• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

איפה באים הרעיונות?

שמתי לב שיש מקומות וסיטואציות ספציפיות בהם אני מקבל רעיונות. ברוב המקרים אלו מקומות שבהם אני לא צריך להתרכז או שאני עושה משהו שגרתי ומשעמם: שירותים, צחצוח שיניים, למעשה את ההרפתקה הנוכחית שלי כאן בפורום כתבתי במקלחת ברובה.
אז מאיפה מגיעים לכם הרעיונות? מוזמנים לספר על חוויות ספציפיות, דבר או מקום שנתן לכם השראה, וכל דבר שעולה לראשכם/ן.

אני לא אופתע אם יש הטיה שגורמת לתפיסה ששעמום או שגרה מעודדים רעיונות. מחשבה יצירתית באמצע חוויה משמימה היא משהו בולט שקל לשים לב אליו. יותר מזה - בזמן פנאי, יש לך אשכרה זמן לחשוב על הרעיון שהופיע ולפתח אותו.

אני חושב שתנאים לפיתוח רעיונות מעבר לצורה הגולמית שלהם זה החלק הארי במציאת רעיונות מעניינים. אולי זה לא מחייב זמנים "מתים" כדי שיצוצו, אבל כן לרשום אותם ברגע שהם מופיעים ולחזור אליהם כשאפשר.

כן גם לי במקלחת לפעמים מגיעים רעיונות, לפעמים מסרט, ספר, צביעת מיניאטורה, שיחה עם GPT, לפעמים סתם דברים שקורים בחיים.
קורה גם שיש לי רעיונות מתוך סצנות משחקי תפקידים שאני חושב איך אפשר להרחיב אותן וליצור משהו גדול/מעניין יותר.
מאז שנכנסתי לתחום של הקראפטינג שקשור לתחביב, כמעט כל דבר שאני מסתכל עליו, אני רואה בדמיוני פרופ למשחק או טריין שעם קצת זמן וחומרים אני יכול ליצור :)

אז מאיפה מגיעים לכם הרעיונות? מוזמנים לספר על חוויות ספציפיות, דבר או מקום שנתן לכם השראה, וכל דבר שעולה לראשכם/ן.
יש לזה שם בפסיכולוגיה אאל"ט, הרעיון שהמוח צריך להיות רגוע וריק ולא עסוק וצורך בכדי לפתח רעיונות חדשים.

אבל אצלי הרבה מהרעיונות עולים תוך כדי כתיבה / דיבור על העולם.

בענייני השראה, מקשר כאן שוב להודעה שבה ריכזתי קישורים לפוסטים שכתבתי מפעם לפעם ובהם הופיעו כל מיני ציורים ואיורים שנתנו לי המון רעיונות משחקיים:

כשאני הולך (ואני מטפס לי לפסגה של ההר שאני גר עליו כמה פעמים בשבוע) מגיעים הרבה רעיונות.

באופן כללי, אני לא נוטה "להכין עלילות" יותר מדי למשחקים, אבל זה בהחלט זמן לחשוב על מה קורה במשחקים ולדמיין אפשרויות עתידיות.

בסוף, המקום שהדברים הבאמת מבריקים צומחים בו, מבחינתי, הוא סביב השולחן באינטראקציה עם אחרים ובשילוב בין הרעיונות שלהם ושלי. אבל להגיע טעון ברעיונות עוזר.

בוא נראה...
  • בשירותים. בייחוד כי האופציה האחרת היא לקרוא את התווית של הסבון.
  • מוזיקה.
  • מדיה שדומה למה שאני מריץ. בעיקר בשביל הווייבים ופחות בשביל רעיונות קונקרטיים.
  • השחקנים שלי. עצת ההנחיה הכי טובה שקיבלתי היא "גנוב את הרעיונות של השחקנים שלך".
  • פילוסופיה יוונית עתיקה. הסטואים, למשל, האמינו שהעולם פועל כמו איזו גרסא דפוקה של אווטאר.

אני נוטה להיכנס לאטרף של קריאה ומחקר על דברים שמעניינים אותי, ובדרך עולים רעיונות. לדוגמה: איכשהו מהתלהבות מפרי מייסון הגעתי לקרוא על ההיסטוריה של פרוייקט טילים שחלקו הגדול התרחש בדרום קליפורניה בשנות החמישים, והעובדה שקו הרכבת המאד פופולרי אז מלוס אנג׳לס לסן פרנסיסקו עבר קרוב לבסיס צבאי שמדי פעם התבצעו בו ניסויים סודיים נתן לי השראה שהפכה לגרעין תרחיש קריאתו של קת׳ולהו, למרות שהסצנה עצמה לא הגיעה בסוף לגרסה שהרצתי. וזה רק רעיון שמימשתי מתוך רבים שעלו בתהליך הזה.

כשאני מחפש רעיונות באופן מודע אני עושה את הצעדים הבאים.
1. ניתוק מהמחשב, הטלפון או כל מכשיר אחר.
2. חיפוש אסוציאציות למילים או ביטויים אקראיים ופיתוח שלהם.
3. לפתוח מחברת ולהתחיל לכתוב מה שעולה לי לראש.

כשכתבתי את האתגר "101 דב"שים", עבדתי בצורה מאוד אסוציאטיבית.

הייתי לפעמים מתחיל משם, תמונה, או סתם רעיון ואז מדביק לזה כל מיני רעיונות שקפצו לי לראש.
למשל פאלקום המעשן עם השטיח המעופף התחיל מזיכרון מאדם אמיתי לגמרי - בחור ביש-מזל עם חיים לא קלים שלמד בתיכון שלי, שהיה נער די מעצבן שתמיד כמעט הסתבך בפלילים אבל בסוף לא, לקח את עצמו בידיים וגדל להיות נהג מונית אדיב ונחמד.
חשבתי עליו כשחשבתי על דמות עם שטיח מעופף ואז סיפור הרקע שלו פשוט התחיל לכתוב את עצמו. המנטור שלו שאהין פשוט נכנס לתיאור של הדמות והתבסס בצורה רופפת על "הפרסי" מהספר "פאנטום האופרה" ובסוף הפך להיות דב"ש בפני עצמו באתגר הכתיבה.

חוץ ממנו, היו לי שם עוד רעיונות שמבוססים על אנשים אמיתיים ומעצבנים (גואידו וציאנו האמיתיים הם טיפוסים מאוד מעפנים ואיזאיו סטונג הוא "מחווה" ליצחק המורה השנוא למתמטיקה מחטיבת הביניים שלי), על דמויות ספרותיות שוליות (פרוזין חצי-נגנבה מהמחזה של מולייר "הקמצן" בו היא דמות צדדית, בולטרואל חיפש את אוצר השטן בכמה פסקאות ב"עלובי החיים") ושאר מקורות השראה רנדומליים לגמרי שמעורבבים זה בזה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
סשן רווי אימה מזוויעה מבית היוצר של "אימה על האוריינט אקספרס"
חזרה