• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • שדרגנו את האתר לגרסה חדשה ומגניבה, בואו לגלות מה התחדש וגם לדווח על באגים ולהציע שיפורים בנושא של השדרוג
    חג פסח שמח

אבנים יקרות ומתכות אגדיות במלסטרה - עכשיו בגרסה מחודשת ומתוקנת. ובזאת תם שכתוב ספר עולם המערכה!

במלסטרה, אבנים יקרות הן הרבה יותר מאשר חפצי-ערך יפים, חומר גלם לתכישיטים או מינרלים.
ואפילו יותר מאשר כוחות הקסם שגלומים ברבות מהן, שתכשיטן אומן יכול 'להעיר' בליטוש נכון.

אבנים יקרות מהוות חלק חשוב בדת, בתרבות ובאגדות של גזעים ותרבויות רבות במלסטרה, בעיקר בדת ובתרבות האנ'מירית; וחלקן קשורות בקשר הדוק להשתקפויות הנעלות עצמן.

העדכון החדש באתר, שהוא הגרסה החדשה והמשוכתבת של הפרק האחרון בספר הבסיס של עולם המערכה, מביא את תיאוריהן וסיפורן של אבני החן השונות, וגם של מספר מתכות נדירות ויקרות המציאות, שמשמשות חומרי גלם לתכשיטים, כלי הנשק והשריונות העוצמתיים ביותר.

ובכך, תם למעשה השכתוב של הספר הישן של עולם המערכה!

התמונות הופקו על-ידי באמצעות תוכנת מידג'רני.

בהזדמנות זו, אני אציין שהפאנל של מלסטרה , שמתמקד בזווית של שחקניות שמשחקות בעולם ובחוויות שלהן,
יערך בכנס אייקון, ביום ב' ה-21.10.24, בשעה 20:00, ברח' הארבעה בתל-אביב.

הרישום המוקדם עדיין נמשך, ואשמח ממש אם תקפצו להאזין, לשאול שאלות או סתם לומר שלום 😊

* * *

לינק ישיר לאינדקס של פרק האבנים היקרות

לינק לאינדקס של ספר עולם המערכה המשוכתב

לינק לארוע של מלסטרה באייקון

האתר של עולם המערכה מלסטרה

קבצים מצורפים

• alandrin inspecting gems.webp
    alandrin inspecting gems.webp
    100.9 KB · צפיות: 0
  • pruplaats.webp
    pruplaats.webp
    97.7 KB · צפיות: 0
  • common omthits.webp
    common omthits.webp
    84.1 KB · צפיות: 0
  • korlid.webp
    korlid.webp
    60 KB · צפיות: 0
  • tilit.webp
    tilit.webp
    85 KB · צפיות: 0
  • raamnut.webp
    raamnut.webp
    109.4 KB · צפיות: 0
  • living lightning ingots.webp
    living lightning ingots.webp
    110.9 KB · צפיות: 0
מגניב! שמחה לראות את ההתקדמות ומחכה להתפתחויות הבאות.

במקרים שבהם נאמר שאלכימאים/ חרשי מתכת או אומנים אחרים יכולים להשתמש באבני החן זה מתכון שאפשר ללמוד (בכפוף למגבלות הרגילות)?

יהיה

בדרך-כלל זה חלק ממתכון, או חומר גלם מרכזי שלו.
למשל, מטיליט עושים מנורות של אור נצחי. המתכון הוא כמובן של מאור מסוים, והוא כנראה שייך לתכשיטן במקרה הזה.
או אם קורליד כוכב הוא חומר הכרחי ליצירת חרבות תבוניות - אז המתכון של חרש נשק מעוצמה 4 יעסוק בחרב תבונית כזו או אחרת, וידרוש קורליד כוכב או רסק של האבן בשווי מסוים.

אבל כמובן שהתשובה משתנה מתיאור לתיאור, לפי החפץ.

מגניב! לדעתי היה יכול להיות מאד שימושי לרכז הכל בטבלה מקוצרת יותר.

תודה רבה :)
החוברת הזו היא יותר סיפורית. יש טבלאות טכניות עם מחירים ונתונים בספרי השיטה, בפרק שעוסק בכשרונות יצירה וספציפית בליטוש יהלומים.

עריכה אחרונה:
עדכון טוב. אהבתי את אבני הרעם. אפיות.

המגמה הכללית, כך נראה לי, שלמרות החיבה של האנ'מירים לאבני חן, השתדלת לא להתפרע עם מוטיב אבני החן האפשרית של הטכנולוגיה שלהם.

לגבי מתכת מטאוריטית, למה הכוונה? איזוטופ אחר של החומרים הקיימים במלסטרה (שזו הכוונה בדרך כלל) או חומר מוזר שבא ממימד אחר?

עריכה אחרונה:
קיבלתי החלטה מאד בסיסית בשלב מוקדם לגבי רמת הטכנולוגיה במלסטרה, ולא להפוך את העולם ל-Steampunk. אני משתדל לעמוד בה.
יתכן שפה ושם יהיו כל מיני המצאות או מכשירים שיצרו קוסמים באורח יחידני, אבל לא טכנולוגיות חובקות עולם שאפשר לחמש בהן צבאות.

לגבי מתכת מטאוריטית, הכוונה פשוטה - מתכת נדירה שלא קיימת או כמעט לא קיימת באורח טבעי במלסטרה, ונמצאת בכמויות ממשיות רק במטאוריטים שמתרסקים מפעם לפעם אל תוך האדמה. אם הייתי רוצה לדבר על חומר ממימד אחר, הייתי כותב במפורש שהוא ממימד אחר, או מאיזה מימד/עולם זר הוא הגיע.

אגב טכנולוגיה אני תוהה לגבי ספרים במלסטרה - נאמר איך כל מני סיפורים משער חורף נראה לפעמים שמופצים לכל עבר בהעדר דפוס - אבל אולי זה עניין של מעמדות גבוהים או גבוהים לשעבר (או, להפך, מתעשרים) שמעתיקים את מה שהם אוהבים, במיוחד אם אין להם משהו טוב יותר לעשות.

בעקרון, בימי הביניים היה דפוס. זה פשוט נעשה בצורה ידנית. הנחתי שזה המקרה פה.

לי נראה שהכיוון של מלסטרה הוא יותר ל-clockfunk עם כל המוטיב של גלגלי השיניים.

העתקה ידנית של ספר היא לא מעט עבודה, מה שמקשה על תפוצה של ספרים. מצד שני נתקלים בלא מעט דמויות שקראו יותר ספרים ממה שטוב להן. זה לא בלתי פתיר אבל פשוט יותר כשיש דרך מהירה יותר להעתיק את הספר מהעתקה ידנית.

למיטב הבנתי, זו לא בדיוק העתקה ידנית. הדפס יוצר באופן ידני תבנית של הטקסט ואז מטביע את הדף על תבנית הטקסט. גם אני זוכר שגלגלתי את העיניים כשראיתי את זה בפרק של היה היה הממציאים על המצאת מכונת הדפוס ביו-טיוב.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

העדכון החדש נראה מעולה אני רוצה לראות מה אפשר עוד לשפר מה אתכם?
שלום! מחפש לקנות הרחבה למנצ'קין, גם יד שניה
מוזמנים לערוץ היוטיוב החדש שלי עם קטעים קצרים משולחן המשחק שלנו :)
The warrior plasmid The warrior כתב/ה על הפרופיל של plasmid.
מזל טוב
The warrior מירטוקן The warrior כתב/ה על הפרופיל של מירטוקן.
מזל טוב!🥳🥳🥳🥳
חזרה