• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

עדכון 2.1.13 בקלדאריה: מבוא מחודש לממלכת ז'ראל

הי,

אני פותח את פברואר בהחייאה של נושא ישן-נושן: ממלכת ז'ראל, שהיא הרקע לסיפור 'יורשת הקרדינל' (כרגע בהקפאה עמוקה...)
את ז'ראל המחודשת, אני מתכנן לבנות באורח מעט שונה מהידרוסט, ודומה מעט יותר לחוברת מערכה שמיועדת באורח ממשי ליצירת דמויות והרפתקאות.
באורח לא מפתיע, ההתמקדות של המערכה תהיה ברוזנות בוואזי שצפון-מזרח ז'ראל (שם מתרחשת גם עלילת ספר א' של יורשת הקרדינל)- אם כי, אני מכוון להעמיק דווקא את החלק ברוזנות שלא זכה כמעט לטיפול קודם, שהוא העיר החופשית לה-רולי.
בשלב זה, אני מפרסם אינדקס עם קישור למפה המעודכנת של ז'ראל,
כמו גם את פרק א' ל'רשומות', שהוא פרק כללי שמכיל קצרור של המיתולוגיה וההיסטוריה הז'ראלית, ומבוא כללי למערכה בת-ימינו בז'ראל.

http://members.pundak.co.il/world/keldaria3/jeral/jeral_index.html

תהנו :)
 
פרק ארוך...

בכן, סוף סוף תקציר של ההיסטוריה הז'ראלית. לא היו פה הפתעות רבות לאלה שמכירים את ההיסטוריה הז'ראלית מהאתר. גם ניכר שז'ראל רחוקה מלהיות רפליקה של צרפת; על צרפת משלה שושלת אחת - הקאפטינגים - במשך אלף שנה על שלושת ענפיה השונים. ולתהייה, איזה תפקיד מילאו מלאכי הזוהר בהיסטוריה הז'ראלית? אני מניח שמחמת התקציר לא היה מקום להסביר מה גברוש הקנאי במלאכים עשה כדי להפוך לחביבם של קנאי ז'ראל. והאם בכוונתך להרחיב יותר על גילדת הנקרומנסרים של ז'ראל?

לגבי "אצילי החצר", עלה בדעתי פתאום שהסיבה העיקרית לאחזקתם היא אותה הסיבה שלטווס יש זנב גדול כל כך - להוכיח שלמלך ז'ראל יש את ההון להחזיק אותם מבלי שזה יפגע בו. נראה לי שהחזקת בני ערובה מכל בית אצולה נכבד הייתה משיגה יותר את המטרה והייתה גם זולה בהרבה. מאידך, לא נראה לי שהלורדים היו מסכימים לסידור שכזה. לגבי המלך, הוא מוצג בצורה יותר סימפתית מבגירסאות קודמות - נראה לי רק שניתן להוסיף שייתכן ואהבתו לאוכל היא סוג של "אכילה אמוציונלית" שנובעת מהתסכול והמרירות שלו.

אשמח לדעת יותר על כנסיית ואלארי של השדות. למה דווקא שדות כהתחלה? אחרי הכל, נראה שמדובר בזרם דרואידי למחצה. הייתי מצפה ל-"ואלארי של היערות".
והאם הנשים המשרתות בזרם זה הן נזירות?

ונקודה טכנית: לאחר בדיקה של העניין, גילתי שיש רק שישה צבעים. ניוטון הוסיף את האינדיגו - גוון של סגול - מטעמים לא ברורים (מלחמת 'הקשת בענן' נשמע דווקא שם מצוין למלחמה בין קנאים הנלחמים בין הגדרות שונות לגבי טבעה של הקשת בענן - ומציג את הפיגור מאחורי כמה מהזרמים הללו). ואאז"נ, הבנתי שנאקרוב צריך להיראות לבן - אחרי הכל, גם מתיאורך, הדרך שבה הצבעים שלו מתחלפים מהירה מכדי להיתפס בעין אנושית... ולבן זה הצבע המקודש לכנסייה הז'ראלית. ולעניין קשור, האם התיעוב כלפי נאקרוב גולש לתיעוב כלפי שילובי צבעיים מסוגים שונים ומשונים - אחרי הכל, בגדים יכולים להיות בשבעת צבעי הקשת שלא לדבר על ציורים.
 
