Pathfinder Adventure Card Game, פאת'פיינדר דיגיטלי

Pathfinder Adventure Card Game, פאת'פיינדר דיגיטלי

Information
פורסם ב28 אוגוסט 2016
נכתב על ידי האיש הזקן


שם המוצר: Pathfinder Adventure Card Game App

סוג המוצר: משחק דיגיטאלי, אפליקציה, פאת'פיינדר

מאת: Paizo and Obsidian

פרטים נוספים:

מחיר מומלץ לצרכן: חינם, תוספות בתשלום

דרוג המוצר: 2.5 מתוך 5

פאת'פיינדר בעולם דיגיטאלי Card Game Pathfinder Adventure

העולם הדיגיטלי מגיע גם למשחקי הלוח, כשבשנים האחרונות משחקי לוח וקלפים החלו לצאת גם בגרסה דיגיטאלית בנוסף לגרסה שולחנית. משחק הקלפים של פאת'פיינדר, שמבוסס בתורו על משחק התפקידים פאת'פיינדר (שהינו גרסה של מבוכים ודרקונים, עלילה די פתלתלה) הוא אחד הבולטים בהם.

במשחק אתם בונים חבורה של דמויות שיוצאת להרפתקאות: כל דמות מיוצגת על-ידי חבילת קלפים שמכילה נשקים, לחשים, שריונות וחפצים אחרים; כל הרפתקה מורכבת ממספר תרחישים, כשבגרסה הבסיסית (והחינמית) יש הרפתקה קצרה אחת ועוד הרפתקה מלאה.
ניתן לרכוש הרפתקאות נוספות בתשלום: בכסף או על-ידי "זהב" שמרוויחים מהשלמת משימות במשחק.

האפליקציה עצמה יצאה לפני מספר חודשים (ראה הכרזה בפורום) ובמבט ראשון היא הרבה יותר מושקעת ממשחקי לוח דיגיטליים אחרים (למשל Star Realms או משחק בניית החבילות Ascension), וכמובן מציעה גם את ההילה של מבוכים ודרקונים.

הרפתקאות ומשימות בשפע

המשחק מורכב משני שלבים:

בחירת הרפתקה ובניית חבורה

זה שלב שלא לוקח הרבה זמן, בייחוד שבגרסה החינמית יש רק שני גיבורים לבחירה וצריך לשלם עוד (כסף או זהב) כדי לרכוש גיבורים נוספים. אחרי זה ניתן לבחור האם לשחק במצב "סיפור" – בו למעשה מתקדמים מהרפתקה להרפתקה כאשר כל הרפתקה מכילה בין 5 ל-6 חלקים. לכל חלק יש פתיח וסיום קצר שמציגים את הסיפור של ההרפתקה. ההרפתקאות באפליקציה מבוססות על נתיב ההרפתקאות Rise of the Runelords.

בנוסף, יש מצב של משחק חופשי שלא מוגבל לסיפור.

Pathfinder Adventures app adven

יוצאים להרפתקה

לכל ההרפתקאות יש מבנה קבוע (לפחות במה שאני שיחקתי): ארבעה מיקומים על מפה, כאשר צריך לתפוס את הנבל ולרוב לחסל אותו, כך שכמעט בכל תרחיש גם תנאי הנצחון קבוע. כדי לתפוס את הנבל צריך ללכוד אותו במיקום כשכל יתר המיקומים סגורים.
כל מיקום הוא יחודי ומכיל חבילת היתקלות של 10 קלפים, כאשר כל סיבוב חושפים קלף אחד וניתן להשתמש בקלפים כגון ברכות כדי לשלוף עוד קלפים.

אז איך זה עובד? כל דמות נמצאת במיקום משלה (אפשר גם שתי דמויות באותו מיקום) ובעצם חוקרת אותו על-ידי שליפת קלפים והתמודדות עם התוצאות: אם זה מפלצת אז יש קרב, אם מכשול צריך להביס אותו ואפשר גם למצוא חפצים חדשים לחבילה, ולגייס בעלי-ברית. לעתים למיקומים יש חוקים מיוחדים, כגון בונוס לגובלינים או אפשרות לשלוף קלפים נוספים מהחבילה. כדי לסגור מיקום צריך לנצח את הנבל או להשלים תנאי אחר (למשל להביס את אחד מהעוזרים של הנבל ולהצליח בבדיקה).

למשחק יש טיימר כאשר במצב הרגיל יש 30 תורות לסיים את המשימה, ובמצבים קשים יותר יש 27 או 24 תורות. מפסידים בהרפתקה אם הזמן אוזל או כל הדמויות מתות.

לצערי, ההרפתקאות במשחק הן חד-גוניות, שיחקתי עד כה בכ-15 משימות, וזה לרוב More of the Same.

