• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

רומח הדרקון , וסיפור על קבוצתי

bonopppp1

פונדקאי מהשורה
הרבה פעמים שמעתי על רומח הדרקון , רציתי לדעת אם מישהו יכול לספר לי בקצרה עליה או במורחב ?


ודרל אגב הרפתקאה שאני כותב היא לקבוצה של איזה 6 , חשוב לציין שכולם דרגה 1

טרובדור
מכשף
כושף
נוכל
לוחם
דרואיד

ואמור להצטרף עוד אחד מחר

מה אתם אומרים על השילוב הזה , לדעתי קצת מוזר
וגם זאת קבוצה לא רצינית במיוחד בקטע שהם לא רציניים וכשהם צריכים לדוגמא להרוויח כסף בהרפתקאה הם פשוט אומרים בואו נחטוף ילדים ונמכור , לא ממש רציניים, יש לכם טיפים בשבילי לגבי הקבוצה? ואיזה מקצוע לדעתכם חסר לקבוצה הזאת ?

וכמה חפש"ים אני צריך לשים בשביל שיהיה להם קרב ארוך ומעניין (באלי לראות קצת את הקבוצה שלי חושבת ובונה אסטרטגיה)?
 
עמוד הויקיפדיה בעברית הוא די עשיר במידע: https://he.wikipedia.org/wiki/רומח_הדרקון
וכמובן שיש את ספרי הקריאה שזה הדרך הכי טובה לדעתי להכיר את העולם.

בנוגע למקצועות זה נראה בסדר גמור.
שים לב שיש לך 6 ועוד מעט 7 שחקנים, זה די הרבה לקבוצה ביתית בטח אם אתה מנחה ללא נסיון.
אם הם רוצים לחטוף ילדים, תסביר להם את המשמעות - ופשוט תציין שיש מודעות שמחפשות שומרים לשיירה, או אולי הברון המקומי מפרסם קריאה להרפתקנים וכך הלאה. אם אתה רוצה שהם מתבדרים, תן להם אפשרויות קלות לפעול.
במקרה שהם לא זורמים בכלל, אתה תמיד יכול לקבוע שקורה משהו דרמטי במקום בו הם נמצאים - אולי מגיע פצוע שמספר שהגובלינים תקפו אותו, אולי הבן של הברון נכנס לפונדק ואומר שהוא שמע על אחת הדמויות והוא צריך את עזרתה וכך הלאה.

בקשר לחפ"שים, תלוי בשיטה - יש המלצות במדריך לשה"ם.
 
בכל ספריה עירונית סבירה יש את הטרילוגיה של רשומות רומח הדרקון, שכוללת את הספרים דרקונים של דמדומי סתיו, דרקונים של ליל חורף ודרקונים של שחר האביב. כשאנשים אומרים "רומח הדרקון" הם בדרך כלל מתכוונים לזה. אלה הספרים הראשונים והמקוריים שנכתבו במקביל לסדרת הרפתקאות שעסקה באותה עלילה.

חוץ מהם, נכתבו עוד כמה סדרות וספרים בודדים, שרק חלק קטן מהם תורגם לעברית. למשל יש את הטרילוגיה הבאה בתור של עלילות התאומים, שכוללת את הספרים עת התאומים, מלחמת התאומים ומבחן התאומים, אבל אם הטרילוגיה של "דרקונים של.." ממש מתארת משחק מו"ד עם חבורה וכל המאפיינים המוכרים, הטרילוגיה של התאומים היא הרבה יותר ספרותית באופיה ומתמקדת במספר מצומצם של דמויות ומה שעובר עליהן (מן הסתם, במוקד נמצאים התאומים, רייסטלין וקרמון, שהיו דמויות יחסית משניות בטרילוגיה הראשונה)

אחרי זה יש עוד המון ספרים, באיכות משתנה. חלקם הגדול נכתב בסינדיקציה על ידי סופרים אחרים, והם מרחיבים על סיפורי רקע של כל מיני דמויות מרכזיות יותר ופחות, ממשיכים את העלילה קדימה בזמן או חוזרים לתקופות קודמות ולעיתים מתארים גיבורים אחרים במקומות אחרים באותו עולם.