ובכן,אכן מעניין לראות לשם שינוי סיכום של ההיסטוריה של ז'ראל,אם כי אני מוכרח לומר שבתור חובב היסטוריה וביחס לעידכונים אחרים,הרגשתי קצת מחסור ב"בשר".בכל אופן,כמה נקודות0

א.משתמע מהטקסט שכל ז'ראל הייתה תחת שלטון המלכים עוד מאז הקמתה.זה נשמע מוזר בהתחשב בגיאוגרפיה שלה ובעובדה שהפיאודליזם לא הומצא אז.האם בתחילה השבטים היו עצמאיים והם סופחו אט אט בידי המלכים,או שהם היו כפופים להם כבר מין ההתחלה?מה גרם לשבטים להתארגן במבנה שכזה?

ב.אני מבין מהמפה של ז'ראל ומהמפה של צפון מזרח קלדאריה שז'ראל מנותקת כמעט לחלוטין מויילסטריש בגרסא הנוחכית,ומשתמע שגם טופר הנחושת איבד את הקשר שלו לשם.זה נכון?אם כן,זה חבל,כי זה מאוד הוסיף למורכבות הפוליטית של האזור.

ג.בהנחה והטלף הנחושת אכן נותק מויילסטריש,האם בית קורטאזר ניתק ממנה גם כן,או שהוא עודו חלק ממנה?

ד.ההיעלמות של צבא הזדון בקרייסנאו מאוד מפליאה.מה גרר את הטיראן להעלים את צבא הזדון שלו דווקא כשקרייסנאו פגיעה כל-כך?הרי אם צבא האחים היה מובס וצבאו של הרוזן מושמד,איזה כוח בקרייסנאו היה יכול לעמוד מולו?

ה.ההתמקדות בתככי הכנסייה מעניינת ומעשירה.אני חושב שקצת למידה על המיסטיקה שלה יכולה להיות מעניינת,במיוחד לשחקני רולפליי מוצלח,שיכולים להתפלפל ביניהם על תאיולוגיה

ו.האם,על פי הכנסייה,כל הקסם מקורו בכוחות אפלים/טהורים,והוא פשוט גוונים שונים שלהם,או שיש הפרדה בין קסם שמקורו קדוש לבין קסם "פיזיקאלי",שהוא פשוט חקל מהעולם?
 
במאוחר מאד, תשובות לשאלות.
התנצלותי על התגובה המאוחרת, אבל הזמינות שלי לפורומי הפונדק היא מאד מוגבלת בתקופה האחרונה, מלבד דרך האייפון, ובו קשה מאד לכתוב תשובות ארוכות ומפורטות. מה גם, שבשישי האחרון נוצר צירוף מקרים שחייב אותי להעביר שתי הרצות מו"ד אחת אחרי השניה (אלאריס, ופרולוג לקמפיין הידרוסטי נוסף), מה שגם מנע העלאת עדכון חדש. שני התקצירים יועלו לאתר בעדכון הקרוב.

לגופם של דברים.
אכן, אין הרבה הפתעות למי שמכיר את הגרסה הקודמת של ההיסטוריה הז'ראלית. מה שכן, עשיתי מעט סדר, סילקתי אלמנטים מהגרסה הראשונה (שכללה אלפים וכ"ו, ומפת עולם אחרת לגמרי), ושילבתי את ההיסטוריה הז'ראלית בהיסטוריה הכללית של הסיל'נאראלד.

לגבי גברוש הקנאי במלאכים, לפי המיתולוגיה הז'ראלית התפקיד שלו הוא כמעין 'קטגור שמימי'; הוא זה שמקטרג על הנשמות שעולות למשפט לפני כס הזוהר, מדגיש את חטאיהן ומנסה לדון כמה שיותר מהן לכף חובה. בעוד שרוב הזרמים הז'ראלים מכירים בו, אבל לא מחבבים אותו במיוחד, די ברור מה קסם לקנאים החשוכים והמחמירים ביותר דווקא במלאך הזה.

