• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

שאלה בכימיה

פנג הדרואיד

פונדקאי ותיק
מטוס עמוס בכמות גדולה מאוד(עשר טון) של כימיקלים, עושה את דרכו היישר אל נהר התמזה שבלונדון.
הכימיקלים הם מתכת אלקלית מסוג ספציפי מאוד.

המטרה: לגרום כמה שיותר נזק לסביבה.

השאלה: מהי המתכת שתתאים ביותר לעבודה, וכמה גדול יהיה שטח הפיצוץ?

(ואל תגידו לי גוגל/ויקי, בדקתי כבר)
 
בעיקרון פרנציום אמור לעורר את התגובה הכי חזקה, אבל אני חושב שאין כמות פרנציות כזו בעולם.
אז אני חושב שרובידיום אמור להתאים ואין לי מושג לגודל הפיצוץ.
*הערה:התשובה די נשלפה מהראש אז יתכן שהיא לא נכונה לגמרי*
 
פרנציום הוא בהחלט המתכת האלקלית שתגיב בצורה החזקה ביותר, אבל אם אני לא טועה בכל רגע נתון קיימים בעולם משהו כמו 30 גר' ממנו. כך שזה לא אפשרי למלא ממנו מטוס.

המתכת השניה הבאה בריאקטיביות אחרי פרנציום היא צסיום.
 
האמת, לא נראה לי שזה יעשה יותר מידי נזק סביבתי בהתבסס על ניסויים שראיתי עם מתכות אלקליות. זה עושה בום נחמד אבל זה נפח יותר מידי גדול של מים. כל מה שתקבל לדעתי זה שפריץ לצדדים.
תשתמש בחומר נפץ וזהו.
 
זה מעניין. בדקתי את העניין עם כימאי שאני מכיר ומסתבר שכמות כזאת גדולה לא רק תיצור פיצוץ עצום אלא גם תפזר המון מימן באוויר- מה שיגרום, ביחד עם החום, לשריפה גדולה.
 
מימן=פיצוץ
הפיצוץ נגרם מהשילוב הקלאסי של חמצן+חומר בערה+חום, כאשר המימן נוטל את תפקיד חומר הבערה. וכן, זה עושה פיצוץ... עד היום יש לי צלקת על היד מניסוי בשיעור כימיה.
מתכות אלקליות במגע עם מים גורמות לתגובה שסופה בשחרור של מימן...

מה שכן, יש בתוכנית הזו 3 בעיות משמעותיות בגללן היא לא תעבוד:
1.צריך להיות בסביבה חמצן. אם הגוש של המתכת יהיה כולו מתחת למים, אם הוא ישקע בגלל המשקל של המטוס, למשל, לא יהיה לו חמצן כדי לקיים את הבערה והמימן יעלה למעלה בבועות.

2. גוש גדול כל כך עלול ליצור סביבו בועה של מימן... שוב, עניין המינון הנכון של מימן וחמצן- רק במינון מסויים מאוד תתרחש בערה כמו שצריך. בועה של מימן לא תאפשר התלקחות, מה גם שעד שהיא תתפשט מספיק כדי להגיע למינון הנכון של חמצן החום יכול כבר לדעוך.

3. אם המתכת היא בגוש, רק השכבה החיצונית באה במגע עם המים בכל רגע נתון, ולכן רק היא אחראית על התגובה. בגוש כל פעם השכבה החיצונית תתפרק, ואז השכבה הבאה תגיב עם המים. זה יצור תגובה ממושכת והדרגתית. לפיצוץ רציני אתה צריך שכל הגוש יגיב עם המים בבת אחת... באבקה, למשל. (המרקם של רוב המתכות האלקליות מזכיר את המרכם של פלסטלינה ישנה- אבקה לא תכין מזה, אבל קוביות או רסק או משהו כזה יכול לעבוד).
 