גיבורים וקלפים

כל גיבור מיוצג על-ידי שש תכונות, כמו בכל משחק טוב של מבוכים ודרקונים, כאשר הדירוג של כל תכונה מיוצג על-ידי קוביה: בין ק4 לק12, מעבר ל ק12 מקבלים תוסף קבוע שהולך וגדל (מ 2+ עד 4+). לכל מקצוע סט אחד של תכונות התחלתיות, מה שמייחד את המקצועות. יש אמנם מיומנויות במשחק, אבל הן נקבעות לפי התכונה בלבד.

Pathfinder Adventures app char

בנוסף לכל גיבור יש מספר מצומצם של יכולות מיוחדות: הנוכל יכול לדקור בגב (כלומר להוסיף עוד קוביה לגלגול התקפי) והכוהן יכול לרפא (להעביר קלפים משומשים לחבילת השליפה). יש כאן הרבה טרמינולוגיה שנובעת ממשחק התפקידים מבוכים ודרקונים, אבל בפועל המשחק מפשט אותה כך שלא באמת מרגישים שהיא מתבטאת בפועל במשחק.

לבסוף הלב של המשחק הוא בחבילת הקלפים של כל דמות. החפצים והלחשים מיוצגים באמצעות קלפים, כאשר הם בעלי שימוש חד-פעמי ואז מושלכים (Discard) או רב-פעמי שמתחלק להצגת הקלף (Reveal) או שימוש בו והחזרתו לחבילת השליפה (Recharge). לכל דמות חבילה של כ-18 קלפים, ויד של 5 קלפים בהם היא יכולה להשתמש. הקלפים עצמם מעניקים תוספת קוביות או בונוס קבוע לביצוע בדיקות, או ששיש להם השפעות חד פעמיות כגון מניעת נזק או שליפת קלף מיקום נוסף.
בתחילת כל תור הדמות שולפת קלפים, אם אוזלים הקלפים בחבילת השליפה הדמות מתה.

הקלפים במשחק מתחלקים לסוגים הבאים:

- נשקים: תיאורטית יש במשחק נשקי טווח ונשקי קפא"פ, בפועל הם זהים למעט במקרים נדירים מאוד שיש מפלצת שמגיבה אחרת - באותו אופן יש מפלצות שחסינות לסוגי נזק מסוימים, אבל ההשפעה ומעבר לכך היכולת לפעול כנגד זה נמוכה. מרבית קלפי הנשק מוסיפים עוד קוביה כשחושפים אותם, והשפעה יותר חזקה אם משליכים אותם. יש נשקים קסומים, שפשוט מוסיפים עוד תוסף קבוע לגלגול.

Pathfinder Adventures app monster

- שריונות: שריונות סופגים נזק: אם מחזירים אותם לחבילת השליפה, הם סופגים חלק מהנזק.

- לחשים: הלחשים מתחלקים למאגיים ולקדושים, עם מגוון השפעות אך הם לא חזקים במיוחד. אין כדור-אש במשחק. לאחר שימוש בלחש, הוא מושלך אלא אם מצליחים בבדיקת מאגיה/קדושה ואז הוא חוזר לחבילת השליפה.

- ברכות: קלף מיוחד שמעניק עוד קוביות לכל בדיקה, יש ברכות של אלים מסוימים שחזקים יותר בבדיקות ספציפיות (למשל בדיקה קרבית). אפשר גם להשתמש בברכות כדי לשלוף קלף נוסף במיקום שבו הדמות נמצאת.

- בעלי ברית: מוסיפים לרוב קוביה נוספת לבדיקה ספציפית, או מאפשרים לחקור מקום פעם נוספת.

- חפצים אחרים: כל היתר – שיקויים חד פעמיים שמעניקים תוסף, קמע שסופג נזק, ערכת כלי גניבה שמאפשרת להתגבר על מכשולים וכך הלאה.

בחבילת השליפה של כל גיבור יש כמות מסוימת של קלפים מכל סוג, שנקבעת על פי מקצועו. למשל ללוחם יכולים להיות שלושה קלפים של כלי-נשק ושני שריונות, בעוד לקוסם לא יהיו שריונות אבל הרבה קלפי לחשים. זה הייחוד השני בין המקצועות.

בחבילת מיקום אפשר למצוא את כל הקלפים לעיל, כאשר נתקלים בהם אז מבצעים בדיקה ובהצלחה מוסיפים את הקלף ליד שלכם. בסוף התרחיש אתם יכולים לבחור האם להשאיר את הקלף החדש ולהחליף אותו בקלף קיים או פשוט להשליך אותו לתמיד.

