הושלם שדרוג תחזוקה לפורום
שדרגנו את הפורום לגרסה עדכנית של PHPBB. אם אתם נתקלים בבעיות, זה המקום לדווח: שדרוג תחזוקה לפורום - ספטמבר 2019
בנוסף אנו שוקלים בטווח הארוך יותר לשדרג את מערכת הפורומים למערכת מודרנית יותר ונשמח לשמוע את דעתכם. זה הנושא בו אנחנו מציגים אפשרויות שונות: אז EnWorld עדכנו את האתר שלהם

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

יש לך שאלה על מבוכים ודרקונים או על פאת'פיינדר? בפורום זה תמצא את מיטב המומחים שיענו לך עליה. הפורום גם כולל מאות שאלות ששחקנים אחרים שאלו לפניכם, אתם מוזמנים לחפש בו ולראות אם השאלה שלכם כבר נענתה בעבר.
הפורום מיועד לכל המהדורות - מבוכים ודרקונים מהדורה 5, 4 או 3.5, פאת'פיינדר 1 או 2 וכמובן גם מהדורות ישנות יותר.
כללי הפורום
פורום זה מיועד לשאלות ממוקדות על המכאניקה של מבוכים ודרקונים וגם פאת'פיינדר. יש לציין בנושא של ההודעה את המהדורה הרלוונטית, בהתאם לתגיות הזמינות.
אם השאלה כבר זכתה לתשובה מספקת, הנושא יסומן ב V ירוק, והתשובה תופיע בהודעה הראשונה בנושא.
אם מדובר בשאלה כללית או הערה, יש לפרסם את הנושא בפורום מבוכים ודרקונים או משחקי תפקידים כללי. נושאים שאינם מתאימים, יועברו לפורומים אלו.
סמל אישי של משתמש
tkhag1
הודעות: 3619
הצטרף: 23 ינואר 2016, 18:33
תשובות: 1

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי tkhag1 » 22 אוגוסט 2019, 21:37

שאלה שיושבת לי כבר הרבה זמן ודי מסקרנת אותי, האם אפשרי לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע? למשל כושף (דרקוני)/כושף (תוהו)?
לא יצא לי לראות כלל שאוסר את זה (למרות שלא בדיוק חפרתי בספרים) וזה אולי קצת התחכמות.
על ידי אביעד » 22 אוגוסט 2019, 21:58
ולא זו בלבד אמרו, אלא שוויזארדס חשבו גם כן על ההתחכמות הזו ואמרו במפורש שהענין אסור. (לא מצאתי את זה כרגע בספר, אולי הם אמרו את זה בפירוש במהדורה אחרת, או שפאיזו אמרו את זה בפאת'פיינדר.) בכל מקרה אשים פה קישור לתשובה רשמית בנושא למהדורה 5
https://dnd.wizards.com/articles/featur ... -june-2016
והציטוט הרלוונטי
Can I multiclass into the same class to pick more than one subclass? Multiclassing is designed solely for taking different classes. For example, you can be a fighter/rogue, but not a rogue/rogue.
עבור להודעה המלאה
ישבתי חצי שעה מול המסך בניסיון לחשוב על משהו חכם ומתוחכם, ואז הבנתי שאין לי שום דבר מעניין להגיד.
א.ש.
סמל אישי של משתמש
פלאפי
The Three Headed Archmage
הודעות: 17740
הצטרף: 29 מאי 2005, 21:41
תשובות: 36
מיקום: כדור הארץ (לא, צדק, מה חשבתם?)

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי פלאפי » 22 אוגוסט 2019, 21:43

אם אתה לוקח 2 דרגות באותו מקצוע, אתה דרגה 2 במקצוע הזה. החלוקה שאתה מביא כאן לכושף דרקון וכושף תוהו היא פיקטיבית. זה לא מקצועות שונים, זה אותו מקצוע, עם יכולות מקצוע שונות. זה כמו להגיד שקוסם שבחר רשימת לחשים שונה זה מקצוע אחר.
למה פלאפי? כי זה פאפי! (כל הזכויות לשם "פלאפי" אינן שמורות וכל מי שקורא הודעה זו יכול להשתמש בשם זה בחופשיות, אך אם אכן ייבחר להשתמש בשם הנ"ל, צפה לתוצאות חמורות מעורך דיני – מיצי!).
סמל אישי של משתמש
אביעד
הודעות: 2771
הצטרף: 02 מרץ 2014, 11:21
תשובות: 43

