מפגש הפונדקאים באייקון מתקרב, וגם גלגול גורלי!
בקרוב הוא מגיע - מפגש פונדקאים באייקון, השנה יהיה לנו אזור משלנו לשחק, לדבר, ולצחוק. יש להירשם (בחינם) באתר: http://program.iconfestival.org.il/icon ... 7%95%D7%9F אז אם אתם רוצים להגיע, הירשמו עכשיו!
בנוסף, באייקון יהיה גם פאנל של גלגול גורלי, בו פלאפי, אני ויתר חברי הקאסט נופיע ונדבר על התוכנית. נשמח לראות אתכם ולשמוע את השאלות שלכם: https://bit.ly/2MgiFZp

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

פורום המוקדש לדיונים על מבוכים ודרקונים מכל המהדורות כולל פאת'פיינדר. כאן תוכלו לפגוש את המומחים, לשאול שאלות, לפרסם תוכן שיצרתם, להתייעץ לגבי הנחייה, דמויות ועוד.
סמל אישי של משתמש
פלאפי
The Three Headed Archmage
הודעות: 17419
הצטרף: 29 מאי 2005, 21:41
מיקום: כדור הארץ (לא, צדק, מה חשבתם?)

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי פלאפי » 20 ינואר 2018, 22:22

Each manual also holds the prerequisite spells needed for a
specific golem...The spells included in a golem manual require a spell trigger activation
and can be activated only to assist in the construction of a
golem.
כתוב שהמדריך "מכיל" את הלחש, לא כתוב שהלחש ממש כתוב בו. כמו כן, גם כתוב שההפעלה של הלחש מתוך הספר הוא spell trigger, שזה כמו שרביט. כמו שאי אפשר ללמוד לחש משרביט, כך גם במקרה הזה.
למה פלאפי? כי זה פאפי! (כל הזכויות לשם "פלאפי" אינן שמורות וכל מי שקורא הודעה זו יכול להשתמש בשם זה בחופשיות, אך אם אכן ייבחר להשתמש בשם הנ"ל, צפה לתוצאות חמורות מעורך דיני – מיצי!).
סמל אישי של משתמש
העוג הברברי
הודעות: 12024
הצטרף: 04 ספטמבר 2011, 15:49
מיקום: כרמיאל, ישראל
יצירת קשר:

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי העוג הברברי » 21 ינואר 2018, 22:27

3.5:
כול השאלות עלו לי כשזימנתי גריפין שמימי בזימון מפלצת V, כך שאם צריך דוגמה ספציפית למקרים האלו אפשר להשתמש במפלצת הזו.

1. כאשר יצור מסתער עם Pounce, האם הוא מקבל את תוסף ה-2+ לגלגול ההתקפה מההסתערות לכול ההתקפות או רק לראשונה?

2. יצור מעופף שמבצע התקפות Rake ביחד עם ה-Pounce שלו, ומבצע בהסתערות התקפת צלילה (Dive Attack)- האם הוא תוקף עם גם עם ה-Rake בהתקפת הצלילה?

3. יצור עם התבנית שמימי שמבצע התקפת צלילה עם הכאת רוע, האם הנזק הנוסף מהכאת רוע מוכפל כמו שאר הנזק מהתקפת הצלילה?
הסקייפ שלי: or_ben_abu_gsb
ניצחון! ועוד ניצחון!
סמל אישי של משתמש
tkhag1
הודעות: 2289
הצטרף: 23 ינואר 2016, 18:33

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי tkhag1 » 21 ינואר 2018, 23:32

1
אני רגיל למושגים בעברית אבל לפי מה שאני מבין Pounce זה זינוק חתולי (מה שמאפשר לך לעשות התקפה מלאה בהסתערות) נכון? הגיון בריא אומר לי שכנראה זה כן נותן תוסף (אחרת זה פשוט הופך להתקפה מלאה עם תנועה), וכתוב בספר "אם _ מסתער הוא רשאי לבצע התקפה מלאה" כנראה היו טורחים לציין אם זה לא נותן תוסף לשאר ההתקפות.
2
אני אניח שה"Rake" זה ריטוש וזה מתבצע רק בהאבקות וזה אחרי שתפסת את היריב, אז הגיוני להניח שלא, הרי אתה צריך קודם לתפוס את היריב (מה שבולם את ההסתערות, אבל אתה מקבל תוסף להתקפת המגע שמתחילה את ההאבקות) ורק אז אתה רשאי לרטש אותו.
3
אני לא מוצא שום דבר מיוחד על התקפת צלילה אבל אם זה מכפיל את הנזק או גורם משהו דומה יתכן שזה יכול לעזור:
כתוב בחוקים באופן מפורש תחת פגיעה חמורה:
"פגיעה חמורה משמעה שהשחקן מגלגל נזק יותר מפעם אחת, כאשר בכל גלגול מתחשבים בכול תוספי הנזק של הדמות, וזה הנזק הסופי שנגרם אלא אם מצוין אחרת..."
אני מניח שזה דומה מספיק בשביל לעשות היקש.
כדאי להכות ראשון אבל תמיד עדיף להכות אחרון.
סמל אישי של משתמש
פלאפי
The Three Headed Archmage
הודעות: 17419
הצטרף: 29 מאי 2005, 21:41
מיקום: כדור הארץ (לא, צדק, מה חשבתם?)