לגבי אצילי חצר, אולי הסיבה שצויינה לאחזקתם קיימת גם היא בצד, אבל הסיבה העיקרית היא ההתנוונות של האצולה במרכז ז'ראל, שרובה איבדה את הזכויות הפיאודליות שלה בהדרגה, ומצד שני, החיים בכרכים התרבותיים והעשירים קוסמת לה יותר מדי מכדי לעקור למחוזות הספר. נוצר לחץ, גם דרך רשתות של קשרי משפחה, להמציא כמה שיותר משרות ונישות עבור האצילים הללו – וכך התפתח בהדרגה מעמד אצילי החצר; אם כי ראוי לציין, שיש אצילי חצר שאמנם נהנים מהמעמד ומההטבות, ובכל זאת מצאו להם עיסוקים ממשיים משל עצמם. כך למשל, בקמפיין מאד ישן שהורץ פעם בז'ראל, הוצג אחד מהם ששימש גם מפיק ומנהל אומנותי ראשי בבית האופרה הגדול של עיר הבירה (ומדובר באדם שהשיג את המשרה בזכות הוירטואוזיות שלו, לא בזכות קשרים דווקא, עד כמה שזה מפתיע).

לגבי כנסיית ואלארי של השדות, לשמות לפעמים יש היסטוריה מוזרה משל עצמם…
אבל אני מציע לחקות עם התשובה הזו עד לעדכון המתאים, שהוא העדכון של הפרק על הדת הז'ראלית. כעת די אם אעיר, כי שאלת המעמד של הכוהנות הללו היא חלק מהמחלוקת הישנה-נושנה בין הזרם הזה לכנסיה.
הכנסיה הז'ראלית היתה יכולה לעקל הרבה מן ה'מוזרויות' של הזרם הזה, אם הם היו משייכים את הכוהנות שלו לכמורה הרגולרית (כלומר, נזירות); אבל הזרם הזה מתעקש לראות בהן כשייכות לכמורה הסקולרית (קרי, כמורה שאינה שייכת למנזרים) – ומבחינת הכנסיה, למנות נשים ככמרים זה משהו שקשה מאד לעקל.
אם לא די בכך, הרי בחלק מהמקרים הכוהנות הללו מלוות גם בספק-מסדר של עלמות לוחמות, שנחשבות כמעין אבירות – וזה לכשעצמו מרתיח את מסדר אבירי הכוכב, שלא ממש אוהב תחרות, בוודאי לא מצד נשים (ובשוביניזם שלו הוא גרוע בהרבה מהמסדר ההידרוסטי המקביל של סנט-קלאודור; אבירי הכוכב ממש מתגאים בכך שבמשך אלפיים שנות קיומם, לא קיבלו לשורותיהם אפילו אישה אחת – הגם שיש כמה גרסאות מביכות שחולקות על כך).

אני בספק אם הכנסיה התעמקה בניתוחים מדעיים של סוגי צבעים; ונראה שהתיאור של נאקרוב כפי שהעליתי הוא די מפורט, והוא בהחלט לא נראה לבן. מה שבטוח, אם מישהו יעז להעלות טענה כי למעשה הצבע האמיתי של נאקרוב הוא לבן – וברמיזה, שהכנסיה דווקא קשורה לנאקרוב, הוא יהיה בצרות גדולות (חסינות לאש מומלצת מאד).

הפיאודליזם הז'ראלי התפתח בהדרגה מתוך משטר שבטי שקדם לו, כאשר האצילים הראשונים היו בפועל ראשי השבטים והקלאנים שמהם נבנתה בהדרגה האומה הז'ראלית. יוצא, שתואר המלך קדם לתארים הפיאודליים, אם כי בתקופה הראשונה, המלך היה פחות או יותר ראשון בין שווים – ופשוט ציין את המעמד של ראש 'שבט ז'ראל', שהוא השבט שהוביל את המרידה המוצלחת נגד הענקים. יתר ראשי השבטים הכירו בעליונות מסויימת של שבט ז'ראל, ומכאן התואר; אבל זו היתה עליונות חלקית מאד.

בין ז'ראל (למצער נחלות קורטזאר) לוויילסטריש קיימים נתיבים שעוברים בארצות השממה, והם פעילים מאד; ומכאן שהקשר עם אגמי המלח נשאר בעינו, למרות המרחק לכאורה על המפה.