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי אביעד » 22 אוגוסט 2019, 21:58

ולא זו בלבד אמרו, אלא שוויזארדס חשבו גם כן על ההתחכמות הזו ואמרו במפורש שהענין אסור. (לא מצאתי את זה כרגע בספר, אולי הם אמרו את זה בפירוש במהדורה אחרת, או שפאיזו אמרו את זה בפאת'פיינדר.) בכל מקרה אשים פה קישור לתשובה רשמית בנושא למהדורה 5
Rules Answers: June 2016 | Dungeons & Dragons
והציטוט הרלוונטי
Can I multiclass into the same class to pick more than one subclass? Multiclassing is designed solely for taking different classes. For example, you can be a fighter/rogue, but not a rogue/rogue.
סמל אישי של משתמש
nav566
הודעות: 1046
הצטרף: 14 אפריל 2016, 14:41
תשובות: 7

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי nav566 » 22 אוגוסט 2019, 22:07

אם היית יכול לעשות את זה, יכולת פשוט לקחת את הדרגה הראשונה והשנייה של לוחם עשר פעמים. בטח, אני אשמח לעשר action surge ותוסף 20+ לנזק עם נשק ביד אחת, תודה רבה. אה, ולריפוי של 1ק10 + משהו (אני לא בטוח אם זה יחשב 1 או 20 תחת החוקים האלה) עשר פעמים ביום כפעולת בונוס. שבור? למה אתה מתכוון שבור? ;)
"שאלתי את עצמי למה חתולים שותים ישר מהאסלה. אמי אמרה לי שזה בגלל שהמים שם קרים. עכשיו אני שואל את עצמי איך אמי ידעה זאת..."
- וודי אלן
סמל אישי של משתמש
tkhag1
הודעות: 3619
הצטרף: 23 ינואר 2016, 18:33
תשובות: 1

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי tkhag1 » 22 אוגוסט 2019, 22:38

אולי אפשרי לכתוב לזה מקצוע כל שהוא, "רב תחומי" או משהו בסיגנון... אני צריך לחפור קצת בספרים...
ישבתי חצי שעה מול המסך בניסיון לחשוב על משהו חכם ומתוחכם, ואז הבנתי שאין לי שום דבר מעניין להגיד.
א.ש.
סמל אישי של משתמש
אביעד
הודעות: 2771
הצטרף: 02 מרץ 2014, 11:21
תשובות: 43

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי אביעד » 22 אוגוסט 2019, 22:43

מה זה מקצוע ''רב תחומי''? מקצוע שאפשר לרבות מקצועות אל עצמו?
בכל מקרה, גם חוקים של מהדורות קודמות אסרו על ריבוי מקצועות למה שנקרא ''מקצוע חלופי'' - לכן במו''ד 3 נוכל/נינג'ה היה אסור, וגם לוחם/סמוראי וכל הווריאציות לפלדין אחת עם השנייה (זאת למרות שאיבדתי את כל יכולות הפלדין הישנות כששינית את הנטייה כך שתתאים למקצוע החדש)
סמל אישי של משתמש
tkhag1
הודעות: 3619
הצטרף: 23 ינואר 2016, 18:33
תשובות: 1

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי tkhag1 » 22 אוגוסט 2019, 23:19

פעם ראשונה שאני שומע על החוק הזה ב3.. אתה בטוח שזה לא חוק בית?
עריכה:
אתה מדבר על לוחם (מקצוע הבסיס)/סמוראי (מקצוע הבסיס שהופיע במדריך השלם ללוחמה) או על משהו אחר?