בחשבון כללי, לא מדובר בספרים טובים במיוחד. העלילה נוטה לקלישאות, הדמויות די שטחיות והטוויסטים העלילתיים בנאליים להחריד.
אבל, בעולם משחקי התפקידים בכלל ובישראל בפרט, מדובר באבן דרך משמעותית שכדאי להכיר, אפילו אם רק כדי להבין "על מה כולם מדברים".
 
האיזון של המקצועות נראה טוב. אם אתה שוקל מה להוסיף, כוהן הוא תוספת מבורכת לכל קבוצה, במיוחד בדרגות ראשונות.

שבעה שחקנים זה הרבה. מאוד. הכי הרבה ששיחקתי איתם זה שישה, וזה היה יותר מדי. ההעדפה שלי היא שלושה או ארבעה. חמישה כבר מותח את זה. סיפרת שניסית חוג, ושהרגשת שלא הרגשת שאתה משתתף מספיק. אחת הסיבות העיקריות לזה היא כמות השחקנים. ככל שיש יותר שחקנים, ככה כל שחקן מקבל פחות "זמן מסך". זה גם אחד הדברים שמובילים אנשים לקחת את ההרפתקה פחות ברצינות. תנסה לגרום לזה לעבוד, אי להעיף אנשים מהקבוצה זה לא נעים. אבל אם אתה מרגיש שזה ממשיך ככה ושזה יותר מדי אנשים, לא תהיה לך ברירה אלא לצמצם את הכמות.
 
הרכב הקבוצה נראה מעניין, עם שתי דמויות קפאפ, שתי דמויות טווח ושני מרפאים. טקטיקה מצוינת לקרבות בוס וקרבות בין קבוצות קטנות.

אם אתה רוצה קמפיין רציני יותר, תבקש מהם להיות רציניים יותר. ובתור מנחה מותר לך להגיד "זה לא מקובל עליי, אל תעשו את זה."

ותזכור- קרב מעניין לאו דווקא אמור להישען על קוביות, מתאמים, פלוסים ושריון. אפשר לשלב אתגרים טקטיים יותר, כמו קרב בסביבה קשה: הר געש, על פני המים או על חוף הים (כשהאויב, או לחלופין, הקבוצה, מנסים לעלות לחוף ומישהו מנסה לעצור אותם), או אולי קרב בוס עם כמה שלבים.
 
רומח הדרקון גם אם תאהב, גם אם לא, זה ספר שנתן השראה להרבה אנשים בתחום.
אותי אישית זה הכניס לתחום.

אין לי נסיון לגבי המספר שחקנים, אבל... אני חושב שלהגדיר את זה בהכרח "לא רציני" זאת תהיה טעות.

אני שיהמתי לשחקנים, בהנחה שאני מנחה לחבורת גיבורים והם התנהגו כמו 'רוצחי הובו". נסיתי "לחנך" אותם בכמה הרפתקאןת שהנדסתי במיוחד וזאת היתה טעות.
בהמשך למדתי לזרום איתם. הם רצו להיות מאפיה, הם פתחו יקב ובסיס בעיר והיו אמפתים ואכפתיים לעובדים והעיר שלהם.

אם זה מה שכיף להם. למה לא? אתה יכול לבנות את ההרפתקה סביב זה.
תחשוב על זה כסרט פשע, ולאו דוקא כספר גיבורים. זה גם יכול להיות כיף.
ככששחררתי והבנתי מה השחקנים רוצים כולנו נהננו יותר
 
אם מראש אתה מרגיש שהקבוצה לא רצינית, סליחה על השאלה אבל למה בכלל להתחיל? אלא אם אתם נהנים מזה (שטויות צחוקים וכו').
כמו שבערך כולם כבר אמרו - שבעה שחקנים זו התאבדות :) קשה לנהל משחק ככה, עד שמגיע תורו של כל אחד האחרים בונים מגדלים מקוביות במקרה הטוב ומאבדים אותך לגמרי במקרה הרע...

לדעתי, תגדיר ציפיות למשחק מעצמך ומהשחקנים, תגביל את המספר ל4-5 ותנסו תוך כדי הצחוקים גם להנות ממשהו איכותי ועשוי טוב ולא סתם מפגש שיהפוך למשהו חסר כיוון (מדגיש, רק דעתי - כל אחד והכיף שלו).
 
חזרה
Top