לא מצאתי מספרים מדויקים (בעיקר בגלל שבגוגל כל הזמן יש אתרים על התכונות הרדיואקטביות של מתכות אלקליות ולא הפיצוצים שהן עושות :( ) אבל צזיום, ולתיום (או ליתיום, אני לא בטוח) יכולות ליצור פיצוצים ושרפות רציניים, לגבי שאר המתכות אני לא בטוח (נתרן יגרום לשרפה, אבל לא לפיצוץ...)
 
molejo אמר/ה:
גאלאן אמר/ה:
ולתיום (או ליתיום, אני לא בטוח) יכולות ליצור פיצוצים ושרפות רציניים
ליתיום (Li) היא המתכת האלקלית "הראשונה" (מס' אטומי 3), הכי פחות ראגנטית, ותיתן את התגובה הכי פחות אלימה מבין כולם

למדתי כימיה רק סמסטר אחד (מתעב את המקצוע הזה), אבל ממה שהספקנו להגיע אליו העובדה שלליתיום יש רק אלקטרון אחד ברמת האנרגיה הגבוהה היותר שלו והיות הרגעין יחסית קטן (שלושה פרוטונים וניוטרונים בליותיום לא איזוטופי) משתלבים ביחד לחומר שכל לו מאוד להגיב חזק עם מים. אבל יכול להיות שאני מתבלבל, בכול זאת עברו כמעט שישה חודשים מאז.

פנג, יהיה מוגזם לשאול מדוע פיסת המידע הזו רלוונטית?
 
ודאי שלא.

אז ככה, זוכרים את הספר שלי? אני כותב את ספר ההמשך, כשהפעם מדובר בניסיון של טרוריסטים לרסק ארבעה מטוסים אל לונדון- אחד בביג-בן(לא הרבה הרוגים אבל סמלי), אחד בבניין הפרלמנט, אחד בבאקינגהם פאלאס ואחד, מלא באבקה של נתרן אל תוך התמזה. נתרן+תמזה=פיצוץ ומימן, פיצוץ+מימן=שרפה גדולה.

המסקנה: שחזור של 9/11.
 
Sacred Carrot אמר/ה:
העובדה שלליתיום יש רק אלקטרון אחד ברמת האנרגיה הגבוהה היותר שלו והיות הרגעין יחסית קטן (שלושה פרוטונים וניוטרונים בליותיום לא איזוטופי) משתלבים ביחד לחומר שכל לו מאוד להגיב חזק עם מים.
להגיב עם מים כן, אבל הרבה פחות ממה ששאר המתכות האלקליות עושות.
ככל שמתקדמים בטור של המתכות האלקליות, הרמה האנרגטית שבה נמצא האלקטרון הבודד גבוהה יותר, רחוקה יותר מהגרעין, ולכן האלקטרון מוחזק חלש יותר, והמתכת מגיבה יותר.
 
molejo אמר/ה:
Sacred Carrot אמר/ה:
העובדה שלליתיום יש רק אלקטרון אחד ברמת האנרגיה הגבוהה היותר שלו והיות הרגעין יחסית קטן (שלושה פרוטונים וניוטרונים בליותיום לא איזוטופי) משתלבים ביחד לחומר שכל לו מאוד להגיב חזק עם מים.
להגיב עם מים כן, אבל הרבה פחות ממה ששאר המתכות האלקליות עושות.
ככל שמתקדמים בטור של המתכות האלקליות, הרמה האנרגטית שבה נמצא האלקטרון הבודד גבוהה יותר, רחוקה יותר מהגרעין, ולכן האלקטרון מוחזק חלש יותר, והמתכת מגיבה יותר.

נכון! שכחתי שהמרחק מהגרעין משמעותי בהרבה מכמות הפרוטונים שבו. I stand corrected.
 
ועם זאת, אני מעיד שנתרן עושה יותר בלאגן מאשלגן... ואני די בטוח שהוא נמוך יותר בטבלה.

חוץ מזה, אני חושב שיש לכם בלבול קל- פיצוץ זו פשוט בערה מהירה. אין, למעשה, שום הבדל משמעותי מבחינת התהליך הכימי בין נר בוער לTNT בוער, פרט למהירות וגודל התגובה...
 
חזרה
Top