ולא בדיוק.
זה מקצוע או ליתר דיוק מקצועות (מבט מהיר מראה לי שאי אפשר ליצור גירסה אחידה לכל המקצועות) שמקריבים יכולות ראשיות בשביל יכולות אחרות שהמקצוע מביא, זה דורש בדיקה עדינה כיצד לאזן זאת הרעיון הכללי הוא קבלת תחום קודש/מוקשת/מעגל/מה שזה לא יהיה בתמורה להקרבת חלקית של יכולת ראשית (למשל הטלת לחשים), בנוסף תהיה התמקדות בעוד יכולות צד אחרות שלא בהכרח קשורות לתחום/מעגל שהמקצוע נותן. זה כמובן דורש הרבה בדיקות איזון אבל בכללי זה פשוט מקצוע שהלך לכיוון אחר במקום המיקוד הראשי שלו, זה יכול ליצור משהו מאוד מעניין...
ישבתי חצי שעה מול המסך בניסיון לחשוב על משהו חכם ומתוחכם, ואז הבנתי שאין לי שום דבר מעניין להגיד.
א.ש.
סמל אישי של משתמש
אביעד
הודעות: 2771
הצטרף: 02 מרץ 2014, 11:21
תשובות: 43

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי אביעד » 22 אוגוסט 2019, 23:35

סליחה, טעות.
ערכתי חיפוש קצר - איסור על ריבוי מקצועות נוכל/נינג'ה או לוחם/סמוראי קיים בפאת'פיינדר. לא מצאתי איסור כזה במו"ד 3.

בקריאה נוספת הבנתי למה אתה מתכוון במקצוע שאתה רוצה לכתוב. לדעתי עדיף לכתוב את זה ככישרון (או כסט יכולות חלופי למקצוע, שזה מה שזה בעצם)
סמל אישי של משתמש
Nextorl
The Crescent Archmage
הודעות: 8379
הצטרף: 31 יולי 2011, 13:37
תשובות: 47
מיקום: סרמיאת, עולם המערכה הביתי שלי

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי Nextorl » 22 אוגוסט 2019, 23:58

tkhag1 כתב:
22 אוגוסט 2019, 23:19
זה מקצוע או ליתר דיוק מקצועות (מבט מהיר מראה לי שאי אפשר ליצור גירסה אחידה לכל המקצועות) שמקריבים יכולות ראשיות בשביל יכולות אחרות שהמקצוע מביא, זה דורש בדיקה עדינה כיצד לאזן זאת הרעיון הכללי הוא קבלת תחום קודש/מוקשת/מעגל/מה שזה לא יהיה בתמורה להקרבת חלקית של יכולת ראשית (למשל הטלת לחשים), בנוסף תהיה התמקדות בעוד יכולות צד אחרות שלא בהכרח קשורות לתחום/מעגל שהמקצוע נותן. זה כמובן דורש הרבה בדיקות איזון אבל בכללי זה פשוט מקצוע שהלך לכיוון אחר במקום המיקוד הראשי שלו, זה יכול ליצור משהו מאוד מעניין...
יש כמה דברים כאלה באחד הספרים של פרון למה' 3, מסדרים לפאלאדינים שמאפשרים להם לוותר על יכולות מהמקצוע כדי לקבל יכולות חדשות. champions of valor זה השם של הספר, ואני די בטוח שזה קיים בעוד כמה מקומות.
"Honor is dead, but I'll see what I can do."
Kaladin Stormblessed
סמל אישי של משתמש
tkhag1
הודעות: 3619
הצטרף: 23 ינואר 2016, 18:33
תשובות: 1

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי tkhag1 » 23 אוגוסט 2019, 00:20

שאלה קטנה שעולה לי כאשר אני מנסה לעשות את החישוב של האיזון.
יכולות כמו Divine Strike של כוהן הסדר וCircle Forms של דרואיד ירח הם יכולות שמשתפרות עם הדרגה, השאלה היא האם מדובר בדרגה של המקצוע או בדרגה הכללית?
ישבתי חצי שעה מול המסך בניסיון לחשוב על משהו חכם ומתוחכם, ואז הבנתי שאין לי שום דבר מעניין להגיד.
א.ש.
סמל אישי של משתמש
liorgonen3
הודעות: 8775
הצטרף: 07 ינואר 2013, 23:12
תשובות: 25

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי liorgonen3 » 23 אוגוסט 2019, 00:41

