש:
דרגה 1 מכה ללא נשק משופרת, טיפוס העכביש (כמו הלחש), קורים (כמו הלחש)
דרגה 2 חוש עכביש (תוסף זרז לדרג"ש), חמיקה 1+
דרגה 3 רתיעה, חוש עכביש (חוש מלכודות 1+)
דרגה 4 אקרובט (בונוס מיומנות), חוש עכביש (חוש שישי), מכה ללא נשק ק6
דרגה 5 טיפוס העכביש (תנועה משופרת), קורים (יצירת קורים), חמיקה 2+
דרגה 6 אקרובט (הסתערות אקרובטית), חוש עכביש (חוש מלכודות 2+)
דרגה 7 חוש עכביש (לא ניתן לאיגוף), מכה ללא נשק ק8
דרגה 8 אקרובט (שיפור בונוס מיומנות), רתיעה משופרת, חמיקה 3+
דרגה 9 קורים (ירי, 2ק4 נזק), חוש עכביש (חוש מלכודות 3+)
דרגה 10 אקרובט (בונוס מהירות וזריזות), מכה ללא נשק ק10

השינויים:
קורים (כמו הלחש) - מתקבל בדרגה 1 במקום בדרגה 2. לא נראה לי קריטי (לחש דרג 2, דרגת דמות 6 או כנראה 8 באותו זמן).
חוש עכביש (לא ניתן לאיגוף) - מתקבל בדרגה 7 במקום בדרגה 3.
שיפור הנזק של מכה ללא נשק - מתקבל דרגה אחת מאוחר יותר כל הזמן (4 במקום 3, 7 במקום 6, 10 במקום 9).
שיפור חוש המלכודות - מתקבל דרגה אחת מוקדם יותר כל הזמן (3 במקום 4, 6 במקום 7, 9 במקום 10).
חוש שישי - מתקבל בדרגה 4 במקום בדרגה 5.
אקרובטיקה - הסתערות אקרובטית עוברת מדרגה 4 לדרגה 6.
רתיעה משופרת - מתקבל בדרגה 8 במקום בדרגה 9.
קורים (ירי) - מתקבל בדרגה 9 במקום בדרגה 7.
טיפוס העכביש (תנועה משופרת) - מתקבל בדרגה 5 במקום בדרגה 6.

וזהו אני חושב. נשמע לי בערך אותו דבר.

yellow_acid אמר/ה:
אני מניח שתוכל למצוא טורנט באיכות מעולה בין העשירי ל12 בנובמבר, כי ב9 בנובמבר יוצאת גירסת הבלו ריי והדיוידי.
באמת תהיתי מתי תצא הגרסה הזו, תודה :)

חזרה