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי פלאפי » 21 ינואר 2018, 23:37

tkhag1, אם אתה לא יודע אז אל תענה. רוב מה שכתבת לא מדויק עד לא נכון. אין לי כוח עכשיו אז אפרט בבוקר.
למה פלאפי? כי זה פאפי! (כל הזכויות לשם "פלאפי" אינן שמורות וכל מי שקורא הודעה זו יכול להשתמש בשם זה בחופשיות, אך אם אכן ייבחר להשתמש בשם הנ"ל, צפה לתוצאות חמורות מעורך דיני – מיצי!).
סמל אישי של משתמש
tkhag1
הודעות: 2289
הצטרף: 23 ינואר 2016, 18:33

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי tkhag1 » 21 ינואר 2018, 23:57

בדקתי בספר וכתו בפרוש ש"Rake" זה ריטוש ואם הבנתי נכון "Pounce" נותן לך לתקוף בהתקפה מלאה בהסתערות נכון? זה פחות או יותר מה שזינוק חתולי עושה וכתוב בפרוש שיש לגריפון זינוק חתולי.
חוץ מהשאלה האחרונה בדקתי בחוקים ועשית הנחות הגיוניות ולא שלפתי מהכובע.
אבל מה שכן פספסתי זה שניתן לרטש בזינוק חתולי אז כנראה זה כן מקבל את התוסף.
כדאי להכות ראשון אבל תמיד עדיף להכות אחרון.
סמל אישי של משתמש
פלאפי
The Three Headed Archmage
הודעות: 17419
הצטרף: 29 מאי 2005, 21:41
מיקום: כדור הארץ (לא, צדק, מה חשבתם?)

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי פלאפי » 22 ינואר 2018, 01:14

1. לכל הגלגולים, על פי rules compendium.
2. dive attack נחשב הסתערות, ו-rake נחשב כ-claw, אז כן. מה שכן, הוא לא יכול לבצע נשיכה בdive attack.
3. השוואה טובה יותר תהיה להסתערות באמצעות רומח, שמכפילה את הנזק בהתקפה שבסוף ההסתערות. גם שם וגם בdive attack לא מצוין מה מוכפל ומה לא (להביל מפגיעה חמורה שכן מצוין שהכל מוכפל חוץ מקוביות נזק נוספות). וגם בsmite לא כתוב באיזה תנאים הנזק מוכפל או לא. אני הייתי שופט שכיוון שגם ככה הכאת רוע זמינה לו רק פעם ביום, אז הנזק יכול להיות מוכפל. כמובן שהנזק מתווסף רק לאחת מההתקפות שלו בpounce, לא לכולן.
למה פלאפי? כי זה פאפי! (כל הזכויות לשם "פלאפי" אינן שמורות וכל מי שקורא הודעה זו יכול להשתמש בשם זה בחופשיות, אך אם אכן ייבחר להשתמש בשם הנ"ל, צפה לתוצאות חמורות מעורך דיני – מיצי!).
סמל אישי של משתמש
tkhag1
הודעות: 2289
הצטרף: 23 ינואר 2016, 18:33

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי tkhag1 » 27 ינואר 2018, 19:58

הכישרון האגדי "על קסם משופר" גורם לכך שמוסיפים דרג אחד פחות בעל קסם (תמיד זה ישאר לפחות דרג אחד יותר).
מחשבים את זה לכל כישרון בנפרד (ואז תמיד יהיו לפחות דרגים כמספר הכישרונות אבל יורידו לכל אחד בנפרד כך ששני כישרונות של דרג 2 כל אחד יעלו רק בשני דרגים במקום בארבע) או שמחברים הכול ביחד (ואז אם לקחת מספיק פעמים את זה תוכל להוסיף כמה כישרונות ולעלות רק דרג אחד)?
כדאי להכות ראשון אבל תמיד עדיף להכות אחרון.
סמל אישי של משתמש
the Nerubian
The Fatespinner Archmage
הודעות: 12658
הצטרף: 05 דצמבר 2004, 17:04
מיקום: Azjul-Nerub, נורת'ראנד.
יצירת קשר:

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי the Nerubian » 27 ינואר 2018, 20:19

כל הכבוד שהגעתם לדרגה 26.

