• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

קטלוג משחקי התחביב של הקוביה - איזה כיף

אתמול ביקרתי בממלכה, ולעיניי התגלה קטלוג משחקים של הקוביה - בצבע מלא ואיכות הפקה מרשימה. מי שלא מכיר הקוביה מפיצים מספר חברות בארץ לחנויות, כולל כמובן את הפונדק הוצאה לאור אבל גם את פרש משחקים, ליאם משחקים ועוד. כך שהקטלוג שלהם די עשיר.
בכל מקרה בתוך הקטלוג יש כ-30 משחקי תחביב מתורגמים לעברית - כולל כמובן הרבה קטאן וגם כמה משחקים "פשוטים" יותר - עם הסבר קצר שלמעשה מיועד למוכרים בחנויות השונות, כך שהם ידעו מה שהם מוכרים ועל מה להמלצה לקונים.
כיף לראות את הקטלוג, ואני "החרמתי" אותו מהחנות כמזכרת. זה מסוג הדברים שמראה איך התחביב מתפתח בצעדי ענק, לא רק שיש מגוון משחקים בעברית, אפילו יש קטלוג מושקע.
כמובן שכל צעדי הענק הללו די פוסחים לצערי על משחקי תפקידים... :goo:
kubia-catalog.jpg
 
אביעד אמר/ה:
כל כך נכון. לצערנו כל הרוצה לשחק משחקי תפקידים שאינם D&D או PF, או להשתמש בהרחבות, חייב לדעת אנגלית.
לא רואה בכך חיסרון, לטווח הארוך לפחות. הרבה מהאנגלית שלי למדתי מקריאה בספרי משחק (ולא רק זה, גם בקריאה של ספרי משחק בגרסתם האנגלית והעברית). יש יתרון מסוים בלהיות בתחביב ששם דגש על כתיבה וקריאה של חומרים מורכבים ובאיכות גבוהה. תוסיף לכך גם את התרגול האריתמטי האינטנסיבי שאתה עושה תוך כדי משחק בשיטה כבדה מכנית, ויוצא שמשחקי תפקידים נותנים הרבה הזדמנויות לחדד כישורי חיים מועילים.

עד כאן עם ההרצאה. לנושא - אני כל פעם מופתע מחדש כמה משחקי לוח זה דבר פופולארי בצורה נפיצה. אישית אני אולי אולי מכיר מספר חד ספרתי של משחק לוח, פחות מחצי מהם בעברית. אני תוהה איפה כל האנשים שמשחקים בדברים האלה ואיך הקהילה הזאת עובדת בכלל.
 
מהיכרות אישית, הקוביה משקיעים מאוד כדי לוודא שהמשחקים שלנם מוכרים. מלבד הקטלוג הזה, יש להם גם גרסאות הדגמה של חלק מהמשחקים (לדוגמה - חפיסת קלפי דיקסיט בגודל של קלפים רגילים כדי שאפשר יהיה להדגים איתם את המשחקיות) וכאשר יוצא משחק חדש הם מגיעים עם עותק פתוח שלו לחנויות כדי להציג למוכרים. זה נכון גם לגבי משחקי פוקסמיינד, שבדרך כלל משאירים עותק פתוח בחנויות כדי שהמוכרים יוכלו לשחק עם לקוחות (אם כי המשחקים של פוקסמיינד נוטים להיות קטנים וזולים ביחס לאלו של הקוביה).

לגבי קהילות משחקי לוח, לא הייתי אומר שיש קהילה אחת ברורה. בעקרון שלוש הקבוצות הגדולות (עם הרבה חפיפה ביניהן) של "חשודים מיידיים במשחקי לוח" הם שחקני תפקידים כבדים שבשבילם לנסות משחקי לוח גדולים זה לא מרתיע, אנשים עם קרובים בארה"ב או אירופה שאימצו את התחביב והציגו לחברים בארץ (שאגב ככה גם הגיעו הרבה משחקי תפקידים לישראל), והציבור הדתי-לאומי שבחלק גדול מהקבוצות שמרכיבות אותו, משחקי לוח כמו קטאן או טיקט טו רייד הם פעילות לכל המשפחה או לחברים מהישיבה בשבת בבוקר. מהקבוצות האלו, התחביב מחלחל לתוך מעמד המיינסטרים כאשר קטאן הוא המשחק המוביל מהם (שמעתי כבר ממספר עובדי הקוביה שקטאן על הרחבותיו הוא המשחק הנמכר ביותר שלהם - הם גם החלו ממש בחודשים האחרונים לארגן טורנירים בשיתוף אגודות סטודנטים).
 
אין ממש קהילה כמו שיש במשחקי תפקידים, לפחות במובן של הפונדק או העמותה למשחקי התפקידים. זה גם נובע מכך שזה תחביב פחות "יצירתי" מזה של משחקי תפקידים - אין את כל השיתוף של מקצועות /מפלצות/הרפתקאות שאנשים יוצרים וגם צריך פחות עצה ועזרה מאחרים. רוב רובם של שחקני הלוח משתמשים במשחק כמו שהוא בקופסה. כמובן שיש מדי פעם חוקי בית, אבל זה פחות נפוץ.
מעבר לכך, זה תחביב הרבה יותר נפוץ ולכן לקהילה שמקיפה חלק משמעותי קשה יותר להיווצר... עם זאת יש בהחלט כמה קהילות אינטימיות / קבוצות שהתהוו - יש עשרות כאלה לדעתי. לרוב מדובר על אנשים שמארחים בביתם שחקנים מהסביבה ועם הזמן נוצרת קהילה קטנה מסביב לזה. ה"קהילה" הגדולה ביותר היא זו של בית מרזח, אם כי אני לא בטוח שזו קהילה "אחת".
וכמובן יש את שתי הקבוצות הגדולות בפייסבוק, שלכל מהן יש גרעין קשה של כמה עשרות שחקנים.
אבל באופן כללי האחוז היחסי של כל קהילה כזו מכלל השחקנים קטן יחסית בהשוואה לקהילות המקבילות של משחקי תפקידים.
 
חזרה
Top