סקירות של סרטים, ספרים, קומיקסים ועוד הקשורים לפנטזיה, משחקי תפקידים, מדע-בדיוני, אימה וכך הלאה.
כשהאיש הזקן דיווח בפורום הפונדק על יציאתו של ספר חדש של מבוכים ודרקונים, ספר שאינו הרחבה למהדורה החמישית והמצליחה אלא ספר מסוג שונה לגמרי - ספר אומנות והיסטוריה, ידעתי שאצטרך להשיג אותו.
תמיד אהבתי את האומנות של המשחק, ותמיד רציתי לדעת יותר על ההיסטוריה של התחביב האהוב עלי. איך יכולתי לסרב ל Art & Arcana שמאגד את שניהם בספר אחד בעל כריכה קשה ו- 450 עמודים בצבע מלא?
כהערה, אם אתם לא מכירים את ההיסטוריה של מבוכים ודרקונים, מומלץ לקרוא את שתי הכתבות הנהדרות בפונדק - ההתחלה של מבוכים ודרקונים ו- שנות הזהב של מבוכים ודרקונים.
Mario Rabbids נראה חמוד להפליא כששמעתי עליו לראשונה – שילוב מנצח בין הדמויות המוכרות של נינטנדו – מריו וחברים שהילדים שלי כבר מכירים ממשחקים אחרים) – ביחד עם משחק טקטי בסגנון Xcom. אמנם לא שיחקתי במשחקי אקס-קום החדשים, אך יש לי המון נוסטלגיה למקוריים.
לכן, כשביקרתי בחנות משחקים וראיתי מבצע על המשחק, לא יכלתי להתאפק ורכשתי אותו – וזה התגלה בתור קנייה מעולה לפסח ולזמן איכות עם המשפחה. המשחק מקיים את ההבטחה שלו ואפילו מתעלה על הציפיות שלי ממנו – עוד משחק משפחה מוצלח ל Nintendo Switch.
העולם הדיגיטלי מגיע גם למשחקי הלוח, כשבשנים האחרונות משחקי לוח וקלפים החלו לצאת גם בגרסה דיגיטאלית בנוסף לגרסה שולחנית. משחק הקלפים של פאת'פיינדר, שמבוסס בתורו על משחק התפקידים פאת'פיינדר (שהינו גרסה של מבוכים ודרקונים, עלילה די פתלתלה) הוא אחד הבולטים בהם.
במשחק אתם בונים חבורה של דמויות שיוצאת להרפתקאות: כל דמות מיוצגת על-ידי חבילת קלפים שמכילה נשקים, לחשים, שריונות וחפצים אחרים; כל הרפתקה מורכבת ממספר תרחישים, כשבגרסה הבסיסית (והחינמית) יש הרפתקה קצרה אחת ועוד הרפתקה מלאה.
ניתן לרכוש הרפתקאות נוספות בתשלום: בכסף או על-ידי "זהב" שמרוויחים מהשלמת משימות במשחק. לא שיחקתי במשחק הלוח, אבל לפי השוואה באינטרנט נראה שהמשחקיות בשתי הגרסאות דומה מאוד.
האפליקציה עצמה יצאה לפני מספר חודשים (ראה הכרזה בפורום) ובמבט ראשון היא הרבה יותר מושקעת ממשחקי לוח דיגיטליים אחרים (למשל Star Realms או משחק בניית החבילות Ascension), וכמובן מציעה גם את ההילה של מבוכים ודרקונים.
סרט הקולנוע "שומרי הגלקסיה" כבש את האקרנים, אך מקורו בסדרת קומיקס של היקום הקוסמי של מארוול – Guardians of the Galaxy. בהשראת הסרט החלטתי לקרוא את הקומיקס שמתאר יקום זה, כשהתחלתי עם Thanos Imperative, אוגדן של שמונה חוברות קומיקס, שמכיל קו עלילה שלם.
היקום הקוסמי של מארוול הוא משני ביחס ל Xmen, הנוקמים, ספיידרמן ויתר ה"כוכבים" של מארוול, אך זה דווקא יתרון – לא תמצאו כאן כמות מטורפת של ריבוטים, גיבורי-על שמתים וחוזרים לתחיה, עלילות קומיקס חדשות שמתעלמות לחלוטין ממה שפורסם קודם לכן וכך הלאה.
ביקום של שומרי הגלקסיה קיימים מספר רב של קבוצות כוח, גיבורי-על וטכנולוגיה מתקדמת שרובם כלל לא קשורים לכדור הארץ. בקומיקס Thanos Imperative (או הציווי של ת'אנוס), אנו פוגשים רבים מהם המתמודדים עם פלישה אימתנית ליקום שלנו מיקום מקביל – CancerVerse - שם החיים משגשגים ללא מגבלה.
the banner saga ("מסע הנס" בתרגום חופשי) הוא משחק למחשב של אסטרטגיה בתורות שיש בו אלמנט של מסע שמתנהל בסגנון של תיבות טקסט. הוא אחד מהטובים ביותר ששיחקתי, ואני ממליץ עליו בחום לכל מי שאוהב משחקי מחשב מבוססי סיפור.
הסיפור מתרחש בעולם דמיוני בסגנון שר הטבעות עם ת'מה של ויקינגים. הוא עוסק במסע שתי שיירות בקצוות השונים של היבשת, על רקע פלישה עצומה של יצורי אבן המכונים דרדג'. אחת מהמשלחות בורחת מכפר הרוס והשנייה מנסה להגיע אל עיר הבירה. אני מעז לומר שזה הסיפור הכי דומה לשר הטבעות מאז שר הטבעות: אותה אווירה נוגה של יופי ועצב, אותה תחושה שהעולם הולך ונשחת והדברים היפים שבו מתים לאט לאט. את כל זה הסיפור מבצע בעודו מעתיק משרה"ט פחות מרוב ספרי הפנטזיה (לזה נגיע מאוחר יותר). האווירה היא אחד הקלפים החזקים ביותר של המשחק, והוא משחק אותו בשלמות: האווירה משתקפת בכל אלמנט של המשחק.
יש לך תוכן מגניב של משחקי תפקידים או משחקי לוח?
שיחקת במשחק חדש ומדגדג לך לכתוב לו סקירה?
מעוניין לפתוח בלוג בפונדק?
אתה מוזמן לפרסם בפונדק - כל מה שעליך לעשות זה ליצור משתמש, ואז תוכל לפרסם את הכתבות ישירות באתר. פנה אלינו בשאלות או הצעות.