כל כשרונות על קסם מעלים את דרג הלחש ב-1 או יותר אם מפעילים אותם.
הכשרון על-קסם משופר מפחית תמיד את ההעלה הזו ב-1. אז לדוגמה לחש מואץ יהיה גבוה ב-3 במקום ב-4.
אם אתה לוקח את הכשרון על-קסם משופר פעם נוספת, תפחית בסך הכל 2 מכל ההעלאות. לכן לחש מואץ יהיה גבוה רק ב-2 במקום ב-4.

הכשרון על-קסם משופר מפחית את ההעלאה עבור כל כשרונות העל-קסם שלך. הוא לא "מוצמד" רק לאחד מהם.
The strands of destiny weave only a web of death

You can ask an audience to believe the impossible, but not the improbable
סמל אישי של משתמש
tkhag1
הודעות: 2289
הצטרף: 23 ינואר 2016, 18:33

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי tkhag1 » 27 ינואר 2018, 20:34

אז אופציה מספר אחד (מורידים מכול כישרון בנפרד)?
כדאי להכות ראשון אבל תמיד עדיף להכות אחרון.
סמל אישי של משתמש
the Nerubian
The Fatespinner Archmage
הודעות: 12658
הצטרף: 05 דצמבר 2004, 17:04
מיקום: Azjul-Nerub, נורת'ראנד.
יצירת קשר:

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי the Nerubian » 27 ינואר 2018, 20:55

אה, אתה מתכוון למצב שמוסיף מספר כשרונות על-קסם ללחש אחד בבת אחת?

במקרה כזה אתה מפחית 1 מהעלות של כל אחד מהם.
The strands of destiny weave only a web of death

You can ask an audience to believe the impossible, but not the improbable
סמל אישי של משתמש
tkhag1
הודעות: 2289
הצטרף: 23 ינואר 2016, 18:33

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי tkhag1 » 27 ינואר 2018, 21:08

זו הייתה השאלה מההתחלה. איך בדיוק הבנת שאני שואל אם זה מוצמד לכישרון מסוים? לא קראת עד הסוף?
כדאי להכות ראשון אבל תמיד עדיף להכות אחרון.
סמל אישי של משתמש
the Nerubian
The Fatespinner Archmage
הודעות: 12658
הצטרף: 05 דצמבר 2004, 17:04
מיקום: Azjul-Nerub, נורת'ראנד.
יצירת קשר:

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי the Nerubian » 28 ינואר 2018, 00:07

מהניסוח שלך זה נראה כאילו הבנת בטעות שהכשרון מפחית את ההעלאה ב-1 עבור כל כשרון על-קסם שיש לדמות.
The strands of destiny weave only a web of death

You can ask an audience to believe the impossible, but not the improbable
אורח

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי אורח » 29 ינואר 2018, 11:12

1. למה הקוביות שונות מקוביות רגילות?
2. האם כדאי לקנות כמה סטים של קוביות?
3. כשנלחמים במפלצת עם הרבה חיים. האם כדאי הרבה התקפות קבוציות או ביחידים?
סמל אישי של משתמש
tkhag1
הודעות: 2289
הצטרף: 23 ינואר 2016, 18:33

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי tkhag1 » 29 ינואר 2018, 11:30

תקרא את הספרים, זה יענה על כול השאלות שלך.
ובקשר לסטים: מומלץ במיוחד בדרגות גבוהות.
כדאי להכות ראשון אבל תמיד עדיף להכות אחרון.
סמל אישי של משתמש
פלאפי
The Three Headed Archmage
הודעות: 17419
הצטרף: 29 מאי 2005, 21:41
מיקום: כדור הארץ (לא, צדק, מה חשבתם?)

עץ השאלות של פאת'פיינדר ושל מבוכים ודרקונים 3.5 - אתה שואל, המומחים עונים!

שליחה על ידי פלאפי » 29 ינואר 2018, 13:03

אני רואה שאתה חדש לתחום. אני ממליץ להצטרף כשחקן לקבוצה של אנשים עם קצת ניסיון, והם יוכלו להסביר לך את הדברים הבסיסיים. העץ הזה זה מקום לשאול שאלות ספציפיות על חוקים או בעיות בשיטה, לא ללמוד אותה מאפס.
למה פלאפי? כי זה פאפי! (כל הזכויות לשם "פלאפי" אינן שמורות וכל מי שקורא הודעה זו יכול להשתמש בשם זה בחופשיות, אך אם אכן ייבחר להשתמש בשם הנ"ל, צפה לתוצאות חמורות מעורך דיני – מיצי!).

תגובה מהירה


שאלת אימות זו היא אמצעי למניעת שליחה אוטומטית של טפסים על ידי בוטים.
   
שלח תגובה
  • נושאים דומים
    תגובות
    צפיות
    הודעה אחרונה