צבא הזדון שהקימו משרתיו של אר-טורגול בגבול קרייסנאו 'נעלם' (לא הייתי סומך על זה שהוא באמת נעלם… הוא פשוט נסוג לאפלה ממנה בא וממתין לשעה הנכונה), משום שהוא הגשים את המטרה שיעד לו אר-טורגול במלואה.
אר-טורגול והמשרתים שלו בקרייסנאו הרחוקה לא תכננו לכבוש את קרייסנאו כולה כרגע (מה גם שהשבטים הקרייסנים יכולים למרר את חייהם ולהלחם מלחמה עיקשת מאד, אם ילחצו אל הקיר בתוך אדמתם); המהלומה יועדה למחוץ את דה-סנסר ולהשפיע על מה שקורה בז'ראל, שחשובה לקאהרויאנים מסיבותיהם שלהם פי כמה יותר מקרייסנאו; והמטרה הושגה כמעט במלואה. לעניין זה, צבא זדון שניצח נצחון מוחץ ואז נעלם, אפקטיבי בהרבה מצבא זדון שימשיך לתקוף ויתחיל להחלש ולהשחק בהתכתשות בלתי פוסקת עם השבטים הקרייסנים; כך שאר-טורגול ומשרתיו יודעים יפה מאד מה הם עושים בנקודה הזו.

הפרק על הדת, בתקווה, יעלה בקרוב.
לגבי הקסם, יש בכנסיה לא מעט דעות, חלקן מורכבות בהרבה ממה שמשננים כמרים פשוטים למאמיניהם, שהקסם הטוב היחיד הוא כוחות קדושה וניסים של הכנסיה והמלאכים, ויתר הקסם מקורו בנאקרוב ובשדים שלו – קשקוש טיפוסי למאמינים בורים, שנובע מקריאה מאד שטחית ומאד מגמתית של כתבי הקודש, בעיקר חלקים ב'ספר הנשמות המעונות'.
ישנו כמובן גם הויכוח על המיסטיקה הגבוהה של הכנסיה (כלומר, מיסטיקה אמיתית ומסובכת, לא מכירת קמעות לאיכרים), עד כמה יש לערב אותה בעולם המעשה, או שמא עדיף לחתום ולהמעיט ככל האפשר את העיסוק עם הכוחות האל-טבעיים, מפני שסוף עיסוק כזה יהיה בדרך-כלל רע ומר.
 
- הנקודה לגבי הקשת בענן הייתה "ויכוח על הקצה הנכון של הביצה" בסגנון ליליפוט/בלפוסקו כלומר וויכוח שמנקודת מבט חיצונית נראה מגוחך וזניח לחלוטין אבל הצדדים עוסקים בזה ברצינות תהומית. הסיבה היחידה שאנחנו מדברים על שבעת צבעי הקשת היא החלטה שרירותית של ניוטון לחלק את הקשת בענן לשבעה צבעים (מנקודת מבט מדעית, מדובר בשישה צבעים.) באותה מידה, הוא יכל לחלק אותה בצורה שונה לחלוטין אבל אלה באמת ויכוחים "צהובים" שמעניינים אנשים שיש להם יותר מדי זמן פנוי ומנסים להראות את חוכמתם.

ואם כבר מדברים על מדע, מה, למעשה, דעת הכנסייה הז'ראלית בעניינים אלה? האם היו גלילאו ז'ראליים? האם דעתם חופפת את המדע המודרני או שיש להם השגות משלהם שלא מתיישבות עם המדע שלנו ועשויות להיות נכונות ועשויות להיות לא נכונות?
 
זארל נראית כמו מדינה מעניינת ביותר, אם כי לא ממש ברור למה היא מבודדת כלכך משאר המערכה הצפונית שעליה פירטת.
כמו כן מה מונע מהם להתפשט יבשתית דרומה וליישב את יער אולזור?
כמו כן נאקרוב הוא דרקון עוצמתי ועתיק או אל שלבש דמות דרקון?
כמו כן מדוע קריאנד ניסה להמליך את עצמו ולא את אחייניתה של המלכה?) נראה שהם די קרובים מהתיאור(
 
הי,

הנה תשובותי:

1. חשוב לזכור שז'ראל היא מדינה פיאודלית, כלומר מדינה שהשלטון המרכזי בה רופף מאד ולא שולט באורח אפקטיב, לכן היכולת שלה לארגן מבצעים צבאיים גדולים היא מאד מוגבלת. הדרום הוא נחלה של הדוכס החצי-אוטונומי דה-קורנין, שממילא שקוע בחובות כבדים ומסובך בלא מעט צרות גם באדמות שכבר יש לו...
מעבר לזה, יער אולזור הוא יער עצום, צפוף, עם אקלים נוראי, שורץ מפלצות ושאר "הפתעות" שיהפכו אותו לגהינום למי שינסה להתיישב בתוכו.