דרגת מקצוע, אם אתה דרויאד 2 ולוחם 18 יש לך צורת פרא של דרואיד בצורה בדרגה 2.
גם שים לב שאם אתה סייר 2 דרואיד 2- אתה לא מקבל בונוס לתכונות בדרגה 4 (הכוללת שלך) אלא רק כאשר אחד המקצועת מגיע לדרגה שרשום בה "תוסף תכונה". מהדורה 5 לא מבוססת על "דרגת דמות אוניברסאלית" כמו 3.5/PF שבה אם אתה לוחם בדרגה 2 ולוקח דרגה כנוכל אז אתה עדיין מקבל כישרון בדרגה 3. כל יכולת המצקוע, העלאת תכונות, וכל דבר עם המילה "הדרגה שלך" שלא רשום בפועל שזה כל דרגות הדמות- מתייחס לדרגה של המקצוע המדובר.

היוצא דופן היחיד זה הטלת לחשים - כמות יחידות הלחש שיש לך ליום מחושבת לפי כלל דרגות מטילי הלחשים שלך (או חצי דרגה אצל פאלדין/סייר, או שליש דרגה אצל אביר-מאגי/נוכל-מאגי) ואז לפי טבלה שמופיעה בספר לשחקן.
I don't want to be at the mercy of my emotions. I want to use them, to enjoy them,and to dominate them
Oscar Wilde, The Picture of Dorian Gray
סמל אישי של משתמש
אביעד
הודעות: 2771
הצטרף: 02 מרץ 2014, 11:21
תשובות: 43

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי אביעד » 23 אוגוסט 2019, 00:44

nav566 כתב:
22 אוגוסט 2019, 22:07
אה, ולריפוי של 1ק10 + משהו (אני לא בטוח אם זה יחשב 1 או 20 תחת החוקים האלה)
תחת החוקים שמאפשרים לי לעשות מולטיקלאס למקצו זהה, אני לא לוחם 4, אלא לוחם1/לוחם1/לוחם2
tkhag1 כתב:
23 אוגוסט 2019, 00:20
יכולות כמו Divine Strike של כוהן הסדר וCircle Forms של דרואיד ירח הם יכולות שמשתפרות עם הדרגה, השאלה היא האם מדובר בדרגה של המקצוע או בדרגה הכללית?
דרגת מקצוע (אלא אם אתה רומז לי שכהן 1/לוחם 7 יקבל divine strike?). ככלל, כל יכולות המקצוע, כולל העלאות תכונה, לא קשורות בשום פנים ואופן לרמת הדמות הכללית, אלא אם צוין אחרת איפשהו.
סמל אישי של משתמש
tkhag1
הודעות: 3619
הצטרף: 23 ינואר 2016, 18:33
תשובות: 1

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי tkhag1 » 23 אוגוסט 2019, 00:50

השאלה שלי הייתה על יכולות מקצוע שמשתפרות עם הזמן, לא חשבתי לרגע שאתה מקבל יכולת של דרואיד 5 כאשר אתה דרואיד 3/ברברי 2.
השאלה שלי הייתה על מצב שיש יכולת שאתה נגיד מקבל בדרגה 3 מכוהן והיא עושה שיפור כל שהוא (למשל יכולת שמוסיפה 1ק6 נזק הופכת ל2ק6) בדרגה 7 ואתה כוהן 4/סייר 3
ישבתי חצי שעה מול המסך בניסיון לחשוב על משהו חכם ומתוחכם, ואז הבנתי שאין לי שום דבר מעניין להגיד.
א.ש.
סמל אישי של משתמש
liorgonen3
הודעות: 8775
הצטרף: 07 ינואר 2013, 23:12
תשובות: 25

[מהדורה 5] האם אפשר לעשות ריבוי מקצועות עם אותו מקצוע?

שליחה על ידי liorgonen3 » 23 אוגוסט 2019, 00:51

כמו שגם אני ואביעד אמרנו - לא.
I don't want to be at the mercy of my emotions. I want to use them, to enjoy them,and to dominate them
Oscar Wilde, The Picture of Dorian Gray

תגובה מהירה


שאלת אימות זו היא אמצעי למניעת שליחה אוטומטית של טפסים על ידי בוטים.
   
שלח תגובה
  • נושאים דומים
    תגובות
    צפיות
    הודעה אחרונה