"דרקון כיס" נחמד במידה ומדובר ביצור עם תבונה של חיה, אך זה ממש לא המקרה. הוא חכם כאדם ממוצע, ולרב רואה את עצמו די כשותף, ולאו דווקא חיית מחמד. אני משער שהוא יראה בשם זה די מעליב ומשפיל... אני לא חושב שה Pseudodragons יסכימו לשם כזה, וזה יכול לגרום לאינטראקציה לא טובה עימם במשחק...
הצעות אחרות, המנסות לשלב בין היותו דרקון קטן, אך גם לשמר אלמנט של מסתורין/ עוצמה/ סכנה, כראוי ל"דרקון", כך שיהיה מקובל גם על ה Pseudodragon עצמו:
# דרקון-סוד:
על משקל "יציר סוד", שזהו התפקיד הנפוץ להם במשחק, אך גם שם אותם ב"ראש הפירמידה" של יצירי הסוד. השם גם רומז לפיקחות, ערמומיות, וערך רב (אמנם הם לא שומרי ערימות אוצר, אך הם כן שומרי סודות!), וגם רומז על קרבה ואינטימיות עם ה"שותפים/ בעלים" שלהם (שותפי/חברי סוד).
# דרקון-עוקץ:
נשקו המרכזי הוא העוקץ שלו. עוקצים נתפסים חברתית ככלי נשק עוצמתי ומסוכן של הקטנים (דבורים, עקרבים וכדומה), כך שגם הגדולים מהם צריכים להזהר. בנוסף- עוקץ גם נתפס כסימן לערמומיות ופיקחות בעברית (מישהוא "עוקץ" מישהוא, מבצע "עוקץ"). בנוסף- יכול לרמוז על קשר לוויברן (Wyvern) שהוא גם סוג של דמוי-דרקון, עם עוקץ אימתני.
# דרקו (או דרגו):
שם מאוד קרוב לדרקון, אך לא מלא... נשמע יותר כמו שם חיבה. זה מתאים ליצור בגודל חתול, ויש קשר מספק (ומבלבל מספיק) לדרקונים, כך שיספק את גאוותו של הדרקו/ן הקטן. ("אני הוא דרקו!" לעומת "איזה דרקו חמוד!" לעומת "רגע, דרקו...ן?").
עלה לי כמקביל השם "דרגו"- דומה, קצת יותר קרוב לאנגלית, קצת יותר מרוחק בעברית, אך על אותו המנעד. תלוי כמה ריחוק רוצים מהשם "דרקון"... בחלק מהשפות המזרח אירופאיות, "דרגו" משתמע גם כ"מתוק/יקר" (כבמשפט "איש יקר"), אבל אני חושב שהמשמעות הזאת תאבד למרבית הקהל הישראלי.
# דרייקו (הוגים Drake-O):
בדומה להצעה מעלה, אך יותר מרוחק. למיטב זכרוני (אני הרבה פחות במהדורות החדשות), בעבר Drakes היו מעין גרסה יותר נחותה של דרקונים- חזקים כמותם פיזית, אך הרבה פחות חכמים (לרב מעט מעל חיה, סביב 5-6), ללא קסם, וללא חלק מהיכולות העל טבעיות האחרות, שדרקונים אמיתיים זלזלו ובזו להם, אך שמרבית היצורים האחרים עדיין פחדו מהם וראו בהם איום רציני.
השם יותר מרוחק, ופחות מבלבל מאשר "דרקו/ דרגו", אך שומר על הת'מה של "נצר דרקון, אך לא ממש דרקון".
# לא הצעה נפרדת, אלא אפשרות לשיפור שתי ההצעות האחרונות:
תוספת סיומת המרחיקה מעט מ"דרקון" ונותנת צליל יותר ייחודי, כך שהשם ירגיש עם מקור מדרקונים, אך מספיק נפרד כדי לעמוד בפני עצמו (מעין... Pseudodragon).
לדוגמא:
דרקוס/ דרגוס/ דרייקוס.
דרקוט/ דרגוט/ דרייקוט.
אלו ההצעות שלי לפחות...