באורח כללי, הז'ראלים די מנותקים מהמערכה משום שהם מוקפים בארצות עוינות, והפתח שלהם אל הים נשלל מהם בגלל המרד של דוכס המערב שהחליט להפוך לשליט עצמאי. במאות קודמות, הם דווקא השפיעו בארצות אחרות - ונחשבו לעם מאד לא אהוב, גם בגלל הדת הקנאית שלהם וגם מאד סיבות (כולל העובדה שבתקופות מסויימות, פיראטים ז'ראליים נודעו לשמצה בכל רחבי הים הצפוני).

2. לפי האמונה הז'ראלית, נאקרוב הוא מעין שטן - כך שלכאורה לא מדובר בדרקון "רגיל", אלא בכוח קדום ומרושע שלבש דמות דרקון או דמות דומה לדרקון. היו השערות שמדובר באחד הצאצאים של צ'אוגורה, האלה הקדומה של הכאוס...

3. כנראה שקיראנד היה יהיר מדי עבור הפתרון שהצעת, מה גם שהוא התעלם לגמרי מהכללים של מונארכיה והלך לפי הכלל של מאגכוקראטיה - מי שזכאי לשלטון הוא המכשף העוצמתי ביותר, יהא היחוס שלו אשר יהא.
 
דבר ראשון,תודה על התשובה המפורטת .

לפי מה שהבנתי מהתשובה נראה שהמדינה והאזורים המקיפים אותה די מגובשים, האם יש אפשרות שתוסיף את מה שגיבשת בינתיים לאתר או לפרום ,אפילו בתור "קצרמר" )כמו שזה נקרא בויקיפדיה( גם אם זה לא סופי זה יתן תמונת רקע טובה יותר. גם גאוגרפית,וגם מה שגובש מבחינה דתית . האם גם שם הכנסייה סבוכה כמו בריילורין? דרך אגב לגבי דרקונים הם מופיעים לאורך האתר כמה פעמים כאזכור או אגדה,רוח הדרקון , הנארקוב הזה, דרקון אפור שהשמיד עיר )אנון?(, דרקונית כחולה, דרקון לבן/תולעת עם כוחות דומים . הדרקונים הם בעלי בחירה חופשית ? או כמו ברומח נחלקים לטובים ורעים? כמה עוצמתי דרקון אחד? ( דבר אחד נחמד זה המיעוט שלהם לעומת העולם של רומח דרקון בו חבורת הרפתקנים מביסה בקושי דרקונית אחת ורגע אחרי פולשים מאות מהם..)

שאלה נוספת כן על הערך הזה, לפי מה שהבנתי הרוזן יד/טלף הנחושת חי עדין ? או שמדובר בסוג של חי מת?
 
הכנסיה הז'ראלית פחות סבוכה מהריילורית, אבל היא - או לפחות חלקים ממנה - הרבה יותר קנאיים וחשוכים, ומתאימים לחברה הרבה פחות מורכבת והרבה יותר אלימה מהחברה הריילורית. במקור, הכנסיה הז'ראלית נבנתה באורח ששואב הרבה רעיונות מהכנסיה הקתולית של אמצע ימי הביניים.
אגב, יש במחוז מסויים בריילורין ריילורים שאימצו לפני מאות רבות של שנים את האמונה הז'ראלית - אבל באורח לא מפתיע, הם עיצבו אותה בדרכם המסובכת והמעודנת, כך שלפעמים הם מזכירים ריילורים אחרים יותר מאשר את הז'ראלים. כיום, הם חוטפים משני הכיוונים - הרדיקלים בריילורין שונאים אותם, משום שהם אימצו את השנאה המוזרה והיוקדת של אוריאנד מנולג-הית'רורק לז'ראל (וגם לפני זה, המוניטין של ז'ראל בריילורין היה ירוד למדי), והקנאים הז'ראלים מתעבים אותם בתור מינים שסטו מהגרסה הנכונה של האמונה.

