ברוכים הבאים לפורום הפונדק
פורום הפונדק הוא קהילה של משחקי תפקידים, משחקי לוח, מיניאטורות, מדע-בידיוני ועוד. נשמח לענות על השאלות שלכם, לקרוא את היצירות שלכם ולשחק איתכם.
אתם מוזמנים להירשם לפורום ולהצטרף לקהילה.
פורום הפונדק הוא קהילה של משחקי תפקידים, משחקי לוח, מיניאטורות, מדע-בידיוני ועוד. נשמח לענות על השאלות שלכם, לקרוא את היצירות שלכם ולשחק איתכם.
אתם מוזמנים להירשם לפורום ולהצטרף לקהילה.
Stranger things, על מה כל הבאזזז?
- The oldman
- The Rainbow Archmage
- יצירת קשר:
אני שומע יותר ויותר על הסדרה הזו, אז על מה כל ההייפ? מומלץ?
בעלים, הפונדק הוצאה לאור
מנחה: פאת'פיינדר (מורדי הגיהנום - מערכה של פאת'פיינדר)
משחק: מבוכים ודרקונים 5 (גלגול גורלי), משחקי לוח בכל הזדמנות
מנחה: פאת'פיינדר (מורדי הגיהנום - מערכה של פאת'פיינדר)
משחק: מבוכים ודרקונים 5 (גלגול גורלי), משחקי לוח בכל הזדמנות

-
אחלה סדרה. לדעתי החוזק שלה הוא לאו דווקא בעליללה מקורית או מרתקת אלא בפרטים הקטנים והטכניים שעשויים כל כך טוב. עיצוב, פסקול, קאסטינג, דיאלוג, pacing, פיתוח דמויות, הכל מדויק ועשוי בצורה מקצועית להפליא. באותם פרטים קטנים העונה השניה דווקא נופלת ולכן פחות טובה בעיני.
על הסדרה עצמה: תדמיין שילוב של it (המיני סדרה מפעם), "החברה הטובים" ו"אי-טי", מה שיוצא לך בראש זה בדיוק stranger things.
על הסדרה עצמה: תדמיין שילוב של it (המיני סדרה מפעם), "החברה הטובים" ו"אי-טי", מה שיוצא לך בראש זה בדיוק stranger things.
- Gilthans The Quiet
- יצירת קשר:
את העונה הראשונה ראיתי ואהבתי מאוד. את השנייה עוד לא ראיתי.
נדיר בעיניי שמצליחים לקלוע בז'אנר האימה, ופה עשו את זה, לצד דמויות מעניינות והפקה יוצאת מן הכלל. ממש לוקח אותך לשנות השמונים.
נדיר בעיניי שמצליחים לקלוע בז'אנר האימה, ופה עשו את זה, לצד דמויות מעניינות והפקה יוצאת מן הכלל. ממש לוקח אותך לשנות השמונים.
- פלאפי
- The Three Headed Archmage
זה פשוט רטרו-טריביוט לסרטי ההרפתקאות והמסתורין של שנות השמונים, שבוצע בצורה מאוד מוצלחת. נוסטלגיה זה כוח חזק מאוד.
למה פלאפי? כי זה פאפי! (כל הזכויות לשם "פלאפי" אינן שמורות וכל מי שקורא הודעה זו יכול להשתמש בשם זה בחופשיות, אך אם אכן ייבחר להשתמש בשם הנ"ל, צפה לתוצאות חמורות מעורך דיני – מיצי!).
אז בתור מישהו שלא היה בשנות השמונים, כדאי לצפות?
"גם אם אני לא אוהב את התוספות ששמת על הפיצה שהזמנתי, אוותר לך כי אנחנו צריכים לחסל את הטבעת האחת ביחד."
- פלאפי
אני חושב שרוב האנשים שצופים בזה היום לא חיו בשנות השמונים. כוחה של נוסטלגיה לא רק אצל מי שחווה את שנות השמונים על בשרו, אלא בהשרשה התרבותית של מה שנוצר בעשור ההוא. כולם ראו את אי.טי או לפחות מכירים את הטרופים שלו ושל סרטים דומים לו.
למה פלאפי? כי זה פאפי! (כל הזכויות לשם "פלאפי" אינן שמורות וכל מי שקורא הודעה זו יכול להשתמש בשם זה בחופשיות, אך אם אכן ייבחר להשתמש בשם הנ"ל, צפה לתוצאות חמורות מעורך דיני – מיצי!).
-
- Gilthans The Quiet
- יצירת קשר:
אני לא מסכים שזה עניין של נוסטלגיה, זה כמו לומר שמערבונים מצליחים בגלל נוסטלגיה.פלאפי כתב:נוסטלגיה זה כוח חזק מאוד.
זאת 'סדרה תקופתית', כמו 'הטודורים' או מערבונים, רק שהתקופה המדוברת היא שנות ה-80. הם קלעו טוב מאוד לחוויה של התקופה הזאת, והם ליוו את זה עם עלילה (די) מוצלחת, דמויות טובות, וארט יוצא מן הכלל.
- פלאפי
מערבונים בימינו מצליחים חד משמעית בגלל נוסטלגיה.
- Gilthans The Quiet
- יצירת קשר:
אחרי שחיפשתי קצת, אני מבין שאתה מתייחס ל'נוטסלגיה תרבותית', שלא מתחבר כל כך לאיך שאני מבין נוסטלגיה. בהקשר הזה אני מניח שיש הגיון במה שאמרת, למרות שאני עדיין לא מתחבר לתיאור של Stranger Things בתור סדרה נוסטלגית - שנות ה-80 הם לא תקופה שעוברת אידאליזציה ברמה שמייצרת אצל אנשים את הכמיהה לחיות בה, לפחות לא בראות שלי.
אני חייב להסכים עם זה. אני לא ממש מצליח לראות מה הייה טוב כל כך בשנות השמונים (אנחנו מדברים על הזמן שכדורי דיסקו ואפרו היו באופנה)Gilthans The Quiet כתב:אחרי שחיפשתי קצת, אני מבין שאתה מתייחס ל'נוטסלגיה תרבותית', שלא מתחבר כל כך לאיך שאני מבין נוסטלגיה. בהקשר הזה אני מניח שיש הגיון במה שאמרת, למרות שאני עדיין לא מתחבר לתיאור של Stranger Things בתור סדרה נוסטלגית - שנות ה-80 הם לא תקופה שעוברת אידאליזציה ברמה שמייצרת אצל אנשים את הכמיהה לחיות בה, לפחות לא בראות שלי.
כדאי להכות ראשון אבל תמיד עדיף להכות אחרון.
-
- נושאים דומים
- תגובות
- צפיות
- הודעה אחרונה
-
-
ערכת התחלה חדשה של מבוכים ודרקונים 5 - stranger things
על ידי The oldman » 14 פברואר 2019, 15:51 » ב הכרוז, חדשות משחקי תפקידים ולוח - 1 תגובות
- 58 צפיות
-
הודעה אחרונה על ידי העוג הברברי
15 פברואר 2019, 14:59
-
-
-
Things from the Flood, ההמשך ל tales from the loop בקיקסטרטר
על ידי The oldman » 30 ספטמבר 2018, 10:57 » ב הכרוז, חדשות משחקי תפקידים ולוח - 1 תגובות
- 164 צפיות
-
הודעה אחרונה על ידי Almoni
05 אוקטובר 2018, 13:10
-