בחבילת מיקום יש עוד שני סוג קלפים:

- מפלצות (ונבלים): יש עשרות סוגי מפלצות שכמעט כולן מובסות באמצעות קרב, וכמעט לכל אחת יש יכולות מיוחדות. למשל שודד הדרכים יכול לגרום לכם להשליך קלף לפני תחילת הקרב, בעוד האל-מתים יכולים להיות חסינים לכלי נשק שאינו קסום. בנוסף יש את הנבל, אותו צריך להרוג (כמעט בכל משימה). הוא חזק יותר ממרבית המפלצות והייחוד שלו הוא שכדי לחסל אותו צריך שכל המיקומים בתרחיש יהיו סגורים, אחרת הוא בורח למיקום אחר.
- מכשולים הם קלפים מיוחדים: זה יכול להיות תיבת אוצר, או מארב גובלינים שגורם לכל מי שבמיקום להילחם כנגד גובלין. יש גם מכשולים קלאסיים כגון מלכודת ברצפה וכך הלאה שפשוט גורמות נזק.

Pathfinder Adventures app obstacle

לכל הרפתקה יש חבילת קלפים ייעודית, כך שהמפלצות והחפצים המופיעים משתייכים לחבילה מסוימת. למשל אם זו הרפתקה של אל-מתים, מרבית המפלצות יהיו אל-מתים.

הצדדים הטובים, והפחות טובים של פאת'פיינדר

Grind. כל המשחק הוא Grind אחד גדול – כלומר חוזרים שוב ושוב על אותו הדבר, כאשר כל ההרפתקאות הן זהות כמעט במבנה והבדל זניח בין המפלצות... ואם רוצים לצבור כסף פשוט משחקים בכל התרחישים שוב ושוב ברמות קושי מתגברות. המשחק מאוד חד-גוני.

אלמנט המזל הוא חזק במשחק: האם הנבל הוא הקלף הראשון שנתקלים בו, או הקלף האחרון? מכיוון שיש טיימר במשחק לפי כמות הקלפים ששולפים, זה ההבדל בין ניצחון להפסד. כמובן שגם גלגולי הקוביה הם אלמנט מזל, אבל זה עוד ניחא. גם החפצים שמוצאים הם מוגרלים, כך שלעתים תמצאו חפצים מאוד חזקים ולעתים חפצים מעפנים, כאשר הקלפים של הדמות שלכם קריטיים להצלחה במשימות.

הרבה מהקלפים לא רלוונטיים, אם יש לי נעלי אלפים שמוסיפים לי לבדיקת התגנבות, אבל יש בדיקה כזו אחת ל-4 הרפתקאות, זה קלף מיותר בחבילה. וזה חבל.

אין דיפלומטיה במשחק. במשחקי תפקידים יש דברים מעבר לקרב. ואני בטוח שאחד הדברים שאנשים אוהבים זה האינטראקציה עם השחקנים האחרים. כאן זה לא קיים, מה שרק מגביר את תחושת ה Grind האינסופית.
גם הפלאף של העלילה מרגיש מודבק על המכאניקה. אין בחירות שלכם מה לעשות, אלא רק קטעי מעבר עם הקראה.

Pathfinder Adventures app map

בניית הדמויות היא מוגבלת, בייחוד עקב כך שחלק מהקלפים לא רלוונטיים ואי אפשר לבנות Side Deck ולהתאים את החבילה להרפתקה. אם מצאתם מים קדושים, או שאתם לוקחים אותם לכל הרפתקה או שזורקים אותם. אי אפשר לשמור בצד עד להרפתקה המתאימה.

האפליקציה עצמה בנויה היטב, ונוחה לשימוש.

חייבים חיבור לאינטרנט כדי שהמשחק יעבוד. זה לא קריטי לרוב, אבל אם כמוני רציתם לשחק במהלך טיסה, זה לא יעבוד.

סיכום ההרפתקה

כמו שאפשר לראות מחוות הדעת שלי, לא מצאתי הרבה דברים חיוביים בחווית המשחק עצמו באפליקציה. כן, זה כנראה חיקוי נאמן למקור של משחק הקלפים, אבל בלי אינטראקציה בין השחקנים. היתרון שלה זה האפליקציה עצמה שנוחה לשימוש, התחושה השטחית שמדובר במבוכים ודרקונים וכמובן עצם העובדה שהיא חינמית.

זה לא משחק מבוכים ודרקונים בסגנון Pool of Radiance בו באמת בניתם חבורת דמויות של מבוכים ודרקונים ויצאתם להרפתקאות, אלא משחק קלפים פנטסטי שמשתמש בשפה של מבוכים ודרקונים עם מכאניקה פשוטה בהרבה, אבל עם הרבה מזל ומעט החלטות.

סקירות נוספות

פיד רסס הצטרף לרשימת הדיוור הפונדק בטוויטר הפונדק בפייסבוק

כניסה לאתר

הצטרף לצוות הפונדק

יש לך תוכן מגניב של משחקי תפקידים או משחקי לוח?
שיחקת במשחק חדש ומדגדג לך לכתוב לו סקירה?
מעוניין לפתוח בלוג בפונדק?

אתה מוזמן לפרסם בפונדק - כל מה שעליך לעשות זה ליצור משתמש, ואז תוכל לפרסם את הכתבות ישירות באתר. פנה אלינו בשאלות או הצעות.