לגבי דרקונים - דרקונים של ממש יש מעט מאד, וכל אחד מהם הוא סיפור בפני עצמו.
הדרקונית הכחולה של סנט-קלאודור היא עתיקה מאד ובעלת עוצמה, אבל מרסנת את עצמה מכל מיני סיבות (אם קראת את תקצירי הקמפיין של שרלוט, יש שם לא מעט מידע שנחשף עליה); הדרקון האדום שהחריב את הווסט-דונס, מזכיר יותר כוח הרס קטלני מהאגדות - כנראה עתיק פחות וחכם פחות מהדרקונית הכחולה, אבל עדיין הצליח להחריב ממלכה שלמה לפני שנקטל.

הייתי אומר שלדרקוו יש, פחות או יותר, בחירה חופשית, לצד כמובן קווי האופי שמאפיינים אותו מגיל מוקדם.
(ותזכור שלפחות לפי אחת הגרסאות, חלק מהדרקונים העוצמתיים החלו את חייהם דווקא בצורה אנושית או דמויית אנוש, ולאחר שצברו עוצמה ונפצעו פצעי מוות בקרב או קרבו למוות בטרם עת בדרך אחרת, ריטואל עתיק ועוצמתי להחריד שכבר אבד מזמן הוליד אותם מחדש בגוף ובעוצמה של דרקון שמסוגל ללבוש גם את הצורה המקורית שלהם - הגרסה הזו כמובן לא מוכחת, ויש גם גרסאות סותרות; למשל, כאלו שהדרקונים או לפחות חלקם הם יצירי-כפיה הקדומים של אלת הכאוס).

לגבי נאקרוב - די מקובל שהוא לא באמת דרקון, אלא שטן או שד עתיק ובעל עוצמה אדירה שמסוגל ללבוש צורה דמויית דרקון.
(ולא בכדי, לא ידועים דרקוני קשת-בענן אחרים בשום תרבות שהיא; באורח מעניין, הז'ראלים יחודיים בזה שעבורם צבעי הקשת מסמלים את הרוע והתועבה, כאשר ברוב התרבויות האחרות המשמעות שלהם חיובית דווקא).

לגבי טלף הנחושת - הגרסה המקובלת לעניינו הוא שהוא Necromancer שמתמחה בשעבוד של צללים והפיכתם לחיילים ובעיקר לעובדים במכרות העצומים שלו, אבל הוא עצמו עודו חי (פחות יד אחת שאיבד, והחליף אותה ביד הנחושת המפורסמת שלו).

לעומת זאת, מינים של Drakes יש לא מעט, אבל הם לא הרבה יותר מחיות עם מעט תבונה וסוג של נשיפה, והקשר בינם לדרקונים הגדולים הוא מאד רופף ועקיף.
 
אם כך גם לכנסייה הז'ראלית אני מניח יש מסורות של הדרת נשים? איך זה מתיישב אם המיתוס על ולארי המוארת? לא נראה שהיא מוכחשת מיוחד, הנצרות קיבלה את מריה כאם האלוהים כמשהו הכרחי ולא חלק מהשילוש הקדוש, ומריה מגדלנה הפכה אצלם לאיזכור בקושי.. בעוד ואלרי נראית דמות די חשובה מהמבוא, חוץ מהטענה של שבט הדולפין של "פראי הים" לקשר בין הרוח המקורית שלהם לדת הז'ראלית יש קשר נוסף בין עולם הרוחות לז'ראל? מאיפה האיבה הגדולה של אוריאנד אם לא? היא שהתה שם בשנות היעדרותה?

כמו כן גם בתיאור של בקעת טראליריה וגם בתיאור של הרפתקאנית קאהאדרייני נארליר , מוזכרות רוחות שנראה שמייצגות אלמנטים שאינם "נזיר רוחות קלאסי" , שלך אפור שקשור לסערה ומשפיע על הכוחות שלה בתור אבירת סערה- שמוזכר בדף המקצוע כתולדה של דתו של קרייגנסדורף (ולרעייתו ליטנגארדה), ונץ לפחות הילידים של הבקעה טוענים שהוא "התגלמות האלה" שקשורה במקצועות פלדין יותר, האם לכל אל/ תורה דתית-מיסטית יש ייצוג בעולם הרוחות? איך נשמר איזון בהשפעה שלהם שם מול ה"קסם הירוק " שפונה לכייון של בעלי חיים וכו'?

האמת שמה שאמרת על בני אדם שהופכים לדרקונים חדש לי, לא זכור לי שראיתי זאת באתר, האם זה אומר שאתה סגור פחות או יותר על הערך של הדרקון ובכוונתך להעלות זאת? האת שזה היה נחמד אם היה פירוט גם של כמה שורות בינתיים על אותם ערכים, שהגית ככה ניתן היה להתרשם יותר מהכייון הכללי והעושר האמיתי של העולם , בעיקר זה ולב בתחום הגיאוגראפיה, במפות קיימים עשרות רבות של ערכים, שנראה שיש לך כיוון על מה הם מייצגים ולא לא היית מציין אותם, אבל לקורא מושג מה הם..
לגבי ה"עתיקות" האם זה אומר גם שבני אדם שהפכו לבני אלמוות בזמן מוקדם יותר "עוצמתיים" יותר? או שיש לזה קשר לדת וכמות מאמינים? אני מניח שלחלקם זה קצת מאכזב שרגע אחד בתור קוסמים הם לא עסקו באותם דברים גשמיים יותר מדי ולרגע אחר הם תלויים באיכרים בערכם אולי הם הפחיתו.

די מעניין לראות ש"יד הנחושת" חי עדין, אבל מי שתוארה כ"יריבה צעירה" מתה מזקנה, בעוד היא עסקה בקסם הרמטי כללי יותר, שלפי עמוד על הקרוהיאנים מאפשר לעוסקים בו להאריך חיים (בני אדם וקרואיהנים בצורה שונה אם הבנתי נכון) ומי שעוסק קסמי מוות חי עדין.. הרוע כן משתלם?
 
רוב הזרמים של הכנסיה הז'ראלית נעים בין הדרת נשים "מסורתית" לבין מיזנטרופיה קיצונית.
יש כמה חריגים חשובים, כמו הזרם של הקרדינל דה-סנסר ו'כנסיית ואלארי של השדות' - אבל הם חריגים.

הדמות של ואלארי המוארת והויכוחים עליה תופסים חלק מאד גדול במחלוקת התיאולוגית על המעמד של הנשים. בזרמים היותר 'מיינסטרים' שמאמינים בפטריארכליות מסורתית, יש מעין 'דו-חושב' בין ההערצה לואלארי לבין ההפליה של נשים והראיה שלהן כבריות קלות דעת שנוטות לחטוא (למשל, זרם כנסית האבירים, שמעריץ את ואלארי בתור גבירה נשגבת, אבל מתגאה ששום אישה לא התקבלה מעולם למסדר הכוכב במשך אלפיים שנים...)
הזרמים היותר מיזנטרופיים מנסים לצמצם מאד את התפקיד שלה במיתולוגיה הדתית, ובשוליים של השוליים (זרם גברוש הקנאי במלאכים), יש כמעט הכחשה של הקדושה שלה, או נסיון לייחס לה כל מיני חטאים נשיים.

לגבי אוריאנד, השנאה שלה לז'ראל והפלישה שהיא מתכננת משם - התשובות לכך שמורות לסיום המגה-אפי של כל המערכה בצפון קלדאריה, שמתאימה לדמויות בדרגות הסופיות (18+).

לגבי יד הנחושת והיריבה שלו - אני מניח שאתה מתכוון למלכה הקוסמת ארלינד.
הדעיכה שלה, והאורח בו הקסמים שלה החלו לדעוך, נחשבת לטרגדיה נוראה שלא ברור מדוע קרתה דווקא לה (זה אמור לקרות לרוב הקוסמים, אבל לכאורה לא לרבי-המגים החזקים ביותר, שהיא ללא ספק היתה הראשונה בהם), וזה סיפק חומר ללא מעט תאוריות קונספירציה שהאשימו את קיראנד, שהיה אז אחד מבכירי חצר המגים שלה, שהוא זה שהכשיל לה את הלחשים כדי לרשת אותה.

ואגב, יד-הנחושת ששמר על צורת אדם חי הוא די נדיר בקרב 'בני-מינו' - רוב הנקרומנסרים הופכים, בשלב כזה או אחר לאלמתים כאלו או אחרים, גם אם מדובר באלמתים עוצמתיים ותבוניים. למעשה, שארל דה-לורגו ו'יד הנחושת' הם הדוגמאות ההפוכות הכמעט יחידות.

[ צריך לנטוש כעת את הרשת בגלל משימה בעבודה - המשך יבוא ]
 
חזרה
Top